קניתי את ה"אזרח י'"

Guy K

New member
אני מסכים

והאמת היא שאם הייתי אני מקבל מכתבים שכאלה הייתי מה זה מתעצבן..... אגב, המכתבים האלו שפורסמו בספרים האלו הם ברשות שולחיהם? או בגדר "זכותי"?

Guy K

New member
יש לי בעיה עם מחזור של שטאנצים

אני באמת לא רואה שום תועלת לקרוא עוד ספר ועוד ספר ועוד ספר על מכתבי הצקה למשרדים ממשלתיים בעניינים מופרכים. אגב, דברים כאלה אין לי בעיה לקרוא ברשת בזמן שיטוט מקרי. דווקא בכיף אבל ללכת ולטרוח לקנות ספר שכל מה שעומד מאחוריו זה קונספט שכבר קראתי - אני לא רואה בזה הרבה עניין. אותו כנ"ל לגבי ספרי בדיחות, ובגלל זה אני לא אקנה ספרים כאלה גם. מה שכן, מסיפורי אהבה אני לא אתייאש וגם אחרי שאני אקרא שלושת אלפים סיפורי אהבה... תמיד יהיה מקום לעוד אחד! אז אני מבין שמישהו יכול לבוא ולהגיד "קראת אחד קראת את כולם"... והוא אכן יצדק בכך... ככה שלסיכום שלי זה רק עניין של טעם. ואני מאמין שכל עוד יהיה מי שיכתוב - גם אם זה ספר מכתבים שכזה - יהיה מי שיקרא. ואם לא יהיה מי שיקרא - לא יהיה מי שיכתוב. סה"כ ספרים וספרות זה רק עוד ענף מסחרי, כמו רבים אחרים.

Rivendell

New member
זה פשוט לא אותו דבר.

אין מה להשוות בין ספר כזה - שאין בו עלילה, דמויות או עומק, לספר אהבה. בספר אהבה, הסיפור אף פעם לא יהיה אותו הדבר. הדמויות, המקום, הזמן והסיפור יהיו אחרים. ומעבר לזה יש משהו אחר - יש עומק. מה שאתה עושה זה לחזור על אותו הדבר, ובגלל שאין את העומק - התוצאה תהיה כל כך דומה שפשוט אין טעם לקרוא את זה שוב. זה כמו סיפורי פואנטה. אחד זה נחמד, שישים מהם זה כבר משגע אותך. "פעם ראשונה מצחיק, פעם שניה - מספיק".

Guy K

New member
אני בגדול מסכים

אבל אני חושב שמי שיקרא רק ספרים ברמת החטא ועונשו - בעיניו אחרי שהוא קרא שניים שלושה רומן רומנטיים - לא ירצה לקרוא עוד ספרים מהז'אנר כי הוא כבר הבין מה קורה ומה יקרה... על אותה הדרך אפשר להגיד שתמיד אפשר לחשוב על מכתבים יותר מופרעים או גישות חדשות - לשלוח עשרות מכתבים לאותו גורם ולראות איך הוא מתעצבן מיום ליום, להתחיל בגורמים הזוטרים ולגמור בראש הממשלה על סוגייה חשובה כמו "למה אין בארץ לפחות שלושה עיתונים על אופרות סבון", או לכתוב מכתבי אהבה פיקטיביים לאנשים שהם בכלל לא מכירים... הקיצר, אני מסכים איתך אבל תמיד יהיו דעות אחרות... אני יכול להבין את מי שיטען אחרת.

