קניית גיטרה מאיביי

• פותח הנושא Y036
  • פורסם בתאריך

Y036

New member
קניית גיטרה מאיביי

הגיע הזמן, אני רוצה להחליף את הגיטרה שלי. עכשיו, אני לא יודע איך עדיף לקנות - יד שנייה בארץ, או יד שנייה באיביי? הבעיה באיביי שאני לא יודע אם הבנאדם אמין ולגיטרה אין שריטות. וגם שהמשלוח יוצא יקר, והגיטרה יכולה להיתקע במכס. מה ייצא יותר זול? איך אני שולח מאיביי לארץ? דיי הבנתי איך כל העסק של איביי הולך, אבל לא הבנתי אם דרך UPS, או שעדיף לשלוח לכתובת בארה"ב כמו שmustop עושים. אז אם קניתם או אתם מכירים מישהו שקנה, או אתם יודעים משהו על המשלוח, תכתבו קצת. תודה, יובל

eran377

New member
פשוט תחכה לרועי שיתחיל לחפור../images/Emo8.gif

איזו גיטרה אתה רוצה לקנות? יש גיטרות שמשתלם יותר לקנות פה, יש גיטרות שמשתלם יותר לקנות שם.

eran377

New member
אז אני במקומך הייתי קונה בארץ.

שווה לחפש פה יד שניה, יש דיי הרבה כאלה...

Y036

New member
לא תודה, אני רוצה האמבקרים.

ופעם הבאה במסרים, ואני מקבל שם הצעות אם מישהו רוצה להציע.

TheNightcrawler

New member
ניסית P-90 פעם ?

יש להם טון מאלף, שמן כמו האמבאקר אבל בהיר כמו סינגל קויל, זה הדבר שהכי מתאים לכל הסגנונות של המוזיקה, אפשר לנגן עם זה מקאנטרי, רוק ישראלי עד למטאל רצחני בC# אם אתה גר באיזור רחובות אתה יכול לבוא לשמוע בעצמך

RoieL

New member
אז ככה [החפיר המסורתית]:

באיביי תמיד יש סיכון, כמו שיש סיכון בקנייה בארץ. תמיד המוכר יכול לרמות אותך. באיביי, ברגע שלמוכר יש הרבה פידבקים ואחוז הפידבקים החיוביים לעומת כלל הפידבקים גבוה, אם המוכר כותב שהגיטרה במצב חדש אין שום סיבה שהיא לא תהיה במצב חדש. לקראת הקניה שלי באיביי המורה שלי לגיטרה אמר לי, שהוא מעדיף לקנות מאמריקאים ולא מישראלים, כי אצל ישראלים לך תדע איזה חלקים הם החליפו בזולים יותר [תקף למכוניות, גיטרות והכל בעצם]. יש גם גיטרות שמשתלם לקנות בארץ, כמו היבוא של רעש געש- כמעט תמיד הגיטרות שלהם יוצאות במחיר מאוד קרוב למחיר בחו"ל, כך ששווה להשקיע עוד כמה מאות בודדות כדי לנסות את הגיטרה הספציפית שאתה קונה ולקחת אותה מייד עם התשלום, ובלי לחכות לה. בקשר לשילוח- Mustop גובים לא מעט כסף, בגלל הנפח והמשקל של הגיטרה עם הקייס סביר שהם כמעט יכפילו לך את מחיר השילוח. אגב יש במסטופ גם יתרונות- אם תשווה בין מכירות של אותו מוצר שנשלח ל- Worldwide ומכירה אחרת של אותו המוצר שנשלח רק בארצות הברית- תראה שכמעט תמיד המכירה עם השילוח העולמי תיגמר ביותר כסף. בפדאלים למשל, זה לא מאוד פרקטי, זה יוצא הפרש של כמה עשרות דולרים בד"כ. בגיטרות כבר ראיתי סיטואציה עם פנדר דלוקס שנמכרה ב- 300 דולר יותר. גם אם המוכר כתב שהוא שולח לארה"ב, פנה אליו בהודעה פרטית (אלא אם כן הוא כתב במפורש 48 states Only, אז כשהם מקבלים שאלות כאלה הם פשוט מתעצבנים) ותכתוב לו שאתה מוכן לשלם את מחיר השילוח. לא מעט פעמים הם מסכימים לשלוח לחו"ל. בקש מהמוכרים לשלוח דרך United States Postal Service (USPS) באחד השילוחים המהירים (כי לעומת 4-6 ימי עסקים יש שם גם שילוח של 28-42 ימי עסקים ויש לי הרגשה שלא תרצה לחכות כ"כ הרבה זמן לגיטרה. מה גם שההפרש הוא בד"כ משהו כמו 20 דולר). מכס אין על הגיטרות, יש מע"מ שהוא 15.5%. כשהבאתי את הסטראט דלוקס, למשל, החבר'ה במכס טעות בהערכה וככה יצא ששילמתי פחות מע"מ. למקרה שהוא ידרשו יותר, תמיד אפשר להציג הדפסה של המכירה או החשבונית. בשורה התחתונה- לכל שיטה יש ייתרונות וחסרונות- יד שניה בארץ זה בד"כ מחיר יותר יקר לאלטרנטיבה בחו"ל, אבל אפשר לנסות את הגיטרה הספציפית, ולהיפך לגבי איביי. מפה זה רק שיקול שלך (כמובן שאם אין גיטרה כמו שאתה מחפש בארץ אז הולכים על איביי). ועוד הצעה קטנה- תשתמש תמיד בפייפל. אם המוכר דופק אותך פייפל לוקחים ממנו את הכסף ומעמידים אותו לדין, ואצלם הלקוח תמיד צודק- המוכר צריך להוכיח שהוא צודק, ולא אתה שהוא טועה. אם יש עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול. רועי.

