אז ככה
דבר ראשון תלך לאתר פול גז ותחפש שני מבחנים שעשו לקסדה,הראשון כאשר קיבלו את הקסדה והשני לאחר תקופה ממושכת של שימוש. לי יש MHR כבר כמעט 10 חודשים ויש כמה השגות לגביה..... ריפודים-ניתנים לפירוק וכיבוס, את שלי טרם כיבסתי, את לאחר 10 חודשים של שימוש יום יומי ,אין סימני שחיקה או התחלות של קרעים. בתחילת השימוש הריפוד לחץ על אזור הלחיים,עם הזמן הותאמו,וכיום הריפוד לוחץ בנוחות ,לא יותר מדי ולא פחות מדי. המשקף-ניתן להסרה והחלפה, בררתי וניתן להשיג ולהתקין בקלות יחסית משקף חלופי,כהה או איזה שרק תרצה,כמובן שיהיה יעודי לקסדות MHR, המחיר עומד על בערט 110 ש"ח. מערכת פתיחת המשקף- זוהי כמובן אותה מערכת פלסטיקה המאפשרת החלפת משקף, בתקופה בה יש לי את הקסדה,פירקתי רק פעם אחת את המשקף, כאשר היה חדש, אולי לאחר 10 חודשים, לא הייתי נוגע יותר מדי במכלולים הללו,מחשש להתפרקות. כונסי האוויר, קסדת MHR מצויידת בארבעה פתחים לאוורור: אחד בחזית מתחת למשקף, מתפקד כמו שצריך, אם כי לא תמיד מעלים אדים מהמשקף. שני כונסים, אחד בכל צד, לא שמתי לב להבדל אם כשפתוח ואם כשסגור, לא מזמן, לפני כשבועים,עף לי מכסה ההזזה של הכונס הימני,לא ברור בדיוק למה,מכה חזקה,או כמה בכלל הוא לא קיבל. כונס עליון-בנסיעה מעל 50 קמ"ש הוא פשוט מתחיל לרעוד ולגרום לרעש פנימי מעצבן, ולא ממש משנה באיזה מצב הוא נמצא, לפעמים ממש מביא לי ת'כריזה. בידוד המשקף- הנקודה הכי מעצבנת.....הגומי שאמור לאטום את המשקף כאשר הוא סגור,ממש לא עושה את העבודה, בחורף גם בגשם חזק וגם בחלש,נכנסות טיפות מים אשר גולשות למטה בצידו הפנימי של המשקף, לפעמים ממש גובל בסכנת נפשות. לא מדובר בפעם ב.... אלא כ3/4 מהגומי בכלל לא נוגע במשקף, ומכאן שלא מבצע את האטימה כלל !!!! לסיכום: הקסדה שלי משמשת לרכיבה יום יומית, בנסיעה עד קטנוע, ומכאן שמראש לא מדובר על כריבה שעולה על מהירות של 100-110 קמ"ש, כאמור,רכיבה לא אגרסיבי ,והקסדה מקבלת את כל היחס המתאים,אולם.... איטום הרעש קטסטרטפלי, לא רוצה לחשוב מה היה אם הייתי רוכב במהירויות יותר גבוהות. איטום הנוזלים, מה זה בכלל?? מים חודרים חופשי את גומית האיטום וזורמים בפנים המשקף. פלסטיקה רגישה מאוד המלצה ?? הגדל התקציב ורכוש משהו אחר . ד' (השם המלא שמור במערכת)