קלקסן כן או לא

קלקסן כן או לא

מתלבטת בנושא...
בבדיקות קרישיות נמצא מדד APCR נמוך מהטווח, מה שיכול להצביע על בעית קרישיות (פקטור 5). עדיין לא עשיתי את הבדיקה של פקטור 5 אז אני לא יודעת בוודאות אם יש לי את זה או לא, והרופא שלי טוען שלדעתו זו לא הסיבה לכשלונות ושזה חסר משמעות ולא צריך לקחת קלקסן.. (אנחנו מטופלים בכלל בגלל בעיית זרע מאוד חמורה, אז זה יכול להסביר)
יש לי תור להמטולוג בשבוע הבא, אבל איכשהו נראה לי שלא יגידו לי משהו חד משמעי אלא שאפשר לנסות.
לא רוצה להוסיף זריקות אבל עוד יותר לא רוצה עוד שלילי או כימי, היה לי מספיק מזה.
אני צריכה להחליט לפני שתהיה לי את התשובה של הבדיקה (אני כבר במהלך סבב).
יש כאן מישהי שלוקחת קלקסן למרות שלא בטוח שצריך?

אני מאוד התלבטתי (ועדיין לא החלטתי סופית), אצלנו יש

שני אללים דפוקים של MTHFR. רופא מומחה אחד אמר שצריך לקחת (כי גם היו הרבה כשלונות, הפלה, כימי וזה מבחינתו מספיק גם ללא ה MTHFR), רופא אחר אמר שמספיק לקחת מינון גבוה של חומצה פולית.
אחרי קריאה מרובה לגבי MTHFR ממה שמבינה לא הראו שקלקסן עוזר, רק אם יש גורם קרישיות נוסף או אירוע של קרישיות יתר בעבר. אבל... פקטור 5 זה הרבה יותר חמור, ועבורו ההמלצה ברורה.
כדי לנסות לענות... אשמח לתזכורת מה עברת עד כה? כמה החזרות כמה כשלונות כמה בטאות חיוביות ללא הריון?

שווה לנסות לקרוא באינטרנט מה האחוז של הנשים אצלהם הערך נמוך ללא פקטור 5...

משהו ששווה לך לקחת בחשבון.. את תמיד יכולה להפסיק באמצע כשתיהיה לך תוצאה של הבדיקת דם (שמקווה שעשית לפני תחילת הסבב).

המון המון הצלחה וידיים מלאות בקרוב..

תודה רבה

ממש מבלבל כשההמלצה לא חד משמעית, אני מבינה אותך...
ניסיתי לברר לגבי האחוזים שאין להם בעיה בסוף בפקטור עצמו אלא רק בAPCR כמו שהצעת אבל לא מצאתי על זה שום דבר, חוץ מהמלצה להמשיך לבדוק כי לרוב התוצאה מעידה באמת על בעיה...
וטוב לדעת שאפשר להפסיק אם מסתבר שאין בעיה
אז תודה:) ובהצלחה גם לך!

לגבי מספרים.. מנסה לעזור-

החלטתי לעזור לך לחפש (-:
אם מבינה נכון אז הסיכוי נמוך מ 50% שיש לך פקטור 5-
Correlation of APC resistance test to the presence of the factor V Leiden mutation. The correlation of the APC resistance test with the factor V Leiden mutation is shown in Table I. No patient with an APC resistance test ratio greater than 4.1 had the mutation. There were 19 factor V Leiden-positive patients with APC resistance tests in the normal range (2.5 to 4.1), for an overall false negative rate of 5.7%. Of 221 total patients with low APC ratios, only 97 (43.9%) were factor V Leiden-positive and 124 (56.1%) were factor V Leiden-negative. All 12 factor V Leidcn homozygous mutants had APC ratios less than 1.8.

(למען ההגינות אומר שגם נתקלתי באתר 'לא פורמלי' אחר שרשמו דווקא הפוך, אבל ללא ציטוט למאמרים וכו..)

בהינתן הרקע שלך, לדעתי כן כדאי לך לקחת. עבור המוטציה שיש לי (שני אללים דפוקים של MTHFR) לא הוכח שקלקסן עוזר (לגבי חומצה פולית כן הראו), לפקטור 5 בהחלט כן. אז גם אם הסיכוי 44%.. ובהינתן זה שהיו כימים.. לדעתי לפחות תתחילי אם זה ותפסיקי אם יסתבר שאין צורך. מה שכן.. אם זוכרת נכון ולא מתבלבלת בפרופילים.. היה לך גם איזשהו מדד שהראה ההפך מקרישיות יתר נכון? במקומך הייתי הולכת להומטולוג לייעוץ בנידון, כדי לוודא שאכן בטוח עבורך להשתמש במדלל. מדגישה שהומטולוג ולא רופא פריון (לדעתי לפחות).

