קנאה.

קנאה.

טוב,זה רגש שאנחנו משתדלים להדחיק,אני חושבת,אבל לדעתי,לפעמים הוא גם קצת נחוץ. מישהו מבין למה אני מתכוונת
*בא לי לבכות,ואני סתומה.* *בבקשה,אל תייבשו.*

טוב,עד עכשיו חשבתי שכן.

אני אנסה קצת להסביר: בד"כ,אחד המאפיינים של הקשר שלי ושל החבר זה שבאמת,שנה וחודש יחד,ואין קנאה. לפעמים,זה קצת הציק לי שהוא בכלל לא מקנא-לדוגמה,יצא שהתחילו איתי הרבה ברחוב,באוטובוס וכאלה,והוא היה דיי אדיש להכל כששמע על זה,וכששאלתי למה הוא אמר שזה ברור לו שיתחילו איתי,שאני יפה וכאלה[התחיל להתחנף]. קיבלתי את זה,ובכ"ז,הוא יודע שמבחינתי,לא יזיק אם הוא יקנא טיפה,once in a while.לזה התכוונתי כשאמרתי "נחוץ". לשנינו יש פייסבוק,ושנינו בקושי משתמשים בו.הוא משתמש בכ"ז הרבה יותר ממני,כי הוא נסע למשלחות בחו"ל וככה הוא שומר על קשר עם החברים.סבבה. עכשיו,שלשום הוא היה אצלי,והיה נהדר ממש,והוא רק אמר ש"אם כבר אז כבר" והוסיף את עצמו לחברים שלי,כי אני תמיד שוכחת מזה[זה באמת רק פייסבוק מבחינתי,אני בקושי שם]. היום,קיבלתי את ההודעת "אישור" ממנו,ונכנסתי למשתמש שלו. פעם ראשונה שאני ממש מקנאה. אני יודעת,ותמיד ידעתי,שהוא בדיוק הטיפוס שמסתדר עם כולם.הוא בדיוק הטיפוס שהמון בנות נכרכות סביבו,והוא לפעמים הידיד הכי טוב שלהן,ולפעמים הן רוצות מעבר.כי אני,בתור בת,מזהה את זה כשמישהי מפלרטטת איתו,או בכלל,מעירה לי הערות לגבי "אתם עדיין ביחד?" ודומיהן,בלי סוף.קרה,עבר,לא היה לי אכפת.להיפך,אמרתי לו גם אז שבנות אחרות שואלות אותי עליו,שיראה כמה הוא נחשק,להחמיא לו. עכשיו,בפייסבוק,אני רואה תמונות.ונכון,תמונות מתעדות רגע,אבל גם מנציחות אותו,מלשון - נצח.ככה זה היה נראה לי. אני יודעת של"ג בעומר הוא עשה עם הבנות,כי שאר החבר'ה היו עייפים אחרי טיו"ש,והבנים שעשו בכ"ז שתו,והוא לא רוצה לשתות.אני יודעת שנכרכות סביבו בנות,תמיד ידעתי. אבל,סליחה,פאק! זה קורה מלא!הרבה,הרבה יותר מדיי,לדעתי. והוא מרים בנות "בצחוק",כמו שאני לא מרשה לו להרים אותי אף פעם (מפחדת),והרשיתי לו רק בשנה(כי הוא ממש רצה). ויש שם איזו בלונדה,שנדבקה אליו בכל תמונה,וחשבתי שאני פראנואידית,עד שבאחת התמונות,"חברים" ,שלא ממש מכירים אותו טוב הגיבו ואמרו (1) "איזה חמודים אתם:)" ו-(2) "תכלס ___,שיחקת אותה". אח"כ כמובן אחת הבנות צחקה והגיבה להם שלא,הם לא חברים. אתם לא מתארים לעצמכם כמה זה כאב לי.קשה לי להסביר. אני כותבת את זה שוב,ושוב כמעט בוכה. יש לי,אישית, מלא ידידים!ממש טובים,ממש! אבל עדיין,אולי זו רק אני,אבל בתור "תפוסה" -אני לא אתן להם להרים אותי ולהצטלם איתי,אני לא אמרח עליהן [מה שהבנות שם עשו עליו],אני לא אבחר ידיד אחד,ובכללל התמונות אצטלם רק לידו,ואחבק רק אותו,ואגרום לזה שמלא יחשבו,שאני איתו,למרות שאני [כמעט בטוח שהיא יודעת] יודעת שיש לו חברה. אוף, סערת רגשות,שונאת את זה
.