Rivendell

New member
גיא - הערה קטנה

אני התכוונתי לסיפורי אהבה, לא לרומן הרומנטי. הרומן הרומנטי הוא מחזור אינסופי של אותן שורות מליציות בנוסח "והוא אחז בידה העדינה, ומלמל 'תמיד אהבתי אותך, יקירתי'" או "והם רכבו לעבר השקיעה יחדיו". רק מה - יש לזה ביקוש. מישו אמר פעם שרומן רומנטי וטלנובלות הם כמו פורנו לנשים - פורנו רגשי. יש בזה משהו
סיפור אהבה זה משהו אחר לחלוטין. רוץ לקרוא את "עפיפונים"

Guy K

New member
הוא העביר את אצבעותיו בשיערה,

כנדהם מחיוניותה של כל שיערה ושיערה ולחש לה בשקט "אליזבת-אן, עיזבי את האחוזה עמי. כל גופי עורג אלייך, כבר שנים רבות. עוד מאותו היום בו נכנסת לחדרי במדי המשרתת הבלויים, יפה כל כך......" כן, באמת התבלבלתי... בושה וחרפה
האמת היא שרומנים רומנטיים הם ז'אנר כל כך מזעזע שאני לא מבין איך קראתי כאלו בכלל... כנראה שאני מטחנת זבל של ספרים. (אני קורא גם את התוויות של הערך התזונתי על החלב) ועפיפונים, עוד לא ברור לי אם קראתי או לא. אני אבדוק.

Rivendell

New member
אני גם ככה.

אפילו אם משהו הוא זבל, וזה ברור לחלוטין - אני עדיין אקרא אותו בלית ברירה. כלומר - אם אין משהו אחר לקרוא באיזור. ככה יצא לי לקרוא את הזוועה המתקראת ספר - "משוואה עם נעלם" של אורי אדלמן. צבא, יש לי כמה שעות להרוג, ושכחתי את סטיבן קינג בבית (בד"כ יש עלי מינימום שני ספרים, על כל צרה שלא תבוא). לחוסר מזלי, מישהי השאירה את ה... ה... דבר הזה במגירה. ותבדוק, ואז רוץ לקרוא

Guy K

New member
משוואה עם נעלם

איזה זלזול באינטילגנציה של הקוראים..... אני שונא שמנסים לסבך אותי בעלילות יעני מפתיעות ובסוף הכל נגמר בחטיפה, נבל ואקדח. מזמן מזמן מיציתי את הספרים האלה (והאמת היא שאחרי שלוש דקות כבר השתעממתי, אבל בעיני זה כמו לראות זבלון בטלויזיה. אם אין משהו אחר - אז יאללה)... אגב ספרי בלשים וכו'... מה דעתכם על יאיר לפיד? קראתי את הראש הכפול מזמן ולא זכור לי שהתרשמתי ממנו יותר מדי, למרות שאי אפשר שלא לאהוב את הבלש המסכן שלו, אבל בספר החדש שיצא (חדש, לפני שנה לפחות אני מאמין) - על הרוצח הסדרתי הראשון בארץ - ממש נהניתי. שיחק אותה יאיר'קה, ואפילו הצליח להפתיע אותי.

Rivendell

New member
"משוואה עם נעלם"

כתבתי עליו כבר ביקורת, אבל בגלל שאופציו החיפוש קצת איטיות, ובגלל שאני תמיד שמחה להביע דעה, אני אשכתב אותה בקצרה
"משוואה עם נעלם" הוא ספר נוראי. הוא כתוב רע. אין דרך עדינה יותר להגיד את זה. העלילה רדודה להפליא, אפילו יחסית לספר מסוגו, הדמויות שטוחות ואוויליות, ועל השפה אני בכלל לא רוצה להתחיל לדבר. אורי אדלמן לא שמע על הקונספט של אחדות שפתית. הוא לא יודע שזה צורם באוזן כשבשורה אחת (אזהרה - תוכן שאינו מתאים לקטינים
) אתה מתנסח כמו משהו שיצא מהרומן הרומנטי ("הוא אחז בשדיה החושניים, לטף את שערה הנוצץ, נאנח בתשוקה בוערת") ובשורה אחרי זה אתה נשמע כמו כתבה זולה מפלייבוי ("היא תפסה לו את הזין ומשכה קצת כדי לחרמן אותו טוב טוב"). לא עובד, נו. מעבר לזה הספר משעמם, וגורם ל"לאשה" להיראות כמו ה"ניו יורק טיימס" לפחות. פשוט תת רמה.

lady_anne

New member
לצערי אני נאלצת להסכים בכל ליבי

וה"לצערי" הזה נובע מתוך היכרות אישית עם אורי אדלמן, שבניגוד לגיבורי ספרו הוא אדם רחב אופקים ואינטיליגנט באופן יוצא דופן. כתוצאה מכך נתתי לו grace, וקראתי גם את "בסימן וונוס", ולצערי שוב אין לי אף מילה אחת טובה לומר גם כאן. מסקנה: לא כל סופר מצליח להעביר את המיטב שבו אל כתביו.

