קמין ישן ששיפצתי

yaniv 37

New member
קמין ישן ששיפצתי

קבלתי קמין בן יותר מ30 שנה שיוצר כנראה בטאיוואן (יש הטבעה בגב הקמין). קבלתי אותו חלוד ומוזנח ושיפצתי אותו בעצמי- אטמתי בין החיבורים עם חומר איטום עמיד בחום וצבעתי בצבע מתאים. לצערי אין לי ידע בתחום ואשמח לקבל תגובות מאנשים עם ניסיון.
1. האם מישהו מכיר את סוג הקמין הזה ויודע להגיד אם שווה להתקין אותו בכלל? (יש לי בית 2 קומות כ180 מ')
2. בקמין חסרים החלקים הפנימיים עליהם שמים את העצים או משהו כזה. האם ניתן לקנות או לאלתר משהו? (כרגע יש רק את משטח הרצפה)
3. האם ניתן להחליף את הדלתות המתקפלות הללו לדלתות זכוכית אטומות יותר? המבנה של הקמין מאוד מזכיר את הקמין של גודין LE COLONIAL , האם ניתן לשים דלתות כאלה?
4. הארובה בקוטר מאוד גדול, האם אפשר להוריד בקוטר למשהו סטנדרטי? (כרגע משהו כמו 20 ס"מ רוחב)
מצרף תמונות
נראה לי מספיק בשביל ההתחלה.....
תודה, יניב

מאגר

New member
שיפוץ קמין

ככל הנראה בתמונה הקמין הזה הוא קמין אוסטרי או גרמני די עתיק מיועד להפעלה על עצים, ובזמן שהוא עובד אפשר להשתמש בו עם דלתות פתוחות או דלתות סגורות מה שחסר לך כנראה זה הרשת שעליה מניחים את גזעי העצים ואת המגש שמתחתיו לאיסוף העפר אותם אפשר לבנות אצל מסגר או לעשות אותם לבד, אם יש לך מקום להעמיד אותו ולהעביר את הערובה במקום מרכזי כל הבית שלך יהיה חם ממנו
כל היופי שלו הוא הדלתות האלה וחבל להורידן

שיפוץ קמין

תתחדש
1. אכן קמין טיוואני
2. שמו פרנקלין
3. מסגר / נפח יוכלו לעזור
חסר / פגום- דיפלקטור וסבכת עצים
יציאת הארובה היא 20 אובלית
לא מומלץ להקטין קוטר
(נדמה לי שאני פרקתי אותו היו עם זה את אבזרי הארובה חדשים / לא קיבלת? )

yaniv 37

New member
שיפוץ קמין

תודה על התגובות,
מישהו שמבין אמר לי שהניצולת של התנור תהיה נמוכה עקב חדירת אוויר. עדיין מתלבט אם להתקין אותו. מישהו יכול לשפוך אור על איכות החימום שלו?

הצעה לקמין

קודם כל צבע עמיד בחום אני מקווה.
מעבר לכך אפשר להתאים לכך במיוחד חלקים, השאלה אם שווה.
אשמח לייעץ בכל מה שנוגע לקמינים אני מיצר אותם אותם בעצמי בעבודת יד.
עופר 058-4041144

זה האתר שלי קמינים

ממליץ גם על משאבות חום לויסות חכם וחיסכון באנרגיה

למעלה