קסדות MHR

קסדות MHR

מישהו מכיר? התנסה בעבר? מה דעתכם על ה שואי XR900? אין לי 4000 ש"ח להשקיע בקסדה,אין לי גם צורך בקסדה של 4000 ש"ח. מצד שני,אני לא מתפשר עד כדי כך לכן נראה לי ש2000 ש"ח לקסדה זה מחיר ריאלי (ואת הדגם הזה אפשר להשיג בזול יחסית).

דמיקולו

New member
אז ככה

דבר ראשון תלך לאתר פול גז ותחפש שני מבחנים שעשו לקסדה,הראשון כאשר קיבלו את הקסדה והשני לאחר תקופה ממושכת של שימוש. לי יש MHR כבר כמעט 10 חודשים ויש כמה השגות לגביה..... ריפודים-ניתנים לפירוק וכיבוס, את שלי טרם כיבסתי, את לאחר 10 חודשים של שימוש יום יומי ,אין סימני שחיקה או התחלות של קרעים. בתחילת השימוש הריפוד לחץ על אזור הלחיים,עם הזמן הותאמו,וכיום הריפוד לוחץ בנוחות ,לא יותר מדי ולא פחות מדי. המשקף-ניתן להסרה והחלפה, בררתי וניתן להשיג ולהתקין בקלות יחסית משקף חלופי,כהה או איזה שרק תרצה,כמובן שיהיה יעודי לקסדות MHR, המחיר עומד על בערט 110 ש"ח. מערכת פתיחת המשקף- זוהי כמובן אותה מערכת פלסטיקה המאפשרת החלפת משקף, בתקופה בה יש לי את הקסדה,פירקתי רק פעם אחת את המשקף, כאשר היה חדש, אולי לאחר 10 חודשים, לא הייתי נוגע יותר מדי במכלולים הללו,מחשש להתפרקות. כונסי האוויר, קסדת MHR מצויידת בארבעה פתחים לאוורור: אחד בחזית מתחת למשקף, מתפקד כמו שצריך, אם כי לא תמיד מעלים אדים מהמשקף. שני כונסים, אחד בכל צד, לא שמתי לב להבדל אם כשפתוח ואם כשסגור, לא מזמן, לפני כשבועים,עף לי מכסה ההזזה של הכונס הימני,לא ברור בדיוק למה,מכה חזקה,או כמה בכלל הוא לא קיבל. כונס עליון-בנסיעה מעל 50 קמ"ש הוא פשוט מתחיל לרעוד ולגרום לרעש פנימי מעצבן, ולא ממש משנה באיזה מצב הוא נמצא, לפעמים ממש מביא לי ת'כריזה. בידוד המשקף- הנקודה הכי מעצבנת.....הגומי שאמור לאטום את המשקף כאשר הוא סגור,ממש לא עושה את העבודה, בחורף גם בגשם חזק וגם בחלש,נכנסות טיפות מים אשר גולשות למטה בצידו הפנימי של המשקף, לפעמים ממש גובל בסכנת נפשות. לא מדובר בפעם ב.... אלא כ3/4 מהגומי בכלל לא נוגע במשקף, ומכאן שלא מבצע את האטימה כלל !!!! לסיכום: הקסדה שלי משמשת לרכיבה יום יומית, בנסיעה עד קטנוע, ומכאן שמראש לא מדובר על כריבה שעולה על מהירות של 100-110 קמ"ש, כאמור,רכיבה לא אגרסיבי ,והקסדה מקבלת את כל היחס המתאים,אולם.... איטום הרעש קטסטרטפלי, לא רוצה לחשוב מה היה אם הייתי רוכב במהירויות יותר גבוהות. איטום הנוזלים, מה זה בכלל?? מים חודרים חופשי את גומית האיטום וזורמים בפנים המשקף. פלסטיקה רגישה מאוד המלצה ?? הגדל התקציב ורכוש משהו אחר . ד' (השם המלא שמור במערכת)

TT600S SM

New member
קישורים למבחנים שנערכו

ב- Fullgaz . ושוב תודה לאתר המצויין הזה

אורי-

New member
לדעתי כן , כי אפון שואי התאים לMHR

האפון משתחל בצורה די גמישה למרווח בין "קצה הקסדה" (גומי האטימה ליד המשקף) לבין הריפוד, ולדעתי לא תהיה שום בעיה להתאים אפון.

