קניית מכונה בחו"ל

eyalpor

New member
קניית מכונה בחו"ל

האם לדעתכם משתלם להביא מכונת אספרסו מחו"ל - או במילים אחרות, עד כמה המכונות בארץ יקרות יחסית למחירן בעולם? האם יש מס קניה? הנסיעה הקרובה שלי היא לניו - יורק, מן הסתם יש שם מבחר גדול, אם כי עלולה להיות בעיית 110V. יש למישהוא רעיונות?

carmonle

New member
אני לא חושב שכדאי להביא מחו"ל מכונת

אספרסו. לפי אתר coffeegeek.com מחירי חלק מהמכונות בארה"ב יותר יקר מהארץ כמו אוסקר של נובה סימונלי, גאג'יה ואחרות. הפערים לא כל כך גדולים ובקניה בארץ יש שירות ואחריות שלא לדבר על משקל מכונה. ערן

eyalpor

New member
שאלה נוספת:

ראשית כל, תודה על התשובה המהירה. שנית, עוד שאלה, בסיסית למדי: איך אני בוחר מכונה - במילים אחרות, איך אני מנסה ומשווה. אני יכול להגיע ליבואן והוא יאפשר לי לנסות את תוצרת כל המכונות שלו? האם יש חברי פורום שמספיק אוהבים את הנושא כדי לסבול ביקור מאנשים שהם לא מכירים ושרוצים לנסות איך המכונה שלהם מתפקדת? בקיצור, מה עושים?

carmonle

New member
כל יבואן מכובד או נציג מכירות אמור

לבצע הדגמה של הציוד אותו הוא משווק. מי שלא מוכן להדגים אסור לקנות את תוצרתו. בד"כ שבאים להדגמה מבאים קפה לטעמו רגילים כך שיותר קל לבצע הבדיקה בכדי שנוכל לייעץ לך בפורום יש צורך לקבל ממך מספר פרטים והם: תקציב, אופן שימוש עיקרי (לאספרסו או קפוצינו), מספר ספלים/כוסות ביום. אני בטוח שיהיו חברי פורום שישמחו להדגים לך הציוד שברשותם. אני ממליץ שתכנס לאתר בקישור החום בו סקירה על סוגי מכונות וכד'. ערן

eyalpor

New member
קראתי, הבנתי שאני

לא מבין בעצם הרבה, וזה מה שנראה לי שאני צריך: 1) 5-10 כוסות ביום ברוב הימים, בתיפזורת, כלומר 1-2 כוסות לכל הפעלה של המכונה. בימים מסוימים אולי 20 כוסות, אם באים פתאום הרבה אנשים לארוחה. 2) בעיקר אספרסו, אבל גם קפוצ'ינו. 3) הכי חשוב זה האיכות - לא צריך אוטומטי, לא חייבת להיות מכונה יפה, אני מוכן להשקיע עוד דקה או שתיים בהכנה. 4) תקציב - זו השאלה הבעייתית. כדי להבין בעצמי כמה אני רוצה להוציא, הנה שאלה (אני מגדיר כאן מכונה "טובה" כמכונה שעושה את הקפה הטוב ביותר בתחום המחיר שהיא עולה): אני בטוח שמכונת קפה טובה שעולה אלפיים ש"ח תעשה קפה הרבה יותר טוב מאחת שעולה אלף. אני משער שמכונת קפה שעולה שלושת אלפים תעשה קפה הרבה יותר טוב מכזו שעולה אלפיים. השאלה היא מתי העליה במחיר נותנת עליה ממש קטנה באיכות ומתחילה להשפיע על ה - FEATURES ולא על הטעם. בשלושת אלפים? ארבעת אלפים? שמונת אלפים? עשרת אלפים (לא שאני הולך להוציא עשרת אלפים על מכונה, רק מתוך עניין). ושוב תודה, איל

