קמחא דפסחא.

• פותח הנושא ixmix
  • פורסם בתאריך

ixmix

New member
קמחא דפסחא.

שתי אופציות למעשה טוב מעמיד עבדכם הנאמן (זה אני) בפניכם: 1. למי שרוצה לתרום מזון יבש / שימורים המתאימים לפסח, אני אדאג לאיסוף כמעט מכל מקום בארץ. 2. למי שמוכן לסייע בתרומת מזון מבושל לנערים במצוקה בהוסטל בירושלים, צרו עמי קשר ואומר לכם מה צריך, איך ולאן להעביר.

תבורך על פעילותך

הצד השני של המטבע

אני ממליץ לכולם שלא לתרום כלום. תרומות כאלה, הגם שנותנות פתרון לערב אחד בשנה מסיטות את תשומת הלב מהבעייה, אנשים רוחצים בנקיון כפיהם ובמישרין מאפשרים למדינה לשחרר תקציבים לכל מיני מטרות לא ראויות, מתוך ידיעה שיש מי שידאג לדברים שהמדינה צריכה לפתור. לא להשתתף בבזיון הזה, לא בתרומת מזון בסופרמרקטים ולא בשום דבר שהמדינה צריכה לפתור בכספי המיסים.

hillelg

New member
אני מציע לא לשלם מסים

ולהעביר את הכסף ישירות למטרות החשובות שהמדינה בחיים לא תדאג להם.

השיטה הנוכחית באמת תביא לזה

חוצמזה, *עליך* אני באמת לא מתפלא שאתה מציע לעבור על החוק בצורה מאורגנת.

hillelg

New member
התמיהה היא

יתר ההיסמכות על מערכות ממוסדות, כאילו מהן תבוא הגאולה, ורק מהן. אתה באמת מצפה מהמדינה למשהו?

יש מפלגה שעשתה אלקטורט נאה

מהיכולת שלהם להגיש נזיד שעועית להרבה ילדים ולענות באופן פרטי, תוך ניתוב כספי מדינה, למטרות שהיו צריכות להיות ממומנות ע"י המדינה ובשמה. אבל כקבלני משנה הם אלה שקצרו את הפירות (ועם המון כסף שהלך בדרך למטרות לא ראויות). כן, אני מצפה מהמדינה, מה יש?

