קפה איכותי ונמס?

yossin

New member
קפה איכותי ונמס?

נטען באוזני שאי אפשר להגיע לקפה טוב "כמו מכונה או פרקולטור" עם קפה נמס
מאחר ויש מותגים רבים ויד על הלב, לא כל סוגי התערובות באמת משובחים גם במכונות, עולה השאלה אם חכמי הפורום יידעו להמליץ על קפה נמס איכותי לצורך משקאות משובחים

תודה

halfdink

New member
אכן, אין חיה כזו

קפה איכותי מתחיל מפולים שנקלו לאחרונה ומטחינה בסמוך לחליטה. קפה נמס נכשל בשני התנאים המקדימים האלה (ובפרמטרים נוספים, כגון איכות הפולים שבהם משתמשים).

באותה מידה אי אפשר לטחון לחם ישן, לערבב עם מים ולקבל לחם טרי וטעים. גם לא אם אופים את התוצאה שוב בתנור.

yossin

New member
לא ממש

אולי בבתי קפה איכותיים זה קורה. אבל במרבית הבתים משתמשים בקפסולות שרק אלוהים יודע מתי נקלו ונטחנו. האם ומדוע יש לקפסולות אלו יתרון על קפה נמס שאף הוא שווק בואקום וכד'?

OmerNeu

New member
קפסולות זה לא קפה נמס.

זה קפה לא נמס (טחון) שנארז בקפסולה בשביל לשלם עליה 2+ ש"ח

knappertsbusch

New member
קרא קצת על אופן הייצור של קפה נמס

למשל, בוויקיפדיה.

זה תוצר שהוא כבר די רחוק מפולים טחונים.
קפסולות זה עדיין פולים טחונים, ולכן הם "דרגה אחת מעל"...

בנוגע למילה המקוללת "איכותיים" - אפשר לעקוף בקלות את הבעיה
ע"י קנייה של מטחנה בכמה מאות שקלים, ושימוש במכונה ידנית פשוטה (4 ספרות)
או מקינטה.

yossin

New member
אוקי, אני מתקן את השאלה

האם יש דרך "עוקפת" להגיע לאיכויות הרצויות ללא מכונת קפה?
זה לא העניין הכספי אלא משהו אחר.
האם יש תערובות שאפשר לעבוד איתן בלי זה? דרך עוקפת אחרת?

ובכל מקרה, תודה

knappertsbusch

New member
שאלה מצוינת. בינתיים? לא.

בדיוק כפי שעוד לא המציאו "אבקת בשר",
או "תרכיז עוגת קצפת עם שכבות".

ובכיוון אחר: אם רוצים מינימום התעסקות,
בשביל זה המציאו קפה פילטר - בסה"כ צריך לשפוך מים לתוך קונוס,
והקפה מטפטף לבד. כנ"ל עם פלנג'ר. מקינטה דורשת פירוק והרכבה,
אבל חוץ מזה גם פה יש מינימום עבודה.

yossin

New member
בוא נחשוב ביחד

קפה פילטר זה לשים קפה ואז המיים עוברים דרכו ויוצאים אל הקנקן/ כוס
תיאורטית, למה לא להמציא שקיות קפה המקבילות לשקיות תה?
זה עשוי להצליח?

halfdink

New member
כי אז המפעל צריך לטחון את הקפה,

וכאמור טחינה בסמוך לחליטה היא תנאי מקדים לקבלת קפה איכותי.

יש כל מיני דברים שדומים למה שאתה מחפש - פודים, קפסולות ובמידת מה גם פילטרים עם קפה טחון מראש (של רומבוטס כמדומני). בכולם התוצאה לא מוצלחת.

eyalben

New member
"הצלחת התוצאה" זה עניין יחסי

ברור שטחינה של הקפה במקביל לשתיה שלו זה הרבה יותר טוב,

מצד שני, קפה טחון ששמור במיכל אטום לחלוטין (כמו קפסולות אטומות) - נותן תוצאה מספקת בהחלט לרוב האנשים (ולראיה, ההצלחה של מכונות הקפסולות למיניהן).

זה הכל עניין של טעם ופשרה.

