קפה משובח באירופה

yoavgold

New member
קפה משובח באירופה

באחד האתרים הישראלים בהם ביקרתי לאחרונה ראיתי הרבה תלונות על כמה הקפה גרוע באירופה...

אני מסכים שבד"כ במלונות מגישים מיץ חום שמתיימר להיקרא קפה ובאופן כללי הסטנדרט די נמוך ברוב המקומות (בעיקר ברשתות הגדולות שמגישות בעיקר דלי חלב בצבע חום בהיר) אבל מנסיוני יש לא מעט מקומות בהם הקפה מצויין, הבריסטות מקצועיים, מכונות האספרסו מהרמה הגבוהה ביותר ובנוסף יש בונוס לאוהבי קפה אמיתיים שיש להם גם סבלנות וגם רצון לנסות קפה שבושל אחרת - אפשרות לשתות קפה אותו מכינים תוך שימוש בכלים שונים ומגוונים שאינם מכונת אספרסו כגון: Aeropress, Chemex, Syphon ועוד.

על מנת שלא ייראה כאילו אני רק כותב הרבה אבל לא מציג שום דבר קונקרטי, אני אביא כאן כמה דוגמאות (כולל תמונות, כתובות ושאר פרטים) למקומות מצויינים בלונדון, ברלין והאג בהם ביקרתי לאחרונה להתרשמותכם הכללית ולמען תשתו קפה משובח בביקורכם הבא באחד מהמקומות האלה

יואב

yoavgold

New member
לונדון - בית הקפה קפאין

קפאין (Kaffeine)

אני אתחיל ממקום מצויין שאני מאוד אוהב ובו ניתן לקבל 'רק' קפה ממכונת האספרסו (שאר כלי הבישול שהבטחתי יגיעו בקרוב).
קפאין הוא בית קפה שכונתי חביב הנמצא בשכונת פיצרובייה (5 דקות הליכה מכיכר אוקספורד שבצומת הרחובות אוקספורד וריג'נט).

המקום בבעלותו של בחור אוסטרלי חביב בשם פיטר אשר פתח אותו ב 2009 לאחר שהתייאש מלמצוא מקום טוב לשתות קפה בעיר. במקום משתמשים בפולי קפה המסופקים על ידי בית הקלייה Square Mile (בית קלייה לונדוני מצויין בבעלותו של ג'יימס הופמן, הזוכה בתחרות הבריסטה העולמית לשנת 2007, הרחבה נוספת בהזדמנות אחרת) ומפעילים מכונת אספרסו מסוג Synesso Cyncra עם שלושה ראשים ומטחנות שלMazzer Robur.

פילוסופיית המקום היא שכל כוס קפה, או מוצר, המוגש במקום יהיה מושלם ויספק הנאה מושלמת ללקוח (מבחינת ההגשה, הטעם, העושר הקולינרי, הטמפ' במקרה של קפה וכולי וכולי) הם מקפידים על כל פרט, תמיד מקבלים אתכם בחיוך (אמיתי) שמחים לקשקש על הקפה, הסנדביצ'ים, המתוקים והחיים בכלל וכמובן במידה ומשהו לא לטעמכם, הקפה לא עשוי בדיוק כמו שאתם אוהבים הם פתוחים לשמוע ביקורת ולתקן את המצב לשביעות רצונכם.

את הקפה תקבלו בכוס באחד מהגדלים הבאים:
• 5 OZ שהם 142 מ"ל – Flat White ו Long Black (שניהם משקאות שמקורם באוסטרליה)
Flat White – משהו בין קפוצ'ינו לקפה לטה, מוגש בכוס קטנה יחסית ומכיל משמעותית פחות חלב מקפה לטה וכמו כן הקצף שבו שונה מקפוצ'ינו בכך שהוא מוקצף באופן שבועיות האוויר יהיו מאוד מאוד קטנות ועל כם יוצרות מרקם קטיפתי שעל פי מה שהוסבר לי יצרו משטח לבן אחיד על שפת הכוס ומכאן שם המשקה Flat White!
Long Black – דומה מאוד לאמריקנו אבל שוב בכוס קטנה יותר, ועל כן כמות קטנה יותר של מים חמים מתווספת לשוטים של האספרסו - התוצאה היא משקה חזק יותר מאמריקנו והבדל נוסף הוא שהארומה נשארת במקומה ואינה נעלמת כמו באמריקנו.
• 6 OZ שהם 170 מ"ל – קפוצ'ינו ואמריקנו
• 7.7 OZ שהם 218 מ"ל – קפה לטה

הקפה המוגש הוא בד"כ תערובת הבית של Square Mile שמשתנה מעט בהתאם לעונות השנה (ואיתם טעמי פולי הקפה), יש בו חמצמצות המגיעה מאפריקה, עומק ולעיתים גם מתיקות (כמו שאמרתי משתנה בהתאם לפולים המגיעים לבית הקלייה) ותמיד נשאר טעם לאחר שלוק הקפה שמתפזר בחלל הפה ומפיח ארומה נוספת.
בכל סוף שבוע המקום 'מארח' קפה מבית קלייה נוסף (לרוב מלונדון או אנגליה ולעיתים ממקומות אחרים באירופה ומהעולם) ומאפשר טעימה של קפה איכותי נוסף אשר נבחר בקפידה ע"י הבעלים.

