קפה הילל

meravbr

New member
קפה הילל

נכון שבד"כ אני רושמת על מסעדות שבתי קפה נשארים קצת בשוליים כי העיקר בהם הוא - מן הסתם - הקפה והמתוקים (והאוירה והחברה) ובד"כ האוכל משמש למנות קלות, נשנושים ליד וכד' (לפחות עבורנו). או בעצם, כשאנחנו רוצים ארוחה ממש קלילה, הולכים לבית קפה שמגיש סנדויצים טובים - נניח אורנה ואלה, או ארקפה (לנו הם טעימים בכל אופן). כל ההקדמה הזו באה בשביל להצדיק את העובדה שלמרות שבד"כ אני לא רושמת כאן ביקורת על בתי קפה (כמה אפשר לרשום על לביבות הבטטה של אורנה ואלה ומנת הפטה כבד הנפלאה שלהם או לחלופין על הסנדביץ' אנטי פסטו של ארקפה) אבל אני כן כותבת כאן ביקורת על בית קפה הילל שלאחרונה פותח סניפים גם בעיר הגדולה. מקורו - כמו של ארומה - בירושלים. הבעיה - אוכל מ-ז-ע-ז-ע
וגם הקפה לא משהו ... אתמול היינו בירושלים (ביקור במוזיאון ישראל לרגל יום המוזיאונים הבינלאומי והעובדה שהיה פתוח חינם והיו בו הדרכות בתערוכות השונות) והחלטנו לסיים את היום בקפה ונשנוש, כאמור. מאחר ולא רצינו לשבת בעיר (סכנת התפוצצות, ותשתדלו לא לרגום אותי על האמירה הזאת) החלטנו לנסוע למלחה ושיכנעתי את בנזוגי היקר לוותר על ארומה (והסנדויץ' מוצרלה הנפלא שלהם) ולנסות את קפה הילל... אכזבתנו היתה רבה - שנינו אכלנו סנדביצים בטעם תפל אם פוקצ'ה מאתמול (הוא סנדויץ' עירקי ואני אנטי פסטי). הקפה (במאג, כ"כ שמחתי על גודלו) היה לא משהו, הוא ממש לא נהנה מהאייס קפה שלו (כבר דיברתי על זה של ארומה ועל הגרניטות והפרדו של ארקפה???) ולבסוף ניסינו עוגת שמרים בטעם שוקו/פלסטיק. לא נחזור. באף סניף שלהם. נקודה. סימן קריאה. דרוש שיפור רציני ובהקדם לפני שימשיכו להתפשט..

meravbr

New member
ואני חייבת בהזדמנות זאת לדרג

את בתי הקפה שאני אוהבת (סתם כי בא לי, תגידו לי מה דעתכם)... מקום ראשון - ארקפה מקום שני - ארומה (כי הם טעימים ויש אותם בכל חור, אפילו בדוכנון ליד הום סנטר בראשלצ) מקום שלישי - אורנה ואלה, לה סנטרל ועוד כמה קטנים מקום רביעי - קפהנטו מקום חמישי - קופי בין (בזכות הכורסאות...) מקום שישי - קופי טו גו (בגלל שהם נקודת האור היחידה שהיתה בתה"ש כשאבי עליו השלום היה מאושפז שם...) שכחתי משהו?

anat11

New member
א-פרופו גרניטה

אני אישית מכורה לגרניטה קפה של ארקפה. הגרניטה מוקה מתוק לי מדי וכך גם זו של ארומה. ו...השבוע דגמתי לראשונה גרניטה קפה של לחם ארז והיה מ-צ-ו-ין!

Lear22

New member
הבעיה עם כל הגרניטות האלה

שמכינים אותן מתוך מן אינסטנט. לכן רק גרנטינות שמכינים אותן אחד אחד יוצאות הכי טעימות. אגב פעם בארומה יהודה הלוי היו מכינים ככה וזה היה מעולה. היום אני לא יכול לנגוע בגרניטה שלהם כי היא מתוקה מידי. הכי טובות הן של ארקפה - שוב מדובר ב"קפה ברד" ולא בגרניטות המוכנות - של אילנ'ס - עם טעם חזק של קפה - וגם האייס בלנד וניל על בסיס קפה של הקופי בין. הוא לא מתוק מידי ונורא טעים. לי. אגב מומלץ להוסיף שוט אספרסו למי שחייב עוד טעם של קפה. זה מה שהייתי עושה עם הפרפצ'ינו מוקה שוקלד לבן של סטארבקס ז"ל...

עמית@

New member
אייס בלנד "בלק" של קופי בין

ללא חלב על בסיס אספרסו הכי טעים לי גם אני לא יכולה לשאת את "גלידות" הקפה האלו שמגישים על תקן אייס קפה- יותר מיד חלב ותועפות סוכר קצת עושה לי בחילה.. מה לעשות שבכל מקום עושים ככה ושאני מבקשת אם אפשר בלי (או עם מעט) חלב פוערים מולי עיניים משתוממות ושמים כוס וחצי חלב מתוך אמונה אמיתי שזה "מעט".. (וכנ"ל בקפה- מעט זה מעט!!)

Lear22

New member
איך בדיוק מכינים את זה?

שווה לנסות. אני אגב ניסיתי עם חלב סויה וזה היה אחלה.

meravbr

New member
הקפוצינו פרדו של ארקפה טעים

לאללה ואינו ממותק. שווה לך לטעום.

anat11

New member
נכון, אבל

זה לא ברד, ואני... אני אוהבת את התחושה של הקרח (לגרוס אותו ממש)...
...

B r u l e

New member
הקפוצ'ינו פרדו הכי טעים

עם קצת מי סוכר, זה משקה הקפה הקר המועדף עלי. לא אוהב גרניטות.

שלולית1

New member
הם פותחים עכשיו סניף בפינה המקוללת

איפה שהיה "טריו" (באיבן גבירול). נראה כמה זמן יחזיקו הם מעמד.

Lear22

New member
השאלה מה מבקשים בקופי בין

כדי שהם יכינו את המשקה הזה. שווה בדיקה

למעלה