Rioter

New member
אוקיי

דבר ראשון, הפסקה האחרונה שלך - גם אני מהאלה שממש, ממש לא נמרחות על אחרים (וכן, יש לי חבר שנה וחודש כמוך
). ואני מאוד מבינה אותך בקטע הזה. אבל, לא להצטלם עם ידידים שלך? ברצינות? נראה ממש תמוה, או שלא הבנתי טוב והכוונה שלך הייתה לא להצטלם כשהם מרימים אותך וכו'... וכן, גם אני לא אוהבת שמרימים אותי (ודווקא לבנים אצלנו יש קטע כזה, ברוק"צ למשל הרבה רצו להרים אותי על הכתפיים. אבל אני לא אוהבת. וגם לא רציתי שהחבר יעשה את זה). בחודשים הראשונים של הקשר שלנו, זה היה בדיוק המצב שאת מתארת - רק הפוך. את אומרת ששניכם בקושי משתמשים בפייסבוק, וכנראה שגם לתפיסתו מדובר "רק" במשהו וירטואלי וסתמי. דיברת איתו על התחושות האלה שלך? את צריכה לבדוק אם מה שמפריע לך באמת, זה הדברים שראית. או שאולי מדובר בכלל במשהו אחר, שנקרא אמון.

איזה מתוקה,כנסי../images/Emo26.gif

קודם כל,ממש תודה על התגובה,וההזדהות [החלקית]
. אני מצטלמת עם ידידים,בטח!בלי להעליב את הגבריות שלהם או משהו,הם כמו חברות בשבילי,ממש טובות,אז בטח שנצטלם. אבל,כן,אם מישהו מהם רוצה להרים אותי,בלי קשר לחוסר אהבתי לזה-אז לא,לא אני אעדיף לוותר.כי יש קטע של ידידים,שאם שניכם פנויים,אז בכיף,בחורה יכולה לחבק מישהו ממש קרוב,ולהצטלם רק איתו וכאלה,והוא כבר יבין את הרמז(או לפחות,כך היא תקווה). עוד לא דיברתי איתו על זה,אבל מובן שאני אדבר,בערב,כשניפגש.אני לא יכולה [וגם לא רוצה] להסתיר ממנו רגשות,והוא יודע ושמח שזה ככה. חשבתי על זה,הקטע עם האמון,באמת נבהלתי מעצמי-אני?מקנאה?איך? אז כן,תהיתי בזה הרבה,ואני דווקא כן נותנת בו אמון,תודה לאל. אין לי שום בעיה נניח,שילך לבית של ידידה טובה,שיפגש רק עם בנות או משהו כזה... אבל דווקא יש לי בעיה,בעיקר,עם הצורה שבה הן מתנהגות,מהצילומים. כאילו,בחייאת,אני יודעת איך מתנהגת בת שרוצה למשוך ת'תשומת לב של ידיד,שבשבילה הוא קצת מעבר...אני מזהה את זה בקלות.הוא קצת פחות. מפריעה לי גם העובדה שהוא באמת לא ראה בזה פסול,שהוא לא הרגיש שזה קצת חריג מדיי. אמרת שבחודשים הראשונים אצלכם זה גם היה ככה,רק הפוך-מה גרם לזה להשתנות

LOLI152

New member
מנטליות שונה לאנשים..?