שיהיה המון הצלחה!

וואו איזה אלופה!

צריך לדעת איך לחפש כנראה...אחרי כל הדיון כאן אני נוטה כן לנסות, אבל אני הולכת להמטולוג ביום ראשון ונראה מה יהיה לו להגיד.
ממש תודה לך!

בכיף
. מחזיקה לך אצבעות שזו תהיה ההחזרה המנצחת (-:

נוקי30

New member
אני...

בסבב הקודם, אחרי 3 כימיים הוחלט על קלקסן במינון אמפירי למרות שכל הבדיקות היו תקינות... לא יודעת אם זה הקלקסן או משהו אחר, אבל התוצאה של הסבב חגג החודש שנה

איזה יופי

מעניין מה שאת אומרת...אז למרות שהבדיקות היו תקינות עדיין ניסית, והמשכת גם כל ההריון?

נוקי30

New member
נדמה לי שבר חוה אמר לי להפסיק

בשבוע 7 או 8, לא זוכרת בדיוק...

טוליתי

New member
למה את מתעכבת עם הבדיקה לפקטור 5?

בלי הבדיקה הזו יהיה לא אחראי לצייד אותך "סתם" בקלקסן.
דבר שני, ההחלטה אם לקחת קלקסן תלויה לא רק בתוצאות בדיקות לקרישיות, אלא גם בהיסטוריה המיילדותית שלך. אני רואה שהיה כימי, האם אחד? האם היו הפלות נוספות? כמה כשלונות עברת?

תשובה

חיכיתי לאישור של הקופה ולכן זה התעכב, אולי באמת הייתי צריכה ללכת לפרטי וזהו.
בסבב האחרון היה כימי ולפני זה 8 החזרות שליליות.
והרופא לא ייחס לזה חשיבות..
&nbsp
&nbsp

טוליתי

New member
התשובה לבדיקת פקטור 5 הכרחית ממש.

האם ביצעת את כל סט בדיקות הקרישיות וזוהי הבדיקה היחידה שחסרה לך?
איך איכות העוברים?

מנסה לענות

כי לא בטוחה שהבנתי...עשיתי את רשימת הבדיקות שקיבלתי מהמרפאה של בר חוה כחלק מהבירורים לפני תור ראשון אצלו (אני לא מטופלת שלו). מתוך הרשימה הזו
מדד APCR הוא היחיד שיצא נמוך מהטווח וכשביררתי אמרו לי זה קשור לפקטור 5 אז הייתי צריכה לקבל אישור והתחייבות מהקופה לבדיקה. לא חושבת שחסר עוד משהו.
ובגלל שהבעיה הראשונית שלנו היא בזרע, אנחנו עושים מיון זרע ומגיעים איתו לעוברים טובים.

טוליתי

New member
התשובה לבדיקת פקטור 5 הכרחית ממש.

האם ביצעת את כל סט בדיקות הקרישיות וזוהי הבדיקה היחידה שחסרה לך?
איך איכות העוברים?

hatalya

New member
נצל״ש בבקשה

מה זה פקטור 5? איזו בדיקה עושים לזה ומתי?

האמת שאני

לא יודעת בדיוק להסביר לך מה זה, אבל בדיקות קרישיות עושים אם יש הפלות חוזרות/כימי/כשלונות חוזרים. בבדיקת קרישיות יתר בודקים בין השאר מדד של APCR ואם הוא יוצא נמוך זה מחשיד לבעיה בפקטור 5 שקשור לקרישיות יתר והבדיקה לפקטור 5 היא כבר בדיקה גנטית.
מקווה שהסברתי נכון...

טוליתי

New member
פקטור 5 ליידן

ככלל, הקרישיות בדם מושפעת מגורמים רבים, חלק מהם קשורים במצב הנוגדנים בדם (קרישיות על רקע אוטואימוני) וחלק קשורים בגנטיקה (קרישיות על רקע גנטי).
פקטור 5 ליידן היא מוטציה שהנוכחות שלה גורמת לקרישיות יתר בדם. קרישיות היתר על רקע הטרוזיגוטיות של פקטור 5 (גן אחד פגום מתוך השניים) מעלה פי 7 את הסיכון לסיבוכי הריון כמו: הפלות, סיבוכי שילייה ולידות מוקדמות.
הבשורה הטובה היא שקלקסן (מדלל דם) אמור לעזור ולמנוע את הקטסטרופות הנ"ל (אצלי הוא לא עזר
).

למעלה