קניית אופנוע ראשון

דבר אשון שלחתי לך
דבר שני ולא ברור

איך אתם ממשיכים פה את האפליה.היא כתבה עליי חלאה וזה לא הזיז לכם את קצה השערה ההודעה שלה עדיין פה.
אתם בושה וחרפה ותודה על האזהרה.

rs125

New member
אז מה אם מיס הילה טעתה, צריך להרוג אותה

אתה קצת מגזים....

אם אתה רוצה שהיא תקח את ההערות שלך לתשומת ליבה (ענין האימפולסיביות לדוגמא), אני מציע שתפנה אלי בצורה יותר מכובדת.

דבר אחד אפשר להגיד על מיס הילה, כשהיא מבינה שהיא טועה, היא מודה וכותבת התנצלות. ראה מקרה "קלינגון הנכה"

הנסיך.

New member
לטעמי את צודקת לגמרי

ואני אפילו ארחיק ואומר - אני לא חושב שעובדי הונדה שכותבים פה בפורום חלקו על דעתך, הם פשוט אמרו אותה יפה יותר "הוא בין הסחירים ביותר בקטגוריה שלו"
וזה נכון, בין שלל דגמי האופנועים עם פיירינג מלא וגישה ספורטיבית בנפח 125 סמ"ק מתוצרת הונדה שנמכרים בארץ - הוא כנראה הסחיר ביותר או לא ה.

בעניין חצי מעלות המחירון

אם הכלי עלה לי 25k ואני מצליח למכור אותו ב-12k, כלומר הוא עלה לי 13k. (כמובן בלי להתחשב בערך הזמן של הכסף).
אם רכבתי עליו שלוש שנים, הוא עלה לי 4k בשנה.

נניח, לצורך העניין, שיש אופנוע מתחרה שגם עולה 25k, אבל אפשר למכור אותו ב-19k די בקלות, זה מחיר השוק לאופנוע במצבו.
כלומר 2k לשנה.

כלומר העלות ביניהם היא פי 2.

עד כמה זה מהווה שיקול בבחירת הכלי?

אם אחד רוצה להמשיך בעולם האופנועים ולשדרג לנינג'ה 250, הוא צריך לשים בערך 30k, לפי כמה אופציות ביד 2. כלומר יש לו ביד 12 או 19 והוא צריך עוד 11 או 18 להשלים.

אבל נניח שהוא יצליח למכור את הנינג'ה בהמשך ויקבל עליה 20k.
כלומר הוא נשאר ביד עם 1,000 או 8,000 ש"ח...
(עבור הוצאות אחרות)

לסיכום, אומנם שחיקת ערך הכלי הוא בהחלט פקטור שצריך להתחשב בו... אבל זה לא הפקטור היחיד.
לא בהכרח שבחירה בכלי אחר תהיה עדיפה באופן מובהק.

twister15

New member
אוקיי ו

הטווח שנתת קצת גבוה לי יותר בקטע של 9-15 אלף. ולא נעול על סי בי אר זה פשוט מה שאני מכיר.. שנים קודמות יותר אפשר להשיג במחירים האלה? או שלא כדאי להתעסק עם 07-09?

כלומר אתה מקציב לעצמך 15 אש"ח בלבד?

מה יקרה כאשר תצטרך להכניס אותו למוסך?
האם יש לך עבודה קבועה עם שכר סביר?
או לפחות הורים שיכולים לממן את העניין?

כמובן שחלק מההוצאות יהיו רלוונטיות גם לשנים הבאות -- קסדה טובה לשימוש במשך חמש שנים.
אם תצליח לשמור על האופנוע במצב טוב, אולי תצליח למכור אותו הלאה ולכסות חלק מההוצאה...

אבל קח בחשבון שזו כן הרפתקאה יקרה.

אני הגעתי למצב שנסיעה יומיומית באוטובוס היתה חוויה שאני לא מעוניין לחוות ולנסוע בפחית זה עניין יקר עוד יותר...
אבל כולל הרישיון וכל הדברים מסביב, הוצאתי בשלושת השנים הללו כ-55-60 אש"ח... כולל קניית האופנוע. חשבתי שאהיה באיזור ה-40 אש"ח.
כלומר כן תקח הוצאות לא צפויות בחשבון.
תכנס לתחום בעיניים פתוחות.

twister15

New member
התכוונתי עד 15 לשם הקנייה

וכן יש עבודה וכו' אני בן 22 אחרי צבא לא בתיכון אז מהבחינה הזאת בסדר.
אבל 60K זה באמת הרבה ל3 שנים..

שוב, העיקר שיש לך את הכיסים לעמוד בהוצאות

הנלוות

כמובן אפשר ללכת על חלופות זולות יותר.

יש הממליצים על אופנועים נקיים מבחינת פלסטיקה -- אם הם נופלים, כואב פחות...
יש גם בליטות מגומי שמונעות מגע של הפלסטיק עם הקרקע.

אם אתה לא נעול על האופנוע הספציפי הזה

יש לך אפשרויות נוספות של דושי"ם וסופר מוטו שאני אישית חושב שהם עדיפים לרוכב המתחיל ובלי יותר מידי פלסטיקה שתעלה הרבה כסף בנפילה הראשונה

למעלה