קניתי את מדל!!

Anuerysm

New member
הוא לא חרא

הוא יותר טוב מוויש יו וור היר לדעתי הוא פשוט ענק מה שגורם לך לחשוב שהוא חרא הוא שחרשת עליו או שפשוט אתה מנסה להראות שאתה מבין אז אתה הולך נגד הזרם (כמו כל פרוגר שמכבד את עצמו).

holo

New member
לא הייתי ממהר להסיק מסקנה כזאת

אני חושב שזה פשוט תהליך שהרבה עוברים בשלב מסויים. גם לי זה קרה. יש אלבומים שעם הזמן פשוט מאבדים מערכם בעיניי, כאלה שכבר לא עובדים עלי. כמו מסטיק שלועסים, שבהתחלה הוא טעים, אבל אחרי כמה זמן הטעם נעלם. זה לא קשור לכמה פעמים שמעתי אותו, יש אלבומים שאני יכול לשמוע כל שבוע והם לא יימאסו עלי, כמו יין שלא נס לחו (בגרות בלשון 2006!). החומה הוא פשוט אלבום שמתאים לשלב מסויים בחיים שלך- המילים נשמעות לך מתאימות ונכונות, המוזיקה הבועטת. יש פגם אחד בחומה שמונע ממנו לשמר את האיכות שלו- הרדידות והשטחיות(כן כן שמעתם את זה בטח הרבה פעמים ונמאס לכם לשמוע את זה). עד לצד האפל של הירח (וגם קצת WYWH) פינק פלויד היו להקה מעניינת שתמיד היה לה מה להציע בכל אלבום. הם לא נטו לקיטש כמו הרבה להקות, וגם מה שאולי נשמע כמו קיטש אצלם, תמיד היה נמצא כמה רמות מעל, והיה יוצא דופן מהאחרים. החומה, לדעתי, זה שיא הקיטשיות, בלי שום חידוש, שום דבר להציע לעולם חוץ מהבכיינות של רוג'ר ווטרס (למרות שבהרבה מקרים היא נשמעת מצוין ומשכנעת). ככל שמתעמקים בתקופה המוקדמת של פינק פלויד, מבינים איזו להקה מעניינת, חדשנית ורב גונית היא הייתה. ורק שמסתכלים על התמונה בגדול, אפשר לראות את ההשוואה ביותר ברור. אולי אני בעצמי נשמעתי פלצן, אבל זה מה שקרה לי. אני לא אומר לאף אחד לא לשמוע החומה. להפך, אני חייב לאלבום הזה הרבה מאוד- זה האלבום הראשון שקניתי בכלל, והצעד הראשון שלי בהכרות עם פינק פלויד. אבל..אני מדבר עכשיו מנקודת מבט שלא מישהו שמכיר את פינק פלויד שנתיים וחצי (לא הרבה זמן) שהספיק לשמוע את החומה הרבה מאוד מאוד פעמים, יחד עם שאר האלבומים שלהם (שאותם דווקא לא הפסקתי לשמוע).

holo

New member
אגב

אני לא שונא את החומה. אני פשוט חושב שהוא פחות טוב בהרבה משאר האלבומים שלהם. בכל זאת יש בו כמה קלאסיקות של פינק פלויד.

Anuerysm

New member
בכל זאת

כשאתה מקבל מסטיק טעים, אחרי שהטעם שלו נגמר הוא לא מסטיק "חרא" נכון?

holo

New member
לא אמרתי שהחומה חרא

אמרתי שהוא פחות טוב בעיני משאר האלבומים שלהם. חוץ מזה שאני שונא ללעוס מסטיקים מתוקים כי זה עושה לי טעם מגעיל בפה אח"כ, אבל זה כבר לא שייך.

פינק פלויד

ענקיים! ואין מה להתווכח בכלל... כל דיסק שלהם זאת יצירת אומנות מרהיבה.. יש יצירות טובות יותר ויש יצירות פחות טובות, אבל כל שיר שלהם הוא כמו סימפוניה של צלילים מקוריים, זה פשוט מדהים,מיוחד וערב לאוזן...

