קנדו

Jogodor1

New member
קנדו ../images/Emo188.gif

בן דוד שלי מב"ש ראה קנדו בנאשיונל גיאוגרפיק והתלהב... ניסתי לברר בשבילו בלוחות הפורום, אבל לא מצאתי כלום... האם מישהו יודע במקרה אם יש קנדו ( או אומנות אחרת של סיף ) בב"ש ? או בדרום בתודה, ערן

Jogodor1

New member
ועוד שאלה על פושינג/סטיקי הנדס...

מה זה ??? אתם מדברים על זה מלא, ועדיין לא הבנתי מה זה... תעזרו לי...

לגבי פושינג/סטיקי הנדס

קפוץ לראות שיעור אצלי. אמנם תשתעמם בקטה, אבל אחרי זה יש קטע של פושינג-הנדס וסטיקי-הנדס, עם "תוספות" לפי הזמן והענין. יום א´, 18:45-20:15, מרכז פייס, שכונה ב´, משעול לאה גולדברג 24, פינת שמעוני.

Jogodor1

New member
תודה על ההזמנה דוד, אבל...

אני גר בירושלים...
עיר עם המון
אני אשאל את בן דוד שלי אם זה מעניין אותו... בכול זאת תודה... אולי תוכל להסביר קצת פה ?

../images/Emo52.gif שאלת על הדרום... אבל גם

בירושלים יש סניפים של המרכז הישראלי לטאי-צ´י, אתה מוזמן לבדוק שם מה זה פוש/סטיקי הנדס. לגבי בן-הדוד שלך, אשמח אם הוא יבקר אבל קנדו - לא אצלי...
להסביר "קצת" על פוש/סטיקי הנדס... מצטער, אבל אין לי מושג איך לעשות את זה בלי להדגים. אני אחשוב על זה, נראה אם ייצא משהו...

haleth

New member
ירושלים עיר נהדרת ../images/Emo99.gif

הסניף של המרכז הישראלי לטאי צ´י נמצא ברח´ אסא 3 (פינת עמק רפאים). השיעורים לגברים הם בימי ראשון ושלישי בשעה 19:00. תהנה! (סליחה, אבל
!? אצלנו? איפה? למה לא מספרים לי?)

Jogodor1

New member
לא ממש...

יותר באיזור הנגב הצפוני, אבל תודה בכול זאת...

1shimi

New member
המרכז לאמניות הלחימה

יש בבארשבע מרכז לאמניות לחימה בבניין תנובה מול סלקום ליד קריית הממשלה תנסה שם.

קנדו - רק אילת או תל-אביב

היי. לורנס כבר הספיק לשאול אם אילת מתאים לך, ואני מבין שלא. בכל אופן, האימונים הסדירים של העמותה הישראלית לקנדו הם בת"א, באולם הספורט של בי"ס אליאנס, ליד האוניברסיטה. אם תרצה בכל זאת לשלוח את הבן-דוד, לפחות להתרשם באופן ישיר, תוכל למצוא את הפרטים (ימים, שעות, טלפונים) באתר www.kendo.co.il איל.

Jogodor1

New member
תודה, זה באמת עזר...

הבנתי שאתה במקרה גם מתעסק בקנדו, (או שאני טועה ?), תוכל לתת פרטים היסטוריה, הסברים, משהו ?

מידע לגבי קנדו - הסטוריה וכו´

האתר שהפניתי אותך אליו בהודעה הקודמת בשרשור, נותן רקע כללי וקצר לגבי מהו קנדו וכיצד מתאמנים בו. בנוסף, יש באתר קישורים לאתרים של הפדרציה האירופית והפדרציה היפנית/עולמית. שם תמצא חומר רב (באנגלית) על ההסטוריה, השיטות, הרעיונות וכל מה שקשור בקנדו. אם יהיו לך שאלות ספציפיות מעבר לכך, אני אשמח לעזור ככל האפשר.

Jogodor1

New member
תודה ויס...