RoieL

New member
במסטופ-

כל הקטע שמוצרים שנשלחים רק בתוך ארה"ב נמכרים בד"כ בפחות אמור להסביר שבמקרים שבהם ההפרש בין מכירות עולמיות למכירות בארה"ב גבוהה מסטופ יכול להיות משתלם, או כמובן כשיש מכירה של גיטרה כזו פעם בשנתיים והמכירות האלה תמיד סגורות רק לתושבי ארה"ב. ובכותרת זה חפירה, ולא חפיר
.

loomer4

New member
אם כבר אז כבר ../images/Emo13.gif

איך עובד הקטע של פייפל?

RoieL

New member
מאוד פשוט

יש לך חשבון, לזה שאתה רוצה לשלוח לו כסף יש חשבון- אתה שולח אליו [כותב את ה- ID שלו בפייפל או אם הקנייה מתבצעת דרך איביי אז אתה מתחבר דרך איביי לפייפל שלך ויש שם חשבונית עם ה- ID והסכום לתשלום], הוא מושך את הכסף לבנק בארצות הברית וכולם מאושרים. ואם רימו אותך אתה פותח Dispute והכסף נלקח מהמוכר ל- 20 יום, או עד שתסגור את הדיספיוט, או שתבקש מאיביי לשפוט את המקרה. זהו בתכל"ס.

Y036

New member
תודה רבה אחי

לא חשבתי שחפירה שלך תעזור לי מתישהו X: בארץ אני חושב שאני יכול להשיג את ה-SG בסביבות ה-5000-5500, ובאיביי משהו כמו 900-1000 דולר. מה אתה חושב שיהיה יותר שווה לי, כולל המשלוח והמעמ מאיביי?

RoieL

New member
תלוי

כבר ראיתי SG שהלכו בפחות מ- 900 (אני הרבה בקטגוריה של גיבסון בגלל לס פוליות), אפילו 750 ראיתי. בכל מקרה, אם אתה לא מצליח להתמקח קצת יכול להיות ששווה לך. תוכל לתפוס עסקה כולל שילוח בסביבות 950-1050 וזה כבר יותר זול מבארץ. יש באיביי לא מעט SG כך שיש סיכוי לא רע למצוא דיליםץ חוץ מזה, שיש המון SG סופרים שנמכרות שם בגרושים יחסית, סביבות 1200$. חוץ מזה שתמיד תעיף מבט, מדי פעם יש דילים.

RoieL

New member
בעע

הכוונה ל- 1400$, למרות שכבר ראיתי שתים שהלכו בפחות.

מה? מאיפה הבאת את המשפט

הזה: "ועוד הצעה קטנה- תשתמש תמיד בפייפל. אם המוכר דופק אותך פייפל לוקחים ממנו את הכסף ומעמידים אותו לדין, ואצלם הלקוח תמיד צודק- המוכר צריך להוכיח שהוא צודק, ולא אתה שהוא טועה." למה אתה מטעה סתם אנשים? כמה דברים ייבאת מאיביי וכמה לא הגיעו אלייך שאתה יוצא בהצהרה כזו? אולי בבית המשפט הוירטואלי שלך אפשר להעמיד לדין מוכרים אבל אין לי מושג מאיפה הבאת את המשפט הזה. אני מדבר מנסיון אישי- פייפאל חוקרים ומנסים לעזור הם לא מתחייבים להחזיר כסף מה גם שאי אפשר לקחת כסף אם למוכר אין יתרת זכות בחשבון פייפאל.

RoieL

New member
מנסיון

כשקניתי את הגיטרה המוכר ניסה לדפוק אותי ולברוח עם הכסף- וגם כשבסוף שלח את הגיטרה תוספות בשווי 60$ היו חסרות. פתחתי דיספיוט והחשבון שלו בעצם הוקפא והכסף נלקח ממנו. נפתח לי שם הצ'ט הזה איתו והיה לי אופציה לסגור את הדיספיוט כי הגענו להסכמה או להעביר לפייפל. בדין לא התכוונתי לבית משפט בארה"ב אלא לדין מול פייפל.

מתוך מקרה אחד שהחזירו לך אתה מקיש

שתמיד מחזירים. וזה ממש לא המצב, אם היית קורא מה שכתבתי היית מבין.

למעלה