קנאה

רננהלי

New member
קנאה

איך אתם מתמודדים עם קנאה? הרבה פעמים קורה לי שאני בסדר עם עצמי,מרגישה טוב.ואז פוגשת חברה שנה פתאום יש לה חבר. או שומעת על מישהי שמתחתנת. או פוגשת מישהי שממש מצליחה בעבודה שלה ומסתדר לה טוב. ואני מקנאה ואני אוכלת את עצמי על זה שאני מקנאה כי אני מרגישה מגעילה כזו,כאילו אני רוצה שלאחרים יהיה רע רק כדי שאני ארגיש שאני בסדר.

קנאה

בעיני התחושה הזו היא אחת החראיות שיש, אבל היא מאד טבעית. לא חושבת שיש אדם שלא מרגיש קנאה באחרים. פעם דיברנו על זה כאן בפורום, ומתוך הדיון, או המחשבה על הדיון, הבנתי שקנאה זה רגש שיכול לדרבן קדימה. בעצם נולד שם רצון להשיג משהו גם כן לעצמך. וזה רצון חשוב. אפשר אולי להסתכל על תחושה של קנאה גם כאיזו מנורה אדומה ש- הופ, אני מקנא, סימן שמשהו חסר לי בחיי שלי. כמובן, הכל בפרופורציות. אם מקנאים בהכל (לא מתכוונת אלייך, רננוש) כל הזמן, כנראה שיש איזה חוסר קבלה עצמית מאד גדול. אגב, בשנה האחרונה מצאתי "פטנט". כשאני מקנאה, אני משתפת את מושא הקנאה שלי בתחושותיי ואז, או שהוא "מפוצץ" את הבלון שאותו ניפחתי ומודיע לי שהדשא שלי ירוק באותה מידה, או שמתוך השיתוף אני מרגישה הקלה יותר גדולה, ולוקחת מהקנאה רק את הרצון להתקדם קדימה.

לירננה

New member
לשתף את מושא הקנאה

זה רעיון מעניין. אני לא רואה את עצמי מיישמת אותו. כי אני יכולה לקנא גם בסתם זוג שאני רואה ברחוב מחזיק ידים ומחייך למשל. אבל זה אולי רעיון טוב לתת לעצמי לקנא קצת,ואז להמשיך הלאה. והנה היום פגשתי מישהו נחמד
נראה... תודה לכן יקרות

היייייי איזה יופי ../images/Emo24.gif

יאללה, פרטים פרטים
לגבי השיתוף בתחושות הקנאה - ברור שאני לא עושה את זה עם כל אחד, אלא רק עם חברים קרובים, שיכולים להכיל את הקנאה הזו.

תחושה טבעית-

שנים קינאתי בכל אלה שיש להם בן/ת זוג- אז הנה, גם לי יש- אני מאושרת וטוב לי, אבל זה אומר שזהו- נגמרו הבעיות
לא, ממש לא. אני הכנסתי לעצמי טוב טוב לראש- לא כל מה שזהב-נוצץ והדשא של השכן לא ירוק יותר- לא מה שנראה למעלה נמצא באמת למטה.

magenta73

New member
זה לא שאת רוצה שלאחרים יהיה רע

זה שאת מרגישה קטנה או לא מוצלחת לעומתם. תביני שאין קשר בין מי שאת, למי ומה שהם. ואין מה להעביר זמן בהשוואות. ואת יודעת מה, לפעמים מקנאים, זה בדרך כלל בא עם חוסר בטחון עצמי, אז בסדר... מקנאים, אבל, כמו כל מחשבה מעצבנת, זה שאת מתעצבנת ממנה ויורדת על עצמך, רק נותן לזה יותר כוח ויותר מקום בחיים שלך. תניחי לזה. תרגישי קצת קנאה? תגידי לקול הקטן הזה בראש, תודה רבה ששיתפת, יאללה ביי, אני בוחרת לפרגן.

למעלה