גם קפה נמס מבחינתי זה דבר מצוין - זה לא קפה טחון, זה פשוט סוג אחר, עם טעם אחר, ולכל אחד יש העדפות משלו.

המוצר קיים....

ואף היה בעבר בארץ רק שלא צלח כי איכותי הייתה בינונית ומטה מזה...

אני מניח שעם התפתחות אריזות מלאות חנקן פר שקיק המוצר אולי היה מפיק תוצר טוב יותר.

בכל מקרה יש לי הרבה מה להגיד על השרשור המתפתח פה, 70% מהמכירות של קפה בארץ הן קפה נמס... כן איכותי או לא, כן טעים או לא זה בכלל לא הוויכוח ותכלס כאשר כמעט 50% מהקפה הנמס הנמכר הוא הקפה נמס "חול" של עלית או יצרנים קטנים אחרים שמייצרים את המוצר הזה, מי אנחנו שנתווכח עם הטעם הישראלי הכולל. בשבילנו "חובבי ומתלהבי קפה" שהקפה הוא תחביב ואנו מוכנים להשקיע ממונים רבים, מרץ וזמן רב עבור הקפה שלנו ולוקחים אותו ברצינות רבה, אבל בוא נודה בזה,
האדם המערבי המודרני לא רוצה יותר בביתו התעסקות משום סוג, הלקוח הממוצא רוצה לחיצת כפתור או אינסטנט ומייד ללא מאמץ וללא תעסוקה נלוות וההתפשרות שאנו מוכנים בעבור זה ליטול, ואגב בכל תחום היום...מי שם אותי להחליט בשביל ההמונים מה טוב להם ומה לא?!
חוש הטעם זה מה שקובע ובימנו חוש הטעם לצערי אינו מפותח כמו שהייתי רוצה וחוש הטעם שלנו משובש ביחד עם עצלות וסיפוק מיידי... מי שזה עובד עבורו שיבושם לו ומי שלא מחפש את האיכות, עם האיכות חייבת לבוא גם ההתעסקות, בדיוק כמו שיש עוגת שוקולד של פילסברי, רק לערבב עם מים ולדחוף לתנור, ויש מתכון של סבתא'לה עם קמח, ביצים, קקאו,שמן,סוכר, מיקסר, לבחוש, לשמן תבנית ולהניח בתנור...

yossin

New member
יופי של ניתוח

לשם ההגינות, זה טיפה יותר מורכב מזה. כי כמובן שמי שלא מוכן להתפשר על איכות הקפה שלו עלול להסתפק בארוחה בהמבורגריה...
כל אחד מאיתנו בוחר היכן להיות אנין ולהשקיע והיכן לוותר

אז בוא נדבר על קפה פילטר. אילו מותגים נחשבים משובחים?
(אגב פילטר, אני זוכר שהיו כאילו מין כוסיות ששמים מעל הכוס "שלי" מפלסטיק ושם מוזגים את המים. יש עוד דברים כאלו? איכותיים?)

מיתוג אינו חשוב ושולי לחלוטין...

ב"כוסיות פילטר" יש רק שני מותגים זמינים בארץ... רומבוטס ומליטה.
אני דווקא בעד משפך פלסטיק של מליטה עם פילטר נייר, 7 גרם איזה קפה שתבחר לפי הטעם... אם תרצה לקחת את זה טיפה הלאה, טחן במקום במטחנת להבים פשוטה שקונים ב80 ש"ח בסופרמרקט.

halfdink

New member
מצטרף להמלצה על קפה פילטר

150 ש"ח למטחנה כמו האורביט (ראה דיונים קודמים בפורום) + 10 שקלים לקונוס (אם עדיין רלוונטי):

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=320&messageid=160058238

ועוד כ-20 שקלים לחבילה של 40 פילטרים (בסופרמרקטים).

אם משתמשים בפולים איכותיים התוצאה עם פילטר טובה מאוד, והכנה בכל מקרה קלה כמעט כמו עם קפה נמס.

אני פחות מתלהב ממקינטה כי במחיר שלה אפשר כבר לקנות האנדפרסו ולקבל תוצאות הרבה יותר טובות. אני לא נוגע בבריקה שלי מאז שיש לי האנדפרסו.

למעלה