קנאה

ורד8

New member
קנאה

שלום לכולם קראתי עכשיו את המאמר על הקנאה שנמצא במאמרים והוא מאד מענין. יש לי ילד בן 5.5 ותינוק בן 8 ח'. הגדול קיבל את הקטן בצורה מאד יפה. הוא לא אלים כלפיו , משחק איתו ומאד אוהב אותו. הבעיה היא שבחודשיים האחרונים , נראה שהוא התחיל מוקדם את גיל ההתבגרות. הוא עצבני הרבה, עם פנים נפולות , נובח ונוהם על כל הסביבה, לא מקשיב ורואים שהוא עושה דוקא. הוא היה ילד מאד "נח" ו"ממושמע" ואני ממש לא יודעת איך להתמודד עם התופעה. אפילו חשבתי ללכת ליעוץ. בכתבה מתארים פחות או יותר את המצב: " ...האפשרות הקימת אצל ילדים גדולים יותר, שכבר יש להם מערכת מוסרית מופנמת היא "אני אשם. אני כועס על עצמי. הייתי ילד רע ולכן קופחתי. המלוים העיקריים של הכעס הם איבה , תוקפנות, תחרות..." וזה בערך מה שקורה אצלנו. לפחות אני יודעת שאני לא היחידה. אני משתדלת לתת לו כמה תשומת לב שאני יכולה (הקטן מאד נוח ומאפשר לי להיות הרבה עם הגדול, לעודד אותו ולתת לו להרגיש את המיוחדות שלו . האם מישהי מכירה את התופעה? יש רעיונות התמודדות? תודה וסליחה על האורך..

אפרתש

New member
זה לא סתם הגיע לפני חודשיים

התינוק בודאי התחיל לזחול בערך באותה תקופה. קל יחסית לקבל תינוק קטן וחמוד שרק שוכב בעריסה כל היום. כשהתינוק הזה פתאום מתחיל לזוז, לדרוש דברים (כולל תשומת לב), מביע עצמאות - זה מתחיל לאיים. נשמע שאת עושה מה שהגדול שלך צריך - נותנת לו תשומת לב. כדאי שחלק מתשומת הלב הזו יגיע כשהתינוק לא בסביבה. ללכת עם הגדול לפעילויות רק שלו. עכשו קיץ - אולי ללכת איתו לבריכה וללמד אותו לשחות. מאחר ואצלכם יש פער גדול, אפשר לשים דגש על ההפרש הזה. דברים שרק הגדול עושה כי הוא גדול, וכך ייקל עליו להבין שיש דברים שרק הקטן עושה.

לאה_מ

New member
מצטרפת לדבריה של אפרת, ומוסיפה

חשוב מאד לשמור על תחושת הערך העצמי שלו - הרבי לשבח אותו, גם בהקשר של התינוק - למשל, אם הוא עוזר לך, הודי לו במילים חמות, הראי לו כמה התינוק אוהב אותו (אתה רואה איך הוא מחייך אליך? הוא כל כך שמח לראות אותך), ובאמת נסי למצוא זמן שלך רק איתו (אני יודעת שדוקא עכשיו זה נעשה קשה יותר, כשגם התינוק מתחיל לקבל "נוכחות" בבית). שמחתי מאד לראות שיש מי שקורא את המאמרים מיזמתו וחוסך לי לתת קישורים
. נשמח מאד לשמוע תובנות ועדכונים.

ורד8

New member
sorry לאכזב

את או מישהי אחרת נתת קישור למאמר השבוע וכך הגעתי אליו... האמת, אינטואיטיבית עשיתי מה שאתן כתבתן ומה שהיה כתוב במאמר (יתר תשומת לב, לשבח וכו'). המאמר עזר לי בזה שהבנתי זהתופעה מוכרת. האמת שדי נלחצתי מהמצב איתו בזמן האחרון וכמובן שישר חשבתי כבר מה עשיתי לא בסדר ואני חושבת שבמקום לראות את המצוקה שלו רק ראיתי את הרע שבהתנהגותו (מקוה מאד שלא שידרתי לו את זה). אני מקוה שדברים יתחילו לחזור למסלול בקרוב. תודה

למעלה