קניית רכב

amoso

New member
קניית רכב

לרשותי 30K שקל, בחניה, מצאתי רכב פונטיאק סנבירד 94 2000 סמ"ק מפואר 34000 ק"מ, יד ראשונה ללא תאונות. במחיר לאחר משא ומתן ובדיקת הרכב, שנמצא בבדיקה תקין לחלוטין, של 28K שקל. טסט עד מאי 2002. אבקש מפורום נכבד זה - בעד ונגד - הקניה הנ"ל. בתודה מראש.

sronis

New member
נשמע מדהים

אמנם הסנבירד אינה מכונית מדהימה במיוחד, אבל היא בהחלט יכולה לתת לך רמת פאר גבוהה עם מנוע די סביר ובמחיר מאוד זול. לרכב בסדר גודל כזה משנה כזאת 28 אלף ש"ח זה באמת כלום, ואם מצבו טוב זה אחלה קנייה. אתה בטוח שיש לו 34000 ק"מ ולא שיחקו עם מד הקילומטראז´? זה ממש אבל ממש מעט קילומטרים בשביל רכב בן 8. (כ-4000 ק"מ בשנה זה קצת יותר מ-10 ק"מ ליום - האוטו הזה בכלל יצא מהחנייה?) הסיכום שלי (למרות שאני חייב להודות כי איני מכיר את הדגם הספציפי הנ"ל) - רוב הסיכויים שבתור מכונית היא אינה מדהימה באיכויותיה, בהנחה והיא דומה לשאר תוצרת ארה"ב, אבל בתור קנייה, ואם היא אכן במצב מצוין ועם ק"מ נמוך - אחלה קנייה שבעולם. דרך אגב אני רואה שלמכונית הזאת שוק נוראי - שוויה במחירון 35000 ש"ח ואתה קונה אותה ב-20 אחוז מתחת למחירון... כמובן שזה לא יפריע לך, מכיוון שאפילו אם תמכור עוד שלוש ארבע שנים תפסיד מקסימום כמה אלפים... רוני

שי ©

New member
רוני, רואים שאתה לא מכיר את הדגם...

הסאנבירד מבוססת על שילדת אופל אסקונה שהוצגה לפני 20 שנה, וגם אותה האמריקאים הצליחו להרוס. בתקופה בה היא נמכרה בארץ, היא הוגדרה כמכונית הגרועה ביותר. הסאנבירד אינה מפוארת כלל: מדובר על מכונית סטודנטים אמריקאית עלובה שבשל מנוע הגדול נתפסה בארץ כמכונית מנהלים. קח בחשבון שהקוואליר האיומה, שהחליפה את הסאנבירד, עוד הייתה שיפור משמעותי... שי

sronis

New member
אם כך אני חוזר בי...

למרות שאני רואה שגם אתה הודית שהאקסמפלר הספציפי הזה נשמע מעולה. תראה, אם הוא כבר מצא מכונית במצב כל כך טוב, במחיר כל כך טוב, והוא היה מרוצה מהנהיגה בה - אז למה לא ללכת על זה? אני מכיר הרבה אנשים שהיו מתמודדים עם מכונית לא טובה במיוחד (או גרועה יחסית) אם היו מקבלים עליה מחיר טוב. זה גם שאלה של היצע וביקוש - הוא רוצה עכשיו אוטו, יכול להיות שבשביל למצוא מונדיאו בכזה מחיר ומצב הוא יצטרך להתאמץ הרבה יותר... רוני

חיים_K

New member
אמנם אני מאד אוהב מכוניות...

אבל לגבי הסאנבירד אני יכול להגיד מילה אחת בלבד: בעעעעע
הספיק לי להכנס פעם אחת למכונית כזאת, להעיף מבט מסביב, לצאת ולנסות להדחיק את החוויה כמה שיותר רחוק.

דני ג

New member
בכדי להבהיר עד כמה גרועה הסאנבירד

שהיא כמו שאמרו אופל אסקונה עם פנסים אחרים ועוד כמה שינויים, אומר רק ש : כל מכונית קוראנית עדיפה עליה !!! נדמה לי שזה אומר הכל. דני G.

שי ©

New member
בעד ונגד

בעד: האקזמפלר הספציפי נשמע מעולה נגד: הסאנבירד מכונית כל כך גרועה, מיושנת, ולא אמינה, ששום דבר לא יחפה על כך. אם אתה מעונייו ברכב מנהלים במחיר כזה, טוב יהיה אם תחפש אחר פורד מונדיאו: היא עדיפה על הסאנבירד משמעותית ובכל תחום, אמינה יותר ומוצעת עבור מחיר דומה. שי

amoso

New member
הבהרה לשאלה מקודם

א. ברכב נוהג אדם מבוגר, שגר קרוב למקום העבודה-ולא נוסע הרבה. הק"מ בדוק ב. הרכב "מפואר" - הכוונה שהוא מאובזר, מחושמל, כל התוספות, ושמור. ג. אינני מחפש רכב מנהלים, כיום אני נוהג בסיטרואן BX טורבו, וללא הגה כח, בתי היקרה והאהובה, עשתה רישיון נהיגה, וקשה לה עם ההגה של הסיטרואן מאחר וצריך הרבה כח להגה "כח". ועל כן אני מחפש מכונית בשבילי, במקום הסיטרואן שגם הילדה תוכל לנהוג בה. הפונטיאק באה בחשבון, מאחר והיא יחסית זולה. חזקה. בטיחותית?, יותר מיפנית ממוצעת, זה בטוח. הרבה תודה על התגובות, ועל חוות הדעת, ואני רק מקווה שהמידע הוא אכן מבוסס, ולא סתם השמצה לשמה.. הרבה תודה.

