הפעם לא בשלוף, מצאתי חוקיות 32
אהבתיהפעם לא בשלוף, מצאתי חוקיות 32
קלללללל העתקתי
באיזה חוקיות השתמשת?
האם התכוונתבאיזה חוקיות השתמשת?
האם, כמוני, במכפלה של חזקה של עצמו כפול שאר האיברים?
בערך, התכוונתי שהמס' בחזקת עצמו, קרי אם יש '1' אז 1^1 ואם '2' אז 2^2, אם 3, אז 3^3, אך במקרה המסויים של התרגיל כאן, גם ריבוע קולע למטרה, כי השוני מתחיל במס' '3' וזה לא קיים כאן.האם התכוונת
המספר בקודקוד השמאלי מוכפל בעצמו, ואז במספרי שאר הקודקודים??
נהפוך הוא, הפיתרון שלי הוא ג'נרי, לא העדפתי אף משולש, אלא חישבתי עפ"י קודקודי המשולשים עפ"י החוקיות שמצאתי כאשר אפשרי החוקיות שלי, או במה שמתחשבת חשבה שהתכוונתי שזהו המקרה הפרטי של החוקיות שמצאתי ואילו בפיתרון שלך, אתה הנחת סדר מסוים, כאשר הנחה זאת הייתה נכונה, אם המשולשים היו מסודרים בשורה אחת, אך הם לא!לדרך הפתרון שהצגת קוראים בשפה עדינה -'לאנוס' את התשובה בצורה ברברית. במתמטיקה יש סדר והרמוניה,
ואף על פי כן לא מצאתי בדברייך שום הסבר -מדוע העדפת את המשולש השמאלי דווקא ?
למרות שכבר בהתחלה 'תחרה' הדגישה כי הפתרון חייב להתאים בכל המשולשים ושצריך לחשוב.
מסתבר שיש יותר מפתרון אחד.זה גם נכון , הם לא ממש בשורה ,
אבל אם תקרא בסדר קריאה משמאל לימין כמו שרושמים מספרים אז יש סדר של שורה עליונה ושורה תחתונה שבקצה מחכה השאלה.
כשלמדנו לחקור פונקציות למדנו לא להזניח אף אחת מהאפשרויות. גם כשהגענו לפתרון הגיוני על סמך הנחה מתבקשת היינו חוזרים לנקודה בה הנחנו את ההנחה ובודקים מה קורה ללא אותה הנחה. כך שגם חיפוש חוקיות מהסוג הלא מיידי- לגיטימי כפתרון, מה שלא גורע מטיבו של הפתרון האחר.הפתרון 'השני' נובע ממניפולציה מתמטית. בה מתמרנים את הדרך לפי התוצאה. במקום להתוות את הדרך ולהגיע לתוצאה.
במתמטיקה פתרון נחשב כשיש איזון בין שני צידי המשוואה, ופה אין משוואה וכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה.
אם ניגשים לתרגיל בלי שום הכנה מוקדמת עם כלים מתמטיים מורכבים כמו כפל וחזקות.
בסך הכל בכל משולש יש ארבעה תאים,
בכל תא יש מספר שונה של חרוזים, (נניח) , זה לא צריך להיות כלכך מסובך.
אפשר להרכיב משוואה עם נעלם אחד בכדי למצוא את המספר החסר.
הבעיה עם מניפולציה מתמטית היא שהיא נותנת לך פתרון נקודתי לבעיה,
נכון, בסופו של דבר, נתת פתרון והסברת את הדרך, אבל אי אפשר להחיל את הטקטיקה הזאת בהמשך,
כי אם היו עוד משולשים הכלל הזה לא היה עובד.
כןהאם התכוונת
המספר בקודקוד השמאלי מוכפל בעצמו, ואז במספרי שאר הקודקודים??
מוכר לי.קל לאללה. יש לי כבר 7 תשובות.
הבעיה היא שאף אחת מהן לא נכונה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.