לא יודעת. הוא בן אדם כזה? אם כן אני לא הייתי מקנאה.. מצד שני, אני אשתוק.:) אתן לאנשים שמבינים יותר ממני לדבר בקטע הזה.. אולי לא סתם קוראים לזה המפלצת הירוקה..

Rioter

New member
../images/Emo6.gif

"בלי להעליב את הגבריות שלהם"..... הוצאת לי את המילים מהמקלדת. את צודקת. אבל קחי בחשבון שלא תמיד יש רמז להעביר. לפעמים זו באמת חיבה עצומה, חיבה נטו, וזה לגיטימי לגמרי להצטלם מחובקים - את לא חושבת? (ואני אדגיש את הלהצטלם, ממש לא להיות מחובקים כל הערב, או מחצית ממנו...) זה טוב שאת משתפת אותו וכו', אבל (קחי את זה בערבון מוגבל, לא יודעת איך מתנהל קשר שלכם) - בערב, כדי שהשיחה לא תתגלגל למקומות לא נעימים, תחשבי עם עצמך קודם מה את רוצה מהשיחה הזאת. שהוא רק ירגיע אותך ויזכיר שאת הכי מיוחדת ומקסימה ומהממת? שהוא יפסיק להצטלם ככה עם בנות? שלא ייתן לבנות לחבק אותו באינטימיות כזו? דווקא כי הוא לא מבין "מה פסול" בזה, לעניות דעתי את צריכה להציב לעצמך מן...שאיפה כללית כזאת. זה חדש לך, החיבוקים האלה אצלו? לא נראה לי שאת צריכה להבהל מעצמך. זה יותר מלגיטימי ובסדר לקנא (במידה). בכל זאת, זה חבר ש-ל-ך. אם את נותנת בו אמון....... אז מה מפריע לך? שיתנהגו איך שהן רוצות, כל עוד הוא עצמו בסדר... או שמפריע לך שהן נוגעות בו, וזה משהו ששמור רק לך.
וזה גם, יותר מבסדר שתרגישי ככה. ולגבי השאלה האחרונה שלך - מה גרם לזה להשתנות? אממ... את נכנסת פה למשהו קצת מסובך.
אני חושבת שפשוט הבנתי שהוא צודק. גם אני חלקתי סוג של אינטימיות עם ידידים שלי. מבחינת החיבוקים וכו'.... מבחינתי זה היה מאוד טריוויאלי (אנחנו חברים באותה "קבוצת חברים", לומדים יחד וכו').... כי הם היו ידידים לפני הקשר איתו, והם כאלה גם אחרי שהתחלנו לצאת. וזה לא הפריע לי. אבל כשהוא התחיל להעיר את תשומת ליבי, שמתי לב שהוא צודק. כי זה בנים שבאמת ניסו להתחיל איתי. אני בחרתי להתעלם מזה, וזה היה מאוד.... אפלטוני ו"לא רומנטי" בעיניי. כמו שאמרת בעצמך - היו כמו חברות טובות. אחים. אנאערף. שאלתי אותו "אתה לא סומך עלי? אין לך אמון בי שאני לא אעשה שום דבר?", מאוד נפגעתי מזה שהוא הטיל ספק בנאמנות שלי. אבל הוא אמר: "אני סומך עלייך מאוד. עליהם - לא." וזה מה שהוריד את האסימון. אז אני התחלתי להתרחק מהם, מהבחינה הזאת.. אבל לצערי הקשרים קצת דעכו בהמשך. אבל זאת נקודה אחרת לגמרי. כאילו,בחייאת,אני יודעת איך מתנהגת בת שרוצה למשוך ת'תשומת לב של ידיד,שבשבילה הוא קצת מעבר...אני מזהה את זה בקלות.הוא קצת פחות. מפריעה לי גם העובדה שהוא באמת לא ראה בזה פסול,שהוא לא הרגיש שזה קצת חריג מדיי. זה בדיוק זה. פשוט דברי איתו. הוא יבין. את יודעת ששנה וחודש לא הולכים ברגל.

