את ה28-80 הייתי משווה רק ליקרות פי
2 של קנון,אלו מרמת הביניים,לפשוטות בהן. אבל היא מצוינת. גם החדשה של מינולטה, זכתה לביקורות ממש מצוינות,זו הנמכרת יחד עם הדיינקס 5 הבסיסית,בחו"ל,בדגם האמריקאי.אם נמכרת גם בארץ,אז הרוויחו. בעדשה הזו - לקנון נפילה אדירה - כי היא גרועה יחסית למקבילות. מחיפושים וקריאה,גם שימוש בחלק ,של ציוד של קנון,מינולטה וניקון,נוכחתי שעל העדשות הטובות באמת צריך לשלם - ואצל כל החברות - פחות או יותר באותה רמת מחירים,עם כמה חריגות. ההבדל הוא במימשק המשתמש וגם בתמיכת המצלמה - כשיש בבודי אוטופוקוס טוב יותר - גם העדשה מגיבה טוב-מהיר ואפילו שקט יותר לדוגמה:עדשת המקרו המשובחת של מינולטה,יש רק אחת כזו,מגיבה כמו עגלה רועשת על הגוף הבסיסי של ה505 של מינולטה, ועל הגוף של ה-7 ממש פעולה חלקה ושקטה,אפילו מהירה,ולא מחפשת.הבדל מדהים! כנ"ל במהירות ומהימנות אוטופוקוס של גוף בסיסי של קנון,כדוגמת ה300 ,לעומת ה5 או ה3 - הבדל אדיר,ואפילו עם עדשות סיגמה\טמרון. רוצה לאמר: נכון שאת האופטיקה קובעת העדשה, אבל את נוחות השימוש קובע הגוף, וגם כאן - מקבלים מה שמשלמים עבורו. אצלי הסט מורכב גם מעדשות זום וגם מקבועות מוקד -שילוב בין משקל-גודל-ומחיר : בקנון הן חדות מאוד - גם בצמצם פתוח,בפילם.על הדיגיטלית בכלל לא צריך חידוד,או שכמעט ולא.ממש כמו בעדשת מקרו איכותית. בעדשות הפשוטות יותר,חייבים חידוד ,ואפילו במידות גדולות. מה שטוב:אפשרות החידוד הקיימת לתמונות הדיגיטליות מעלות בכמה רמות את התמונות מעדשות כאלו,אז לא הייתי פוסלת,להיפך. עדשה גדולה ומסורבלת ששוכבת בארון ומוציאים רק בהזדמנויות נדירות נחשבת אצלי ל'לא קיימת' - בדיוק כמו חצובה כבדה שלא מוציאים אף פעם כי היא...כבדה. ציוד צילום (למעשה כל ציוד,לצורך העניין) קיים כדי שישתמשו בו - ומי שחשוב לו - אז גם צריך להכיר את הציוד היטב כדי לדעת להפיק ממנו את המקסימום :ובצילום, גוף מצלמה לחוד, עדשה לחוד ,כי זה שונה ,ולכל אחד נקודות 'חזקות' ונקודות 'חלשות'. וכאן - הנקודה החשובה של ההתאמה האישית למשתמש. אני - נהנית מהציוד של קנון,משיגה בו מה שאני רוצה ומספיק לי כדי לא לפזול הצידה. אני מניחה שאותו הדבר היה קורה לי עם ציוד של ניקון. ...אין לזה סוף.... יום טוב לכולם !