קם לתחייה

Bluescale

New member
קם לתחייה

שלום לכולם! אני רואה שהפורום השתנה בשנה האחרונה שנעדרתי מכאן ואני רואה שהפעילות גם ירדה בפורום - לא טוב. אני חזרתי בנתיים (או יותר נכון, יש לי קצת זמן עכשיו בשביל לענות על שאלות, להציע הצעות וכו'..) אז אם יש לכם שאלות לגבי חלומות צלולים, בקשות , טענות בעיות וכו'... SHOOT. חבל שככה הגיע הפורום למצב של "הרדמות"

makron2

New member
../images/Emo29.gifלא להפריע בבקשה...

הפורום ישן

gggssshhh

New member
איזה צירוף מקרים

גם אני בדיוק החלטתי בימים האחרונים לחזור לחצלל ואתמול (ביום שכתבת את ההודעה) זאת הייתה פעם ראשונה אחרי המווון זמן שנכנסתי לפורום הזה. :) היום החלטתי לחזור כדי לספר על כמעט-חלום-צלול שזכרתי היום בבוקר כשהתעוררתי: אני וחברות של נמצאות בבריכת שחייה אבל היא ע-נ-ק-י-ת - קודם כל המקפצות לתוך הבריכה הן בגובה של 20 מ' מעל המים, והעומק של המים עצמם הוא גם משהו כזה. כל הסביבה מסביב אפורה כזאת, גם המים עצמם. אני זוכרת שעמדתי על המקפצה וממש פחדתי לקפוץ לתוך המים - חברות שלי אמרו שאפשר לעשות קפיצת ראש ושזה לא כואב... אבל אני פחדתי, ואז חשבתי לעצמי: אם זה היה חלום, אולי לא הייתי מפחדת לקפוץ. בעצם נראה לי שזה חלום עכשיו, אבל זה עדיין ממש מפחיד... בטח אם אני אקפוץ אני לא ארגיש כאב ולא יקרה לי כלום כי זה כנראה חלום, אבל זה נראה מציאותי מדיי ואני מפחדת..... אחרי זה החלום המשיך כרגיל אבל זה כבר לא רלוונטי. והנה שוב פעם זה קורה לי מהר מהצפוי - אני מחליטה שאני רוצה לחזור להתעסק בעניין החלומות, אני מתכננת שבמשך שבועיים-שלושה אני רק ארשום את החלומות בלי בדיקות מציאות, רק כדי לחקור קצת את החלומות הרגילים ואולי אפילו לפרש אותם, והנה אתמול אחה"צ מרוב שניסיתי לזכור את החלומות שלי, חלמתי סיוט מזעזע. כמובן שרשמתי אותו והוא התפרש על חמישה עמודים של מחברת ספירלה גדולה. בקיצור, בעקבות החלום הזה בעצם נכנסתי לפורום של החלומות הרגילים וגם לפורום הזה, ואח"כ פחדתי ללכת לישון... ואז נזכרתי שהחלימה הצלולה היא פתרון טוב לסיוטים, כי בעצם מבינים שזה חלום, אבל בגלל שלא הספקתי עוד לעשות בדיקות מציאות, מה הסיכוי שאני אחלום חלום צלול, אז מה הטעם לנסות? אבל עובדה שבסוף בחלום הצלחתי לשאול את עצמי אם אני חולמת. בקיצור, הפורום בהחלט התעורר לחיים! (או יותר נכון, חזר לישון ולחלום צלול...)

silverhawk

New member
WB גם לך :)

כמו שאת בטח יודעת, הדבר שהיה חסר לך זה בדיקות מציאות ושימוש בשיטות להגברת הצלילות. ובהחלט, עצם ההתעסקות בנושא ואפילו ההחלטה עצמה לחצלל עשויה להגביר בצרוה דרסטית את הסיכוי לחלום צלול. שיהיה בהצלחה בהמשך!

makron2

New member
בקשר ליומן...

5 עמודים גדולים לחלום אחד זה קצת מוגזם לדעתי,אני מעדיף דף גדול אחד לחלום,רצוי 2 חלומות לליילה אם אפשר. 5 עמודים על הבוקר זה לוקח ימבה זמן,סחתיין על ההשקעה.

gggssshhh

New member
זה תלוי בבן אדם

וגם במקרה היה לי זמן לרשום הכל כי זה היה אחה"צ והחלום הזה השאיר עליי רושם ממש ממש חזק אז פירטתי כמה שאפשר, חוץ מזה שגם היו לי המון תאורי רגשות. בד"כ גם אני לא משקיעה כל כך הרבה בחלום - אם הוא ארוך אז אני רושמת אותו בנקודות.

Bluescale

New member
זה תלוי בהשקעה שאתה מוכן לשים בזה

גם כמובן בבנאדם. אם הזכרון שלך הוא אסוציאטיבי חזק ואתה בנאדם דידאקטיבי (מסיק מהכלל אל הפרט) אז בהחלט תרשום באופן כללי מה היה וכשתביט בזה אתה כבר תזכר בהההההכל. אם אתה אדם אינדוקטיבי ובעל שליפה אסוציאטיבית די חלשה, אז עדיף שתרשום כמה שיותר ובצורת סיפורת. איך תדע מה אתה? תשאל את עצמך - כאשר מסבירים לי חומר לימודי חדש האם אני מעדיף כמה שיותר דוגמאות (אינדוקטיבי) או שאני מעדיף הסבר כללי ומקסימום דוגמה אחת (דידאקטיבי).

