קניית GoPro בארה"ב

davesh

New member
כן, אבל למה להשקיע/לזרוק כסף על מצלמה שהיא

מאד יעודית? שלא כמו מצלמה רגילה או מצלמת פלאפון לא תראה מישהו מסתובב עם GO-PRO ומצלם תמונות/סרטים באירוע או בטיול או בכל הזדמנות אחרת.
ולמה? כי למצלמה הזאת אין מסך. אתה לא יכול לשלוט בדיוק מה נכנס לפריים ומה לא. אז אם עליי לצלם משהו שהוא לא "אקסטרימי", אעדיף מצלמה רגילה.
להבדיל מחתונה, הולדת ילדים או טיול שכל אלה מאורעות שקורים פעם אחת או מספר מועט של פעמים בחיים, סקי אנחנו עושים כל שנה, כך שכמה תמונות סטילס יותר ממספיקות לי בתור מזכרת (אלא אם כן באפרה סקי יהיו בנות מעורטלות רוקדות על השולחנות, ובמקרה הזה אעדיף ווידאו
).
אם לומר את האמת, גם תמונות מהחתונה שלי לא ראיתי יותר מפעם-פעמיים (עוד 7000 ש"ח שלא אראה עוד
).
רוב הקליפים שחברי הפורום כאן פרסמו, חוץ מעריכה/פס קול שונה, די דומים ולא קורה שם משהו מיוחד שמצדיק מצלמה ב-300$. את הכסף הזה אני מעדיף לחסוך לקראת שידרוג הציוד.
תן לי להבין, היתרון במצלמה זו הוא שיותר נוח לצלם את חבריי גולשים? שילמתי 300$ לצלם את החברים?
קצת קשה לי להאמין שבעזרת המצלמה אצליח לתקן טכניקה לקויה שכבר הושרשה אצלי. רק עבודה עם מדריך אולי תצליח לשפר את הטכניקה.
בשביל מזכרת נחמדה שחבריי יצלמו אותי גולש עם מצלמה רגילה/הפלאפון. ומצידי שלא יצלמו אותי תוך כדי שהם גולשים, אלא ממצב עמידה ואני גולש לקראתם/מהם.

אבל כמו שאמרתי ... כל אחד שיבזבז את כספו כאוות נפשו.

Snow Fiend

New member
מסכים איתך חלקית - אבל כל אחד והסיבות שלו

מי שנוסע פעם בשנה לשבוע סקי, אולי כדאי שינצל את כספו בצורה חכמה יותר.
אבל יש אנשים שיגידו שגם ליום אחד שווה לשלם את הסכום אם אפשר לקחת הביתה עוד חוויות מהחופשה.

זוהי מצלמת ספורט אתגרי , ולא רק לסקי. אפשר לנצל אותה כל השנה - לצילום גלישה , רכיבה, צלילה וכל מה שעולה על רוחך.

מסכים חלקית עם העניין שהמחיר יקר ולא כולם צריכים את זה. אבל זה כבר שיקול של מי שקונה.

orzilca

New member
GoPro עמידה עד 60 מטר לפי טענת החברה..

Yes, the camera housing is rated waterproof down to 180 ft (60m), and our head strap mount is a great way to wear the camera on your forehead just above the diving mask. Please note that due to the curved lens of the waterproof housing for the HD HERO camera and standard def Wide HERO cameras, you will notice a slight loss of sharpness with underwater images. We are developing a flat glass adapter / housing specifically for underwater use, thus allowing for the same image sharpness that you enjoy with your GoPro camera above water. Please sign up for our newsletter to receive an update for new product releases. Here is a sample videos to better illustrate the video quality underwater: HD HERO underwater: http://vimeo.com/7743268

karpe

New member
בחופשה האחרונה

אני וחבר שלי פשוט החלפנו בינינו את המצלמה כל כמה שעות, ככה שכל אחד קיבל 'זמן מסך'.
בסוף ערכתי קליפ של כמה דקות מכל החופשה, שמתי בפייסבוק ונגמר הסיפור.
מי שמעניין אותו לראות אותי גולש - שייהנה :) זה בעיקר מזכרת בשבילי.
גם נחמד לראות את השיפור בטכניקה משנה לשנה.

