אז ככה [החפיר המסורתית]:
באיביי תמיד יש סיכון, כמו שיש סיכון בקנייה בארץ. תמיד המוכר יכול לרמות אותך. באיביי, ברגע שלמוכר יש הרבה פידבקים ואחוז הפידבקים החיוביים לעומת כלל הפידבקים גבוה, אם המוכר כותב שהגיטרה במצב חדש אין שום סיבה שהיא לא תהיה במצב חדש. לקראת הקניה שלי באיביי המורה שלי לגיטרה אמר לי, שהוא מעדיף לקנות מאמריקאים ולא מישראלים, כי אצל ישראלים לך תדע איזה חלקים הם החליפו בזולים יותר [תקף למכוניות, גיטרות והכל בעצם]. יש גם גיטרות שמשתלם לקנות בארץ, כמו היבוא של רעש געש- כמעט תמיד הגיטרות שלהם יוצאות במחיר מאוד קרוב למחיר בחו"ל, כך ששווה להשקיע עוד כמה מאות בודדות כדי לנסות את הגיטרה הספציפית שאתה קונה ולקחת אותה מייד עם התשלום, ובלי לחכות לה. בקשר לשילוח- Mustop גובים לא מעט כסף, בגלל הנפח והמשקל של הגיטרה עם הקייס סביר שהם כמעט יכפילו לך את מחיר השילוח. אגב יש במסטופ גם יתרונות- אם תשווה בין מכירות של אותו מוצר שנשלח ל- Worldwide ומכירה אחרת של אותו המוצר שנשלח רק בארצות הברית- תראה שכמעט תמיד המכירה עם השילוח העולמי תיגמר ביותר כסף. בפדאלים למשל, זה לא מאוד פרקטי, זה יוצא הפרש של כמה עשרות דולרים בד"כ. בגיטרות כבר ראיתי סיטואציה עם פנדר דלוקס שנמכרה ב- 300 דולר יותר. גם אם המוכר כתב שהוא שולח לארה"ב, פנה אליו בהודעה פרטית (אלא אם כן הוא כתב במפורש 48 states Only, אז כשהם מקבלים שאלות כאלה הם פשוט מתעצבנים) ותכתוב לו שאתה מוכן לשלם את מחיר השילוח. לא מעט פעמים הם מסכימים לשלוח לחו"ל. בקש מהמוכרים לשלוח דרך United States Postal Service (USPS) באחד השילוחים המהירים (כי לעומת 4-6 ימי עסקים יש שם גם שילוח של 28-42 ימי עסקים ויש לי הרגשה שלא תרצה לחכות כ"כ הרבה זמן לגיטרה. מה גם שההפרש הוא בד"כ משהו כמו 20 דולר). מכס אין על הגיטרות, יש מע"מ שהוא 15.5%. כשהבאתי את הסטראט דלוקס, למשל, החבר'ה במכס טעות בהערכה וככה יצא ששילמתי פחות מע"מ. למקרה שהוא ידרשו יותר, תמיד אפשר להציג הדפסה של המכירה או החשבונית. בשורה התחתונה- לכל שיטה יש ייתרונות וחסרונות- יד שניה בארץ זה בד"כ מחיר יותר יקר לאלטרנטיבה בחו"ל, אבל אפשר לנסות את הגיטרה הספציפית, ולהיפך לגבי איביי. מפה זה רק שיקול שלך (כמובן שאם אין גיטרה כמו שאתה מחפש בארץ אז הולכים על איביי). ועוד הצעה קטנה- תשתמש תמיד בפייפל. אם המוכר דופק אותך פייפל לוקחים ממנו את הכסף ומעמידים אותו לדין, ואצלם הלקוח תמיד צודק- המוכר צריך להוכיח שהוא צודק, ולא אתה שהוא טועה. אם יש עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול. רועי.