קלקסן ועוד

קלקסן ועוד

קצת מבולבלת, אשמח לעזרתכן..
בת 40 (41 עוד חודשיים), אחרי חמישה סבבים טבעיים (אחד עם אוביטרל והשאר בלי כלום) שהעלו חרס.
החלטתי ללכת על IVF וחייבת לומר שעדיין מתלבטת אם לנסות הזרעות עם תמיכה הורמונלית או בגלל הגיל ללכת ישר ל IVF, וגם כאן אשמח לדעת מה דעתכן.
גבי הקלקסן-בירור קרישיות (אחרי הסבבים הטבעיים) על רקע משפחתי העלה פקטור 5 ליידן. בשני ההריונות הקודמים לא ידעתי על הבעיה ולא לקחתי קלקסן והיה בסדר (
), ועכשיו ההוראות של המחלקה היו לקחת מהיום הראשון של הטיפולים ועד סוף משכב הלידה. ההמטולוג רשם לקחת במהלך טיפול הורמונלי ובמשכב לידה, ולשקול במהלך ההריון למניעת הפלה. אני מבינה שיש קשר למניעת הפלות, אבל ראיתי כאן בפורום שרופאים ממליצים מההחזרה ולא קודם. אז המטרה היא למנוע אירועי קרישה בגלל הטיפול ההורמונלי או למנוע הפלות? או שניהם? ומתי להתחיל? ולכמה זמן?
אשמח לשמוע מנסיונכן

טוליתי

New member
בגיל 40

אין באמת זמן לעוד מאותו הדבר, כשמה שעשית עד עכשיו לא הצליח. אפילו קופת החולים מאשרת בגיל צעיר משלך טיפולי IVF. מה גם שאף אחד לא אמר לך שההזרעות לא הצליחו כי לא נטלת תמיכה... מה שכן ידוע הוא שמעל גיל 35 איכות הביציות יורדת, ולכן אין לך זמן.
לגבי קלקסן, בעת נטילת הורמונים הקרישיות עולה, ומי שיש לה בעיית קרישיות יתר מועדת יותר לחטוף ארוע קרישתי. איני רופאה, אבל סבורתני כי ההמטולוג שצייד אותך בקלקסן מאוד אחראי ומקצועי.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה

אני נקלטתי בהזרעה הורמונלית

נסיונות טבעיים/ רק אוביטרל העלו חרס. הזרעה עם גונאל ואוביטרל הצליחה. אחרי גיל 40. חודש אח"כ כבר הייתי עוברת ל IVF (התיק היה מוכן עם כל הבדיקת וכתבתי בקשה לאישור הפריה על רקע גיל, שהתקבלה). גם לי כבר היו הריונות מוצלחים. מסייגת שאני ללא בעיית קרישיות. קיבלתי קלקסן רק אחרי הלידה בגלל הגיל. אם התיק ל IVF עוד לא מוכן, הייתי מנסה הזרעה הורמונלית ובמקביל עושה את הבדיקות (בעלך זרע ו HIV, את פרופיל הורמונלי, פאפ, צילום רחם, כירורג שד, אקג, HIV - מקווה שאני לא שוכחת כלום). בהצלחה!

תודה
ועוד שאלה

הכל מוכן ל IVF, ואני מתרשמת שבאמת חבל על הזמן וכדאי ללכת בכיוון הזה.
השאלה הנוספת היא לגבי ההפסקות- האם לאחר כל חודש שבו היה טיפול עושים חודש הפסקה? האם בחודש הזה אפשר ללכת על הזרעה הורמונלית, או שלא מומלצת שום חשיפה להורמונים?

ראיתי שמדברים כאן על שאיבה על בסיס טבעי

וגם החזרה, ללא הורמונים.
בהמשך למה ששאלתי, האם זה משהו שצריך לבקש מהצוות ב IVF, או שזה מתבצע דרך רופא (ציבורי/פרטי)?

טוליתי

New member
בציבורי פחות ששים להשתמש בטיפול המעולה הזה

אבל עד שלא תנסי IVF רגיל, לא תדעי אם את צריכה טבעי.

mevugeret1975

New member
מה בודקים לקרישית יתר?

רופא נשים בקופה לא בדק אותי לזה, למרות שיש לי בעיה של חסימה בוורידים ברגליים (עשיתי 2 ניתוחים בשנתיים אחרונות) וגם לשני ההורים שלי. רשם זריקות הורמונים. אז צריך לבדוק קרישיות יתר לפני שמקבלים טיפול הורמונאלי (בלי ivf)?

אני לא יודעת איך זה בד"כ

גם אחותי נשאית וכשאמרתי (כחלק מהתשאול) שלחו אותי ישר לבירור המטולוגי.
למיטב הבנתי יש קשר בין מצב הורמונלי וקרישיות-ראי למשל תשובתה של טוליתי למעלה.

עוד שאלה לגבי מחיר קלקסן בכללית

כרגע שילמתי מחיר מלא, האם מקבלים החזר או הנחה (כאמור מאובחנת כהטרו לפקטור 5)- איך זה אמור לעבוד?

טוב, כיוון שכבר פתחתי כאן לעצמי שרשור קלקסן- עוד שאלה

לחברות שמזריקות קלקסן במקביל לזריקות נוספות- איך אתן משלבות בין כל הזריקות? כרגע עם פרגובריס וקלקסן- האם להתמיד עם קלקסן תמיד באותו צד ופרגובריס בשני, או לסרג? ומה לעשות כשמצטרף צטרוטייד?

Kapachka

New member
כל יום כל הזריקות בצד אחד

למחרת כל הזריקות בצד אחר, וחוזר חלילה.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה!!

ואת עושה את כולן בו זמנית?

כי ההורמונים אחה"צ-ערב, אבל הקלקסן בבוקר (למדתי מהפורום שפחות כואב), ואחרי הקלקסן כואב לי באותו מקום ליומיים לפחות..

Kapachka

New member
כן, עושה את כולן ביחד

אין לי כוח לטקס הזרקות פעמיים ביום.
ככה מתקתקת את כולן. בשיא היו לי 4 זריקות יומיות

Kapachka

New member
אני לוקחת מרגע הזרקת הורמונים

ואמורה לקחת עד סוף משכב לידה (מקווה להגיע לשם בקרוב).
אם ישנה המלצה לשקול להזריק הייתי מחמירה ומזריקה לכל אורך ההריון. הזריקה לא נעימה, אבל זה שווה את זה בסוף. לא הייתי משאירה פתח לסיכון שמשהו ישתבש בהריון כל כך יקר.

תודה!

כמוני כמוך, התחלתי עם תחילת הטיפול ההורמונלי. מוצאת את זה די מנג'ס ולא נעים כמו שאמרת..
&nbsp
ומאחלת שתגיעי בקרוב

למעלה