../images/Emo9.gif

הממ,"חיבה נטו" -יש סיכוי.אני יודעת שאצל רוב הבנות שם זה ככה,זה כן.אני גם נפגשתי יחד איתו איתן,ואני יודעת שזה חלק מהקטע בתמונות של "בצחוק" כזה,בגלל זה לא ייחסתי לזה הרבה חשיבות,לתמונות האלו. אבל,הבלונדה הזו,שהופיעה כל הזמן לצידו בתמונות,ממש חדשה לי.היא הייתה איתו במשלחת,בגרמניה,והיא לא "בחבר'ה" שלהם.אני תוהה,אם היא תגיע לדוגמה,לימי הולדת של החברים שלו,איך להגיב.אני גם יודעת שבסוף,זה יגיע אינטואיטיבית. מה שעוד הפריע לי,היה באמת שהוא הרים ככה בנות.כנראה עקב זה שבדיוק אתמול,החלפתי את התמונה במסן לתמונה שהוא מרים אותי,ומבחינתי,זה היה הכי רומנטי בעולם. פתאום,לראות שהוא הרים ככה גם סתם בנות...זו תחושה כזו מבאסת. אה כן,ועוד משהו שצבט לי,זה היה שהבנים שהגיבו לתמונה שציינתי[שחשבו שהיא חברה שלו],אחד מהם,כשלבסוף התברר לו שהיא לא החברה שלו,כתב "אה טוב,לא נורא,ברבי ידידה זה גם משו" ,ו...זה טיפשי,כי כמובן שהוא לא ידע[האידיוט שהגיב],אבל בשבילי זה רק כאב יותר...כי,כל החברים הטובים שלי מכנים אותי ברבי,וגם הוא משתתף לרוב. אז הצירוף מקרים הזה,בליווי התחושה המרגיזה שגם ככה הייתה לי אז,עצבן מאד.:( אני באמת אבהיר לעצמי מה אני רוצה בדיוק מהשיחה. מפריע לי שהן נוגעות בו ככה,זה באמת נראה לי כהרבה יותר אינטימי,אישי,ו...שלנו.
[כמו שאמרת-שמור
] כן,אני יודעת את זה. אני גם יודעת שזה יגמר טוב
. תודה שירוש[עוד לא אמרת לי אם מותר!
],ממש עודדת אותי.

Rioter

New member
מממ

זה באמת צירוף מקרים (השימוש ב"ברבי"...). אין טעם להגיד לך לא להתרגש יותר מדי, את יודעת את זה, נכון? אם הבלונדה לא אחת מהחבר'ה, מה היא עשתה איתם בל"ג בעומר? (אגב, למה לא עשיתם ביחד?) ובכל מקרה, אם היא חדשה לך ולא שמעת עליה יותר מדי (ויש אמון ביניכם) - אין לך מה לדאוג. היא סתם עוד אחת (שגם נראית טוב. אבל סתם אחת).
שיר, שירוש, איך שבא לך. יש כל כך הרבה עיוותים - מי כמוך יודעת...

כן,אני יודעת את זה.

ואני עוד אדבר איתו על זה הערב (ואיידע אתכן איך היה
)... היא לא הייתה איתם בל"ג בעומר,אלא ביחד בגרמניה. בל"ג בעומר הוא בדיוק חזר מטיו"ש,ואמרתי לו שכדי שלא יהיה ממש עייף(הליכה אליי הלוך חזור זה 6 ק"מ) זה בסדר מבחינתי אם יעשה עם החברים שלו,ואנחנו נתראה בשישי או פעם אחרת (רביעי,במקרה הזה). היא סתם עוד אחת (בלי הנראית טוב,קל לומר ש...ממש לא
) (חברה בדיוק הסבה את תשומת ליבי שמהכינוי "בלונדה" זה,משום מה,עשוי להשתמע).. יש,בכיף,שירוש
ותוֹדָה

../images/Emo97.gif

מבינה לגמרי למה את מתכוונת. קנאה זה רע, עדיף לנסות להשתחרר מזה לגמרי. אם את רוצה להרחיב אוכל לתת לך תגובה קצת יותר מעמיקה...