MetalSinagouge

New member
שאלה תאורתית:

אתם יודעים אולי על מחקרים מהמינים או נסיונות שלכם שבהם ניסיתם לזמן זיכרון כלשהו (אדם או אירוע) שבעירות כמעט נשכח לכם, אבל בחלום צלול מופיע בצורה מאוד ברורה וחדה, ופתאום הזכרון שב אליכם בעירות?

Bluescale

New member
כן. ניסוי מספרי הטלפון שלי.

מה נשמע איתך אגב?בכל אופן, נדמה לי שרשמתי הההכל במדריך המלא לחלומות צלולים באנגלית במאמרים פה. יש שם כמה טכניקות נהדרות לשליפה מהירה של זכרון עם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים. איזה סוג של זכרון אתה רוצה לשלוף?

MetalSinagouge

New member
אצלי הכל בסדר, ומה קורה איתך?

הייתי רוצה לשלוף מראה של פנים מסויימות. אולי לצייר אותן (אבל זה כבר פרוייקט לחיים שלמים אני מניח). הפנים המסויימות הטשטשו בזכרון שלי עם הזמן. אני זוכר אותן תאורתית אבל פעם אחת הן הופיעו בחלום וזה היה כאילו ראיתי אותן אתמול... אני רוצה להאמין שזה אפשרי כי זה משהו ממש חשוב.

Bluescale

New member
הכל אפשרי

בנושא הזה. אם ראית פעם את הפנים הללו, תוכל להזכר בהם טוב מאוד בחלום. תשתמש בטכניקות לשליפת זכרון כמו לדוגמה "הקרנה קולנועית" ליצור קולנוע להכנס אליו ולהזמין סרט על אותם פנים. תזכור שדרך עקיפה להשפעה היא יותר קלה בחלום צלול. דרך נוספת היא ליצור מדריך חלום עם אותם פנים בדרך עקיפה. תזכור רק דבר אחד - החלום הוא שלך, התת-מודע עובד איתך בחלום ואתה יכול לבקש ממנו בקשות בחלום באמצעות השפעה סוגסטיבית או השפעה ישירה. אתה באינטרקציה עם תת-המודע בחלום הצלול אז תשתמש בזה. אצלי הכל טוב, אגב, לומד עובד אבל כעת יותר פנוי :) תודה

Mystic Circle

New member
כתבת שאתה מחצלל מ-1999

בכול הזמן הזה, הצלחת פעם למצוא מישהו בחלום והוא זכר את זה למחרת? או נפגשת שם אי פעם עם עוד אנשים שמתעסקים בחלומות צלולים, מפגש מודע וכולכם זכרתם מה היה שם? כמו מפגש במישור האסטרלי.

Bluescale

New member
לא

אני מאוד מתאמץ בלנסות למצוא אנשים שירצו לעשות משהו כמו LUCID CAMP כדי לנסות את זה אבל מאז הנסיונות, אני מתקשה ביותר. רק סביב ה 10% מתעסקים בזאת בעולם אז למה נצפה בארץ? עם זאת, טרם הוכח SHARED DREAMING כך שלא יודע אם בכלל להתייחס לזה או לשלול את זה. כמובן שאין שום בעייה להוכיח/להפריך את התיאוריה הזו באמצעות ניסוי אחד בין שני אנשים שמתמצאים בחצלולים.

Mystic Circle

New member
אולי עם מישהו מהפורום הזה?

בקשר להוכח, אם אתה מכיר את הספרים של רוברט מונרו, הוא דיי הוכיח מדעית שכול זה אמיתי ואפשרי. וקראתי בפורומים בחו"ל על אנשים שמצאו אחד את השני וזוכרים את זה ועל אנשים שנפגשים בחלומות באופן קבוע. ותמיד אפשר לנסות למצוא גם מישהו רגיל שלא מתעסק בזה, "להעיר" אותו בחלום, להגיד לו שהוא חולם. אולי הוא יזכור למחרת..

Bluescale

New member
תשמע

לגבי הוכחות. זה חייב להיות משהו מוצק - זאת הבעייה. חלומות צלולים הם הוכחה מאוד מוצקה. OBE טרם הוכח וחלומות משותפים טרם הוכחו. אני מאוד רוצה לנסות להוכיח או להפריך את קיומן של חלומות משותפים. לגבי ההצעה, האדם השני חייב להיות קרוב - מדובר בפליטה וקליטה של גלי טטא ובטא. אני לא כזה בטוח לגבי מהירותם והשרדותם של הגלים הללו. בכל אופן- זזתי לישון לחלום ואולי לחצלל. בהצלחה ^^

makron2

New member
איך לדעתך זה אפשרי...

איך ניתן לתזמן את מועד התחלת החצלול ע"י שני המשתתפים?,או שלפי דעתך אין צורך בתזמון,במקרה זה איך זה ייתכן?

Mystic Circle

New member
אני לא הוא

אבל אני חושבת שנניח, לישון באותן שעות, אז יש יותר סיכוי שתמצא את הבנאדם. ויש כאלה שאומרים שהזמן הולך שם אחרת לכן אפילו אם הבנאדם ער הוא יהיה שם

למעלה