קפה בפורטלנד

Gfresh

New member
קפה בפורטלנד

הי שבוע הבא אני נוסע לפורטלנד (ולא אוכל להגיע למפגש.... :<) למישהו יש המלצות לקפה באזור? או חנויות ציוד מעניינות ששווה לבדוק. שבת שלום לכולם.

joncafe

New member
בטוח שתוכל למצוא...

דיינר עם תערובת ריחות של שומן בייקון שרוף וקפה שרוף על הבוקר. הקפה יהיה מגעיל, וכשתחשוב שלא יכול להיות גרוע יותר, תגיע מלצרית בת חמישים פלוס (שלמעשה נראית כמו בת 60 פלוס) ותמלא לך את הספל ב-refill ועוד תחשוב שעשתה לך טובה, ותחכה לטיפ שמן... בתאבון!

dpascal2

New member
חבר שלי חזר מפורטלנד

הוא קנה לי את הזסנהאוס ב-100 דולר. הקיצר.. הוא מתקשר אלי יום לפני החזרה ושואל אותי: "להצהיר על המכונה או לא להצהיר ?". "מה פתאום להצהיר" אני עונה לו. תזרוק את האריזה, תמלא קפה מקומי מבית המלון ותגיד שקנית בשוק פשפשים ב-20 דולר.הטריק עבד יופי... אממה... המטחנה נשארת עם ריח שהוא ספק תה רקוב, ספק צ'יטה במחזור חודשי...

ilancafe

New member
תנסה את קפה קריבו ואת פיט'ס

בעבר הם היו הסמן הימני האיכותי. מאמין שהם אלטרנטיבה מעניינת לז'אנר הקבוע של סטרבקס בפורטלנד אורגון. אילן

shoki222

New member
אני מניח שאתה מתכוון לפורטלנד אורוגון. הייתי

שם לפני כשנתיים. אין מקום ספציפי שאני זוכר. הדאון טאון שם די אנמי וסתמי. ואני עתה בשנת שבתון בארצות הברית. בפורטלנד ובעצם בכל עיר בארה"ב, שאתה מסתובב בדאון טאון או בכל רחוב מסחרי אתה רואה בתי קפה עם ציוד להכנת קפה תיקני. כלומר לא קפה מימי שחור אלה אספרסו או קפוצ'ינו. הבעיה היא שתמיד אתה מקבל את האספרסו או קפוצ'ינו בכוס נייר. אין מצב לשתות בספל מחרס. דבר ששני, הכוס (מנייר...) הקטנה ביותר (Tall or regular) היא של לפחות 330 סמ"ק (או המקבילה באונקיות). בסטרבקס ממלאים אותה כחצי, כשאתה מזמין קפוצינו אבל ממש ברוב המקומות הכוס מתמלאת עד למעלה בחלב מוקצף, וזה לא ששמו שתי מנות אספרסו. החלב ב- 99% מהמקרים מוקצף כקצף גס ולא מיקרוני. כלומר ציוד יש, בתי קפה יש והרבה במרכזי הערים, אבל שיטת ההכנה והכמיות מתאימים לטעם האמריקאי ששונה משלנו. בכל סופר בינוני ומעלה יש סילואים למחירת פולי קפה. יש גם הרבה קפה בטעמים. 10 דולר לליברה ברוב החנויות. יש סוגים שונים חלקם אני קונה וטוחן למקינטה. לא דיברתי על המחירים 2.5 דולר לקפוצ'ינו קטן. כשאתה בנסיעות בדרכים אין מצב לאספרסו או קפוצינו בחנויות שעל הכביש הראשי. תמיד המים הדלוחים השחורים ללא טעם. תמיד זה קפה קולומביאני, כאילו שזה שם לאיכות. איכסה.

למעלה