היי, אני מחפש המלצה לקפה שיהיה חזק. כאשר אני מחפש בסופר אני רואה על הקופסאות סימנים שמראים התאמה לאספרסו פרקולטור פלנג'ר וכו' אבל אל לפילטר נייר. ניסיתי כמה פעמים לקנות בבתי קפה אבל הקפה היה מאוד מימי וחיוור. יש המלצה ? תודה רבה
וקנה לך 200 גר' קפה טחון טרי מסוג שיראה לך או שתומלץ עליו. ברמת גסות מתאימה לפילטר נייר. כדאי תכתוב מאיפה בארץ. אני בחיפה קונה ב"אווה" ומשתמש בפילטר מתכת (לפני זה הייתי משתמש בנייר) ברמת טחינה של "4.5". למה 200 גר'? סתם, עבורי זה טוב (יחד עם 200 גר' אספרסו במקביל) לשבועיים ואז הארומה/טריות נשמרת...
אם אתה מקבל קפה מימי וחיוור, אתה כנראה לא משתמש במספיק קפה או שטכניקת המזיגה שלך לא נכונה. נסה להרטיב את הקפה במעט מים, ולאחר מכן למזוג את המים באופן שיגרום לקפה הטחון להשאר בתחתית הפילטר (אני מוזג את המים בעדינות על הדופן של הפילטר).
בגדול, הטחינה שאתה צריך לנייר פילטר היא טחינה 4 (לאספרסו זה 3 ולפרנץ זה 6) הקפה יצא דלוח כי כנראה הטחינה של הקפה היתה עבה מידי....
לגבי המלצה. אני ממליץ בחום על "חותם הקפה" ברמת השרון(רחוב סוקולוב) המקום שייך לאילן שנהב. הקפה שם נהדר,העובדים שם מקצועיים. אני מאמין שתמצא שם תשובות לכל שאלותך בענייני קפה (-: