קפאין

ladybug4NLP

Active member
הפסקתי לצרוך קפה לזמן מה

לא מסיבות בריאותיות אלא פשוט לא היה לי טעים ואחרי כמה חודשים חזרתי.

לי הקפה עוזר
כנראה זה אינדיבידואלי

hal767

New member
קפה אינו מזון. הוא סם.

הוא אינו בונה בגוף אפילו תא בריא אחד. לעומת זאת הוא גוזל יסודות מזון חיוניים, כמו סידן וברזל, אבל לא רק את אלה. הוא קשור להיווצרותן של מחלות קשות רבות, כמו מחלות פרקים, עצבים, לב, כליות, כבד ועוד.

השפעתו מעוררת, אבל זאת השפעה זמנית שמאלצת את הגוף לפעול בניגוד לרצונו וליכולותיו.
טעם וריח הקפה מגרה חיך. קל מאד להתמכר לטעם ולריח שלו. אני מודה שבעברי הרחוק, בעיקר בעת שירותי בצבא, הייתי צרכן גדול של המשקה הזה. נהנתי מטעמו, הוא מנע ממני עייפות בשעות היום והלילה, כך שיכולתי לתפקד שעות רבות מבלי לנוח, והיה כף לשתות קפה חם בעת שנחשפתי לקור בחורף. הוא ממכר ולכן היה לי מאד קשה להגמל ממנו כשרציתי בכך.
רבים מצרכני הקפה מכורים אליו ואינם מתפקדים כראוי בלעדיו.

אין בו אפילו יתרון בריאותי אחד. נזקיו אינם באים בהכרח בטווח קצר, אך ישנם כאלה שחלשים יותר או שסובלים ממחלות שונות והם ניזוקים ממנו די מהר. לא פעם נזקיו חזקים במיוחד אצל כאלה שצורכים תרופות שונות. הוא מסוכן במיוחד לחולי סוכרת, כליות, כבד ולסובלים ממחלות פרקים ולב. צריכת קפה ע"י חולים אלה מחמירה את מחלותיהם.
נמצא גם שצריכת קפה פוגעת קשות במערכת העיכול וביכולת הגוף לקלוט את הויטמין B12.
בוודאי שישנם כאלה שהכבד להם חזק ולגוף ישנה יכולת להפטר במהירות מרעלי הקפה והם ניזוקים פחות. אך כמו שנאמר: "לא לעולם חוסן". צריכת קפה לאורך זמן תפגע ביכולתם זאת.

נשים הרות ומניקות שצורכות קפה מזינות בו גם את צאצאיהן וגורמות להם נזק רב בגוף ובנפש.

אין ספק שצריכת הקפה פוגעת קשות בעצמות ובשיניים. לא אתפלא אם ניוון השיניים והחניכיים קשור גם לצריכת המשקה הזה.

רבים לא יודעים שקופאין נמצא בתרופות שונות, כמו במשכחי כאבים למשל, והוא מאד מחזק את השפעתם ואת הנזק שהן גורמות.

לסיכום - הקפה אינו מזון, הוא רק נזק, אז לשם מה לצרוך אותו?

למעלה