קניית ציוד צלילה

אילוניק

New member
קניית ציוד צלילה

שאלה לחברי הפורום נניח שהייתם צריכים להמליץ לאדם שסיים קורס צלילה מהו סדר קניית הציוד ואין לו בעיה כספית אבל יש לו בעיה אחת והיא הוא יכול לקנות כל חודש פריט ציוד אחד בלבד לא משנה מה עלותו יש לציין כי לבנדם יש מסיכה שנורקל וקנה כמו כן לא משנה הדגם והחברה בה יקנה הציוד אני המלצתי כך 1 חליפה 2 נעליים 3 מחשב 4 ווסת 5 מאזן 6 מצפן 7 תיק לציוד אילוניק היפה IHB

granot

New member
סדר...

לדעתי 1.חליפה 2.נעליים (עם סנפירים כמובן) 3.ווסת 4.מאזן 5.תיק (אלא אם הבחור כבר השלים מצה"ל קיטבג ב´ ואז ניתן לדחוף את זה לסוף הרשימה) 7.מחשב 8.סכין 9.פנס אסף

atlantis

New member
מדהים אותי...

כל פעם אני נדהם מחדש לגבי סדר העדיפויות לציוד צלילה. כולם רוצים מחשב אך למי שסיים קורס צלילה לדעתי זה הפריט היקר ביותר והאחרון ברשימה. קודם הוא צריך ציוד אישי כגון: קמ"ס הוא חייב בכל מקרה לצורך הקורס או אפילו אם הוא לא יצלול יותר הוא עדיין יוכל לשנרקל לו להנאתו בקיץ. חליפה מתאימה נקיה וחדשה ( לא עודפי מועדונים למיניהם ) ואת החליפה הוא יכול להשיג במחיר סביר. ווסת - לדעתי ציוד חובה כי פתיל החיים של כל צולל מחובר לווסת והאויר שהוא נותן. ניתן להתחיל בווסת פשוט יחסית וזול. כשיגדל וירצה לשפר הוא יכול להחליף למשהו יותר יקר וטוב. ווסת חשוב שיהיה שלך כי רק כך תדע שהוא תקין ומטופל. מאזן - רצוי נוח ומתאים לגוף יושב טוב ולא לוחץ. מאזן מטופל ושמור לא יתחיל להתמלא באויר בצורה לא רצונית בעומק. ולא כל צולל מתחיל מכיר/זוכר באותו רגע את התרגולת איך להמנע מציפה לא מבוקרת. אח"כ לדעתי יבוא מיכל. וזאת מהסיבה הפשוטה שרוב האנשים שאני מכיר שרוצים לצלול תמיד נתקעים בלי מיכל. קרה לי לא פעם אלא עשרות פעמים שהתקשרתי לחבר להזמין אותו לצלילה ספונטנית על הבוקר או באותו ערב והבחור התנצל שאין לו מיכל זמין. רוב החברה האלה בסופו של דבר פורשים מצלילה בכלל. ולסיום - סכין זה פריט חובה, מצוף סימון לצוללי ים תיכון חובה, פנס לצלילת לילה חובה, וידע והתמצאות בטבלאות דקומפרסיה - חובה גם חובה. ואת המחשב באמת אפשר להשאיר לסוף. חוץ מזה לא לשכוח לקנות ציוד לכלב - ראו תמונה

ניב ד

New member
הורג אותי המסקנות שמגיעים אליהן

מאיפה השטות הזו שמי שלא קונה מיכל פורש מצלילה ??? לידיעתך אני צולל די הרבה שנים, אין לי מיכל ואין לי שום כוונה לקנות מיכל (חוץ מפוני), וכך גם רבים מחברי. להפך - מיכל זו הקניה הכי בלתי נחוצה מכיון שתמיד אפשר לשכור מיכל ובמילא המילוי עולה לך כמעט אותו דבר כמו ההשכרה. שלא לדבר על לסחוב מיכל, אפילו ברכב, שזה בלאגן. לגבי "צלילות ספונטניות" - אני מאמין שאתה מתכוון לים התיכון. כמה אנשים עושים את זה? בודדים יחסית, והאחרים פשוט מתארגנים מראש. גם אם אתה באיזור ת"א למשל אין לך שום בעיה בספונטניות לקפוץ לאחד המועדונים ולשכור מיכל למשך היום. הציוד לכלב מגניב מאד דווקא. מעניין אם מתאים גם לחתול.

atlantis

New member
אתה בא לצלול הערב בנוה ים ?

עכשיו מתחיל המרוץ המטורף לחפש מיכל צלילה או כל ציוד אחר. אסור לי לפרסם שמות של אחרים בפורום אז אני לא יכול לצרף רשימה של כל הצוללים שאני מכיר שהפסיקו לצלול בגלל שלא היה להם ציוד וכל פעם שהם רצו סוף סוף להתארגן וללכת הם שכחו בכלל איך צוללים ואיפה הם שמו בפעם האחרונה את תעודת הצולל שלהם. אז בוא ניפגש ואני יכיר לך אותם. מה שאני אומר זה שיש הרבה ציוד לפני מחשב הצלילה שנחשב אצל הרבה יותר חשוב ממאזן או ווסת. הבודדים שעושים צלילות לילה כאן בים התיכון נהנים מהן כמו גם מהמיכלים הפרטיים שלהם - ואם הייתי צריך כל פעם לחפש מועדון כשאני רוצה לצלול לילה או שבת בבוקר מוקדם הייתי פורש מהספורט הזה מזמן. הציוד בתמונה מתאים לחתולים גדולים או נמרים קטנים.

menimm

New member
מיכל הוא מותרות לדעתי.

