קפה מפחית דיכאון באופן משמעותי בנשים

Gidi Shemer

New member
אני לא רואה שום בעיה עם "מגעיל" או "דוחה"

וחושב שבחלט מותר להגיד את זה על אוכל, אפילו אם ההורים שלי ושל חלק מהכותבים פה רעבו לאוכל בעבר. מה שכן, אני עדיין מסתייג מכך שאפשר להגיד על חציל שהוא "מגעיל" או "דוחה". זה אוקסימורון.

התגובה הייתה

על זה שהיית צריך ללכת לבדוק בבבילון, כשהאישו כאן הוא חברתי\ סמנטי... אני לא רואה הבדל ניכר בין מגעיל לדוחה אם כבר שאלת וההבדל בינך לעוזי הוא תלוי הקשר עוזי פרט את תשוקותיו וסלידותיו הקולינריים בקונטקסט נרחב והמילה דוחה נאמרה כמעט במוצנע בתוך פיסקה שבה הדגיש שהוא לא היה אומר את זה בפני כולם אתה לעומת זאת כתבת חציל = מגעיל בכותרת, אבל יותר מכל אתה "לא היית משקר" ועומד מאחורי העניין שאתה הייתה אומר את זה לסבתא של החבר מהמילואים בארוחת ראש השנה לי באופן אישי לא מפריע לי גם אם הייתה הולך עם חלוצה של חציל מגעיל במכללת השף

deathcaster

New member
אני מבקש לא להכניס לי מילים למקלדת

"אבל יותר מכל אתה "לא היית משקר" ועומד מאחורי העניין שאתה הייתה אומר את זה לסבתא של החבר מהמילואים בארוחת ראש השנה"- לא כתבתי דבר כזה. לא הייתי משקר, לו היו מציעים לי חציל, הייתי אומר שאני לא מסוגל לאכול חציל בשום צורה כי הוא מגעיל אותי לא משנה מי מבשל אותו. האישיו כאן הוא סמנטי בלבד, אין כאן שום אישיו חברתי, אם הסבתא הזו תציע לך משהו שאת סולדת ממנו, אני מניח שגם את תסרבי, אולי לא תצייני את המילה מגעיל מפורשות, אבל לא תגעי בזה.

פולספגן

New member
מה לא הבנת בתגובתי אתמול בשעה 02/10/11 10:51?

כתבתי שחור על גבי לבן שזה אותו דבר. עוזי כתב בצורה הרבה יותר יפה את עמדתו, אך גם איתה אני לא מסכימה. בנוסף, אני מסכימה עם מה שCahill כתבה לך שאין טעם לשכפל תגובות [תגובתה מאתמול ב-02/10/11 19:59] ואם כבר כתבנו לך על כך, לא נכתוב גם לו (תמיד הבכור חוטף ראשון
) ועם מה שהיא כתבה לך על להגיד תמיד מה שחושבים [תגובתה מתאריך 30/09/11 15:06] . אגב, אם תראה מישהו פוזל או אפילו עם ריח לא נעים, תגיד לו "איזה מגעיל/דוחה אתה"?

deathcaster

New member
נא לא להסיט את הנושא

אני שמח שאת לא מסכימה עם שנינו, ולצערי נתברכתי עם חוש ריח טוב יותר משל אחרים, אז אני סובל מריחות של אחרים יותר מהאדם הממוצע, כן, אני אעיר לאותו אדם אם אצטרך להיות במחיצתו זמן רב... כמובן שאעשה זאת רק שהוא ישמע ולא צד' ג'. פוזל? אני לא חושב שזה מגעיל, אולי את חושבת שזה מגעיל.

Cahill

New member
אל תתגאה בזה, כי לא תמיד צריכים להגיד מה

שחושבים, בעיקר כאשר זה יכול לפגוע באחר. מקווה שלא תדע מחסור בחייך,

deathcaster

New member
אין ספק

שחצילים יכולים להיפגע מזה שאני אגיד שהם מגעילים. "מקווה שלא תדע מחסור בחייך,"- איחרת את הרכבת, לצערי ידעתי.

Cahill

New member
הציניות שלך כאן לא במקום

לא לכולם יש מה לאכול ובלי שאכיר אותך, בוודאי שהמחסור שחווית לא משתווה למחסור שהיה במלחמות העולם. אנשים שם אכלו חולות, כי לא היה להם משהו אחר.

deathcaster

New member
הציניות שלי מאוד במקום

ובטח שלא אתה תקבע מה במקום או לא. הדיון סטה רחוק מאוד ממהותו המקורית. ולכן לפני שמישהו גם ימליץ להעמיד אותי בכיכר תחריר ויפסוק על 40 מלקות על גבי החשוף, אני ארצה לסכם: אם מאכל כלשהו לא ערב לחכו של אדם, מוטב שלא ישקר, זה ימנע אי נעימות מיותרת. אין קשר בין מחסור באוכל ובין הבעת דעה על אוכל וכל ילדי הדור השלישי לניצולי השואה... חלאס, יצאנו מגליציה מזמן, גם אני דור שלישי לניצולי שואה, אני מעדיף להגיד אמת. תתבגרו.

