קליע

קליע

שלום לכולם, קליע במשקל 2 גרם נורה מתוך קנה באורך 0.5 מטר ובקוטר 8ממ' באמצעות גז דחוס בלחץ 40 אטמוספרות. מה תהיה מהירות הקליע? (כמובן שכל התנאים אידאלים). לכאורה בעיה פשוטה. כח קבוע לאורך מרחק ידוע, נותן את העבודה. העבודה שווה לאנרגיה הקינטית של הקליע, וממנה אפשר לחלץ את המהירות. אמה-מה, לא הולך לי. אני מעדיף לא להגיד מה יצא לי כדי לא להטות את החישוב שלכם (וגם בגלל הבושה...). אשמח אם מישהו יוכל לכתוב את התוצאה. תודה,

bambipoop

New member
פתרון

F-כוח דוחף P לחץ A שטח m מסה v מהירות x מרחק P=FA F=P/A=P/πr² W=Fx Ek=W Ek=Fx 0.5mv^2=Fx v^2=2Fx/m z v=sqrt(2Fx/m) z

תודה אבל...

אני חושש שיתכן שהטעות שלי נובעת משימוש ביחידות שגויות (כגון ניוטון לעומת קילוגרם). לכן אודה אם תוכל לבצע את ההצבות ולתת את התוצאה. אני לא מבקש את זה מעצלנות. אחרי כמה שעות של מאבק, זה מה שנותר לי... תודה,

bambipoop

New member
אני חושב ש...

892.28m/s הדבר שאני לא בטוח בו זה היחידה אטמוספירה, בגלל שזאת לא יחידת SI אז אני חושב שאולי עשיתי שימוש לא נכון בה, בכל מקרה זאת לא הנקודה בתרגיל אז אני לא חושב שאתה צריך להתאמץ כל כך....

הסתדרנו ../images/Emo13.gif

טעית בחישוב הכח (צריך להיות לחץ כפול שטח). אני טעיתי בתוצאה הנכונה הדרושה, אבל בשילוב עם החיזוק שקיבלתי מהנוסחאות שפרטת ראיתי את האור. למיטב הבנתי אטמוספרה = 1,000,000 פסקל, שהיא יחידת המידה הדרושה, אם כי אני לא סגור האם זה הערך המדוייק, או שעיגלו כאן את ה-"9.8" הידוע של הניוטונים ל-"10". הרבה תודה

deathcaster

New member
היכן ראית כאן שימוש בתאוצה ?

אני מצרף כאן את הפתרון שלי (בקובץ המצורף) אני אשמח אם תעבור עליו ותראה אם לי יש טעות... בעקרון אפשר לחשב את המהירות גם מקינמטיקה ולא מאנרגיות, אבל זה יוצא אותו דבר ממילא

SAME SAME

לי יצא כמו לך. כתבתי בטעות שפסקל הוא מליון אטמוספרות, מפני שהתפלק לי אפס אחד מיותר. אבל את החישוב עשיתי נכון (לפחות זה) לפי 100,000. וסתם שאלה - למיטב הבנתי פסקל זה הכח בניוטונים למטר רבוע. אם אטמוספרה אחת היא קילוגרם לסמ"ר, האם פסקל אינו 1(קילוגרם) כפול 10,000 (סמ"ר במ"ר) כפול 9.8 (כדי להפוך קילוגרם לניוטונים)? תודה,

deathcaster

New member
תגובה

ההגדרה המדויקת של אטמוספירה היא "אטמוספירה אחת מוגדרת כלחץ שמפעיל עמוד כספית בגובה של 760 מ"מ" , אין ספק שכאן בלחץ ורטיקלי אפשר להכניס לחישוב את תאוצת הכבידה... וזה נכון, רוב מדי הלחץ אכן משתמשים בעיקרון זה... במקרה הזה, מדובר בלחץ אופקי, שבמרחק שהקליע עובר, השפעות לחץ האוויר ותאוצת הכבידה זניחות לחלוטין...... אין צורך להכניס לחישובים את תאוצת הכבידה, היא ממילא מגולמת רק במעבר האוטומטי בין אטמוספרה לפסקל. ובכיף

למעלה