קמחא דפסחא.

• פותח הנושא ixmix
  • פורסם בתאריך

Marinette

New member
להימנע מלתרום כדי שהתקשורת

לא תחגוג ולא תיצור רושם מסויים, זה בעיניי כמו לחתוך את האף כדי להעניש את הפנים. התקשורת לא חוגגת על תרומות שנעשות בשקט ובצנעה. יש דרכים לתרום בלי רעש ובצלצולים. אם לא תתרום, הנזקקים לא יתחזקו ולא ישיגו דבר. לכל היותר כמה נזקקים יעשו הפגנה שלא תזיז הרבה. נזקקים הם לא אוכלוסייה עם כוח שמשיגה את שלה, הם אוכלוסייה שהיכולת שלה להתארגן היא לא גבוהה (מסיבות שונות). בקשר לקשיש שקר לו ולסדר העדיפויות במדינה: יש הבדל עקרוני בין זה לבין חייל שאין לו אפוד ולסדר העדיפויות בצה"ל. צה"ל הוא ארגון סגור ולא דמוקרטי שמחליט את החלטותיו מגבוה, זה טיבו של צבא. לא ניתן לעקוף את צמרת הצבא ולחלק אפודים באופן אישי לחיילים (ואם כן ניתן - יש בזה משהו בעייתי, לדעתי). ובכל מקרה, לא שללתי תרומות ללב"י. הסברתי למה אני מרגישה שהתרומה שלי נחוצה יותר במקומות אחרים. מה לעשות, אני לא יכולה לתרום לכולם. מי שבוחר לתרום לצה"ל דווקא - שתבוא עליו הברכה. ולדעתי, גם לעזור לשבריר מהנזקקים זו מטרה ראויה. כל אדם הוא עולם ומלואו.

אני מבין אם מישהו רב את ריבו של

הנזקק, אבל אם מביאים לו מנה-חמה, מעבר לאותו נזקק אקראי זה לא עוזר. להפך. המצלמות יהיו שם תמיד. זה טבעה של התקשורת. מה בדיוק לדעתך כל המטרה של ליבי אם לא לתת לחיילים מה שהצבא צריך לתת להם ולא נותן? עכשיו גילית את זה?

Marinette

New member
אז עזרתי לנזקק אקראי

בעיניי זה הרבה יותר טוב מאשר לא לעזור לאף אחד. לריב את ריבו לא סותר להביא לו מנה חמה. אפשר לעשות גם את זה וגם את זה. ואפשר לעזור לו בלהפנות אותו לייעוץ משפטי חינם, מה שיעזור לו לריב את ריבו עוד יותר טוב. יש הרבה דברים שאפשר לעשות. המצלמות יהיו שם תמיד? ממש לא. המצלמות לא נמצאות שם בכלל ברוב המקרים שבהם מתבצעת תרומה. תרומות רבות מתבצעות במשך כל השנה ואיש לא מתעד אותן. אגב, התקשורת לא ממש מכחישה ש"יש בעיה" (ראה סיקור הבחירות האחרונות כ"בחירות חברתיות", הביקורת על ביבי, הניתוחים של ההצבעה לגימלאים וכו'). היא פשוט לא נוטה להתמקד יום-יום בסיפור פרטני וקבוע של מצוקות, אלא עושה זאת רק מפעם לפעם; והיא מתארת מצוקות בתדירות לא פחותה מאשר היא "חוגגת" על התרומות שלפני פסח או חנוכה. יש לנו חוסר הסכמה בסיסי בקשר למקומו ותפקידו של ארגון ליבי. קודם כל, ברגע שליבי זוכה להפקיע את כלי התקשורת הממלכתיים לשעות ארוכות של שידורי התרמה, הוא כבר ארגון שמחובר בטבורו חיבור חזק למדינה. הדברים שהוא קונה ועושה חייבים לעבור את אישורו של צה"ל (ואם לא, אז כמו שאמרתי - זה לא בסדר). מעבר לזה, אני לא יודעת למה העובדה שאני בוחרת לתרום לארגונים אחרים נראית לך כל-כך עקרונית בדיון. אתה מבקר אותי על שאני לא תורמת שווה בשווה לכל אדם שנזקק לתרומה בארץ? אני אמורה להיות מדינת סעד שוויונית וחלופית בפני עצמי, ואם אני לא מסוגלת להיות מדינת סעד שלמה אז התרומה שלי לא שווה?

hillelg

New member
אני לא מבין דבר אחד

למה אתה מתלונן על סדרי העדיפויות? זהו תפקיד של המדינה (קונקרטית של התקשורת). אם ישימו לב שאתה מתלונן, יגידו - הנה, יש מישהו שעושה את זה, למה שאנחנו נעשה זאת?

ועוד משהו -

לתקוף אותי באופן אישי לא יעזור לך. אני מאמין שדיירי הפורום יודעים לזהות את הדמגוגיה הזולה שלך.

אני מתנצל אם הייתי פוגעני

לא זו הייתה הכוונה, נסחפתי בהתבטאות שלי. כמוך גם לי אין עניין ללטף את הפופיק ולהצטלם אם וכאשר אני עושה משהו למען מישהו, נראה לי שאתה ואני שותפים לרצון לעשות למען מה שדורש תיקון ויש לנו מחלוקת לגבי הדרך שבה יש לבחור. כתבתי את דבריי מתוך היכרות עם השימחה של מי שקיבל ממתנדבים הזדמנות לקיים את הסעודה באופן חגיגי. אילו הייתי סבור שעל ידי ויתור על התרומה אגרום למוסדות לעשות יותר - הייתי נמנע מכך בחפץ לב, אבל הבעייה היא שאם אתה ואני ואחרים לא נתרום המוסדות הרי לא ישנו את דרכם והנזקקים לא יקבלו מצרכים לסעודת החג, ומכך אני חושש.