FunkyMonk

New member
.........

מסכים עם דבריו של הולו. החומה פשוט אלבום רדוד ומשעמם. אני לא מסוגל לשמוע את כולו ברצף, כי זה פשוט עושה לי כאב ראש (כן כן, כאב ראש). וזה לא כי הוא ארוך או משהו (כי הוא ממש לא, אני גם שומע אלבומים של שעה+ ברצף בכיףףף). יש בחומה משהו מאד משעמם, מאד פשוט לעומחת שאר האלבומים שלהם.. זו אחת הסיבות למה אני פחות אוהב את החלילן מאת צלחת מעופפת, כי החלילן הרבה יותר רדוד מבחינה מוסיקלית (דווקא מבחינה לירית הוא מתעלה לדעתי). לעומת זאת, זה מה שאני כל כך אוהב בשיריו של בארט.. רק הוא והגיטרה..

holo

New member
החלילן זאת דוגמא לא טובה

מפני שכמעט כל האלבום שייך לסיד בארט, ולכן הוא לא מייצג את פינק פלויד שאנחנו מדברים עליה עכשיו. ואני דווקא חושב אחרת. זה אלבום שונה מאוד מוזיקלית משאר האלבומים של פינק פלויד. זהו אלבום פסיכדלי מובהק, ואני לא חושב שזה שהרבה מהשירים בו נשמעים כמו שירי פופ קצרים (מה הבעיה עם פופ?) מוריד מאיכותו. להפך, רוב השירים האלה מושלמים לדעתי, והם מותאמים בצורה מצויינת למילים של בארט. אני לא מחפש תחכום או מורכבות במוזיקה, אני מחפש הנאה, זה הכל. או שזה עושה לי את זה, או שלא. בארט מצליח להעביר את השירים שלו בצורה מצויינת אלי, ובגלל זה אני אוהב את החלילן.

oneman2

New member
הוא לא רע...

בעצם, רק הפתיחה והסיום. האמצע קצת משעמם אותי.

קלטו איזה מצחיק...

כל זה התחיל מזה שאני אמרתי שאני אוהבת את שני השירים -להלהלהלהל- בדיר מדל (לא היה לי כוח לכתוב ת'שמות) ------------- =] ----------- HO WELLL =] מפה ועד הודעה חדשה נעמה

tuvia k

New member
מישהו.....

מהמומחים יכול לתת כצת איסטוריה על הדיסק המדובר לכל אלה שפחות בענינים? כגון : מתיי יצעה לאור בפעם הראשונה? כצת פירות על השירים בדיסק? תודה!!!

פרטים על השירים ותאריך היציאה

ישנם בדיסקוגרפיה של הפורום, ב"שאלות נפוצות" למעלה. ומה זה "פירות על השירים"? נשמע טעים.

הרבה חיוך...

דבר ראשון... לא כותבים כצת.. כותבים קצת.. והסטוריה ולא אסטוריה... ויצאה לא יצעה... ופירוט ולא פירות... - סליחה... זה קצת צרם לי- אבל אישית לא הבנתי לאיזה דיסק אתה מתכוון... אם זה ל'מדל' אז ככה- ההוצאה המקורית של הדיסק היא ב1971, וההוצאה המחודשת היא ב 1992, וב 1994... בדיסק יש 6 שירים, השיר המוכר ביותר [וגם הארוך ביותר] הוא אקוס [הדים באנגלית- ECHOES] זהו שיר מדהים ומיוחד במינו שמונה 23:31 דקות... 23 דקות של מוסיקה נהדרת וחסרת תקדים... ------------ השיר הקצר ביותר בדסק הוא שיימוס [באנגלית- SEAMUS] שמונה על פיו 2:13... שני השירים שהכי אהבתי [למרות שאהבתי את כולו] אלה שיר מספר 6 [ECHOES] ושיר מספר 4 סאן טרופז [באנגלית- SAN TROPEZ] ------------ הדיסק מדהים, ואני בטוחה שכשתשמע אותו תגלה זאת בעצמך... תהנה =] נעמה

למעלה