Cahill

New member
יש לך חשיבה של ילד

ההסתכלות שלך היא על ההווה ואתה לא מפיק לקחים מהעבר למרות שאתה רואה איך העולם משתגע במיוחד בתקופה האחרונה עם שכנינו.

deathcaster

New member
חחח

איך אני אוהב שאדם אלמוני מתיימר לעשות לאדם אלמוני אחר פסיכולוגיה בגרוש...בפרט לאחר שזו הפעם הראשונה שאת מגיבה לי וכבר מחליטה מי אני ומה אני חושב. מאוד משעשע. אין ספק שבגלל שאני אומר שחציל הוא מגעיל זה מעיד על כך שאני לא מפיק לקחים מן העבר אני עיוור למצב שבו העולם משתגע ... הייתי אומר שאת פרנואידית, אבל אני לא עושה פסיכולוגיה בגרוש. הייתי אומר שהחשיבה שלך מונעת מכשל לוגי מסוג "איגנורנטיו אלנכי" (ואני מאוד מקווה שלא מדובר ב"רד הרינג") אבל בתגובה היית שוב רושמת ללא נימוק שהחשיבה שלי היא ילדותית.

Cahill

New member
תגובתי היתה בעקבות תגובתך האחרונה של התתבגר

הסיומת הזאת לא היתה במקום ונדמה לי שבעבר, מבלי לנקוב בכינוי שלך, הערתי לך ואתה הגבת לתגובה כי הבנת שהכוונה אליך, לכן גם זאת לא הפעם הראשונה. הבעיה שלך שאתה מסתכל על הפרט במקום על הכלל, קרי בשבילך ההתייחסות לחציל היא זניחה, בעוד בראיית הכלל, ההתייחסות של החציל היא לאוכל, שיש כאלו גם היום במדינות העולם השלישי שהיו מייחלים שיהיה להם את זה. למה לדעתך יש כאן התעלמות מהנושא או הסחת דעת? התגובות שלי מאוד ממוקדות תוך השתדלות לא להתבדר. למה אתה חושב שיש כאן פרנואיה? השלום עם מצרים כבר לא קיים, גם עם ירדן הוא בהתדרדרות. יחסינו עם התורכים יתלקחו וזה רק עניין של זמן. סוריה נהיית יותר קיצונית בתמיכת אירן ועל אירן אין צורך להרחיב. האם אתה רואה אור בקצה המנהרה? נסיים בזה שאאחל לך שלא תדע יותר מחסור בחייך

deathcaster

New member
תגובה

"הבעיה שלך שאתה מסתכל על הפרט במקום על הכלל"- האם זו בעייה? האם עניין של העדפת טעם אישית היא עניין של הכלל או שהיא בהכרח עניין הכי פרטי שיכול להיות? לא מבין את קו המחשבה שלך. אותי חציל מגעיל, אם אחר אוהב חציל, שיהיה לו לבריאות. הסיומת של תתבגרו היא כהמשך ישיר להבעת דעתי על הנושא, אני מעדיף שמישהו יגיד לי את האמת אם הוא אוהב סוג מזון שהוא, אם זה מגעיל לדעתו שיגיד זאת, את עוזי דגים מגעילים... לא ראיתי שהתנפלתם עליו (אולי את גם לא אוהבת דגים?
). "שיש כאלו גם היום במדינות העולם השלישי שהיו מייחלים שיהיה להם את זה." - נכון, זה לא קשור לנושא הנדון למרות שניסיתם בכוח לדחוף את זה. אם את הולכת לחנות בגדים ורואה מכנס שלא מוצא חן בעינייך את לא קונה אותו בגלל שאת חושבת על כל הילדים בהודו שמתכסים בסמרטוטים בגלל שאין להם כסף לבגדים, נכון? מה ההבדל בין זה ובין חציל?
טעם אישי הוא צבוע רק כשמדבור באוכל?! "למה לדעתך יש כאן התעלמות מהנושא או הסחת דעת?"- בגלל מה שרשמתי לעיל. "למה אתה חושב שיש כאן פרנואיה?"- כי שבעתי כבר מנבואות זעם, ר' יוחנן בן זכאי אמר כבר שהנבואה ניתנה לשוטים ותינוקות, אני יודע שאת לא תינוקת, אני גם חושב שאת לא שוטה, את העתידות אני משאיר ל"בזוקה". "השלום עם מצרים כבר לא קיים, גם עם ירדן הוא בהתדרדרות. יחסינו עם התורכים יתלקחו וזה רק עניין של זמן. סוריה נהיית יותר קיצונית בתמיכת אירן ועל אירן אין צורך להרחיב. האם אתה רואה אור בקצה המנהרה?" - צודקת, מה שנשאר הוא לברוח לאי באוקינוס השקט או להתאבד או להתאסלם.... מה את בוחרת לעשות? וברצינות, אני לא יודע מה ילד יום ומעדיף לא לעסוק בנבואות, אני יודע ממקורות יודעי דבר (חבר שהוא ראש אגף במקום שאסור להזכיר את שמו) שהדברים אינם כה חמורים כפי שהתקשורת מציגה אותם. השבוע היה כתוב שהמסחר בחודשים האחרונים עם טורקיה רק עלה בהיקפו למרות האיומים של ארדואן, במקביל איראן (חמינאי) הודיעה במפתיע שהיא נגד הרעיון של 2 מדינות ל-2 עמים. כך שאני לא רואה אור בקצה המנהרה כי אני לא רואה מנהרה, אני כנראה מחוץ למנהרה, לא בחושך
... טוב הגזמנו כבר עם הדימויים, שנה טובה.

