קלקסן כן או לא

ענבל ח1

New member
אני לוקחת קלקסן נגד ספק בעיה

עשיתי בדיקת קרישיות מעט זמן אחרי סבב טיפולי והייתי עדיין די הורמונלית ותשובה אחת מכל הסט יצאה מתחת לנורמה (לא בהרבה) אבל מסתבר שהבדיקה הספציפית הזו יכולה להיות מושפעת מהורמונים. אז אחרי ייעוץ אצל קופרמינץ הוחלט שאני צריכה לחזור על הבדיקות כשאני ללא הורמונים אבל בינתיים עד אז, אני אטול קלקסן ואם אקלט להריון אז אצטרך להמשיך כל ההריון ליתר ביטחון כדי להסיר ספק, מה גם שבעברי מספר כשלונות והפלה אחת בשבוע 10. אכן נקלטתי עוד לפני שהספקתי לחזור על הבדיקה אז אני עם קלקסן עד הסוף, חמסה. ולכי תדעי- אולי הקלקסן באמת עזר לי...
לדעתי, לכי לייעוץ אצל קופרמינץ גם. הוא בטח יאמר לך לעשות כמוני.
בהצלחה!

אז בעצם הוא המליץ לך בכל מקרה

להתחיל למרות שאין בעיה מוכחת...זאת אומרת שהיד די קלה בנושא? אני לא מתכוונת מתוך ביקורת, אלא כדי להבין גם אם יש סיכון בלקחת סתם...

נועה312

New member
תראי

כן, קופרמינץ ממליץ לדעתי לפעמים מהר מדי על קלקסן גם במקרים שלא באמת צריך אותו, אבל הייתי לפני כמה זמן בהרצאה של מנהל יחידה להמטולוגיה באחד מבתי החולים שבצפון והפקטור שהוא אמר שחייב קלקסן במקרה של קרישיות יתר והריונות הוא פקטור 5.. ככה שאם יש לך בעיה בו, אני חושבת שאת צריכה קלקסן בכל מקרה ושחבל לעשות עוד החזרות בלעדיו.

ענבל ח1

New member
אין בעיה בוודאות

והוא המליץ לי כי לא ברור אם יש או אין. אז על מנת שלא לפספס בגלל זה הריון או להפיל חלילה שוב, הוא אמר שעדיף לקחת. מעבר לכך, הוא היה ממליץ לי גם לקחת לדבריו בלי שהיתה לי בעיית קרישיות רק לטרימסטר ראשון כי לשיטתו זה מעלה את הסיכויים להריון ולידת חי במקרים של כשלונות חוזרים.
מבחינת סיכון בלקחת "סתם", הוא קיים אבל צריך לחשוב אם אולי התועלת תעלה על הנזק והאיזון הזה נעשה תוך לקיחת כל מיני פרמטרים בחשבון, לרבות כשלונות והפלות ובמקרה שלך גם יש בעייה מסוימת אני מבינה, אז אם הייתי מקבלת המלצה, הייתי בוודאי לוקחת.

ענבל ח1

New member
בשמחה! אין בעד מה

היד שלו מאוד קלה במתן מרשם...

ממה שהוא אמר לנו (מקווה שזוכרת נכון):
1. לנשים שהיו להם 3 או יותר החזרות עוברים יפים שלא נקלטו (ללא סיבה ידוע)- ממליץ קלקסן
2. לנשים שהיו להם 2 הפלות/כימיים או יותר, ללא סיבה ידועה- ממליץ קלקסן
3. לנשים שנמצאה בעיית קרישיות בבדיקת דם (במקרה שלנו MTHFR)- ממליץ קלקסן

אז הוא אמר לנו שבמקרה שלנו, שכל השלוש מתקיימים אז הוא ממליץ אפילו להמשיך לא רק עד שבוע 8 אלא עד אחרי "משכב לידה" (כמה שבועות אחרי הריון). הרופא שלי שמאוד סומכת עליו טוען שאין סיבה לקחת. ואני עדיין מתלבטת... (לא מפריע לי לקחת זריקות, לצערי רגילה, אבל מסיבות אישיות חוששת ממדללים).

בלונד23

New member
לי יש חוויה אחרת ממנו

למרות שיש לי במשפחה קרישיות יתר, הוא עבר על הבדיקות שלי וקבע שאני לא צריכה קלקסן. אז לא כל אחת מקבלת ממנו את הטיפול הזה.
בכל מקרה הוא רופא מעולה ואני ממליצה ללכת אליו להתייעץ.

פאשון

New member
חשוב לי לומר על פקטור 5 ליידן

אני לא זוכרת את תוצאת ה-APCR שלי אבל אם היתה חריגה היא היתה קטנה. אני נשאית לפקטור 5 ליידן.
ברקע שלי 2 הפלות וילדה שנולדה IUGR. כלומר הבת שלי הפסיקה להפתח ברחם בשבוע 34. הרופאים התעלמו מזה וכשהגעתי לשבוע 38 כבר היתה לי תחושה שמשהו לא טוב קורה. עליתי לכרמל ואכן לא רק שהיא הפסיקה לגדול השיליה לא תפקדה כמו שצריך וזרימת הדם הלכה למוח במקום לשאר האיברים והבת שלי התחילה להיות במצוקה. זרזו אותי וילדתי. איזה מזל שהיתה לי תחושה והקשבתי לה! אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא הייתי עושה את זה ואני מצטערת שלא עשיתי את זה קודם כשהבחנתי בזה.
חשוב לי לומר - לאורך כל ההריון הרופאים צחקו על קופרמינץ שנתן לי קלקסן. בסוף למרות הקלקסן היו לי עניניים לקראת סוף ההריון. היום אני מזריקה קלקסן לאורך כל הסטימולציה. כלומר חודש שלם!
אני לא בעד הרבה בדיקות ולא צריך להיות לחוץ. אבל בשורה התחתונה לא תמיד יש קורלציה ברורה בין המדדים בדם לבין הנשאות הגנטית. לפעמים הנשאות הגנטית באה לידי ביטוי רק בהריון ובעיקר בשליש האחרון של ההריון. ולפעמים היא לא תתבטא. לצורך העניין- לאימא שלי שקבלתי ממנה את הפקטור 5 לא היו הפלות ומעולם לא היו לב בעיות פוריות.
המלצה שלי - לערוך בדיקות מקיפות כולל גנטיות ולא רק של המדדים בדם כמו APCR במידה ויש הפלות או קשיים להיקלטות.

למעלה