קניית דירה ושיפוץ.

hadas242

New member
קניית דירה ושיפוץ.

אנחנו זוג צעיר שמעוניין לרכוש דירה. מצאנו דירה במיקום אטרקטיבי ברחוב שנחשב יקר יחסית. הדירה היא לשיפוץ טוטלי וחלוקה מחדש (הוספת חדר ושינוי מיקום חדרים, אמבטיה ומטבח) המחיר של הדירה סביר אולם ההתלבטות היא לגבי הקומה. לדירה יש 43 מדרגות ללא מעלית ואנחנו מפחדים שיהיה קשה למכור אותה אח"כ. מצד שני בגלל הקומה הגבוהה יש לה נוף ואוויר ושוב היא במיקום מעולה ומחיר סביר. מה דעתכם?

g a z o n

New member
שיקול נכון - והפתרון

נסו לברר כמה שיותר על הדיירים . מצב סציו-אקונומי , גיל , התייחסות לבניין וכד' . ולמה ? כוון שהיום ניתן להוסיף מעלית לבניינים מסוג זה שמעלים את ערכו ואין בעיה למכור . אם תראו שקיימת אפשרות בעתיד לבצע את הדבר הרי שהבעיה פתורה .

hadas242

New member
קומה גבוהה

הפתרון הזה נבדק ואין אפשרות כזו משום שהבנין הוא קטן וצר. (מהבניה הישנה). הדיירים והמצב הסוציואקונומי מצוינים, שכונה מצוינת, בנין מטופח ומתוחזק, מרכזי ושקט. רק הקומה...

דעתי האישית (בלבד)

העיסקה לא כדאית. אני היום גרה בשכירות (הדירה החדשה תהיה מוכנה עוד חודשיים אני מקוה!!!) ובעל הדירה רוצה למכור את הדירה שאנו גרים בה היום. הדירה היא ענקית, עם בריכת שחיה, שכונה מצויינת אבל..... הבניין בן 30 שנה. המתווכת סיפרה לישהיא בכלל מתקשה למצוא אנשים שיבואו בכלל לראות את הדירה כי אנשים לא רוצים אפילו להסתכל על דירה בן 30 שנה, הכי ישן זה 20 שנה. אז למה לך גם להיכנס לדירה ישנה (שאת ציינת בעצמך), גם צריך להשקיע בה הרבה כסף ובד"כ במכירה לא מקבלים בחזרה את הכסף שהשקעתם) ועוד בלי מעלית????עם כל הבניה שיש היום לא חסר דירות בשוק יד שניה. אני בטוחה שתמצאו משהו אחר, יותר אטרקטיבי. אבל שוב, זאת הדיעה שלי, הלא מקצועית... בהצלחה בכל מקרה.

אלבה

New member
להדס ולדתיה

הדס: 43 מדרגות זה בקושי 2.5 קומות- זה לא נחשב גבוה. מה יגידו אלה שגרים בקומה 3 או 4 בלי מעלית? דתיה: מה שהמתווכת אמרה לך ממש מגוחך. בואי נניח שכל המחירים זהים וקשיחים לחלוטין- ברור שכולם ירצו דירה חדשה מקבלן, ולכאורה הביקוש לדירה יד שניה צריך להיות 0. וברור שכולם ירצו לגור בקומה אמצעית, והביקוש לקומה ראשונה או לקומה מתחת לגג גם צ"ל אפס. וכולם ירצו לגור בעורף, וכיו"ב... אבל מה לעשות שאין מספיק דירות כאלה בשביל כולם? אז חלק יצליחו לקנות את מה שהם רצו, וחלק יצטרכו או לגור ברחוב או להתפשר. מי שרוצה לגור למשל דווקא ברמ"א הירוקה, איפה הוא ימצא בניין בן פחות מ-40? ומי שרוצה לגור דווקא באיזור יודה-מכבי/פנקס, הבניין הכי צעיר הוא כבר בן יותר מ-30. מילא אם היא היתה אומרת שאף אחד לא רוצה לגור בבניין בן 80 לשימור, אבל תאמיני לי שבין דירה בת 30 לדירה בת 20 אין הבדל כי ממילא שתיהן גבר זקוקות לשיפוץ. ן

מדרגות

43 מדרגות בהחלט מפחיתות ממחיר הדירה. בעשור האחרון נעשינו מפונקים ויותר מחצי קומה רוצים מעלית, כמו שיש ברוב הבניה החדשה. ואולי בעצם לא מפונקים - זה לא כיף גדול לעלות עם עגלת תינוק וכמה שקיות סופר 43 מדרגות.

R o n D

New member
תלוי איפה

כמו יין טוב יש בניינים שרק משביחים עם השנים, ע"ע באוהאוס בת"א.

boazor2

New member
מחיר, מחיר מחיר

לפני כחודש מכרתי דירה בת 40 עם 30 מדרגות בלי מעלית. ניסיתי למכור במחיר מסוים במשך חצי שנה ללא הצלחה, ואחרי שהורדתי קרוב ל- 10,000 דולר מכרתי תוך חודש. השאלה היחידה היא לא אם יהיה לך קשה למכור אלא באיזה מחיר (ולכן אם את קונה במחיר "טוב" אין שום בעיה)

R o n D

New member
עלות שיפוצים

מניסיון עשיר בשיפוצים, קחו בחשבון ששיפוץ "טוטאלי" כפי שאת מתארת עולה בממוצע כ- 30 אלף דולר לדירה. אני לא איש נדל"ן אבל הדיעה הרווחת היא שבמכירה קשה להחזיר את ההשקעה על השיפוץ. לכן המלצתי היא שאם הדירה מוצאת חן בעינכם ואתם רוצים אותה לעצמכם ויש ברשותכם את הסכום הדרוש (כולל עלות השיפוץ) לכו על זה. אם הדירה מיועדת בעיקר להשקעה, אז תחשבו טוב.

aradshahar

New member
כמה הערות

אישית הייתי מעדיף פחות מדרגות - בעיקר לזוג צעיר עם רצון להתרחב לגבי קשיי מכירה- זה הכל עניין של כסף- כפי שאתם רוצים את הדירה - כך יהיו גם אחרים- בסכום המתאים כמובן קחו בחשבון שגם למוכר כרגע יש "קשיי מכירה" ותנסו להוריד במחיר. עלות שיפוץ- תצטרכו לקחת בחשבון, כמובן שוסיפו עוד 20% לבלת"ם, וזה במקרה הטוב. לדעתי הערכה של 30 אלף דולר קצת נמוכה, אבל הכל תלוי מה בדיוק אתם צריכים לעשות (ריצוף? מקלחות חדשות לגמרי, גודל המטבח ורמתו... וכו) בהצלחה בכל אשר תבחרו

למעלה