Cahill

New member
עונה למרות שמרגישה שמיצינו את הנושא

1) עניין של העדפת טעם אישית היא פרטית, אך פירסום חוו"ד ברבים היא נחלת הכלל וכידוע לך בדמוקרטיה מותר לך לעשות מה שאתה רוצה, כל עוד אתה לא מפריע לאחר וזה במסגרת החוק כמובן. 2) אני יכולה לדבר רק בשם עצמי ולא ראיתי טעם לתקוף אותו, כאשר הוא קרא את ה"התקפות" עליך. גם עליך ה"התקפה" היתה תגובה או שנים ולא יותר. 3) חציל זה אוכל וזה דבר השרדותי לעומת בגד שאפשר לאלתר אפילו עם שמרטוט ריצפה בשעת הצורך. 4) הניבוי שלי הוא לא ע"ס תאריכים או כל דבר אחר לא רלוונטי, אלא על ניתוח הארועים שקורים היום ובכל התקופה האחרונה. 5) בינתיים, דואגת לאזרחות נוספת ומתעדכנת בנעשה בעולם. גמר חתימה טובה (כבר לא אומרים שנה טובה)

deathcaster

New member
תגובה

לדעתי לא מיצינו את הנושא 1. סבבה, מה מפריע לנחלת הכלל כאן בפורום שרשמתי שחציל הוא מגעיל לעומת העובדה שלא מפריע שעוזי רשם שדגים זה דוחה? (עד כמה שידוע לי אמירה כללית בפורום באינטרנט או בכל מקום שחציל הוא מגעיל היא עדיין חוקית
זה גם לא אמור להפריע לאף אחד) 2. מדוע לא ראית טעם לתקוף אותו? זה מאוד מעניין אותי, מה ההבדל בין חציל ובין דגים לאור העובדה שאין הבדל בין "מגעיל" ובין "דוחה"? (אלא אם כן את צמחונית/טבעונית, ואז זו כבר קצת (הרבה) צביעות). 3. גם דגים זה אוכל וזו לא הייתה תשובה שלאלתי. 4+5 - זכותך לדעתך. "כבר לא אומרים שנה טובה"- אני מבין שאת אוהבת להכתיב לי מה לחשוב ומה להגיד, בהחלט ניתן להגיד שנה טובה. "גמר חתימה טובה" אני משאיר את זה לאלה שהברכה הזו מעניינת אותם.

Cahill

New member
תקרא שוב את תגובותיי הקודמות ותראה שהשבתי לך

על כל שאלותך ולתהייתך, אני קרנוברית ושרופה על פירות ים (דגים מוכלל בפירות ים בחו"ל).

Cahill

New member
המונח הוא "קרניבור" carnivor

קרני או קרנה = בשר, כמו "צ'ילי קון קרנה", בור = אוכל, זה לעומת "אומניבור" אומני = הכל שפירושו "אוכל כל" כלומר, לא רק צמחוני או לא רק טורף. שזה בעצם בני אדם וחזירים
נא לא להתבלבל עם קניבל אשר אוכל רק את בני מינו

deathcaster

New member
האייקון ../images/Emo3.gif היה בכוונה

ידוע לי מה זה "קרניבור" ואף מה זה "קרניבורית", לכן שאלתי "מה זה קרנוברית?"

למעלה