תגובה
"הבעיה שלך שאתה מסתכל על הפרט במקום על הכלל"- האם זו בעייה? האם עניין של העדפת טעם אישית היא עניין של הכלל או שהיא
בהכרח עניין הכי פרטי שיכול להיות? לא מבין את קו המחשבה שלך. אותי חציל מגעיל, אם אחר אוהב חציל, שיהיה לו לבריאות. הסיומת של תתבגרו היא כהמשך ישיר להבעת דעתי על הנושא, אני מעדיף שמישהו יגיד לי את האמת אם הוא אוהב סוג מזון שהוא, אם זה מגעיל לדעתו שיגיד זאת, את עוזי דגים מגעילים... לא ראיתי שהתנפלתם עליו (אולי את גם לא אוהבת דגים?
). "שיש כאלו גם היום במדינות העולם השלישי שהיו מייחלים שיהיה להם את זה." - נכון, זה לא קשור לנושא הנדון למרות שניסיתם בכוח לדחוף את זה. אם את הולכת לחנות בגדים ורואה מכנס שלא מוצא חן בעינייך את לא קונה אותו בגלל שאת חושבת על כל הילדים בהודו שמתכסים בסמרטוטים בגלל שאין להם כסף לבגדים, נכון? מה ההבדל בין זה ובין חציל?
טעם אישי הוא צבוע רק כשמדבור באוכל?! "למה לדעתך יש כאן התעלמות מהנושא או הסחת דעת?"- בגלל מה שרשמתי לעיל. "למה אתה חושב שיש כאן פרנואיה?"- כי שבעתי כבר מנבואות זעם, ר' יוחנן בן זכאי אמר כבר שהנבואה ניתנה לשוטים ותינוקות, אני יודע שאת לא תינוקת, אני גם חושב שאת לא שוטה, את העתידות אני משאיר ל"בזוקה". "השלום עם מצרים כבר לא קיים, גם עם ירדן הוא בהתדרדרות. יחסינו עם התורכים יתלקחו וזה רק עניין של זמן. סוריה נהיית יותר קיצונית בתמיכת אירן ועל אירן אין צורך להרחיב. האם אתה רואה אור בקצה המנהרה?" - צודקת, מה שנשאר הוא לברוח לאי באוקינוס השקט או להתאבד או להתאסלם.... מה את בוחרת לעשות? וברצינות, אני לא יודע מה ילד יום ומעדיף לא לעסוק בנבואות, אני יודע ממקורות יודעי דבר (חבר שהוא ראש אגף במקום שאסור להזכיר את שמו) שהדברים אינם כה חמורים כפי שהתקשורת מציגה אותם. השבוע היה כתוב שהמסחר בחודשים האחרונים עם טורקיה רק עלה בהיקפו למרות האיומים של ארדואן, במקביל איראן (חמינאי) הודיעה במפתיע שהיא נגד הרעיון של 2 מדינות ל-2 עמים. כך שאני לא רואה אור בקצה המנהרה כי אני לא רואה מנהרה, אני כנראה מחוץ למנהרה, לא בחושך
... טוב הגזמנו כבר עם הדימויים, שנה טובה.