אפשר להסתדר גם בלי שיש לך מיכל משלך. אם כי כמו כל פריט מותרות אחר. החיים יפים ונוחים כשיש לך אחד שכזה. אם אתה מתייחס למיכל כאל MUST. כנראה שרכישת מדחס פרטי בדרך אצלך... ואני זוכר שהיו פעם דיבורים על רכישת מדחס כקבוצה...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מסכים עם כל מילה של ניב לגבי המיכל

אגב כמה כוכבים יש לכלב ובאיזה אירגון הוא ? ו ב ב ח י " נ

Sushi

New member
ממש לא !!!

הכלב שייך ל- ACUC, כמובן: American and Canadian Underwater Canines שלא לדבר על הכשרתו הטכנית ב- IANTD, אלא מה: International Association of Nitrox and Technical Dogs. כלבנו מבוטח ב- DAN כיום (Dogs Alert Network). והוא מחכה בכליון עיניים ובכשכוש זנב להרצאתו של פלניצקי בנושא DIR ...

ואם כבר, אז כבר

כמה שאלות 1. איפה קונים? מזמן כבר הבטחתי לכלב שאקח אותו לספארי 2. יש גם בצבעים אחרים? מחפשת משהו תואם לשלי 3. מה עם סנפירים, לא צריך? 4. איך מחשבים צריכת אוויר אצל כלב? לפי כמה ליטר/דקה? 5. איך יודעים שהוא לא נכנס לנשמת? 6. האם מבחינת חוק הצלילה הוא יכול להחשב כבן זוג? 7. איזו התאחדות עדיפה PADI או ACUC או שאולי מה שחשוב זה המדריך? גורגוניה וה-
שלה בקושיות לקראת הפסח

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם כבר אז כבר

כה אמר שיח´ סלימאן: "עדיף שתי כושיות ביד מארבע קושיות בפסח" ו ב ב ח י " נ

Princes Vespa

New member
מה ההבדל בין שנורקל וקנה?

חוץ מזה נעליים זה גם סנפירים נכון? ודבר אחרון, לדעתי ווסת בא לפני מחשב. בטח אם זה רק בהפרש של חודש אז זה הגיוני אבל גם בהפרש זמנים יותר גדול..

אילוניק

New member
בגלל אני מנומס ואת קטנונית

אני לא מוכן לפרט מה ההבדל בין קנה לשנורקל אילוניק המנומס IHB

שין.

New member
לדעתי..

1. נעליים + סנפירים (במיוחד אם צוללים באילת וצריך ללכת והאספלט חם) 2. חליפה ( אני לא יודע מה גודל השלפוחית של אלו שלבשו אותה לפני) 3. מאזן 4. ווסת קודם מאזן מכיוון שהתאמה טובה שלו לגוף תוביל לאיזון טוב יותר ואת היתרונות שלו כולנו יודעים. מה גם שהווסתים שמשכירים בכל המועדונים שאני לפחות הייתי בהם באיכות טובה בסה"כ 5. כאן הוא כבר יקנה תיק בלי קשר פשוט צריך מקום לשים את כל הדברים 6. פנס אם הוא אוהב צלילות לילה יכסה את עצמו די מהר (פנס באיכות טובה יעלה כ 300 ש"ח והשכרה שלו משהו כמו 35) 7 מחשב כן דוקא יחסית מאוחר שישלוט קודם בטבלאות, ישפר את יכולות האיזון, שמירת עומק וכו´ 8. פיצפקעס למינהם. 9. עם יש לו חודש פנוי שיפנה אלי יש כמה דברים שאני צריך
אבל זו כמובן רק דעתי

גרזנית

New member
קניות

1. נעלים וסנפירים 2. חליפה+ חולצת לייקרה בצבעים תואמים 3. מאזן 4. ווסת כאן המקום לרכוש ארגז באייס/הום סנטר ב- 59 ש"ח 5. ווסת 6. מחשב 7. חליפה קייצית פנס - רק אם צוללים הרבה לילה חגורת משקולות עם כיסים - 100 ש"ח בעיקר לסובלים מבעיות גב משקולות - רק אם צולל הרבה ויש לו רכב (לא נסחב בטרמפים אן אוטובוסים)

Alto

New member
התאמת צבעים ../images/Emo8.gif

למה רק חליפה וחולצת לייקרה בצבעים תואמים ? מי שמקפיד/ה באמת דואג להתאמת צבעים בכל הפריטים: מסיכה תואמת לסנפירים, המאזן תואם לחליפה, ... וכמובן שהקומפוזיציה של כל ההופעה צריכה להיות תואמת, הרי לא יתכן למשל שכל הפרטים יהיו בצבעים חמים ורק המסיכה תיהיה בכחול קר.

mto

New member
מתחת ...

למים כל הצבעים נראים דומה ( בעומק הכוונה )

ניב ד

New member
נכון ולכן גרזנית מקפידה שכל ציודה

בצבע סגול או לפחות עם מאפינים סגולים... ולך תתוכח עם אופנה.

אילוניק

New member
גרזנית

חולצת לייקרה בצבעים תואמים למה מי רואה אותה תחת החליפה זה אחד שתיים היא לא מועילה כמעט בכלום ואם בהתאמת צבעים עסקינן מבקש ממך איפה אפשר לקנות עניבה מנאופרן שבתחתית יש לה משקולת מעופרת שלא תצוף מתחת למים ותפריע לי בצלילה וכמובן בצבעים תואמים לחליפה שלי כחול שחור אילוניק היפה IHB

למעלה