אם בא לכם לקרוא עוד על המקום תסתכלו באתר של בית הקפה: http://www.kaffeine.co.uk

אם אתם במרכז לונדון אני מאוד מאוד ממליץ לנסות את המקום.

פרטי המקום:
66 Great Titchfield Street
Fitzrovia, London
W1W 7QJ
שעות פתיחה : שני - שישי 07:30-18:00, שבת 09:00-18:00 ראשון 09:30-17:00
תחנת תחתית הקרובה ביותר נמצאת בכיכר אוקספורד (שם תחנת התחתית Oxford Circus)

dubikup

New member
הייתי שם ב-2010...אכן היה קפה מצויין

נסעתי לצפות ב-WBC, שהתקיים שם.
במסגרת התערוכה, הוכנה (וחולקה למשתתפים) מפה של כל בתי הקפה הטובים של לונדון.
מאחר ורמת הקפאין הממוצעת בדם, למבקר בתערוכה היא הרבה מעבר לממוצע, לא היה טעם ללכת לאותם מקומות, בזמן שרוב מותגי הקפה, מכונות הקפה בתי קליה והבריסטי הטובים בעולם מקובצים תחת קורת גג אחת.
אולם אחרי התערוכה, כשרמת הקפאין ירדה לנורמה ואף מתחת לזה, ביקרתי בחלק מהמקומות וכולם היו טובים עד מצויינים.
אני זוכר את קפאין מהתמונות ולפי המכונה והקפה שם באמת היה מצויין.
ניתן לראות את המפה כאן:
http://www.worldbaristachampionship.com/2010-london-coffee-map.html
ויש גם אפשרות להוריד אותה כ-PDF ואז להדפיס או לראות אותה יותר בגדול.
אמנם המידע נכון ללפני שנתיים, אבל רוב (אם לא כל) המקומות שם הם בתי קפה קטנים ולא רשתות, אז יש לקוות שהרמה נשמרה.
במאמר מוסגר: מי שמחפש את טעמי הרובוסטה או קלייה בנוסח איטלקי, כנראה לא ימצא את מבוקשו בחלק גדול מהמקומות.
ברוב המקומות הקליה היתה בהירה והקפה מדגיש טעמים של חמיצות ופירותיות עם פחות נטיה למרירות.

yoavgold

New member
מפת בתי קפה בלונדון

אני מכיר את כל המקומות שמצויינים במפה שצרפת וכולם עובדים בקצב מלא גם היום

חלק מהמקומות פתחו סניף נוסף במקומות אחרים בעיר ועדיין שומרים על רמה גבוהה מאוד
אני אנסה למצוא קישור המרכז את כל בתי הקפה הטובים (עצמאיים) בלונדון כדי ולשתף את כולם.
כמו כן אמשיך לפרסם עוד תיאורים של בתי קפה מצויינים שפגשתי בעיר הזו עם תמונה או שתיים להמחשה.

yoavgold

New member
בית קלייה בון בהאג - koffiebranderij boon

מקום קטן וחביב בבעלות והנהלת גברת נחמדה בשם ליאנה (Lianne), משיחה איתה הבנתי שהיא הייתה עד לפני שנה בערך שפית והחליטה שהיא רוצה לעשות שינוי, היא הלכה ללמוד את רזי הקפה בגרמנייה ועבדה שם בבית קלייה ולבסוף החליטה לפתוח מקום משלה בהאג.
כבר בכניסה תראו את מכונת הקלייה המפוארת ולא ממש תמצאו אווירת בית קפה רגילה, למעט דלפק קטן עליו יש מים, סוכר ומפיות וספסל קטן בחזית המקום אין מקומות ישיבה או תפריט מאכלים כשלהו... אבל קפה יש והוא מצויין!
ליאנה קולה קפה בין שלישי-שישי ופותחת את החנות לציבור רק בשעה 12:00 (בשבת ב 10:00 ובראשון ב 13:00, בשני סגור), היא מייבאת קפה ממקומות רבים סביב העולם (אתיופייה, ברזיל, קוסטה ריקה, בוליבייה ועוד) קולה ומוכרת את התוצר במקום.
במקום יש מכונת קפה כך שתוכלו גם להזמין כוס קפה והתוודע לטעם של בית הקלייה הקטן והמעניין הזה. ליאנה מאוד נחמדה וידידותית ותשמח לקשקש על המקום שלה, על הקפה שהיא קולה, על מקומות אחרים לקפה בהאג, אמסטרדם ובכלל.
בנוסף לפולי קפה, ניתן לקנות אצל ליאנה גם מוצרים נלווים להכנת קפה כלי בישול למיניהם ושאר מיני פריטים הקשורים בהכנת והגשת קפה.

אם במקרה אתם עוברים בהאג מסיבה כלשהי אני ויש לכם חצי שעה אני ממליץ לכם לעבור באיזור.

כתובת: Prinsestraat 114 2513 CH Den Haag
שעות פתיחה
ראשון 13:00-17:00
שני סגור
שלישי - שישי 12:00-18:00
שבת 10:00-17:00

חבל שהשרשור הזה עובר לעמוד הבא...

ממתי התמונה הזו?
אני חושב שהם העיפו את הקולה גיזן הזה בקולה 15 ק"ג של אבגי...

yoavgold

New member
ביקרתי במקום לפני חודש וחצי

המקום די חדש, הוא נפתח במהלך 2012

למעלה