פיני007

New member
אני משתמש בקסדת שואי XR-800

קניתי אותה בארה"ב לפני 3 שנים וחצי ב-230 $ בלבד. הוןספתי משקף נוסף ב-26 $ (אפשר לקנות בלרט ב 220 ש"ח) ונהנה מאד ממנה. לא נוזלת וסגורה טוב, נוחה וקלה. כנראה שאת הבאה גם אביא מארה"ב..... רק מחפש מישהו שיממן לי את הנסיעה.. הקניות כבר עלי....

eldad-g

New member
טוב אז בניגוד לדמיקולו יש לי אחת

כבר חצי שנה ו.... 1. פתח איוורור עליון ניתקע לאחר שבוע וכל הקסדה הוחלפה במיידי
לטרייל וליבואן. 2. לא מזמן ( לאחר כחצי שנה) שמתי לב להתחלת קרעים בחלק התחתון של ריפוד העורף. 3. בצד ימין ריפוד הלחי עושה רושם כצונח מעט למטה. 4. עם האיטום למיים דווקא לא היתה לי בעיה בכלל נהפוך הוא דווקא הוא היה מצויין ונסעתי בגשם חזק מאוד לא אחת. 5. גם לאחר חצי שנה הריפודים יושבים עלי טוב 6. כך בחשבון שהיא די כבדה אין לי מושג על מה אתה רוכב כמה ובאיזה מהירות אבל אם אתה מחפש קסדה שקטה לנסיעות בין עירוניות היא בינונית אגב כדאי לבחור לשם כך קסדה שהמשקף שלה מחובר לקסדה כמו בMHR ללא פלסטיק עליו בצדדים מה שמוסיף שריקה מעצבנת. 7. חיסרון נוסף הוא שיתרת סרט הקשירה תפוס עם גומיה פושטית וכשזו ניקרעת לא נעים לחטוף הצלפות בצאוור אבל קצת יצירתיות והעסק ניפתר 8. אם אתה מזדמן לצפון אתה מוזמן לבוא ולבחון אותה מקרוב בהצלחה אלדד

המחנך10

New member
קניתי לא מזמן xr 900 במוטו טסט

והיה במבצע ביחד עם מעיל קיץ של לרט ב-1700 ש"ח גש ותבדוק אם עדיין יש, אני מבסוט גם מהקסדה וגם מהמעיל

אורי-

New member
גם לי יש MHR , זמן קצר יחסית

אני , סה"כ מרוצה. החלפתי משקף כהה / שקוף וחוזר חלילה לא מעט פעמים , ואין התפרקויות כאלה או אחרות. הרעש , בהתחלה הציק (נסיעות ארוכות על כביש 1 , שיוט על 120 בערך , ולפעמים קצת יותר.) בהתחלה שמתי אטמים , אבל אולי השמיעה נדפקה או שסתם איבדי רגישות לרעש של הרוח. לגבי פתחי אוורור - כמו שאמר ד. (השם שמור במערכת) גם בחורף וגם בימים החמים שהיו , לא הרגשתי אם הם פתוחים או סגורים , אבל יש מספיק תחלופת אוויר מכיוון הסנטר. בקסדה שלי יש אפון , והוא לא מפריע לי אישית (במבחן בפג"ז נכתב כי הוא הפריע). ריפודים - אף פעם לא הייתי יותר מדי "רגיש" , אני ראיתי ריפודים נעימים יותר , ובאיירו שהייתה לי הריפוד היה נעים הרבה פחות , אבל לא משהו שממש מורגש. סה"כ , ביחס למחיר , אני מרוצה. א-ב-ל : אם נראה לך ש2000 ש"ח זה ריאלי מבחינתך לקסדה , יש עוד אופציות , הMHR עולה חצי מהתקציב שלך.

המחנך10

New member
במבחן בפול גז זה הפריע

כי הוא הרכיב אפון של שואי ולא מקורית רק בפעם השנייה אם אינני טועה הוא הרכיב אפון מקורי של MHR ואז לא היו לו בעיות

אורי-

New member
גם לי יש אפון של שואי../images/Emo13.gif

זה מה שהיה במוטוטסט , וזה מה שלקחתי.

ודה לכולם על התגובות ו

נראה לי שאלך בכל זאת על ה שואי XR900. גם המחיר וגם האיכות ריאלים מבחינתי. תודה לכם.

דודיFZR

New member
אין אפון מקורי

יש את הגמיש מעור ויש פלסטיק שני האפונים של שואי

למעלה