קנון או ניקון

קנון או ניקון

שלט\ום לכולם אני צלם חובב ומחפש מצלמה. מה עדיף ניקון 65 או קנון 300 ? תודה

ניקון 75 !החדש ביותר

ההמלצה:לגשת לחנות ולראות איך מרגיש ביד ואיך התיפעול: בזמנו כשהראו לי - בחרתי בקנון (ואני עד היום 'קנון') - כי הניקון המקבילה נראתה לי כמו 'תא טייס' למתחילים (והיא ממש לא-רק נראית כך למתחילים-ולא היו אז אינטרנט ופורומים בהם אפשר להתייעץ או לחפש מידע - רק בעלי החנויות והמוכרים) הניקון מאוד נחמדות. הקנון - גם כולן פחות או יותר מציעות 'אותה הסחורה'. קח\י בחשבון שבחירת מצלמה קובעת גם איזו מערכת תהיה לך - לפי יצרן המצלמה - למצלמת קנון - קנון ולניקון - ניקון (או סיגמה
,במידה והתקציב לא יאפשר).

התכוונת ל'מושקעים'../images/Emo8.gifאני 'קנון'

ומרוצה מאוד,אבל לא סובלת את הדגם הבסיסי של הקנון (גם לא של המינולטה), מצאתי שהמקביל של ניקון משדר יותר 'איכות',אפילו ב'קליק' הרך יותר שלו.תענוג.

ted

New member
יש עוד כמה מצורעים חוץ מאיתנו...

אלו שמבינים מה טוב

האמנם?

נמק הסבר ופרט... עם כל הכבוד לדב... א. בספר של נשיונל ג'אוגרפיק (Photography Field Guide Secrets to making great pictures יש תופעה מוזרה ציוד של קנון לא מוזכר או מצולם כלל (בחלק הנקרא essential basic) לעומת כמה צילומים של דגמי ניקון (אולי יש להם הסכם עם ניקון?) ובסיפורי הצלמים מופיעות שתי מצלמות לייקה, וניקון 90 ב. אין ספק ש F5 מעולה זה לא עושה את הדגמים מתחתיה (לפחות עד ה 80 ) לא רלוונטיים זה היה נחמד עם לכולם היה רולס רויס או פרארי אבל אפשר גם להסתפק במרצדס סדרה C (ולדעתי - בעולם האמיתי - גם בפחות....)

לדב ולשואל

דב אם הגבת לשואל הראשון - הוא בטח לא בכיוון שלך מבחינת תקציב. אם התקציב מאפשר, נסה לבדוק גם את ה 80 היא הבסיס האנלוגי ל D100 (של TED ) ול S2 של פוג'י נכון ש ל 75 יש כמה תכונות שהגיעו מה-80 (כמו שה 80 ירשה תכונות מה 100) אבל לא יודע כמה התפוח רחוק מהעץ...