Rivendell

New member
אינטליגנטי, אולי. אבל כותב מזעזע.

ושוב, הוכחה שמה שיש לאדם בתאים האפורים עדיין לא מצביע על היכולת שלו לכתוב משהו טוב. אני לא מכירה את אדלמן, ולכן אתן לו ליהנות מהספק ואאמין לך שהוא אדם אינטליגנטי. אבל דעי לך שאם לא היית אומרת, והייתי מסיקה רק מספרו - הייתי אומרת שהוא ההיפך מזה, או במילים פשוטות - אידיוט. אם הוא באמת אינטליגנטי, יש לקוות שהוא מבין שהוא נוראי, אפילו בתור כותב זבל. הוא באמת גורם לרם אורן להיראות טוב.

lady_anne

New member
כן, זה נכון, אבל כאן אנחנו נכנסות

לנושא המאוד כאוב של "האם לכתוב משהו שיהיה רב-מכר בקנה מידה ארצי או להתפשר על ספר שפונה מראש לאליטה אינטלקטואלית וימכר במספר מצומצם מאוד של עותקים". אני לא יודעת איך מתמודדים עם הדילמה הזו אבל ברור שרק מעט מאוד מצליחים לאחוז את המקל בשני קצותיו ולכתוב ספר שהוא גם טוב וגם מכיר. מספיק להסתכל ברשימת רבי המכר המופיעה בעיתונים, למצוא שם שוב ושוב את אותם שמות-מוכרים-ובלתי-מבטיחים ולהסיק מכך מה עם הספר אוהב לקרוא (פרזנט קומפני אקסקלודד).

galibo

New member
כלומר, אם יפתח פורום שיעסוק במכתבים

מן הסוג הזה, תתמוך בו ? לפי מה שאמרת, באינטרנט אין לך בעיה אם דברים כאלה... הבנתי נכון ?

siv30

New member
אוף, למה צריך לפתח פורום ואפילו

להמשיך בדיון על מכתבים אינפנטילים ובד"כ לא מצחיקים לא את שולחיהם, לא את קוריהם ולא את מקבליהם. נו די עם השטויות, תשלח מה שאתה רוצה , ממילא המכתב לא הצליח להעלות על פני צל של חיוך, ולפי התגובות שקיבלת כאן גם לא על פניהם של חברי הפורום. שתהיה לך שבת קסומה ונהדרת.

Guy K

New member
לענות לך בכנות...?

את המכתב שהוספת כאן איפהשהוא בשרשור עוד לא קראתי בכלל, אולי אני אקרא אותו כשבאמת יהיה לי ימבה זמן פנוי וחשק... לגבי פורום - כל פורום שנפתח הוא אחלא בעיני, תמיד טוב למצוא אנשים עם מכנה משותף גם אם הוא האיזוטרי ביותר (פורום מעריצי זמרות הליווי של אילנה אביטל לדוגמא) - בעצם אני אתן לך דוגמא אמיתית... כשפתחו בתפוז את פורום מזג אוויר אמרתי לעצמי, מטורפים, מי ירצה לדבר על מזג אוויר, כולה טמפרטורה ומפה סינופטית, לא צריך בשביל זה פורום אלא רק ריבוע קטן ב WWW.WEATHER.TAPUZ.CO.IL..... ומה אני אגיד לך, טעיתי בגדול כי זה פורום מהחזקים ביותר בתפוז, וברשת בכלל... אקיצר, רוצה לפתוח פורום כזה, שיהיה לך בהצלחה. יש מצב בהחלט שביום מן הימים אני אמצא את עצמי מציץ בפורום כזה. אין הרבה סיכוי שתראה אותי כותב בו באופן קבוע אבל. ולגבי אתר - זה אחרת כי אתר הוא משהו קבוע, לא צריך ללכת לארכיון ולחטט בשרשורים. תעשה אתר עם מכתבים לפי נושאים - נדמה לי שכבר יש אתר כזה אגב, אני בטח אמצא את עצמי שם פעם, תמיד מגיעים לי לינקים משונים לאימייל.

galibo

New member
נכנעתי, החלטתי לא לשלוח את המכתב.

