שימו לב: הריון כימי וקרישיות ייתר

3 איב

New member
../images/Emo26.gifשימו לב: הריון כימי וקרישיות ייתר../images/Emo36.gif

אחרי 3 הריונות כימיים הרופא שלי שלח אותי לבדיקת קרישיות ייתר. נמצאתי חיובית באחד מהפרמטרים. הלכתי להתייעצות אצל המטולוג, ממוחה לקרישיות ייתר, שטען באוזני שאין שום קשר בין בעיית הקרישיות לבין ההריונות הכימיים. לדברייו, קרישיות הייתר יכולה לגרום להפלה משבוע 10 ואילך, כך שאם הייתי מתייעצת איתו, הוא בכלל לא היה שולח אותי לבדיקת קרישיות. רופא הפוריות שלי טען אחרת לגמרי, ובהמלצתו הלכתי לייעוץ אצל פרופ' מיכאל קופרמינץ, מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה בביה"ח ליס, שחקר את נושא קרישיות הייתר והריונות. שסיפרתי לו על דברי ההמטולוג הוא פשוט רתח. הוא אמר שההמטולוגים לא מבינים שום דבר בהריונות, ובגלל הבורות שלהם נשים משלמות מחיר גבוה. הוא אמר שיש קשר ברור וחד משמעי בין קרישיות ייתר והריונות כימיים, הפלות, מות עובר, ורעלת הריון. הוא אמר שמגיעות אליו נשים אחרי 6-8 הריונות כימיים, ואם מישהוא היה עושה קודם את הקשר בין קרישיות הייתר שלהן להריונות הכימיים, הרבה סבל היה נחסך מהן. לטענתו, כל הריון כימי הוא הריון לכל דבר, גם אם הסתיים אחרי ימים ספורים, והוא סופר זאת כ"הפלה". הטיפול בקרישיות ייתר - הזרקת קלקסן במהלך כל ההריון ועוד כחודש אחריו. בנות - מי מכן שעברה הריונות כימיים או הפלות ועדיין לא עשתה בדיקת קרישיות יתר - שלא תחכה. זו בדיקת דם פשוטה, אם כי- לא עושים אותה בכל מעבדה. תלחצו לקבל הפנייה לבדיקה הזו, אולי שם טמון הסוד לאי ההצלחה. ושיהיה לכולנו בהצלחה...........

peach77

New member
בהחלט חשוב

לפני כמה שנים היו לי שתי הפלות טבעיות, שתיהן בשבוע 7-8. עכשיו, אחרי שלושה הריונות כימיים בשבעה חודשים אני מתחילה בירור של קרישיות יתר. את יכולה אולי לרשום איזה פרמטרים בדקו אצלך? בינתיים נשלחתי לבדיקות שהקופה מכסה, ורשום לי שם prothrombin time ו-ptt. רציתי לדעת אם יש עוד סוגים של בדיקות שכדאי לעשות. לגבי הזריקות- מתי מתחילים אותן? כי אצלי,למשל,רואים בבדיקה ביתית פס חלש יחסית,ועד שיש אישור של בדיקת דם זה נגמר.

3 איב

New member
תשובות:

לגבי הזריקות: הרופא שלי אומר שיש מחקרים שמראים שקרישיות יתר מפריעה להשתרשות העובר, לכן, כשעושים הפרייה, מתחילים להזריק קלקסן יום לפני החזרת העוברים. לחכות לבטא - עלול להיות מאוחר מדי. לגבי הבדיקות: יש כמה פרמטרים שאפר לבדוק בהקשר של קרישיות יתר. כשהוא שלח אותי לבדיקה, הוא צייד אותי בהפנייה לבדיקת כל הפרמטרים. כמובן שעדיף לבדוק הכל במכה אחת. אני מעתיקה לכאן את מה שמופיע בטופס הבדיקה שלי: Lupus anti coagulant APTT Lupus anticoagulant DRVVT Factor VIII MTHFR Prothrombin 20210 APCR (APC Resistance) Protein c-Activity Protein S Free ANTI THROMBIN 3 Fibrinogen (Hypercoag.)

peach77

New member
איב ואוטואמא

תודה ושאלה- כל הבדיקות שברשימה הן משהו שממומן על ידי קופת חולים או שיש בדיקות שצריכות אישור מיוחד/ לעשות פרטי? רופאת המשפחה שלי נתנה לי הפניה רק לשני דברים. מה עושים לגבי כל השאר?

