קפה מגורען או חול?

מייק1234

New member
קפה מגורען או חול?

מה פחות בריא - קפה נמס חול של עלית או קפה מגורען?

spade queen

New member
מגורען או חול אין הבדל. אבל...........

הקפה הנטול קופאין הוא פחות בריא. כי הוא עובר תהליך זיקוק עם בנזין.

למה אתה כותב שטיות? ועוד בצורה כזו

עובדות אכן עד שנות ה90 השתמשו במתילן כלוריד, שהוא משמש גם כמדלל צבע מי תחילת שנות ה90 הוחלף התהליך (כי גילו שהמתילן כלוריד מסרטן) והיום משתמשים בדו תחמוצת הפחמן - CO2 לגבי השימוש קפה נטול קפאין, אני לא ממש מבין למה זה טוב. ראשית הוא לא בריא, ושנית הוא מכיל קופאין

knappertsbusch

New member
אתייחס לנקודות אחת-אחת

1. מתילן כלוריד הוא לא בנזין. לכן לכתוב "משתמשים בבנזין בתהליך ייצור קפה נטול קפאין" הוא שטויות. זה כמו לכתוב ששמן זה קצת כמו מים בגלל שזה נוזלי. 2. תחילת שנות ה-90 זה בערך לפני 22 שנה. אין סיכוי בעולם שתיתקל באיזה שהוא קפה נטול קפאין שעובד באמצעות מתילן כלוריד. פעם הזריקו הורמונים לתרנגולות, איפה שהוא בשנות ה-70'. הפסיקו את זה עוד אז, אבל אנשים עדיין משוכנעים ש"בבשר יש הורמונים" למרות שזה שקר כבר 30 שנה לפחות. 3. הלינקים שהבאת הם דוגמה לעיתונות גרועה. המחקר העלוב שב-YNET לא זכאי להתייחסות, ואילו המחקר שמובא ב-beOK מקביל לגילוי שעננים מורידים גשם. כולם יודעים שנותר קפאין בכמויות קטנות בקפה נטול קפאין. מה בדיוק מזיק בזה? לסיכום - אין לי שום עניין בקפה נטול קפאין, אינני סובל קפה נטול קפאין (בעיקר בגלל שרוב הזמן הוא מופיע בצורה של קפה נמס...) אבל אין שום דבר רע או מסוכן או השד-יודע-מה בקפה נטול קפאין.

knappertsbusch

New member
אם מישהו כותב שטויות, אני אצביע על עובדה

ולא סתם כתבתי "לכתוב שטויות" (זה שונה מ"מדבר שטויות"). יש "לא נכון" שהוא סתם טעות, ויש "כל כך לא נכון עם קמצוץ של אידיוטי" שעדיף להגדיר אותו כ"שטויות" כי זה קצר יותר... מתנצל על החפירה, מבטיח להפסיק כאן.

spade queen

New member
טעות שלי. לא לקחתי בחשבון....................

שבפורום קפה יש גם "מומחה" למדללים ולתזקיקי נפט למינהם, אחרת הייתי מדייקת יותר בהגדרת החומר בו משתמשים להפרדת הקפאין מהקפה (חומר מסרטן יש לציין, המופק ממתאן). ואולי אפילו כותבת את הנוסחה הכימית שלו במחשבה שניה.................לא הייתי טורחת היות ולא חושבת שזה מעניין מישהו חוץ מהאדון הנכבד כמובן. על כל פנים יקירי, תזכור שממש לא רצוי לצרוך דיכלורומתאן \מתילן כלוריד בתפריט היומי שלך....................

knappertsbusch

New member
אי אפשר לצרוך מתילן כלוריד...

אם כבר לא מפיקים קפה נטול בשיטה הזאת כבר כמה שנים טובות! אה, כן, ואם מתילן כלוריד זה "בערך" בנזין, אז צר לי לבשר לך שאת אוכלת ושותה מדי יום תוצרי נפט למכביר, בלי קשר לקפה. בקיצור, פורומים לא נועדו בהכרח להפצת חצאי-אמיתות או חצאי-שקרים.

spade queen

New member
"אי אפשר לצרוך מתילן כלוריד"? שוב, טעות שלי

חחח....לא חשבתי שבנוסף לחוסר נימוס בסיסי סובל גם מחוסר חוש הומור.......
.

כניאה שאינציליגנטיה רגשית אין לך בשפע

אני אני אתן לך עיצה (אל עף שלא ביקשת מימני) רק תנסה להיות לפעמים נחמד לאשנים, כי במלקודת דבש תופסים יותר זבובים .... ** העיצה הינה בחינם ולכן שווה חינם

למעלה