קניית GoPro בארה"ב

Dani174

New member
קניית GoPro בארה"ב

אהלן,
יש פה מישהו שהתנסה ברכישה של מצלמת GoPro בארה"ב?
אחי טס בעוד כחודש, ורציתי לדעת מה הדרך הכי טובה לקנות את המצלמה. לבצע משלוח למלון בו הוא ישהה דרך האינטרנט? או לקנות אותה בחנות מוצרי חשמל גדולה (במידה ויש להם בכלל)?
בקיצור, אשמח לכל עזרה בנושא.
תודה.

Mr MAG

New member
תקנה בחנות

אני הזמנתי את ה GoPro HD (לא ה2) מחנות ב Ebay בכ200 דולר והמשלוח עלה בסביבות ה30 דולר.

נאלצתי לשלם על זה כל מיני עמלות שחרור ממכס ושטויות כאלה בסך של 160 שקל.

בסוף זה יוצא קצת יותר מ1000 שקל שזה עדיין זול משמעותית ממה שזה עלה בארץ אז, אבל מבאס כי בארה"ב אתה קונה ב200 דולר נקי...

לשלוח למלון לא הייתי ממליץ. פשוט תמצא מראש חנות בקרבת מקום שיש לה את זה, תוודא באימייל שמחזיקים במלאי, ותקנה.

Maoz20

New member
תשקול קנייה של ה CONTOUR

מצלמה מצויינת , היא גם במבנה עגול (דומה לפנס קטן במבנה שלה ) שמשתלב על הקסדה או לחלופין לרצועות הגוגלס.
אני קניתי את שלי בארה"ב ב 130$ +- והוספתי עוד מחבר לגוגלס ב 10$
מעוז

Mr MAG

New member
לקונטור יש רק 2 יתרונות לדעתי

אחד זה המחבר לגוגלס, שנותן זווית הרבה יותר מוצלחת מאשר על הקסדה + לא דורש קסדה, והשני זה היכולת לסובב את העדשה בהתאם לזווית הצילום.

המחיר אמנם זול יותר אבל בשביל רמת האבזור של הגו-פרו צריך להוסיף כמה דולרים וזה יוצא אותו הדבר.

מבחינת גודל, איכות ווידאו, ומבחר אביזרים - הגו פרו לוקחת אם כי שוב זה לא הפרש עצום, שתיהן מתחרות מאוד חזקות בקטגוריה הזו של action HD cameras.

החסרונות של הגו-פרו הם בעיקר תפעול קצת מסורבל, היעדר שלט רחוק, והצורך במתאמים מאוד ספציפיים מה שאומר שהאביזרים שלה יקרים יחסית. יש גם דרכים לעקוף את זה כמובן (Gopro tripod adapter זה הפתרון הכי פשוט)

Snow Fiend

New member
אם אתה נמצא בארה"ב - קנה בחנות,אין הפרש במחיר

מקסימום 10 דולר יותר זול באינטרנט , זה לא שווה את הטרחה.
כנס לאיזה סניף של BEST BUY ותקנה משם, בד"כ גם יש להם את כל האביזרים אז אפשר להוסיף מה שרוצים.
יש אצלם גם אפשרות להוסיף אחריות וביטוח בינלאומי (תבקש מהנציג לברר!) , אני קניתי את שלי אצלם ונתנו לי בחינם (אפילו קיבלתי מספר טלפון בישראל שאפשר לממש מולו אחריות!)