hillelg

New member
וביתר רצינות

אני חושב שלא צריך להשליך את יהבנו על מערכות שמנהלים פוליטיקאים מושחתים, ועוד על סמך זה לא לעזור לאנשים שזקוקים לעזרתנו. במחשבה נוספת, נראה שדבריך מרמזים על כיוון סוציאליסטי (/כמעט-קומוניסטי), שלפיו על המוסדות המרכזיים לדאוג לכול; הלאמה ולא הפרטה. יש נקודה בעייתית שייתכן שאליה אתה רומז - תרומה "סתם כך" לאנשים הרבה פעמים אינה עוזרת להם, אלא רק מעמיקה את התלותיות שלהם. הבעיה הזו, אגב, קיימת גם בקצבת ביטוח לאומי ודומותיה. בשנים האחרונות קם ארגון סיוע יוצא-דופן בהקשר הזה - "פעמונים". זהו ארגון שלא סתם נותן, אלא ממש יושב עם הנזקקים ומסייע להם לארגן את משק הבית שלהם בצורה טובה. והרי זו המדרגה העליונה במדרגות הצדקה שמנה הרמב"ם - לתמוך באדם כדי להעמידו על רגליו. אני מעתיק מאתר האינטרנט שלהם: פעמונים : שיקום כלכלי ייחודי רקע: התבוננות קלה בארגוני הצדקה, הגמחי"ם והקרנות השונות תגלה עד מהרה מכנה משותף - השתדלות לפתרון מקומי ועכשווי של מצוקות המשפחה הנזקקת: אם בסל מזון, אם במענק כספי, תנור חימום או ילקוט לבית ספר וכדו'. הצד השווה שבהם הוא הנסיון הכנה לסייע לבעיה הנוכחית, ואכן פתרונות אלו עוזרים במידה רבה... אבל... מבט מעמיק יותר ולאורך זמן יבחין עד מהרה כי לאחר שבוע, שבועיים או חודש שוב נזעקת המשפחה לשחר לפתחם של נדיבים, העובדים הסוציאליים ומנהלי קופות הצדקה שהרי שוב הילד זקוק לטיפול שיניים, ושוב הבנק לוחץ לסגור את האוברדרפט ואם ילקוט כבר יש, עתה הגיע תור הטיול השנתי וחוזר חלילה. פעילי פעמונים הגיעו למסקנה שחייבים לטפל בבעיה מן השורש, למצוא שיטה שתעמיד את המשפחה על רגליה הכלכליות, שתלמד אותה לחיות באיזון כלכלי ולגרום לכך שבמהלך ארוך ומחושב המשפחה לא תזקק יותר לעזרה. המטרה: שיקום משפחות הנמצאות במצוקה כלכלית על ידי מתן כלים לבקרת הוצאות ולתכנון כלכלי תוך ליווי אישי ויעוץ מקצועי באמצעות ארגון ארצי המושתת על מתנדבים. הדרכים: 1. העמדת מלווה מקצועי לעזרת המשפחה הנפגש עמה בביתה למספר פגישות והמסייע לה מול הגורמים במערכת לרבות סיוע משפטי 2. העמדת סוללה של יועצים בכירים בתחומים שונים (ביטוח, ביטוח לאומי, משכנתאות, משפט, בנקים וכדו') לסיוע למלווי המשפחות בפתרון בעיות מסובכות 3. ביצוע בקרה מדוקדקת מפורטת ולאורך זמן של כל התהליכים הכלכליים, הליווי וסיכומי הפגישות באמצעות טפסים ותכתובת הנאספת בתיק המשפחה והידועה אך ורק למלווה המשפחה מטעמי חיסיון וצנעת הפרט 4. בחירת מלווי משפחות בעלי רקע כלכלי, תקשורת בין אישית ברמה גבוהה ויכולת אסרטיבית ואיגודם במערך סניפי ואזורי הירארכי המאפשר שליטה ובקרה על איכות הטיפול 5. הקמת מערך השתלמות שוטף ומקצועי למלווים והעלאה שוטפת של הידע המקצועי שלהם ויכולת הטיפול 6. שיתוף פעולה מלא עם הרשויות המקומיות לשם סיוע למשפחות ולאיגום משאבי עזרה 7. הפעלת מערך הרצאות והשתלמויות ברחבי הארץ לאוכלוסיות יעד שונות (תלמידי בית ספר, בוגרי צבא, משפחות וכדו') לשם הדרכה כלכלית כ"מיעוד" ופעולת מניעה. שלבי השיקום העיקריים שעוברת משפחה: 1. שיקוף המצב הכלכלי של המשפחה לאשורו באמצעות רישום מדוקדק של ההוצאות והכנסות 2. יצירת איזון בין ההוצאות להכנסות באמצעות גיבוש תכנית כלכלית פרטנית המושתתת על צמצום הוצאות לא נצרכות והגדלת הכנסה במידת האפשר 3. עמידה לפרק זמן של מספר חודשים בהתחיבות לאיזון הכלכלי 4. פתרון חובות העבר באמצעות פריסת חובות, מענקים וכדו' תכניות לעתיד: 1. הרחבת הפעילות באמצעות הקמת סניפים נוספים 2. הגדלת המשאבים הכספיים של הארגון לשם עזרה למספר הגדל והולך של פניות 3. מיסוד והעמקה של העמותה מבחינה ארגונית נתונים ומספרים: הארגון הוקם בשנת 1997 ונרשם כעמותה אצל רשם העמותות בשנת 2002 לארגון יש אישור ממס הכנסה לצרכי תרומות מס' תיק 580392702 טיפלנו עד כה ב כ- 1500 משפחות מכל גווני הקשת (עירוניים וחברי קיבוץ, מושבניקים, דתיים וחילוניים וכדו') לארגון כ- 300 מתנדבים מכל גווני הקשת (דתיים וחילוניים, מושבניקים וחברי קיבוץ, אשכנזים וספרדים, גברים ונשים וכו') הפרוסים ברחבי הארץ מ קצרין שבצפון עד נתיבות שבדרום ומאורגנים בסניפים מקומיים שעליהם מופקדים רכזים אזוריים

אני סוציאליסט בלי להתנצל.