אי אפשר לעשות את זה עם מצלמה רגילה - כל הקטע זה שאתה מצלם
תוך כדי גלישה, ואתה מצלם מה שאתה רואה.
אז מספיק שחבר שלי למשל גולש מאחוריי או לידי ומסתכל עליי תוך כדי.
כשמצלמים אותך ממצב סטטי זה לא אותו דבר, כי רואים קטע של כמה שניות שרובו רחוק מדי מכדי להבחין במשהו. רוב הזמן בכלל לא יודעים מי הגולש, עד שהוא מתקרב למצלמה.

.

davesh

New member
כמה פעמים אתה צפית בקליפ מהחופשה?

שלא לדבר על כל החומר גלם שלא נכנס לקליפ, וכמה זמן "שרפת" כדי לערוך את הקליפ.
כשמצלמים אותך לקליפים קצרים ממצלמה רגילה אין הרבה עבודת עריכה. זה רק לבחור האם להשתמש בקליפ או לא ולחבר כמה קליפים קצרים לקליפ אחד יותר ארוך.
מצלמת קסדה גם מכריחה את הצלם לגלוש מאחריי המצולם (מה שנותן רק זוית צילום אחת של הגב). לא קל לצלם מישהו מזוית אחרת ולשמור על קשר עין עם המסלול.

האם אתה באמת חושב שיש לקליפ איזשהו ערך "סנטימנטלי"? שתסתכל עליו בערגה ותיזכר בחופשה הזאת? האם היה בקליפ משהו מיוחד שמייחד אותו לעומת הקליפ שתצלם בחופשה הקרובה שתבוא?
דווקא מניסיון שלי החופשות נבדלות זו מזו בעיקר במה שאני עושה מעבר לשעות הסקי: באווירה של האפרה סקי, ובבילויים בערב. הסקי עצמו לא משתנה בהרבה משנה לשנה.

אבל אם זה עושה לך טוב, שייבושם לך, זו כבר סיבה טובה לקנות אותה.
אני לא בא לבקר אותך, אני מנסה להבין איזה ערך נוסף המצלמה מספקת, ועוד לא השתכנעתי.

karpe

New member
שוב

זה נחמד - זה לא מאסט.

המצלמה גם מצלמת כל זמן הגלישה, אז אתה גם תופס את כל ההתרסקויות, גם של עצמך וגם של אחרים, וזה משעשע לצפות אח"כ.

למי שמשתולל בסנו פארקים ואוף פיסטים זה בכלל מדליק. אני עוד לא בשלב הזה.
אבל כן נהניתי לראות את עצמי גולש במגוון מסלולים, ולראות את ההבדל
ברמה משנים קודמות, ממש ראיתי את השיפור.

לגבי זוית הצילום - אין בעיה עקרונית לשים את המצלמה כך שהיא מכוונת
לאחור, העדשה מספיק רחבה כדי שרוב הזמן אם אתה בכיוון כללי - אתה
נכנס לפריים. אני אנסה את זה בחופשה הקרובה באמת.

בעבר הייתי עם מצלמה רגילה, חזרתי עם תמונות בודדות מהגלישה עצמה.
תמיד קר לך מדי ואין לך כוח להתחיל להוריד כפפות, לשלוף את המצלמה וכו', וזה עניין של תזמון גם. לרוב לא תצליח לתפוס משהו 'מעניין' דווקא
כשעצרת לצלם.
לקחתי גם מצלמה קטנה רגילה בנוסף בשביל צילומי סטילס, נופים ואווירה מחוץ לשעות הגלישה. השילוב של החומר ביחד יצא נחמד מאד.

לערוך קליפ של כמה דקות מחומר גלם של שעות זה באמת סיוט, לקח
לי הרבה זמן לעשות את זה. אבל זה גם סוג של 'תחביב'.
החברים כן פירגנו על הקליפ ועל ה'ביצועים', אבל לא יכול להגיד לך שהוא הגיע ל200 אלף צפיות ביוטיוב :)

2 איזי

New member
טוב שאתה לא מגזים

אני חושב שצילום סטילס ווידאו זה יופי של דבר. מזכרת נהדרת שרק עושה לי חשק לעוד...
מצלמת האקסטרים שלי הייתה בחופשות סקי, טיולי סנפלינג, צלילה, טיולי מים וכו'. בנוסף, האחיין שלי צילם איתה כבר בגיל 4 בלי שום חשש מצידי...

