קפאין

הילהל

New member
קפאין

למה כן טוב לצרוך אותו ולמה לא? ובאיזו מידה?
הפסקתי לצרוך קפאין באופן מקרי. סדנא שלקחתי שחלק מהוראות התזונה שלה כללו "בלי קפאין". הסדנא נגמרה לפני שבועיים..אני לקחתי את המנוף הזה וממשיכה לא לצרוך קפאין
פתאום אני תוהה - למה בעצם?

נעמי66

New member
קפאין לפי גישת הבריאות הטבעית

הקפאין פועל באופן ישיר על מערכת העצבים, פעולות הלב ומערכת הנשימה. הוא גורם לעצבנות, חוסר-שינה ופעימות-לב מוגברות, משבש את פעולות האנזימים השונים במערכת העיכול, מגביר את חומציות השתן, ועלול לגרום ללחץ-דם גבוה.
הקפאין אומנם יוצר הרגשה טובה של עירנות, אבל זו רק הרגשה זמנית - זו אינה עירנות כתוצאה מתוספת כוח, אלא מהצורך
של הגוף להגן על עצמו מפני הסם, ולהפריש אותו החוצה.
צריכת קפאין מחלישה בהדרגה את הגוף, ונוצרת תלות. מערכת העצבים נחלשת, ועלול להיגרם דיכאון.
נזק נוסף - יחד עם מזונות נוספים, יוצרי חומצה, הקפאין גורם להפרעות בספיגת ויטמינים ומינרלים בגוף.
(על-פי "תזונת האדם ובריאותו" של יצחק בן-אורי)

0 אור 0

New member
חבל שבסדנא לא הסבירו

לא קשור אליך אישית, אבל אני תוהה לא פעם איך אנשים מתקשים לקבל עזרה ממטפלים רציניים שיש להם לבטים ומודעות לחוסר הידע שלהם, ומקבלים כל כך בקלות עצות ברורות וסיסמתיות - תפסיק לאכול חלב/ קפאין/ בשר /.ווטאבר שמגיעים ממישהו סמכותי שאצלו הכל סדור וברור (לעפמים נכון ולפעמים מוטעה)
ולגבי הקפאין:
הקפאין הוא חומר ממריץ, בעל השפעה רגעית של המרצה שאחר כך יורדת,
השפעה רגעית מהסוג הזה גורמת למנגנוני הגוף לצורך להתמודד ולנטרל אותה, "משגעת" את האיזון, ומקשה ליצור את האפקט הזה באופן עצמי (זה נכון לעוד דברים שמשפיעים מיידית - כמו סוכר לבן שמשפיע כך על רמת הסוכר בדם)
מעבר לאמירה הכללית הזאת , הקפאין הוא בעל השפעות ספציפיות שצריך להבין אותן:
הקפאין חוסם את קולטני האדנוזין שבתאי מערכת העצבים המרכזית - המשמעות היא שיחרור אדרנלין מוגבר שגורם להגברת קצב הלב, עליית לחץ הדם, הגברת זרימת הדם לשרירים, הפחתת זרימת הדם לעור ולאיברים הפנימיים ושחרור גלוקוז לדם על ידי הכבד.
ההשפעה שמעלה את רמות ההורמונים במרכזי ההנאה במוח וגורמת להתמכרות.
התוצאות שיכולות להיות מהנגנונים שתיארתי:
* שימוש יתר של בלוטת אדרנל שמגיעות לחוסר תפקוד ותגובה במצבי לחץ.
* תנודתיות ברמת הסוכר בדם,
* ניצול מאגרי האנרגיה בגוף.
* השפעה שלילית על ספיגת ויטמינים ומינרלים (ברזל וסידן) שעלולה לגרום למחסור.
* התמכות שגוררת תופעות גמילה כגון: עייפות, נדודי שינה, כאבי ראש, שינויי מצב רוח, נוקשות בשרירים ועוד.
* השפעות גופניות ישירות: שנויים בלחץ הדם, רפיון שרירים טבעתיים, קפאין משתן.
ואחרי שאמרתי את כל זה, אם מגיע אלי אדם שכל החיים צרך תה וקפה, אינו סובל מבעיה שמחייבת הפסקה מיידית ומוחלטת של הקפה ואינו מעונין להפוך לטבעוני אורגני - אז גם הפחתה בכמויות יכולה לשפר משמעותית ולמנוע את הנזקים העיקריים של הקפה.