המדינה צריכה לדאוג להרבה דברים. לא להכל. למשל - ארגון "הלל" וארגונים של החזרה בתשובה לא צריכים להיות ממומנים ע"י המדינה. אבל תפיסת כלבים משוטטים ברחובות, בריאות, חינוך ורווחה כן צריכים. ואם יש אנשים שעזרה פרטנית יכולה להוציא אותם מהקקה, אז כן, המדינה.

לצערי ולשמחתי - לא

לשמחתי - כי ככה צריך להיות לצערי - כי ארגוני חזרה בתשובה אחרים כן ממומנים, ובגדול.

איילת1974

New member
בדיוק

לכן התפלאתי שרשמת הל"ל. אגב, בניגוד לארגוני החזרה בתשובה, חשוב לציים שהל"ל לא מנסה להוציא אף אחד בשאלה. היא עוזרת לאלו שהחליטו בכך בהשלמת השכלה ומסגרת תומכת.

מושחתים, נמאסתם ../images/Emo20.gif

אני נוטה דווקא לסמוך על הפוליטיקאים, שאת אלה מהם שמשרכים דרכיהם תופסים בסופו של דבר, מעמידים למשפט ומענישים (אפילו כשמדובר באשכנזים חילוניים כמו ה"ה שרון ובלומנטל). אני חשדן הרבה יותר בקשר לכל אותם שנוררים מן המגזר הפרטי, שדופקים לאנשים על הדלת ומבקשים תרומה בלי שתהיה לאזרח התמים דרך לדעת לאן הולך הכסף ולמה הוא באמת משמש בסופו של דבר. כשלעצמי, אני תורם לארגונים ותיקים ומוכרים (איל"ן, אקי"ם, אלו"ט וכדומה), כאלה שאני מאמין שנמצאים תחת פיקוח של רואה חשבון. סיבה נוספת שאני תורם להם היא שמטרותיהם ראויות בעיניי. ראויות יותר מאשר אוכל בפסח.

hillelg

New member
דווקא לגבי ארגונים מבוססים כאלה

יש לי קצת יותר חשד באשר לשאלה מה הם עושים עם הכסף (בפרט כאלה שלא סתם 'מחלקים אוכל', אלא גם עושים כל מיני פעילויות לא מזוהות). שלא לדבר על המשכורות הגבוהות שמקבלים המנכ"לים וחבריהם. לא לחינם אמרו חז"ל: אין נותנים מעות לקופה של צדקה, אלא אם כן ממונה עליה כרבי חנינה בן תרדיון.

וגם

כי ככל שהארגון גדול יותר כך גם המנגנון שמפעיל אותו מורכב יותר וכולל יותר אנשים. מי יודע כמה מכספי התרומות של הציבור לארגונים הגדולים הולך אל הוצאות המנגנון.

ועל זאת אני אומר ../images/Emo20.gif

מוטב לי לדעת שעשרים אחוז מתרומתי ילכו למנכ"ל ולרואה החשבון, מאשר לחשוש שמאה אחוז ממנה ילכו למטרות שאינן ראויות בעיניי (למשל, לכיסו הפרטי של נוכל כלשהו, או לעמותה למען החרבת מסגדי הר הבית), ואף אחד גם לא ידע מזה כי אין ביקורת על תנועת הכספים. אגב, שלא בטובתי יש לי הכרות קרובה עם אחד הארגונים הגדולים האמורים. והיחיד שעובד שם בשכר מלא הוא רואה החשבון. השאר (כולל המנכ"ל) עובדים במשכורות סמליות או בהתנדבות.

איילת1974

New member
דרך אגב, זה הפוך

כ- 30 % הולך למטרות שלמענן התצעה התרומה, ו-70% למשכורות מנופחות ועמלות של מפעילי מבצע ההתרמה.

איילת1974

New member
אחרי הצבא עבדתיבטלמקרטינג

זה היה מכון שהתרים לידי ביבטיק פיברוזיס, מכון שמע ועוד. הם עבדוישירות עם המכון. 70% מהתרומות עבר לבעלי החברה, ו-30% לעמותה. אגב, גם בימי ההתרמה הארציים מי שמארגן את זה זה מכון פרטי שלוקח כ- 20-30% מהתרומות. ה- 70% הנותרים הולכים לעמותה, ששם גם חלק גדול הולך למשכורות ומנגנונים מסויימים.

למעלה