קנדה נגד חיילי צה"ל

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

סערה בקנדה: חיילים ישראלים חשודים בפשעים נגד האנושות​

הסלמה ביחסים: לראשונה ממשלת קנדה חוקרת מעורבות של אזרחים קנדים בפשעים נגד האנושות, שבוצעו לכאורה במהלך שירותם בצה"ל במלחמה בעזה. הרשויות לא פרסמו דבר על החקירה, שנפתחה ב-2024 ונחשפה כעת ב"טורונטו סטאר" המקומי. דאגה בקרב הקהילה הישראלית: "קנדה הופכת לעוינת מדי יום"

Harrington

Well-known member
מנהל

סערה בקנדה: חיילים ישראלים חשודים בפשעים נגד האנושות​

הסלמה ביחסים: לראשונה ממשלת קנדה חוקרת מעורבות של אזרחים קנדים בפשעים נגד האנושות, שבוצעו לכאורה במהלך שירותם בצה"ל במלחמה בעזה. הרשויות לא פרסמו דבר על החקירה, שנפתחה ב-2024 ונחשפה כעת ב"טורונטו סטאר" המקומי. דאגה בקרב הקהילה הישראלית: "קנדה הופכת לעוינת מדי יום"
למרות שזה יפגע בחיילים אינדיבידואליים, אני בעד חקירות כאלה. סבור שעל ישראל לשתף איתן פעולה ולא לברוח מהן. הרי בביצוע חקירה אמיתית (ואפשר להניח שבקנדה זה יהיה המצב), אין סיכוי שחייל כלשהו יואשם ב"פשעים נגד האנושות". אלא מאי, הוגשה תלונה על כך והיא מן הסתם צריכה להיבדק. אז אדרבא, אין לנו הרבה מה להסתיר (על אף שברור לי שצה"ל מבצע מאחורי הקלעים גם פעולות שאינן בדיוק מוסריות ברמה שאנחנו נוהגים להצהיר עליה). אפילו משפט פומבי יכול לפעול לטובתנו אם הוא מתקיים במדינה בה באמת החוק הוא זה שייקבע (למשל, לא בביה"ד הבינ"ל בהאג).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למרות שזה יפגע בחיילים אינדיבידואליים, אני בעד חקירות כאלה. סבור שעל ישראל לשתף איתן פעולה ולא לברוח מהן. הרי בביצוע חקירה אמיתית (ואפשר להניח שבקנדה זה יהיה המצב), אין סיכוי שחייל כלשהו יואשם ב"פשעים נגד האנושות". אלא מאי, הוגשה תלונה על כך והיא מן הסתם צריכה להיבדק. אז אדרבא, אין לנו הרבה מה להסתיר (על אף שברור לי שצה"ל מבצע מאחורי הקלעים גם פעולות שאינן בדיוק מוסריות ברמה שאנחנו נוהגים להצהיר עליה). אפילו משפט פומבי יכול לפעול לטובתנו אם הוא מתקיים במדינה בה באמת החוק הוא זה שייקבע (למשל, לא בביה"ד הבינ"ל בהאג)
אין לנו מה להסתיר, יש הסבר מדוע צריך חוק כדי לחקור את מחבלי נוחבהה, ואת חיילי צה"ל יש סיבה פשיעה נגד האנושיות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין לנו מה להסתיר, יש הסבר מדוע צריך חוק כדי לחקור את מחבלי נוחבהה, ואת חיילי צה"ל יש סיבה פשיעה נגד האנושיות.
לא צריך חוק בשביל לחקור את המחבלים. היועמ"ש מעכבת זאת (את העמדתם לדין, לא את חקירתם) מפחד שזה ישפיע על החטופים שבידי האויב. אבל אין צורך בחקיקה מיוחדת, על אף שכזאת מקודמת כדי לאפשר ענישה מסוימת ובתי דין ייחודיים לנושא. כל זה לא קשור לשאלת חקירת חיילי צה"ל על פשעים נגד האנושות בערכאות בחו"ל.

למעלה