LOLI152

New member
בהחלט נחוץ ../images/Emo45.gif אבל במידה.

כי אם את לא מקנאה לשום דבר, כנראה שלא בדיוק אכפת לך ממנו (או שאת יישות נטולת אגו.) במי הקנאה, מותק?

במי?

בכל הבנות שסביבו בלי הרף,בעוד שאני גרה טיפה יותר רחוק,ואנחנו בקושי נפגשים יותר מפעמיים בשבוע(ועכשיו בגלל הלחץ בגרויות שיש לי,בכלל...), בזה שאני יודעת,שהוא לא יעשה שום דבר,אבל אני גם יודעת,שהן הרבה פחות תמימות ממנו,ואם הן ירצו הן ינסו ליצור מגע כלשהו,שמבחינתו יכול להתפרש כגבולי,ולעומת זאת,בתור בת,ובתור עצמי,כהרבה מעבר לגבולי. פעם ראשונה שאני מתקלת בתחושה הזו,ואני רק מבינה כמה שלא הפסדתי כלום עד עכשיו...
תודה

הממ,כן../images/Emo13.gif

דיברתי איתו,אחרי יום קשה נפשית [התמונות האלו באמת לא עשו לי טוב
] ,ו... הכל היה כפי שציפיתי.אני יודעת איך הוא מגיב לדברים. הוא ממש רגיש,ולוקח את הדברים ממש קשה...אמרתי לו את הרוב דיי ברכות,אבל בשלב מסויים נחנקתי קצת,מדמעות שהתחשק להן לנסות ולפרוץ,והוא,כמובן,שם לב... וזהו,הוא הסביר שהוא באמת לא ראה את זה ככה,וגם שהוא לא מרים בנות סתם-וזה רק לתמונה,ושבכ"ז,מפני שזה מפריע לי הוא לא יעשה את זה יותר.אה,ויזהר ממאיה [זו עם השיער הצבוע לבלונד,שציינתי למעלה]. ליבנו את העניינים,וביקשתי ממנו יפה ש[כמו שאמרתי לו]"איך שאתה מחבק אותן
...אל תחבק אותי ככה
" והוא הסביר לי שמבחינתו,כשהוא מחבק אותן,זה רק "היי"/"ביי" וזה לא אומר כלום מעבר.וכשהוא מחבק אותי זה [כמו שהוא אמר] "אני נהנה מהכל,מהרגש,מהמגע,מלהיות ככה איתך" [
]. אבל,כמו שצפיתי,הוא ממש רגיש.רוב הערב הוא היה דיי מדוכא[יצאנו עם חברים שלי]ואחרי שניג'סתי לו שיספר לי מה קרה,הוא אמר שחבל לו שהוא אכזב אותי. הוא פשוט רואה הכל ככה,חשוב לו,כמו שהוא אומר "להיות רק פלוס בשבילך,ולא מינוס",אז הוא מאד מתאכזב כשאני עצובה וזה קשור אליו איכשהו. [וכן,לא משנה כמה הסברתי לו שאני כבר סלחתי,ושהוא יכול לסלוח לעצמו גם,ולא משנה כמה חיבוקים ונשיקות הרעפתי עליו,הוא עדיין היה מאוכזב.פחות,אבל מאוכזב.] ובכ"ז,זו אחת מהתכונות שלו,וזה אמנם קצת מזוכיסטי מצדו-אז אני מנסה למזער את זה יחד איתו,אבל- אני ממש אוהבת אותו.

למעלה