קנדו

ארליכית

New member
../images/Emo13.gif וואלה אין לי מושג..

קניתי את המהדורה החדשה של כל הספרים ביחד עם הנספחים ומפתח שירים וכאלה... מודה באשמה, ניסיתי לקרוא ונכשלתי... קצת אחרי שאראגורן נכנס לתמונה בספר הראשון... אני מניחה שאני יותר בקטע של סרטים כשמדובר בספרים ארוכים שבאים בשלשות... בכל מקרה, מה שכתבתי בהודעה הקודמת הוא פשוט מה שכתוב בדף הראשון פחות או יותר של הספר. אני לא יודעת יותר מזה ממש ^^" זוהר

Tonjin

New member
אז התרגום של לוטם...

היה פעם תרגום ישן, של לבנית - הספרים די נדירים ושווים היום את משקלם בזהב. הטולקינאים יוצאים למלחמות עולם על ההבדלים (הגדולים) בתרגום ובשפה ביניהם - לא קראתי את התרגום של לוטם (שהוא מתרגם אגדי אגב) מאחר וכאשר הוא יצא כבר לא הייתי בארץ כבר כמה שנים טובות, אבל ממעט הדוגמאות שנתקלתי בהן ברשת ובעיתונות קבלתי את הרושם שהפעם התרגום שלו לא ממש מוצלח.. אגב, במידה ואת חובבת השפה העברית רגישה לדקויות (שבכל זאת יש בה) ולמצלול או סתם אוהבת שפה ישנה וגבוהה יותר וכמובן במידה שאת מצליחה לשים יד על הספרים - אני ממליץ לך לנסות את התרגום של לבנית במקום (או לגשת ישר למקור באנגלית כמובן, הספר כתוב בצורה נפלאה לדעתי, מה גם שהיום ניתן להשיג אותו בכרך אחד גדול וכך אולי להתגבר על הרתיעה שלך משלישיות...)

A Broken Mirror

New member
שר הטבעות?

אני נשברתי כבר בחלק של ההוביט... למרות שניסיתי כמה פעמים :) אם כי אומרים שאולי התרגום לא טוב - הספר השחור.

נו באמת, רן!

דו הוא
דוב לבן, צפוני

Tonjin

New member
המסר שלי אליך גוטמן הוא אכזבה,

אכזבה עמוקה - ממך גוטמן ציפיתי ליותר... שהרי לכל בר-דעת ידוע שהדו הוא מה שקונה לנו את הבירה, ולראיה אצוטט מהמקורות את גרסת לוחות סיני ולא את זו שדוללה, עוותההופצה ע"י הבריטית הצנומה עם המטריה והמבטא מצחיק:
Real Beer Song Doh, the stuff that buys us beer Ray, the guy who brings the beer Mi, the guy who drinks the beer Fah, a long way to the beer So, i’ll have another beer La,-ger is a type of beer Ti, no thanks i’ll have a beer and that’ll bring us back to beer!!!​

ashigara

New member
היסטרי ../images/Emo6.gif, עכשיו יש לי מה לשיר

ב-
שאחרי האימון ביום חמישי.

ashigara

New member
מזכיר לי סצינה מסרט

בסרט הנהדר "סמוראי הדמדומים" (The Twilight Samurai) הגיבור וחברו עומדים בנהר ודגים דגים. הגיבור זורק את החכה ותופס דג, זורק ותופס וחברו לא מצליח. בסוף החבר אוזר אומץ ושואל איך אתה תופס כל הזמן
עונה הגיבור שהוא משליך את החכה כמו חרב. אגב הקשר של חרב להטלה נטולת כוח והעברת האנרגיה לסיומת המקל, המורה שלי מספר על שני מורים לאייקידו, שאני לא זוכר את שמותיהם, (האחד מורה מבוגר והשני, צעיר, תלמידו של המבוגר) שיצאו לשחק גולף (שכידוע מאוד פופולרי ביפן). לאחר שהצעיר ניסה מספר פעמים ולא הצליח לשלוח כמו שצריך את הכדור, המורה המבוגר אמר לו שהוא צריך להתייחס למחבט כמו אל חרב ולבצע את התנועה מהמרכז

לבן של חברה של אישתי היה מקרה דומה

הוא הלך לחוג ג'ודו, וכשהמורה ביקש מילדים להתחלק לזוגות ולערוך קרב, הוא שאל "למה? הוא לא עשה לי כלום"
(הוא פרש מהחוג די מהר)

למעלה