לתקוף באופן אישי

ולהשתמש בדמגוגיה זולה זה באמת לא ראוי. הייתי מצפה שגם אתה לא תנהג כך, כמה שורות כאן מעל, בהערתך השנייה להלל.

שימי לב -

בתגובתי להלל מה שאמרתי באופן אישי בא כהערת אגב, לא כטיעון "אתה מנוול אז מה אתה בכלל משמיע קול".

משל

למה הדבר דומה? אדם הנוהג באופנוע, אם יסתכל טוב- טוב על הכביש, קרוב למקום בו הוא נמצא, כדי לדעת אם יש בורות/ כתמי שמן/ פניות- יפול מיד בגלל חוסר שיווי משקל. נהג חייב להסתכל למרחק, ואז ימצא את עצמו מאוזן, ונוהג בביטחון. והנמשל- עזרה במצרכי מזון פוגעת ביכולת של הנצרך לחשוב קדימה, ללמוד לכלכל את מעשיו, למצוא פתרון ארוך טווח, ומעודדת אותו לשמוח בסעודה שקיבל, לאכול, ושוב להיות באותו מצב שהיה לפני כן. אם היה מדובר על רעב ממש- המצב היה אחר, כי אז אין אפשרות לצפות מהאדם להסתכל קדימה, אבל במצב בו נמצאים רוב הנזקקים בארץ, תפקיד המערכת- בין ממשלתית ובין התנדבותית- לעזור לאדם לצאת מהבוץ ולא לעזור לו להשאר שם

ixmix

New member
מזון אוספים לרעבים.

רוב הגולשים פה בריאים, לרובנו יש עבודה סבירה, ההורים שלנו לא זרוקים ברחוב, אין לרובנו צורך בשיקום נפשי, רובנו לא הוכינו שנים רבות, רובינו לא חווינו רעב, חוסר בית וחרדה קיומית. הילדים שלנו לא חולים כתוצאה מתזונה לא נכונה (לאכול לחם שלוש פעמים ביום, ירקות לפני ריקבון ובשר פעם בשבוע, לא לקנות תרופות ועוד - בהחלט גורמים לפגיעה בלתי הפיכה בילדים). רובנו יכלנו ללמוד, אמנם תוך עבודה קשה, קריעת תחת אמיתית - אבסל רובנו יכלנו ללמוד. אנחנו שבעים. יש לנו תרופות כשאנחנו צריכים. אם התינוק שלנו צריך אינהלציה, אנחנו יכולים להוציא 100 שקל לעירבון ליד שרה, וכמה עשרות שקלים לתרופה. רובינו מעולם לא נאלצנו לבקש נדבה, להביט בילדינו ולבכות. נכון, קל לתלות את האחריות בעניים עצמם, לאמר שאם ילמדו להתמודד בחברה תחרותית הכל יהיה בסדר. זה משקיט את המצפון הבוער. קל לחשוב עם הראש, לנתק כל רגש של חמלה, ולאמר שמי שנותן אוכל לרעב, תרופות לחולה וסעד לאשה מוכה - בעצם עושה להם רע, כי איך ילמדו להתמודד? ואיך המדינה תיקח אחריות? קל - אולם לא בטוח שנכון.

אני לא אומר את מה שאני אומר

מהצד של הנצרכים. מבחינתי הם באמת זכאים לכל העזרה שבעולם (ובאמת עדיף לתת להם חכה ולא דג, אבל עכשיו לא נותנים להם לא את זה ולא את זה). מה שאני אומר הוא שהמדינה צריכה לדאוג להם. בזה שהאנשים הטובים (אני באמת מאמין שהם אנשים טובים) נותנים להם דגים, הם פוטרים את המדינה מלתת להם דגים וגם חכות.

אחד מהטיעונים הסטנדרטים של הניאו-

ליברלים: העניים אשמים בעוניים. אם רק היו רוצים יותר היו יוצאים ממנו (אותו רציונל שמוביל לזוועה שנקראת תכנית ויסקונסין). טיעון-הבל. רוב העניים אינם עניים כי אינם רוצים לצאת מעוניים, אלא כי מעסיקיהם גוזלים את כספם אם הם עובדים, או, אם אינם מסוגלים לעבוד (נכים, קשישים, מובטלים מאונס), שהמדינה מתנערת מחובתה לספק להם קיום בכבוד. עם זאת אני מסכים שצדקה מסוג זה היא דבר רע מאוד. היא גם מספקת עלה-תאנה למדינה שמאפשר לה להתנער מאחריותה לכך שאנשים נקלעו למצב כזה של נזקקות ומחובתה להוציאם ממנו, וגם ממרקת את מצפונם של אנשים שתורמים לעוני הזה, אם על ידי פעולותיהם(או חוסר פעילותיהם) הפוליטית, אם על ידי העסקה מנצלת של עובדים ואם על ידי התחמקות מתשלום מסים (חוקית או לא חוקית).

shellyland

New member
אופצייה נוספת:

מי שמוכנ/ה לסייע בהסעת חבילות מזון שכאלה לבתים של נזקקות בירושלים, מוזמנ/ת לשלוח לי מסר.

למעלה