3 איב

New member
בדיקות

אני במכבי, רופא הפריון שלי נתן לי את ההפניה לכל הבדיקות, לא הייתי צריכה אישור מיוחד ולא עלה לי כלום. האם יש לך רופא פריון? רופאת משפחה היא לא תחליף לרופא פריון. או שתראי לרופאת המשפחה את הרשימה ותבקשי ממנה הפנייה לכל הבדיקות. סביר להניח שאם היא לא עוסקת בענייני קרישיות ייתר באופן קבוע, היא לא ממש מכירה את הבדיקות.

באנית

New member
איב

את יכולה אולי לומר מי רופא הפריון שלך? אשמח לדעת את שמו (פה או במסר) תודה

3 איב

New member
באנית

ד"ר אריאל וייסמן מהמרכז לבריאות האישה של מכבי בראשון לציון. מקבל גם פרטי בתל אביב

אני מצרפת הסבר על קרישיות יתר

יש יותר מ-20 גורמים לקרישיות יתר, חלק מהבדיקות אפשר לעשות די בקלות, את הרוב יאשרו רק אחרי 2-3 הפלות או כשלונות רבים בIVF.

רשימת הבדיקות

חלקן עברתי בעצמי, חלקן קיבלתי מבנות בפורומים השונים. חשוב לציין שלא כל אחת צריכה לעבור את כל הבדיקות הללו. יש בדיקות שרק אם קיבלתן תוצאה לא טובה בבדיקה אחרת צריך לעשות. בכל אופן חשוב להתייעץ עם המטולוג ועם מומחה הפלות חוזרות (אני ממליצה על פורפ' קרפ), שיפנו אתכן לבדיקות נוספות עפ"י מצבכן הספציפי, היסטוריה משפחתית וכו'. * שישון/קטנה אני לא זוכרת אם הקבצים האלה שמורים בפורום, אבל כדאי.

אני עברתי בדיקות קרישיות יתר

אני בכללית ואישרו לי בגלל שיש בעיה גנטית במשפחה (בנות דוד) - למרות שהבדיקות הגנטיות הן בתשלום. לכל השאר קיבלתי טופס 17. להפתעתי (ולא היתה לי שום סיבה לחשוד בכך) הסתבר שיש לי תוצאה חיובית דווקא בבדיקה שאינה גנטית (אלא נרכשת). אני רק חושבת שאם לא היתה לי היסטוריה משפחתית לא הייתי הולכת לבצע את הבדיקה. הרופא שלי אומר שכיום ידוע שקרישיות מפריעה גם להשתרשות. וצריך לזכור שיש טיפול לענין. בקיצור אני הייתי ממליצה גם למי שיש לה כשלונות חוזרים וודאי למי שעברה הריונות כימיים או הפלות לבצע את הבדיקה, גם בתשלום.

panda321

New member
פשוט מרגיז שיש רופאים כאלה

אני לא מאמינה שנאלצת בגילך לעבור 3 הריוות כימיים כדי שישלחו אותך לבדיקות קרישיות! ועוד הטמטום של ההמטולוג שהחליט שעד שבוע 10 קרישיות לא מהווה בעיה
יקירתי,למיטב ידיעתי יש עוד בדיקות שעוד לא עשית (אני עשיתי 14, לא כולל בדיקה ששמעתי עליה מיאסי לאחרונה, ואני לא זוכרת את שמה, נדמה לי שפרוטאין C). אני מקווה שעכשיו תראי שינוי מבורך

אני רוצה להוסיף

שלמרות שלא התגלתה אצלי בעית קרישיות כל הרופאים שראיתי המליצו לי להמליץ קלקסן (החל מיום לפני החזרה) כיוון שקיימים גורמי קרישיות שעדיין לא התגלו. (אני אחרי 3 הפלות וכמעט 4 שנים של נסיונות וטיפולים.)

למעלה