תודה שעזרתם לי להחליט... למרות זאת, כתבתי מכתב חדש ואני חושב שלא תהיה בעיה איתו כיוון שהוא לא יגזול זמן יקר מאף אדם חשוב. אנא קראו וחוו דעתכם

galibo

New member
לאור התנגדותכם למתיחת אנשי ממשל

החלטתי לנסות את מזלי בכתיבת מכתב לאנשים קצת פחות חשובים (ואולי גם עסוקים...), מקווה שלא תהיה התנגדות כה רבה כפי שהייתה בנוגע למכתבי הקודם (לינק מצורף). אשמח לקבל חוות דעת או שינויים. לטובת מי שלא היה מעורב בדיון הקודם שהתפתח בפורום: בהשראת הספרים "האזרח י'" ו- "שגריר ישראל על הירח\מאדים" - (שמכילים מכתבים בעלי תוכן בלתי הגיוני שנשלחו לחברות ומשרדי ממשלה וקיבלו תשובה) החלטתי לנסות לכתוב כמה מכתבים, לשלוח אותם ולחכות לתשובה. בתחילה כתבתי מכתב שההתנגדות אליו הייתה רבה, ועל כן החלטתי שלא לשלוח אותו, מקווה שאת מכתב זה תאהבו יותר :) לכבוד _______-רכבת ישראל מזה שנים, נהנה אני מנסיעה ברכבות החדישות שלכם. בזמן האחרון, הפכה הנסיעה ברכבת קבועה בשבילי (בעקבות גניבת רכבי...), ולכן נהנה אני מהנסיעה ברכבת כפעמיים ביום (אם לא יותר). כיוון שהפכתי נוסע קבוע ברכבת והתוודעתי לנוחות שמציעה, הפכה הרכבת בית שני בשבילי. לאור אלו, מוצא אני לנכון לידע אתכם בנושא שהטרדני לא מעט. כיוון שנוהג אני לנסוע במקומות קרובים לדלתות הרכבת (אני הולך דיי לאט וכבר יצא לי לפספס תחנות...) שמתי לב למנגינה המתנגנת לה בזמן סגירת הדלתות. מובן לי שאין באפשרותכם להשמיע את כל המנגינה בשלמותה בעת סגירת הדלתות ועל כן ניתן להבין מדוע רק שלושה צלילים מן המנגינה מושמעים. למרות זאת, הייתי מעוניין לשמוע את כל המנגינה או לקבל את התווים המקוריים שלה. ניסתי למצוא את המנגינה בחנויות תקליטים אך ללא הועיל... אני מתלבט בין YOUR SONG של אלטון ג'ון לבין THE HEART של רנדי ניומן. אנא עזרו לי להשיג את המנגינה בתודה.......

Rivendell

New member
כמה דברים

א. למה לא לשרשר? לא חבל לדחוף למטה דיונים אחרים? ב. לא הבנת משהו. ההתנגדות של הרוב לא היתה להטרדת אנשי ממשל, אם כי גם זה מטריד בפני עצמו, אלא למחזור של רעיון שכבר נעשה. אני, בכל אופן, לא מצליחה להבין את המניע לזה. ג. את המכתב אני ממליצה שוב לפרסם בפורומי הכתיבה, כיוון שזה לא אחד מהם

galibo

New member
זה לא מה שאני הבנתי....

סה"כ הבנתי שרוב ההתנגדות הייתה למנוע מראש אמ"ן להתעסק בעניניינים ה"חשובים" שלו...

למעלה