דבר נוסף, יש להם בתצוגה את שתי המצלמות ואפשר לנסות אותן ולהשוות מה יותר נוח.
CONTOUR ו GOPRO כל אחד עם היתרונות שלו, ואין ממש 'יותר טוב'.
לדעתי האישית ה CONTOUR מתאים יותר לרכיבה ולמצבים שמרכיבים על הקסדה\ראש ,וה GOPRO מתאים בעיקר ולמצבים שמרכיבים את המתקנים המיוחדים שלא על הראש. , למשל על המוט של הסקי, גלישת גלים\רוח\קייט , כידון של אופניים וכו'.

nirher

New member
תקנה באמזון

אני קנית באמזון את המצלמה (דור 2 חדשה) . עלה לי 298 דולר. אחי גר בארהב ואני שולח תמיד אליו הביתה ואחכ שמישהו מגיע אליו או שהוא טס לארץ אני מקבל המשלוח.
אבל אין שום בעיה לשלוח את המצלמה למלון בתנאי שעושים את זה מספיק זמן מראש.
קניה בחנות רגילה תעלה לך קצת יותר. תלוי במיסים והאזור.

orzilca

New member
גם אני קניתי באמזון

GoPro HD Hero 2
עלה 300 דולר, הוספתי כרטיס זכרון של 32 ג'יגה CLASS 10 (צריך כרטיס מהיר..) ולקחו לי איזה 30 דולר מיסים אני חושב

Dani174

New member
שאלה נוספת לגבי האביזרים של הקונטור

אני כנראה אלך על הקונטור, ברחבי ניו יורק יש די הרבה חנויות שמוכרות אותה. רציתי לדעת אם היא מגיעה עם החיבור לגוגלס/קסדה והמוט הארוך שאפשר לחבר אותה אליו או שצריך לקנות את אלה בנפרד?
מבחינת איכות הצילום, ראיתי כמה סרטוני השוואה ביניהן ולא נראה לי שההבדל ביניהן שווה 170 דולר.

Maoz20

New member
אביזרים

הערכה באה עם העזרים הבאים:
Rotating Surface Mount
Profile Mount - חיבור לקסדה.
USB Cable

עצתי , תקנה רק את המחבר לגוגלס ותוותר על המוט הארוך.

מעוז

Maoz20

New member
אני חושב שהרעיון הוא לצלם את הנוף והמסלול

ופחות כיצד נראה הגולש.
המטרה היא להראות כיצד נראית החוויה שנקראת גלישה בעיני הגולש .
ובכלל, אני מעדיף את הידיים שלי פנויות במהלך הגלישה.

orzilca

New member
לא לוותר על המוט! (מצורף סרטון...)

סתכלו זה פשוט אדיר:

אישגל, 2013

וזאת הפעם הראשונה שיצא לי לצלם עם גופרו וזה מוט מאולתר שבנינו בסדנא של חבר
בתקווה ששנה הבאה נשפר את המוט, נוריד ממנו משקל (כבד להחזיק את זה מדרון שלם עם מצלמה בקצה), נעשה אותו טלסקופי (שנוכל לזרוק לתיק שנמאס)
והכי חשוב, נשים ידית רכה בקצה כי ליפול על זה זה אחד הדברים המסוכנים והכואבים.. לא מומלץ.

בקיצור מוט חובה זה נותן שוטים אדירים שלפעמים צילום קדימה לא מצליח להעביר כמו שצריך..

Snow Fiend

New member
המוט אדיר,לא לוותר-אבל תכין לבד,לא צריך לקנות

מאוד פשוט להכין מתקן למוט בחינם!

הגו פרו מגיע בקופסה עם מתקן ריבועי מודבק אליה. פשוט חותכים אותו מהקופסה ומחברים עם איזולירבנד למוט סקי שאפשר למצוא בחינם בשפע מוזנחים באתרי הסקי.
והנה , יש לכם מתקן מוט בחינם - ועכשיו אין סיבה להתלבט ! ברור שכןןןן!!!!!

