קפה הפוך

רחלה1223

New member
קפה הפוך

יש לי מכונת קפה בבית (אספרסו וכזה שמוציא אדים...) השאלה שלי היא: 1. האם אפשר לעשות במכונה שלי קפה הפוך?? 2. איך עושים קפה הפוך?? בתודה רבה מראש רחל

carmonle

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום, ניתן להכין

במכונה שלך קפה הפוך. קפה הפוך מורכב ממנה של אספרסו ושתי מנות של חלב. אני ממליץ שתכנסי לאתר בקישור החום (בחלק העליון של הדף) ויש שם הסבר כיצד להפעיל מכונה ולהכין אספרסו ועוד חומר מעניין שיעזור לך. בעקרון התהליך תלוי במכונה שברשותך ואני מניח שמדובר במכונה עם דוד אחד ומשאבה. בשלב ראשון צריך לחמם את המכונה ולהביא אותה למצב בו ניתן להקציף חלב ובהמשך להקציף חלב בכד. לאחר מכן יש להזרים מים ולהוריד את הטמפרטורה למצב שבו ניתן להכין אספרסו (הורדת טמפרטורת המים חשובה על מנת שהקפה לא יצא שרוף). להכין מנת אספרסו בספל ובהמשך למזוג את החלב שהוקצף. איזה מכונה יש לך? מה השימושים שלה? בהצלחה ערן כרמון

zolob

New member
קפה הפוך

שלום לך וברוכה הבאה. קפה הפוך משמעו שאם עד כה כאשר הכנת קפה, היית שמה קפה, מים ולבסוףחלב, כעת הסדר הפוך, שמים שליש חלב חם, שליש אספרסו, ושליש קצף מהחלב והתשובה לשאלתך היא כן, ניתן להכין קפה הפוך רק חשוב לדעת איזו מכונה יש ברשותך סוג הקפה ועוד.אז בכל מקרה שיהיה לך כיף עם הקפה ואגב כפי שמכינים ארוחה וחשוב שהמנה תוגש בסטייל, כך גם חשוב שהקפה יוגש בסטייל. שיהיה לך לרוויה.

רחלה1223

New member
המשך לשאלה שלי על הקפה הפןך....

תודה רבה על היחס אתם חמודים עד מאוד!!! האים אם אני יעשה את הקפה זה יצא לי כמו שכבות שיוצא לאילו במסעדה? או אחיד ??? כמו שיוצא לי???

carmonle

New member
באם כוונתך ל-3 צבעים תכנסי לקישור

החום בחלק העליון של הדף שזהו אתר שלי, בדף שאלות ותשובות יש הסבר כיצד להכין קפה 3 צבעים. באם זו לא כוונתך בבקשה תסבירי כי שאלתך לא ברורה שכבות? אחיד?. נשמח לשמוע איזה ציוד יש לך כך שלא ניעץ ונדריך תוך כדי השערות. ערן כרמון

zolob

New member
הפוך

שלום לך שוב. במידה ואת מוכנה ורוצה ללמוד, כדאי שתקשיבי לעצות טובות וביחוד מכאלה שמבינים, כמו, במידה ונדע על איזו מכונה מדובר נוכל לדעת איזה עצות מעשיות לתת. ולעיניננו: על-מנת לקבל שכבות, עלייך להרתיח את החלב לפי מידות הכוס שברצונך להגיש את הקפה, להרתיחו כך שיהיה בשיכבה העליונה קצף סמיך. כעת מזגי שלי כוס חלב ללא הקצף, תוכלי לעצור הקצף עם כף, אחר-כך מזגי את האספרסו בעדינות רבה מעל הכף ולאט לאט, ולבסוף למזוג את הקצף והרי לך אחד המתכונים והסודות שרק בפורום תפוז לקפה תקבלי. תהני ושיהיה ערב טוב.

למעלה