את הניקון 80 לא אוהבת גם - לדעתי

הקנון 30\33 מציעה הרבה יותר, למי שמחפש מצלמה ברמה הזו. בניקון - או פשוטה - והמשוכללת האחרונה - כלומר,עם הכי פחות הגבלות (לכל דגם מוגבלויות משלו) ,או מעל. האינטרנט מלא בחוו"ד של לא מרוצים מהניקון 80 - הם קוננו שלא רכשו במקומה את הניקון 90x הותיקה יותר או ישר את ה100 . אתה בטח מבין אותם טוב ממני
לא הייתי תומכת בצורה כזו אבסולוטית בחברה-יצרן: בכל מצלמה יש תכונות 'חזקות' וכאלו שמעצבנות ומגבילות, אז כל מצלמה לגופה. מי שמושקע כבר במערכת - כמובן שמחויבותו חזקה יותר - או מנסה למצוא פתרונות הולמים שיתאימו לו. יש צלמים שעברו לניקון - מקנון וגם להיפך,וכל אחד סיבותיו עימו,גם כאלו שהשתמשו במצלמות הדגל של החברות. אני הצעתי את מה שלדעתי נותן הכי הרבה תמורה עבור ההוצאה ברמת המצלמות המודרניות למתחילים.וזה מה ששאל פותח השרשור. זה בפירוש לא תשובה לשאלה מה טוב יותר:'אבא' או 'אמא'
אותו הדבר אם מתחיל או חסר נסיון רוכש מהתחלה את המצלמה הכי משוכללת של יצרן מסוים - סופו שלא יצמא את ידיו ורגליו,יתרחק יותר ויותר מהזדמנויות צילום,בגלל הסירבול והסיבוך עבורו - ובסוף ימכור לקופץ הראשון. אז גם תשובה כזו היא מגוחכת לכל הדיעות ולא עונה לשאלה - אפילו לא בתור בדיחה - הפורום קיים לצורך עזרה והכוונה - ואם הכוונה לבדיחה (ואין שום רע באחת כזו מפעם לפעם) - אז רצוי לציין זאת בגוף ההודעה. לא כל אחד מבין בדיחות כאלו והן עלולות להתפרש בצורה לא נאותה,אפילו מעליבה-כעין תשובה מזלזלת. זו דעתי וזו לא הפעם הראשונה שרואה כאן בפורום. חבל.

גיZמו

New member
קנון או ניקון? אני בוחר קנון.

למה? כי זה יושב לי הכי טוב ביד ואני כבר רגיל ל LAYOUT של הכפתורים. גם החשיבה הקנונית של "פוקוס, פוקוס, פוקוס" לרוחי. אני מצלם בעיקר צילומי אקשן והמהירות של הפוקוס והמהירות שלי בעבודה עם המצלמה עושות את ההבדל בין סתם תמונות ל"ה"תמונות. אבל. אם יש סיבה שבגללה אני יעבור לניקון זה הפלאש. הSB28 (ובטח יש כבר דגמים חדשים יותר...) נותן תוצאה טובה פי כמה מה550 של קנון וזה עוד במצב הסטנדרטי שלו. בשביל להוציא תמונה עם פיצוי חשיפה נורמלי במצב תאורה שהוא לא לגמרי סטנדרטי צריך לכוון ולכייל את הפלאש של קנון בערך 3 דקות לפני החשיפה וגם אז התוצאות יוצאות או שרופות או בהירות או חשוכות מדי, מה שהפלאש של ניקון עושה באלגנטיות, בפשטות ובקלות. לכן שאתה קונה מצלמה קח בחשבון את הפלוסים והיתרונות לא רק של המצלמה אלא גם של כל האביזרים שלה בנודע למה שאתה רוצה לצלם. ועוד לא נכנסנו לנושא העדשות.....

יגאל, אל תהיה כזה רציני...

מה שחשוב זה מי שנמצא מאחורי העינית, ולא למי העיינית שייכת. צילומים טובים עושים גם בפוקט. אני פשוט עניתי ברוח השרשור בצחוק כמובן. אגב, אתה יודע שניקון בחרו לספק נעילת מראה יש רק ב- 5.