THESC

New member
נכון, לא לוותר על ה pole

הצילומים עם המוט יוצאים מעולה!!!

karpe

New member
עוד אופציה DRIFT 170HD

יש לי את הדגם הישן יותר, שהוא יותר גדול קצת. היום יש דגם יותר קטן :
http://www.amazon.com/Drift-Definit...F8&qid=1345496714&sr=8-3&keywords=drift+170hd

היתרון הגדול שלה - מסך LCD קטן שמאפשר לראות את הפריים שמצלמים, וגם לבדוק מה יצא בשטח.
עוד יתרון חשוב - שלט רחוק. בפעילות אקסטרים כשאתה עם כפפות זה מהווה אביזר חובה לדעתי.
גם העדשה המסתובבת זה פיצ'ר מאד מאד נוח, במקום להתעסק אחרי
זה עם סיבוב בעורך וידאו, ולהסתכל בסרטונים במלון עם הלפטופ מסובב.

היא גם מאד קלה על הראש, וכמובן עמידה למים (SPLASH PROOF).
יצא לי גם לשטוף אותה תחת ברז ולא קרה לה כלום, אבל לא כדאי להטביע אותה במים.

חשוב גם לוודא שהמצלמה עובדת עם סוללת ליתיום נשלפת, כך שאפשר לקנות נוספות להחלפה באמצע היום, אחת לא שורדת יום שלם בכל מקרה.

איכות הצילום לא נופלת מהגו פרו, אפילו עדיפה לדעתי.
אני מצלם ב-720P, זה מספיק לגמרי.

davesh

New member
מישהו מוכן להסביר לי מה השוס הגדול בלצלם

את הגלישה מנקודת המבט שלך? מילא כשאיזה גולש מקצועי שיורד מדרון באופ-פיסט מטורף תוך כדי קפיצה מצוקים וכו' ... אבל סתם גולש ממוצע שגולש על מסלול רחב? ממש משעמם.
שלא לדבר על זה שאתה נראה קצת כמו טלטאבי עם הדבר הזה על הראש
.
אם כבר אני מעדיף שמישהו יצלם אותי גולש ועושה שטויות, כדי שאוכל להוכיח שזה אשכרה אני גולש.
רוב הסיכויים שהסרטונים שתצלם יעניינו רק אותך, מקסימום תצליח לשכנע כמה חברים לצפות בזה. ובמקרה הטוב תצפה בסרטון פעם-פעמים לכל היותר לפני שזה סתם יתפוס נפח בדיסק של יו-טיוב.
זה מזכיר לי שלפני שבוע ראיתי מישהו מטייל על הדק בנמל ת"א כשמצלמת GO-PRO מחוברת לריתמה מיוחדת על החזה שלו ... כאילו WTF?!?!? את מי זה מעניין מה שאתה מצלם?
סתם בזבוז כסף לפי דעתי, לקנות מצלמה שעולה כמה מאות דולרים + ציוד נלווה, ובמקרה הטוב תשתמש במצלמה שבועיים בשנה, אבל שכל אחד יעשה עם כספו מה שהוא רוצה (רק שלא יתבכיינו אח"כ שלא סוגרים את החודש).

Maoz20

New member
תמונה/סרט = מזכרת

וכמו כל דבר בחיים שגורמים לך אושר, סביר להניח שתרצה משהו שיזכיר לך בכל עת את אותה החוויה.
מאותה סיבה אנשים מצלמים את החתונה שלהם,הולדת ילדם או תמונות ממקומות שהם ביקרו.
לשאלתך לגבי השימוש בעת הגלישה, המצלמות אינן מורגשות בעת הגלישה על הקסדה או על הגוגלס.
היתרונות בצילום שכזה הם:
1. הרבה יותר נוח לצלם את חבריך לגלישה בדרך זו.
2.ניתן להשתמש בצילום כדי לתקן את טכניקת הגלישה.
3. אחלה מזכרת

מאחר והמצלמות מאוד קשיחות ועמידות , ניתן להשתמש בהם למגוון פעילות בחוץ ללא חשש מנפילה או רטיבות , כך שמאוד לא נכון לחשוב שהשימוש בהם טוב לשבועיים בשנה.

מעוז

למעלה