carmonle

New member
במידה ומקפידים על תהליך ההכנה וזה

אומר שהציוד כולל גם מטחנה, שהטחינה בה מותאמת למכונה שברשותך אז ההבדלים באיכות התוצר בין מכונה של 1000+ ש"ח למכונה של 6000+ ש"ח היא לא פי כמה. מכונה יקרה בד"כ יותר נוחה לתפעול, הרכיבים שלה יותר איכותיים והיא כוללת דוד עם מחליף חום או שני דודים כך שניתן להכין אספרסו ולהקציף חלב במקביל ללא ההתעסקות ההכרחית במכונה עם דוד אחד. זהו יתרון חשוב ומשמעותי בעת אירוח של מספר רב של אורחים. המכונה שנותנת אפשרות זו והינה הזולה מסוגה היא האוסקר של נובה סימונלי המיובאת על ידי קהולי (קישור בקישורי הפורום). אני מצרף קישור לשירשור בנושא שעשוי לעזור לך. באם מכונה זו מעבר לתקציבך כ-3000 ש"ח ללא מטחנה אז תוכל לרכוש רק מכונה עם דוד אחד. בהצלחה. ערן

eyalpor

New member
השוואה למכונות אחרות:

תודה, קראתי את השירשור הנ"ל עוד קודם, והוא אחת הסיבות לשאלות שלי. מופיעות בקישור ששלחת לי עוד כמה שמות של מכונות - מה יתרונותיהן / חסרונותיהן יחסית ל - אוסקר? ואם מותר לי, כמה שאלות אישיות, כדי להבין טוב יותר במה להתחשב כשאני בודק מכונה כלשהיא: 1) מה הסיבות שהעדפת לקנות את המכונות שלך, ולא, למשל, את האוסקר הנ"ל? 2) מהאתר שלך אני מבין שהחלפת לא מזמן מכונה (אני לא זוכר את השמות) אבל נשארת ב"ליין" של אותה חברה. מדוע עשית את השינוי?

carmonle

New member
ההחלפה שביצעתי לפני כשנה וחצי

הייתה למעשה מעבר ממכונה של דוד אחד למכונה עם דוד ומחליף חום, ראש מקצועי E61 ועוד'. ההבדל במחיר המכונות: הראשונה עולה כיום כ-1500+ ש"ח והשניה כ-7000 ש"ח. באותה תקופה לא היה יבוא סדיר של האוסקר לארץ. ערן

eyalpor

New member
ועד שתי שאלות:

1) האם בהחלפה שעשית קיבלת שיפור באיכות הקפה - ואם כן האם היית מגדיר אותו כזניח, משמעותי, או משהוא באמצע? 2) האם היית מצפה שהאוסקר תיתן תוצר באיכות דומה / זהה / כמעט זהה למכונה שלך? 3) איזה יתרונות אחרים יש למכונה שלך - עמידו? אמינות? יכולת להוציא יותר מנות באופן רציף? קונסיסטנטיות? או אחרות?

carmonle

New member
המכונה שברשותי היום והאוסקר

הן לא באותה איכות ובעלות אותן פרמטרים. בהחלפה מעבר לשיפור באיכות הקפה קיבלתי שיפור משמעותי ביותר בתהליך התפעול ובנוחיות. אני רוצה להדגיש שמבחינת מבנה האוסקר היא מכונת בעלת גוף פלסטיק ואילו המילניום בעלת גוף נירוסטה. הרכיבים אינם בעלי אותה איכות, לדוגמא במילניום ראש מקצועי E61 שנחשב למוביל ובאוסקר ראש אחר. שתי המכונות מאפשרות הקצפה והכנת אספרסו במקביל אולם לאוסקר אין אספקה של מים חמים. בסופו של עניין מדובר בתקציב וזו הסיבה שלא כל אחד קונה וולבו ומסתפק במכונית יפנית. ערן

דניאל34

New member
הבעיה בארץ היא המבחר המצומצם ולא..

המחיר הגבוהה. המחירים בארץ בד"כ סבירים, אם תוריד את עלות המע"מ ומיסים תראה שהמחיר אפילו זול מחו"ל. הבעיה מבחר מצומצם ומספר דגמים קטן יחסית לחו"ל. אם אין לך העדפה ברורה למכונה ספציפית - עדיף לקנות בארץ

למעלה