כופתאות ירקות.
פורום : אורגני ובריאותי yent נושא : מבישולי היום: כופתאות ירקות קמח אורז מבושלות תאריך : 25/09/06 בשעה 17:13 כותב : .אפרת1 נדמה לי שהבאתי כבר פעם את המתכון בערך, אבל היום מדדתי כמויות מדויקות. הן יצאו רכות וטעימות כדי שהכופתאות לא יצאו קשות מדי, אני מכינה את העיסה רכה ואז לא מבשלת אותן צפות במרק, אלא מניחה במחבת עמוקה מכוסה במכסה כך שחצי מהן בולט מעל הנוזל, אחרי כ20-30 דקות של בישול אני הופכת אותן וכך הן מתבשלות משני הצדדים חומרים לכופתאות 100 גרם קישוא (כ 2 קישואים קטנים או אחד ו1/2 גדולים) 60 גרם תפו"א מקולף 100 גרם גזר (בערך 2 גזרים בינוניים) 50 גרם בצל (בצל אחד קטן) קצת פטרוזיליה קצוצה 1 ביצה 6 כפות קמח אורז מלא מלח עשבים לפי הטעם הכנה מגררים על פומפיה דקה את כל הירקות, סוחטים היטב מהנוזלים (את הנוזלים אני סוחטת למחבת שבה אכין את המרק לבישול) מוסיפים את הביצה ואת קמח האורז. משהים קצת, בזמן הזה ניגרים עוד נוזלים, שפכתי גם אותם (אפשר לשפוך גם אותם למרק, מכיוון שהנוזלים מכילים קמח אורז, המרק יוצר סמיך) מכינים מרק ירקות: אני הכנתי מאותם ירקות ששמתי בכופתאות: גזר, קישוא, בצל, לפי מה שיהיה בבית, תיבלתי במלח עשבים ובפפריקה מתוקה. אחרי שהמרק רותח, מנמיכים את האש, מניחים את הכופתואות בפנים, כך שחצי מהן בולט מעל הנוזל, מבשלים כ 20-30 דקות עם מכה סגור. הופכים את הכופתאות וממשיכים לבשל עוד כ-20-30 דקות) וכך הן מתבשלות משני הצדדים.