קניית זלוטי.

YHS

New member
כדאי לשים לב

באיזה סוג של נסיעה עוסק השרשור הזה.

גל2005

New member
שמתי לב

כשהייתי בתיכון יצאתי בעצמי למשלחת של הסוכנות היהודית ועיריית ירושלים לגרמניה (זה היה בשנות ה-80) ושמחתי מאד לקנות שם כל מיני דברים.

piniy

New member
הסוכנות

היהודית ועיריית ירושלים זה לא מסע/משא למחנות השמדה !
אין דבר דומה לזה, במתכוון זה לא מתנהל כטיול אלא כמשא להכרת מחנות ההשמדה והטמעת לימודי השואה בנערות ונערים הצעירים, אין כמעט הפסקות למעט בזמני הארוחות, במהלך המשא בו השתתפתי כהורה מלווה קיבלו הצעירים פעמיים הפסקה ארוכה יותר ורק באחת מהן היה זמן חופשי לקניות וגם איפה לקנות (המדרחוב בקרקוב).

גל2005

New member
עניין כי דווקא ביקרנו בדכאו

ונושא המשלחת היה דו שיח בין ישראלים וגרמנים, דור שלישי אחרי השואה.

אבל אתה בטח יודע יותר טוב ממני.

piniy

New member
לא טענתי

שלא היתה לך פעילות כלשהיא בנושא. כן טענתי על-פי נסיוני משנת 2011 שאין הדברים דומים כלל. לא במסגרת ולא באופי הפעילות. חבל שאתה לא רואה את ההבדל.

4 פעמים יצאתי בשנים האחרונות

לפולין כמלוות משלחות נוער בית ספריות אז בחיי שיש לי מושג על מה אני מדברת

אתה צוחק? שמת לב שמאז שנות ה-80 עברו

30 שנה ויותר?!? תאר לעצמך שהשתנה איזה דבר או שניים....בנוסף, משלחת של הסוכנות אינה משלחת של בתיה"ס.

R750-Girl

New member
משלחות בני נוער לפולין לא מקציבות זמן לשופינג

לא חלק מהרג'נדה בטיול.

אבל אתה בטח יודע יותר טוב

alien life form

New member
שני הגדולים שלי היו במשלחות ודווקא קנו דברים

וחוץ מזה בערב הם יוצאים וקונים דברים, יושבים בבתי קפה. הוציאו קצת כסף.

בתי קפה? קונים דברים? עם איזו משלחת ילדיך

היו ומתי?
כאמור, יצאתי עם 4 משלחות נוער בזמן האחרון. כל אחת ממקום אחר. כל אחת מטעם מישהו אחר. בכולן ללא יוצא מהכלל לא איפשרו לבני הנוער לרגע אחד להסתובב בבתי קפה וודאי שלא בערב, מטעמי בטחון וגם לקניות נתנו להם פעם אחד שעתיים. זה הכל.

alien life form

New member
אחד במרץ השנה והשני לפני שנתיים

הם יצאו כמה פעמים בערבים ובווארשה היה להם חצי יום פנוי בעיר העתיקה לעשות מה שהם רוצים ובגלל שהיה קר, רובם ביקשו והסיעו אותם לקניון סגור.

ושוב שואלת, עם משלחת מטעם מי?

ודאי לא מטעם המשלחת הממלכתית! האיסורים שם והסדרי הבטחון מאוד קפדניים!!! אין הסתובבות נוער בערבים בכלל באופן מוחלט וגורף. אתה מוזמן לשאול את קב"ט עירך או את הקב"ט האחראי על משלחות הנוער לפולין במשרד הבטחון.

chin1

New member
זהו שכן - מה שמבליט את הפארסה

שנקראת מסעות נוער לפולין. בבוקר בוכים באושוויץ בערב הולכים לחגוג בקניון החדש בורשה (שאיזה כיף יש בו סניף של H&M איזה נחמדים השוודים)
עלות כלכלית גבוהה מדי (משם מה תחשבו על זה משרד החינוך משלם 600$ לטיסה לורשה - באל על , שאתם מזמינים עצמאית חודשיים מראש זה עולה הרבה יותר זול ). ערך חינוכי יחסית נמוך לערך החינוכי של תוכניות אחרות שפתחה יד ושם וקשורה לעדויות והתנדבות עם ניצולים. אבל עדיין כ250 מיליון ₪ בשנה מתוקצבים ממשרד החינוך עבור המסעות לפולין , מישהו יכול להסביר לי למה?

אספרסו2

New member
בכלל

הגרמנים צריכים לממן את המסעות האלו,אולי פחדו לפנות אליהם מחשש
שלא יסכימו להטיס חזרה.

Dry Martini

New member
הם בכל זאת בני נוער, לא נזירים

ולמיטב ידיעתי הטיסות בצ'רטרים שנחכרו במיוחד לזה.

chin1

New member
הטיסות הם באל על

אל על בעצם קונה כרטיסים במקום לחכור את כל המטוס. שהיה יוצא הרבה יותר זול .
ושנית בסדר הם לא נזירים אבל זה מחזק את הטענה שלי שמדובר במסעות מיותרים ללא הרבה ערך חינוכי

YosMan1

New member
כל בית ספר מחליט לבד איך טסים, אנחנו טסנו

כיוון אחד עם חברת צכית וכיוון חזרה עם ארקיע.
אין שום החלטה גורפת לטוס עם אל על.
זו החלטה של ועד ההורים של כל בית ספר עם מי טסים.
אל על תמיד הרבה יותר יקרה.

כך היה גם אצל בנותי

ועד ההורים הוא שארגן את כל הנסיעה הזו (באמצעות משרד נסיעות), והקשר נוצר ישירות מול חברות השכר. אל-על לא היתה בתמונה ולו לרגע.

למעלה