דני ג

New member
סלח לי, אבל אתה רחוק מאד מהמציאות

ואני אומר את זה בדידות כמובן !! רכב עם מנוע 2000 סמ"ק זולל דלק ללא קשר לכמות הק"מ שביתך תנהג בו. אם בתך נהגת חדשה, אין ספק שהסאנבירד אינה מתאימה לה. היא אינה אמינה, גדולה מדי לתמרוני חניה, וכאמור אינה חסכונית. היא לא יותר בטיחותית מכל רכב אחר שתוכנן בסוף שנות ה 70 !! כן, אלו השנים בהם תכננו מהנדסי אופל את האסקונה ומיותר לציין שרמת הבטיחות בשנים הללו נמוכה לאין שיעור מזו של היום. בסכום הנ"ל, הייתי מציע לה ללכת על : סיטרואן AX או ZX, פיזו 106, רנו קליאו, אופל קורסה, פיאט אונו, דייהטסו שרייד וכו´. האמת שכמעט כל רכב קטן התואם את הסכום שלרשותכם יהיה עדיף על הסאנבירד. נ.ב. - אמרת BX טורבו ?? אתה בטוח ? אולי התכוונת ל GTI ? תוכל לפרט ? דני G. מתאפק...

שי ©

New member
ושוב...

המונדיאו מציעה הרבה יותר מהסנבירד באותו המחיר. היא בטוחה יותר, פסיבית ואקטיבית, נעימה יותר, נוחה יותר, אמינה יותר וכיף הרב יותר לנהוג ולנסוע בה. שי

חיים_K

New member
מה גורם לך לחשוב שהיא בטיחותית ../images/Emo35.gif

מדובר במכונית מאד מיושנת, ללא עזרי בטיחות כגון כריות אויר, ספק מאד אם יש לה ABS (ואם כן זה הסוג האריקאי הישן שלא ממש עובד), על בטיחות אקטיבית אין טעם להרחיב את הדיבור ובטיחות פסיבית ? עד כמה שאסקונה 80יכולה להיות בטוחה ... קרוב לוודאי שכל משפחתית יפנית משנות ה 90 תהיה בטוחה יותר. אלה לא השמצות. מכוניות כאלה בדיוק הביאו את תעשיית הרכב האמריקאית לאן שהיא הגיע. מה זה BX טורבו ? בחיים לא שמעתי על דגם כזה.

amoso

New member
מידע

יבוא אישי מצרפת, גיר רגיל 2000 טורבו, טיל עם קבלות, אני נוהג מעל 30 שנה, הדבר היחיד, שאני מודה כי אני מזייף בו, זה נושא המהירות החוקית, מאוד נזהר ממלכודות, ועד היום תפסו אותי פחות מאצבעות יד אחד, על מהירויות בלתי חוקיות בעליל, מעבר לזה, שום תאונה. שום דו"ח. מאוד זהיר, חיים רק פעם אחת.

חיים_K

New member
נשמע כמו יופי של אוטו ../images/Emo127.gif

מנוע 2000 טורבו ? המנוע היחיד של פג´ו שאני זוכר, שעונה להגדרה הזאת הוא מנוע הטורבו בלחץ נמוך של ה 605. הוא הגיע גם ל BX ? יש לך קצת יותר נתונים על המנוע ? הספק וכו´. חיים. גם כן סיטרואן, גם כן 2000, רק חסר הטורבו...

© DrorZi

New member
זה בדיוק מה שרציתי להגיד

שהמנוע היחיד שאני זוכר היה של ה 605/XM והוא הוציא 150 כ"ס ... לא ידעתי שיש אותו גם בביאיכס (סתם סתם אני ממש אוהב את האוטו הזה), אם זה המנוע. כמו שכל מי שלפני אמר סאנבירד לא באה בחשבון בכללי (בטח לא למישהו "צרפתי" כמוך) ה"בעיה" שאתה ניצב מולה היא שמצאת פריט מאוד מאוד שמור וזה מה שעושה לך דילמה (כי כל פריט אחר לא בא בחשבון מהסדרה הזו) עצתי, אם אתה לא ממהר לקנות לבתך רכב חפש לאט לאט פורד מונדאו או קסנטיה שמורה במיוחד. (או משהו יותר קטן כמו שהוצע לפני)
דרור זי, רוצה סיבוב על ה BX, בעצם יותר טוב, רוצה לקנות את ה BX, כמה

אשמח לשמוע פרטים

יצורה של הבי.איקס הסתיים בשנת 1992. אז לא היו לפיז´ו סיטרואן מנועי טורבו סדרתיים. אשמח לשמוע פרטים נוספים על הדגם המדויק וסוג המנוע המותקן בו. כמו כן, הבי.איקס היחידות בהן לא הותקן הגה כח הן ה 14E וה 16RS. במחשבה שניה, מעולם לא שמעתי בכלל על BX20, שלא לדבר על טורבו. היו BX11 (לא יובאו לארץ), 14, 15, 16, 19. אתה בטוח שמכרו לך מה שאמרו לך שמכרו לך ?

ran levi

New member
בחיים לא שמעתי על bx טורבו

אני יודע שיש gti אני יודע שהיתה גם 4x4 וכו, אבל טורבו

שי ©

New member
הייתה אז סיטרואן טורבו...

ה-CX 25 טורבו, אך לה מנוע 2.5 ליטר. שי

וואלה ../images/Emo45.gif

היתה גם CX25 Turbo II. הזכרון, הזכרון. אבל לא היתה BX20 Turbo - או כל BX טורבו אחרת (שאינה דיזל), למיטב זכרוני (שכבר ראינו מה הוא שווה...)

למעלה