תזכור שמדובר ב-300 דולר, לא 3000 דולר... שדרוג ציוד בכסף ש"חסכת"? זה לא ביזבוז?? גיבור, הציוד שלי רואה אור יום שבוע בשנה והוא עלה יותר, הרבה יותר, מ-300 דולר (האמת היא שלפני שבועיים הוצאתי את הבורד שלי ועשיתי Ollie קטן בסלון
)

בעניין צילום החברים... ברור שיש לזה חשיבות! מדובר בחברים שלך, לא?
אני רוצה שיהיה מזכרת יפה לכולנו (כולל אותי) אז חלק מהזמן הם גם מצלמים אותי בדיוק כמו שאני מצלם אותם...

HelloweeN

New member
ושוב פעם
!!!

אני גם לא הבנתי ועדין לא מבין את הטרנד המטופש הזה. מבחינתי, סרט שווה זה כזה שאתה מופיע בו ורואים *****אותך***** גולש. זה פשוט מפגר לגמרי (בקטע רע) לצלם את הכל חוץ מעצמך. כאילו מה, אתה באמת תצליח לראות את עצמך עושה טריקים? מישהו באמת יראה עד כמה מרשימה הייתה הקפיצה שלך מהצוק?
ואני אפילו לא מדבר על כמה אידיוטי הדבר הזה ניראה על הראש של אנשים.

בקיצור, אני לחלוטין מסכים איתך, וגם אני חושב שזה דבילי ובזבוז כסף מיותר.

davesh

New member
אני הגעתי למסקנה ...

שאנשים לא באמת מצלמים ועורכים סרטונים בשביל מזכרת, למרות מה שיגידו לך. הם מצלמים את הסרטונים כדי להעלות אותם לפייסבוק/יוטיוב ושאנשים יעשו להם לייקים.
אני נשבע לך שהפייסבוק הזה טימטם לאנשים את השכל. אני לפעמים קורא סטטוסים של אנשים מבוגרים ומשכילים וחושב לעצמי שילד בן 10 כתב את זה.
התופעה של להעלות תמונה של מה שאכלת לארוחת צהריים?!?!?!? אפילו לא הכנת את האוכל ... הטבח במסעדה הכין לך. מה אתה מתגאה? ואנשים עושים לייק ומגיבים כמה החיים שלך טובים.
אם לומר את האמת, אנשים לא היו הגיוניים במיוחד גם לפני הפייסבוק, אבל ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, במקום שהטכנולוגיה תפנה לנו זמן לבלות עם חברים/משפחה, אנחנו מתכנסים בתוך עצמנו ושורפים יותר זמן בהתעסקות עם הטלפונים החכמים/טבלטים ועוד כל מיני גאדג'טים מאשר לבלות עם הקרובים לנו.

HelloweeN

New member
שמע, בתור אחד שעובד בתחום האונליין כבר כמה

וכמה שנים, אני יכול לאשר לך בוודאות שמאז פייסבוק ובכלל, כל ה-WEB 2.0 הטיפשות של האנשים, שבמילא כבר שם, לא מפסיקה להשפך החוצה. אני גם נתקלתי בסטוטסים של אנשים מבוגרים שנפלה לי הלסת כשראיתי את זה וכל מיני חברים טובים, עם עבודות "רציניות", שמשחקים פארם-וויל ומזיינים על זה ת'שכל אחד לשני. אבל מאידך, האינטרנט נותן לכל חנון ולכל ילד כאפות להיות מסמר השעה/יום/שבוע אם הוא ישים איזו תמונה "יצירתית" מהאינסטאגרם או יכתוב איזה סטטוס שנון בשקל. יש לי חבר שבדיוק כתב על הנושא הזה פוסט חביב (http://www.facebook.com/notes/kirill-shulman/being-social-is-the-new-anti-social/453318208042444) שאני ממליץ לקרוא.

אז כן, בעידן של היום, זה הכל תלוי בכמה לייקים יש לך וכמה "חברים" יש לך, ולך תדע, אולי הבעלים של mccan erickson יממנו גם לך תואר שני ב-NYU אם תעשה מספיק רעש בפייסבוק.

orzilca

New member
איזה שטות במיץ

אני וחברים צילמנו כמה סרטונים באישגל ועשינו מהם סרט
ממש לא מעניין אותי מי יראה או לא יראה אותו
מעניין שכל כמה חודשים אני מסתכל על זה ומתמלא געגועים ונזכר כמה אדיר היה וכמה אני כבר מצפה לפעם הבאה..