על העזרה, הנה שאלה ראשונה... כנפח, האם אתה יכול לספר קצת על עבודתך ? זה נשמע די מעניין נפחות בימינו... (האם זה תחביב, איך זה משתלב בחיי היום, מאיפה התחלת, איך מתבצעת העבודה...) תודה, וסליחה מראש על שיגוע השכל

על נפחות ברזל ומחלות אחרות

הכנסת הרבה שאלות במשפט אחד, ואני די עצלן לענות על הכל (האצבעות שלי כל כך מסוקסות ושריריות מהעבודה, שקשה לי להקליד מדויק על המקשים...). בעקרון, הנפחות היא העיסוק העיקרי שלי, ולא תחביב. יש היום לא מעט נפחים, למרות שרובם המכריע של אלו הקוראים לעצמם כך הם ממש לא, ומנצלים חוסר הבנה של לקוחות תמימים... גם היום יש מקום למקצוע הזה, כי ישנן עבודות ברזל שדורשות חלקים מיוחדים או אלמנטים עיצוביים שלא ניתן להרכיב מן המוכן (כמו במסגרות) או להכין ביציקה (כמו הרבה חלקי פרזול מוכנים). מה גם, שיש לקוחות שרוצים משהו ייחודי שעשוי בהזמנה, לפי טעמם, ובעצם עבודת הנפח היא לחשל וליצור עבודות ברזל בטכניקות שרובן מסורתיות, גם אם נעזרים בכלים מודרניים (רתכת, כלי ליטוש, מקדחה). ברמה האישית, הגעתי למקצוע בגלל חלום ישן, בעצם מחלה חשוכת מרפא, הנקראת סכינים. חישול וייצור סכינים הוא רמה גבוהה ומורכבת מאד של נפחות, שכוללת גם שליטה בתכונות הפלדה, ושימוש בחומרים נוספים (לידיות ונדנים) כמו עץ, עור, פליז, קרניים וכו´. הלכה למעשה, וזו האירוניה, לסכינים יש שוק קטן מאד בארץ, ורב הזמן אני עסוק בהזמנות "רגילות", כך שיש לי מעט מאד זמן לסכינים, שהן אולי התחביב בתוך כל העסק. לגבי העבודה - זה כבר סיפור ארוך אחר... תפוס ספר טוב, או לך לראות נפח עובד, אי שם בדרום. סולח על השיגוע...

nitzano

New member
אם כבר מצאתי נפח ...

באילו פרוצדורות כרוכה רכישת חרב ?(מבחינת חוקים וכו) ואם הייתי מבקש שתכין לי Miao-dao כמה היה עולה תענוג כזה?

פרוצדורות ומחירים

לגבי החוק - אין התיחסות ישירה לגבי אחזקת חרב, ומבחינת נשיאתה (כמו גם עם סכין), החוק בישראל מתייחס לנסיבתיות. ערבי במחסום צה"ל עם אולר קטן יגיע למעצר, ואם אני אטייל עם סכין 30 ס"מ על ירכי באיזור הנגב, אף אחד לא יעצור אותי. לגבי חרבות, אם אדם בלי "רקע קודם" או נסיבות מחשידות אחרות, יכול לתת סיבה משכנעת למה הוא נושא חרב (בתיק או נרתיק...), כמו אימון אומנות לחימה או שהוא אספן, ההנחה היא שהמשטרה, או המחוקק, לא יעשו צרות. אישית, שנים נשאתי תיק עם חרבות (וזה לא נראה כמו תיק חלילית או מנדולינה) על הגב, ברחובות ת"א וכ"ס, ומעולם לא היתה לי בעייה (השוטר היחיד שניסה איבד את ראשו בחטף
. NOT) לגבי הכנה - אני עושה סכינים, אבל לא עושה חרבות כי זו עבודה יותר מורכבת והזמן שהיא תדרוש יביא למחיר שהגיוני מבחינתי, אבל לא מבחינת לקוח. צא מתוך הנחה שחרב ברמה סבירה, אפילו טובה, תעלה פחות מאשר להזמין במיוחד (ממני או איש מקצוע אחר). בהצלחה.

למעלה