קניתי את ה"אזרח י'"

galibo

New member
קניתי את ה"אזרח י'"

ואני חייב לציין שהספר פשוט מעולה ! הוא אפילו נתן לי השראה וכתבתי מכתב בסגנון הספר אני לא בטוח למי כדאי לשלוח אותו, אם יש לכם הערות או רעיון למי ניתן לשלוח אותו, כתבו זאת בתגובה תודה מראש, גל רייך.

siv30

New member
מעולה זה קצת מוגזם, חביב יותר מתאים

ואחרי 2- 3 מכתבים מבינים את העיקרון....

LIRY1

New member
מסכימה

ספר חמוד בהחלט - קנו לי אותו לכבוד השחרור והיותי אזרחית... ספר ממש חמוד וכיפי!

galibo

New member
אכן ספר נחמד... אבל הייתי שמח אם

תוכלו להגיב על המכתב שכתבתי ועל הפוטנציאל שלו @

Rivendell

New member
לא קראתי, לא מבינה

אם תוכל להסביר קצת על הספר, ומה בדיוק פשר המכתב הזה? למי אתה חושב שאתה צריך לשלוח אותו, ולמה? אח"כ אני אקרא אותו ואביע דעה

galibo

New member
אסביר לך בשמחה...

מטרתו העיקרית של הספר היא בעצם, שליחת מכתבים בעלי תוכן בלתי הגיוני או סביר לחברות גדולות, משרדי ממשלה, שרי ממשלה וכו'... בספר האזרח י' מביא המחבר מכתבים בסגנון זה, וגם את מכתבי התגובה שקיבל... התוצאה, משעשעת למדי ונחמד לקרוא את רעיונותיו ואת התגובות שקיבל. את המכתב שפירסמתי כתבתי בהשראת הספר ואני מתלבט למי לשלוח אותו... מקווה שעכשיו יותר ברור

Rivendell

New member
אה, שמעתי על זה.

בהחלט. שמעתי שזה מאוד מאוד מצחיק ושווה קריאה. השאלה שלי אליך עכשיו היא למה לגנוב רעיון של מישהו אחר, ועוד כזה שכבר בוצע בהצלחה? מה המטרה שלך בלשלוח את זה לחברה כלשהי? לא עדיף לחשוב על משהו משלך - או שאתה סתם מנסה לשעשע את עצמך?...

galibo

New member
איני מוצא במכתבי גניבה כלשהי...

אכן רעיון כתיבת מכתבים מן הסוג הזה כבר קיים, ואומנם לא אני הוגה הרעיון,אך בכל זאת, איני רואה את מכתבי כגנוב, מכתבי מדבר על נושא שאינו הופיע באף ספר (אל לך לטעות, רק רעיון כתיבת המכתב הוא מהספר, לא הנושא) ולכן אני חושב שהמכתב הוא אכן משהו משלי. כרגע, מטרתי בשליחת המכתב לחברה היא דיי אישית, אך עומדת כוונה מסויימת (שאיני יכול לספר עליה בשלב זה) באופק מקווה שהבהרתי נ.ב יש לי עוד מכתב @ תגידו אם מתחשק לכם לשמוע

Rivendell

New member
אני לא מאשימה בגניבה ספרותית,

רק אומרת שזה רעיון שכבר נעשה ולכן לא ברור לי מה האינטרס לבצע אותו שוב. ולגבי המכתב, הפורום הזה ספציפית לא נועד לקריאת יצירות של חבריו, אלא רק לדיון ביצירות שכבר ראו אור. אם מישהו ירצה לקרוא את המכתב שלך מה טוב, אבל אני מציעה שתנסה גם באחד מפורומי הכתיבה בתפוז - כותבי מד"ב, כתיבה יצירתית, סופרים צעירים וכו'. אם אתה רוצה לדבר על הספר, כאן המקום

galibo

New member
אני לא חושב שניתן להגיד שהרעיון כבר

נעשה, כיוון שעקרונית לא קיים גבול שבו לא ניתן יהיה לכתוב מכתבים חדשים... לפי טענתך, הספר האזרח י' מיצה עצמו ושגריר ישראל על מאדים\ירח הוא ספר שבעצם אין אינטרס לפרסמו כיוון שהוא מבוסס על אותו רעיון... ייתכן, אך אני לא מאמין בכך... בכל אופן תודה על ההפניה לפורומים השונים

Rivendell

New member
וודאי שהוא נעשה. יש ספר כזה.