הילהל

New member
הסדנא לא נסובה על תזונה

אלא משהו אחר לגמרי
ביקשו מאיתנו במהלכה לא לצרוך חומרים שהם בגדר "משני מצב רוח"
ספציפית - אלכוהול, סמים, סיגריות, קפאין, סוכר
זה הכל
זה ממש לא היה חלק מאיזו הנחיה לחיים בריאים יותר, אלא בקשה לאפשר לעצמנו לחוות את כל הרגשות שיעלו, מבלי למסך אותם בחומרים מהסוג הזה
בסיום הסדנא כולם רצו להכין לעצמם קפה, ואני גיליתי שמתאים לי לנסות למשוך את העניין הזה
מעולם לא צרכתי כמויות גדולות מאוד של קפאין ומצאתי שאני מעוניינת להנות מהאפשרות של להוריד אותו לחלוטין. פשוט חיפשתי את ההסבר המדעי

freearth10

New member
זה חלק מתהליך השינוי

היי הילהל,
בכל תהליך של שינוי אנחנו עוברים מה שאת עוברת. הוא מתחיל עם מודעות לעניין, בעקבותיה באה איזושהי החלטה ואז במהלך השבועות הבאים ההחלטה הופכת להרגל, אבל אז גם חודר הספק ומנסה להניע אותנו מאותה ההחלטה ואני שמחה שעשית מעשה וניסית לברר למה בעצם ועוד יותר מקווה שהתשובות כאן יתנו לך את הבטחון להמשיך את הדרך שאותה התחלת.

מה שאני ממליצה לך הוא ליצור לעצמך משפט חיובי בקשר לתזונה ולאמר אותו כמה שיותר פעמים ביום. תכתבי/תציירי/תשירי/תרקדי אותו. זה יעזור לך לעבור את הימים הקריטיים בשלום וליצור הרגל בריא יותר.

מאיה

אבי 122

New member
האם תוכלי להסביר ?

מה זה עיסוי שודי ?
מה זה עיסוי תאילנדי ?

תודה

הילהל

New member
אפילו יותר טוב מזה

מכיוון שאני רואה שאתה שואל על כל נושא ככה לאט לאט, אני אעשה לך שירות שאתה כנראה לא עושה לבד
באמצעות גוגל וויקיפדיה אני אקשר לך כאן הסברים על שלל סוגי עיסוי
להנאתך:
http://he.wikipedia.org/wiki/עיסוי

יעל ND

New member
קפאין

לא ידוע לי, למה הוא יכול להיות טוב. הנזק ממנו מגוון.
אבל יש קפאין ויש קפאין. קפאין שבקפה ובקוקה-קולה נצא שם בצורה הכי תוקפנית ובנוסף לכך גם נאגר בגוף, כך שהנזק ממנו רחוק טווח.
קפה

יעל ND

New member
ממש-ממש לא. אני לא חושבת, אני יודעת שלא.

אני בכלל טיפוס לגמרי רציונאלי ולא נסחף.
אבל לא זה העניין. כל מילה מבוססת מחקרית ומחוזקת מניסיוני האישי. בתחומי - שזה טיפולי פוריות - יש לי הוכחות מעבדתיות לדבר: אני יכולה להראות לך ספירת זרע של איש צעיר שותה קפה וספירת זרע של אותו אחד אחרי שלושת חודשי שינוי יחידי שהוא עשה - וזה גמילה מוחלטת מקפה.
שלא לדבר על מחקרים מעניינים ביותר בתחום.
ושים לב, שאני מדברת על קפה דוקא. אני ממש לא נסחפת ולא מכלילה מזונות מכילות קפאין בצורות אחרות ובכמויות אחרות. למעשה, אני מדברת רק על קפה ועל משקאות מכילות קוקה, שם הנזק מורכב יותר ובא גם מקפאין באחת הצורות המזיקות שלו וגם מתוספי מזון מזיקות כשלעצמם ובהשפעתם הסינרגית שלהם.

tingumi1

New member
אני מתחילה לחשוב שאתה טרול...

ההודעות שלך הן בעיקרן מעוררות פרובוקציות ריקות מתוכן ומביעות זלזול, או מסתכמות בזריקת שאלות כלליות מאוד בצורה דלה ושטחית...

