קמין סולר ביתי

tberger

New member
קמין סולר ביתי

אני שוקל התקנת קמין. מהן העלויות קבועות ומשתנות? מהי צריכת הסולר לשעה/יממה? תודה

מאגר

New member
עלויות השעה שלו תלויות הגודלו

ובהספקו תנורי סולר נמדדים בקילו קלורויות מופקות העצה הטובה ביותר שאפשר לתת היא לפנות לשלושת החברות המובילות בנושא זה בארץ ולשאות את הפרטים ולהזמין את היועץ שלהם לראות את המקום או התוכניות ולקבל מהם עומדן מחירים אמיתי ולעשות השווה.

החימום בסולר יקר ולא כדאי

אחרי הזינוק במחירי הנפט בשנתיים האחרונות והעלאת הבלו על הסולר עלות משתנה של חימום בסולר קרובה לעלות חימום ישיר בחשמל. ישיר הכוונה לגופי חימום כמו תנורים או מפזרי חום. עלות החימום על ידי מזגנים נמוכה יותר מעלות החימום בסולר. כל זה לפני העלויות הקבועות של חימום בסולר (תנור, ארובה, תחזוקה) שלא קיימות בחשמל ורק הופכות את החימום בסולר ליותר יקר. הסיבה העיקרית שעדיין מחממים בסולר היא שפעם הוא היה זול ואז הותקנו הרבה מערכות. לא כדאי להתקין מערכת כזאת כיום.

tberger

New member
האם סביר 1ל/שעה

חיפשתי קצת באינטרנט וראיתי שמדובר בדרך כלל בתנורים של 12KW וצריכת הסולר היא כליטר לשעה. האם זה הגיוני? המי העלות של ליטר סולר? (האם כמו לתדלוק כלומר כ 4 ש"ח?) אם זה כך זה יוצא אלפי ש"ח לחודש מה שלא אוכל לממן. היתרון הגדול שאני רואה הוא שהבית חם כולו ולא כמו בתנורים/מזגן שמחממים איזור קטן.

קשה לנתח את זה מכיוון צריכת הסולר

לתנור יש טרמוסטט שמדליק ומכבה את עצמו לפי הטמפרטורה ולכן אינו בוער כל הזמן. למשל אם תיקח תנור של 20KW סביר שהוא יבער חצי זמן ממודל של 10KW וסך הכל צריכת הסולר הממוצעת תהיה דומה. עלות ליטר סולר לחימום כ 3.5 ש"ח. האם הבית חם כולו או רק איזור התנור תלוי בהתקנה. מזגן מיני מרכזי מחמם את הבית כולו בעוד תנור סולר בסלון מחמם בעיקר את הסלון. הן מזגנים והן תנור יכולים לחמם איזור או את הבית כולו. אם נניח שאתה מחמם אותו איזור לאותה טמפרטורה אז עלות החימום בסולר תהיה בערך כפולה מעלות החימום במזגנים. עלות החימום בסולר תהיה בערך 3/4 מעלות החימום בתנורי חשמל בלי להתחשב בהשקעה הקבועה בסולר.

יש לי אחד כזה . לא ממליץ היום לקנות

קמין סולר . ואם כבר אז את של "אפל" עם המראות בפנים . כמה מטר אתה צריך לחמם ? יש בעיה גם עם הארובה לא תמיד היא מתאימה לרוחות סערה השאיבה שלה חזקה מידי ופוגעת בחימום ובלהבה .

tberger

New member
קוטג'

אני צריך לחמם קוטג' בן 3 קומות כל קומה כ 60 מטר. הקמין אמור להיות בסלון אבל המבנה של הבית הוא די פתוח. קומה ראשונה כולה פתוחה קומה שנייה חדרים וקומה שלישית שוב פתוחה עם גג רעפים. בין הקומות מחברות מדרגות בטון בערך במרכז הבית.

איציק100

New member
תשלב את הקמין עם רדיאטורים

זה יחסוך לך המון ואם אפשר טכנית גם עם מערכת מים חמים

L7

New member
העבר ארובה בתוך הבית. קשה לי

להאמין שהקומה השלישית ואולי גם השנייה יתחממו היטב. הרבה תלוי בבידוד הבית:זיגוג כפול? תיקרת רביץ? תנור סולר\נפט נעים יותר, איננו מייבש כמו מזגן ואיננו משמיע רעש מתמיד מעצבן.(תלוי במזגן) ההרכב המנצח לדעתי: תנור למטה ומספר מזגני עזר קטנים למעלה.

tberger

New member
תודה לכולם

אני מבין מתשובותיכם שקמין לבד כנראה לא יהיה הפתרון. כיום כמובן שיש לי אמצעים נוספים כמו רדיטורים בחדרי שינה שנראה שאני מרגיש עימם טוב מאד. מחממים את כל החדר ולא רק פינה וכנראה גם חסכוניים כי לא פועלים כל הזמן (טרמוסטט כמעט אף פעם לא עד הסוף). השאלה היא רק אם הקמין אמור לפעול כל הזמן ומהי לפי ידיעתכם צריכת הסולר ליממה/שעה. תודה

מחיר הסולר נושק ל 4 ש"ח לליטר.

וליטר זו בערך הצריכה של תנור בהספק של 10000 קילו קלוריות . לא הייתי היום קונה תנור נפט, הוא עובד לאט ולהגיע לחימום אפקטיבי יש להדליק אותו ברציפות הרבה זמן .

למרבית הקמינים אותו ווסת

רוב יצרני הקמינים משתמשים בווסת דלק זהה אם מדובר בקמין בעל הספק של 12-12.5 קילווואט\ צריכת הדלק היא 0.4 ליטר/ שעה למינימום 1.3 ליטר שעה למקסימום. עלויות התקנה קמין 4500 ש"ח עד 70000 ש"ח התקנה כ 3200 ש"ח טיפול דו שנתי 415 ש"ח. בהצלחה

למעלה