אמרת בעצמך. אתה יכול לכתוב מכתבים עד סוף כל הדורות, אבל הרעיון המקורי עדיין שייך לראשון שהוציא את הספר הזה. נכון, אפשר לכתוב מכתבים אין קץ, בצורה יצירתית ומקסימה. השאלה היא האם אין בזה משהו שקרוב לגניבה ספרותית-רעיונית? אפילו לא הייתי מרחיקה לכת עד להגיד "גניבה". אולי יותר "השאלה". אין משהו לא חוקי במה שאתה עושה - אני מסכימה. הכל כשר למהדרין. אבל גם באמת קשה לי להבין את האינטרס של לעשות שוב משהו שכבר נעשה. לא חסרים רעיונות מטורפים, לא עדיף לחשוב על אחד חדש? אני לא הייתי קוראת יותר מספר אחד שמבוסס על אותו רעיון ספציפי, כי בד"כ הדברים האלה ממצים את עצמם בשלב מסויים.

galibo

New member
ייתכן, אבל באותה מידה את יכולה

להגיד שאין טעם לקרוא סיפורי אהבה, כי במילא זה מבוסס על שתי משפחות ממעמדות שונים.... ויש תמיד את אותה תבנית סיפורית, אז למה באמת לקרוא 50 ספרי אהבה ? תראי, כיוון שזה בערך כמו ספר בדיחות, שבכל ספר יש אוסף בדיחות שונה, אין ממש סיבה למה לא לקרוא עוד ספרים מאותו סוג...

galibo

New member
אכן כך ! גם שגריר ישראל על הירח

ועל מאדים הם ספרים באותו סגנון, לדעתי האישית האזרח י' הרבה יותר מוצלח

Boojie

New member
האמת, הרעיון נשמע לי רע מאד.

כלומר, בשביל פסיכי אחד שעושה את זה ואחר כך מפרסם בספר, אוקיי. אבל מאד לא הייתי רוצה שזה יהפוך לאופנה, ופתאום המון משרדים ממשלתיים ימצאו את עצמם מבזבזים שעות עבודה (שאותן הם אמורים להקדיש, כזכור, לנו) בלענות על מכתבים מפגרים של כל מיני ליצנים שקראו את זה בספר והחליטו שזה מגניב. וכידוע לנו, אנשים לא בהכרח יודעים לשמור על פרופורציות.
בתכל'ס, הרעיון המגניב הזה בא על חשבון כולנו.

Rivendell

New member
ומה עם העצים? ../images/Emo13.gif

היתה אמירה שמצאה חן בעיני בשרשור למטה, נראה לי שאני אאמץ אותה... תחשוב טוב טוב אם מה שאתה כותב באמת שווה שיכרתו בשבילו עץ, שלא לדבר על יער.

galibo

New member
נסה לחשוב על זה בצורה קצת שונה...

אולי משרדי הממשלה יהיו עסוקים בלענות על מכתבים אלו במקום להרוס לנו את המדינה... מה דעתך ? תראה, אין ממש פסול לדעתי בלעשות דברים שכאלו במיוחד כיוון שאפשר לשלוח את המכתבים לא רק לממשלה, יש אלפי מפעלים וחברות אחרות בארץ שניתן לשלוח להן מכתבים מן הסוג הזה... בסופו של דבר זה נחמד לשני הצדדים...

Boojie

New member
בולשיט.

כל כך בולשיט. האמירה שלך מראה כמה שהחשיבה שלך ילדותית. אם נדמה לך ברצינות שהאנשים שמטפלים בתלונות ובפניות הציבור במשרדים ממשלתיים ובחברות גדולות "יהרסו את המדינה" אם לא נעסיק אותם אחרת, אתה ממש לא יודע מהחיים שלך. אבל בתכל'ס, נראה לי שזה סתם תירוץ עלוב שהמצאת לעצמך כדי להצדיק לעצמך את מה שאתה עושה, כי אין לך הצדקה אחרת לביצוע מתיחות ילדותיות ומזיקות. אנשים כמוך גורמים לי לתהות למה לא מפעילים במקרים כאלה את החוק שמאפשר לתבוע אנשים שמבצעים תעלולים מהסוג הזה. וכן, אם באמת רוצים, אפשר. מאד מצער אותי לחשוב שזמן העבודה של אנשים, שמשולם מכספי המיסים שלי, יבוזבז על שטויות של מישהו כמוך, שכנראה יש לו יותר מדי זמן פנוי לבזבז. אה, כן, ואתה רשאי לפנות אלי בלשון "את" ולא בלשון "אתה". זה יתאים יותר לאנטומיה שלי.

galibo

New member
סליחה סליחה... לא ידעתי שזאת את...

זאת לא הייתה כוונתי... התכוונתי במשפט זה להגיד שאין אני חושב שמכתב אחד או שניים ימנעו מאנשים אלו לנהל את המדינה כפי שצריך... שכן, לכל איש מאנשים אלו, יש זמן ספציפי לענות על מכתבים ואין זה יבוא על חשבון זמן פגישה עם ערפאת. חוץ מזה, אף אחד לא חייב לענות על מכתבים אלו והטעם הוא לא בתשובה אלא ברעיון המתיחה

siv30

New member
חבל שככה אתה מרגיש , אבל בוודאי

שאם שליחת המכתב תעשה לך טוב אז שלח אותו ודי !!! בכל מקרה אולי תחשוב על זה שגם ככה משרדי ממשלה ורשויות אחרות עמוסות בתקופה האחרונה (לא רק לאור המצב הבטחוני אלא גם לאור המצב הכלכלי) אז במקום לטפל במישהו שבאמת זקוק לעזרה יטפלו במכתב שלך...

למעלה