אם אתה לא טרול אני פשוט לא מבינה האם זו אטימות או חוצפה, לבוא לפורום, לשאול בלי סוף שאלות את היושבים כאן שמשיקעים מזמנם כדיי לענות לך, לפקפק בכל דבר שנאמר, לדרוש גיבוי והוכחות לכל מילה, ולדרוש שבכל תגובה אנשים (שלא חייבים לך דבר) יפרשו לפניך את כל ניסיונם והידע התיאורטי שלהם בנושא...

אולי אני חסרת סבלנות, אבל זו פשוט נראית לי התנהגות מזלזלת ולא נעימה בלשון המעטה.

bodycore

New member
מתנצל על ההתערבות שאולי לא ממש קשורה

אני קורא מהכתוב עד כמה קופאין מזיק לגוף ואני נאלץ להסכים.(מחוסר ידע כמובן)

הבעיה שלי אחרת,
בתחומי הכושר בכלל ובתזונת הכושר בפרט, לקופאין שימוש נרחב.
הוכח מחקרית הקשר בין צריכת קופאין לשיפור ביצועים אירובים
ובו בזמן שיפור שריפת הקלוריות.

כשהתחיל הפוסט מיד פניתי לאשת התזונה שעובדת איתי כדי לברר לעומק את הממצאים,
היא השיבה כמוני,
קופאין חלק בלתי נפרד מתזונת הספורטאי, שהוא כאמור, זקוק לביצועים מושלמים מגופו.

השאלה שלי היא בהמשך לכתוב,
האם הנזק מתעלה על התועלת?

טאוֹ

New member
השאלה היא מהם, להגדרתך, נזק ותועלת‬

בספורט הישגי, אותו ספורטאי שזקוק לביצועים מושלמים, לגוף מושלם, למדליה או לתואר כלשהם, עשוי לצרוך חומרים שונים שמשפרים את ביצועיו בטווח הקצר, ומביאים בעקיפין או במישרין לנזק מצטבר בטווח הארוך. הרי גם סטרואידים נמצאים בשימוש נרחב בקרב ספורטאים בענפים שונים. בספורט הישגי, תחרותי, ובתחומים נוספים שבהם הביצועים המושלמים באים על חשבון הבריאות, עשויים להיות חילוקי דעות לגבי נזק ותועלת. מישהו אמר לאנס ארמסטרונג?

אני לא קובע בזאת את דעתי על קפאין בהכרח. אני חושב שאפשר לשרוף קלוריות ולשפר ביצועים אירוביים בדרכים מתונות, לאורך זמן, ועם תועלת אמתית - לפחות כפי שאני תופס את המושג.

והערת-אגב, כללית ביחס לכתיבה בפורום ולא ספציפית לנושא הקפאין:
רצוי לכתוב הודעות בתגובה להודעות שאליהן מתייחסים, ולא בתגובה להודעה מזדמנת.

0 אור 0

New member
תזונת ספורטאים ותזונת האדם

במשך 3 שנים למדתי תזונה טבעית (חוץ מכל השנים שלמדתי באופן לא פורמלי לפני כן ...)
ועם כל ההבדל בגישות יש כמה דברים שמוסכמים על כולם,
ואז לקראת הסוף של שנה ג' קיבלנו כל מיני סמינריונים מיוחדים על נושאים ספציפים - אחד מהם תזונת ספורטאים.
וראה זה פלא: כל מה שלמדנו על מה שבריא לאנשים, מתהפך כשמדובר על ספורטאים.
אז חלק מהדברים , כמו חלוקה קלורית אחרת וחלוקה שונה של אבות המזון, בהחלט מתאזן עם הפעילות הנמרצת ואינו יוצר נזק מתמשך,
אבל חלק מהדברים שספורטאים השגיים עושים לעצמם גורמים נזק לבריאותם.
והשאלה היא מה חשוב

אביתר30

New member
ממש להיפך. כל המחקרים ממונים ע"י יצרני הקפה

יש לי שיפור בכל התחומים. יותר בריאות , יותר זכרון. רזיתי , העייפות נעלמה ועוד ועוד.
מי שלא מנסה לא ידע , ומי שמאמין ב"מחקרים" שיאכל אותה.

למעלה