הפעם אני חייב להסכים עם שלושתכם

דב וגם איריס וגם גיזמו מסכים עם דב שאפשר להוציא תמונות ממש משעממות ועניות גם מ F5 וממש טובות גם מפוקט. מסכים שחבל לתת אגוזים למי שאין שיניים. ובקשר לפלש - הSB80 (מצטער דב - עצרתי שלב אחד לפני ה 800SB) עושה בשבילי אוטומטית (הטירון איתו - רק חודש) את כל העבודה. מענין מה יהיה אחרי שאלמד איך לתפעל את הפונקציות המתוחכמות יותר.. ובקשר לחסרונות ה 80 - מציע להמשיך בשרשור ברוח - חסרונות המערכת שלי... במקום שחסידי ניקון ישבחו את הניקון והקנוניסטים את הקנון - הבה נחשוף את המגרעות. ניקון 80 - חסרונות מהירות סינכרון מירבית לפלאש- 125 (בעיה בצילומי FILL-IN ביום, הצמצם סגור) חמשת נקודות הפוקוס והגריד לא מתאימים לכלל השלישים ונקודות הזהב (ב D2H זה תוקן!) רק נקודת הפוקוס האמצעית היא למאונכים ומאוזנים הסוללות נגמרות ללא התראה מוקדמת. עדשת ה 70-300ED ( 3.5 עד 5.6 ) זוחלת לאיטה הלוך ושוב עד שמואילה בטובה לפקס. (או שאיני יודע איך עושים זאת נכון) (אבל כשהיא בפוקוס, התוצאות מדהימות בחדותן) לא עושה קפה... (יש המשך - נשמע מה יש לאנשי קנון לאמר...) החזקתי אתמול קנון 5 עם 28-105 אולטרסוני הפוקוס כל כך מהיר ושקט - ממש על-קולי...

ted

New member
חבל על הזמן - הקנוניסטים לא מודים

בחסרונות...

amirmk

New member
בתכלס ההבדל הוא מחיר.

לניקון מדידה טובה יותר, לקנון עוד שני פריימים בשניה. זה טוב אך ורק לחבר'ה שמצלמים ספורט מוטורי מהיר. מהירות הפוקוס עם עדשות USM וAFS זהה, ומהירות הפוקוס בעדשות שאינן כאלו, ידה של ניקון על העליונה. קנון מפגרים ב-3 שנים אחרי ניקון מכל הבחינה של מדידה ופרה-פלאשים. ניקון קצת חלשה בתחום הסנסורים של ה-AF. כל ההבדלים הללו תופסים אך ורק בדגמים היקרים של כל חברה, כל השאר שווים בדיוק.

ted

New member
ואת האופטיקה שכחת?

העדשה הכי מצ'וקמקת של ניקון שמקבלים עם הקיט - ה 28-80 שעשויה מפלסטיק זול, חדה פי כמה וכמה מעדשות קנון יקרות פי 5. בעדשות היקרות ממש, ההבדל קטן יותר והמחיר נוטה לטובת קנון. כללית - קנון יותר זולה בעדשות, ובפרט בעדשות היקרות. אבל - ניקון היא יצרנית האופטיקה הגדולה בעולם - עדשות, משקפות, מיקרוסקופים, טלסקופים, עדשות לוויינים, עדשות רפואיות ועוד. הם בענף הזה כפליים זמן מקנון, ולמדו משהו עם הזמן. יש בהן הרבה פחות רעש וצלצולים מהעדשות של קנון. קנון הגיעה עם ה USM וה IS הרבה לפני ניקון, אבל מה שקובע בסוף זה ה MTF של העדשה, וקשה מאוד להביס את ניקון בעניין הזה.

amirmk

New member
חלילה

ניקון מציעה גם ארסנל שלם של עדשות פוקוס ידני, שהן זולות ופשוט מעולות מבחינה אופטית. לקנון יש הרבה פחות וגם הן לא תואמות לביונט הנוכחי. בסופו של דבר כשיש לי ציוד שהוא כמעט שקול לחלוטין, אך זול יותר, במה תבחר?

maxos

New member
אני לא אוהב להיכנס

לכל הדיונים האלה של מי יותר טוב קנון או ניקון AMD או INTEL וכו... תזכרו שבסוף היום השאלה היא מי יותר מוכר וזה כתוצאה ישירה של מערכת השיווק. במקרה הזה, לקנון יש מערכת שיווק הרבה יותר אגרסיבית והרבה יותר יעילה. זה ללא ספק.

ted

New member
האם שיווק אגרסיבי יותר או פחות חשוב

לנו כצלמים בסוף היום? כשאתה הולך לצלם, ומכוון את המצלמה עם העדשה שבידך - האם נכנס לשניה השיקול מי משווק יותר מוצלח - או התוצאה הצפויה?

למעלה