לשים את זה בפייסבוק זה נחמד.. מי שרוצה שיסתכל מי שלא לא
אף אחד לא מכריח אף אחד לעשות שומדבר

HelloweeN

New member
לסרט, מבחינתי לפחות, יש עלילה,

גם אם היא מינימלית, וגיבור ראשי. כשאתה מצלם את הנוף מהראש שלך, וכל מה שרואים זה את הנוף, ולא אותך, לא מה שאתה עושה על השלג, לא איך שאתה גולש נאדה - זה לא סרט אלא שיעמום אחד גדול. אף אחד לא רואה אותך ומה שרואים זה את הנוף זז. אם זה עושה לך את זה, אשריך. אני מעדיך שמישהו יקח מצלמת וידיאו ויצלם אותי במקום השטות הזאת על הראש, או יותר גרוע, להחזיק מקל עם מצלמה ולצלם את עצמך.
מי שמצלם אחרים זה כבר ענין אחר, אבל הייעוד של מצלמה לצלם משהו ספציפי - בעיני זה מטופש.

orzilca

New member
יש משהו בדבריך אבל אפשר לגלות יצירתיות

אני השתמשתי בגופרו גם לצלם את עצמי, גם מהקסדה, וגם לצלם איתה אחרים מכל מיני זוויות ומצבים.

חלק מהסרטונים פחות מעניינים, חלק יותר מעניינים, אבל בסה"כ זה לא מזיק וזה אפילו נחמד.. אם תסתכל בסרטון ששמתי למעלה תראה שזה גם לא יצא כל כך משעמם.. סרטונים נחמדים ועריכה ברמה סבירה בהחלט יכולים ליצור סרטון שכיף לצפות בו אפילו כמה פעמים..

HelloweeN

New member
הסרטון שלך אדיר לחלוטין

וממש לא דוגמא טובה לכוונתי
(בקטע המצויין כמובן)
בהחלט רואים מחשבה ויצירתיות ראויה לשבח, מבחינתי לפחות. אבל שים לב שמרבית הסרטונים מהמצלמה הזאת עוסקים בצילום נוף מראש של פלוני, שזה מפגר לגמרי.

orzilca

New member
אז הכל תלוי בצלם בסופו של דבר..

לסיכום, אפשר לעשות עם המצלמות האלה דברים ממש יפים שכיף להיזכר בהם.
ואפשר ליהיות בנאלי ומשעמם ולצלם קדימה במדרון עושה סללום ימינה ושמאלה ולשרוף לעצמך ולאחרים כמה דקות מהחיים..

בכל מקרה לדעתי זה משהו שטוב שיהיה, זה קטן ולא מפריע, האיכות צילום ממש גבוהה (1080P, 720P וגם 60FPS) והמצלמה עמידה ותשרוד הרבה מאוד..

עכשיו שמישהו ימצא לי דרך לחבר את זה על פריזבי

orzilca

New member
והנה דוגמא לשימוש אדיר במצלמה (8 מליון צפיות)

למען ההגינות אני מאמין שרוב הצילומים פה הם לא עם גופרו אבל זה אדיר!!!!!!!!

Human Slingshot Slip and Slide

marceloros

Member
מנהל
לך על זה, תתחדש !

אני הזמנתי פעם בזמן נסיעה עסקית מצלמת סטילס יקרה (אלפייה) לחבר.
הזמנתי מ-circuit city אונליין בתיאום איתו, כאשר האיסוף היה בחנות הקרובה. רק הייתה "פאשלה" שהבטריה הנוספת לא הייתה במלאי ולכן הם שלחו בדואר אקספרס למלון - משלוח מהיום למחר (פדאקס), הודעתי בקבלה והם קיבלו, חתמו, ושמרו לי את זה למרות שיצא ביום שאחרי הצ'ק-אאוט.
הדבר היחיד להסיק הוא לא להמתין ליום האחרון במלון.

לגבי הדיון על צילום - אני אוהב, זה אחלה לערוך אח"כ סרטון קצר מכל הצילומים, אולי פעם אלך על זה, אפשר לצלם את הילדים. אני עשיתי את זה במלמה רגילה בה הצילום יוצא פחות טוב והיד קופאת.

אגב זה לא קשור למחאה החברתית ואני מוחא על עצם העלאת הנושא בכל עניין פה. המחאה היא לא על הלחם, המחאה היא על השמנת, שמישהו כמוני היה צריך לנסוע פעמיים בשנה לקאב מארד ולא למצמץ, רק שכל הכסף נשדד פה ע"י אחרים ולי נשאר לפעם ב-3 שנים.

2 איזי

New member
מסכים עם כל מילה

בעניין מחאת השמנת...

לצערי לא מספיק אנשים מבינים את זה והמחאה בורחת לה למליון כיוונים

למעלה