קליניקה

Infinity222

New member
קליניקה

אני מתחיל השנה קליניקה ויש לי כמה שאלות בנוגע להתנהלות ולעבודה בקליניקה במהלך השנה:
1. כמה עבודה זה "בתכלס"? האם זה עלול לפגוע בממוצע ציונים בהתחשב בכך שאני מתכננן גם לעבוד במשרה חלקית?
2. איזה ציונים נותנים בדרך כלל בסוף השנה? הבנתי שאין נרמול וגם לא דופקים אף אחד מבחינת הציון אך, מנסיונים, על איזה טווח ציונים מדובר? לצורך העניין, האם זה צפוי להשפיע על אחד שיש לו ממוצע מעל 90?
3. האם נהוג לקבל מכתבי המלצה מהמנחה/מרצה של הקליניקה? כמובן, במידה ומישהו חיפף כל השנה אז מן הסתם שלא יתנו אך עד כמה נהוג לחלק מכתבי המלצה בקליניקה.

תודה רבה לעונים

lol65

New member
זה הכל תלוי בקליניקה

ובמוסד הלימודים. לכל קליניקה נהלים משלה ועומס משלה. לא נראה לי שיש בעיה לקבל המלצה בקליניקה אם באמת מגיע לך

Myrath1

New member
תלוי במנחה ובקליניקה

נראה לי שלרוב מפרגנים במכתבי המלצה.
ותראה זה מאוד תלוי במוסד לימודים ובקליניקה, בעיקרון אין נרמול והציונים מאוד טובים אבל אצלנו הציונים נעו בין 80 ל95-100, כאשר לא מעט סביב השמונים.

Infinity222

New member
80???

רציני? שמעתי שיש סה"כ ציונים טובים אבל 80 או אפילו 85 זה לא להיט במיוחד בהתחשב בכך שמודבר ב-6 נ"ז

Myrath1

New member
תראה

שמעתי על קליניקות שהיה בהם סבב של 90 ומעלה. לפי מה ששמעתי אצלנו נתנו הוראה לרסן את העניין ואני מסכים איתך שמצפים ליותר.
בגדול ממוצע הציונים הוא 88 ואם אני לא טועה גם החציון איפשהו בסביבה אז קח בחשבון שאם תשקיע באמת 90 ומעלה זה די מתבקש. היה חשוב לי בכל זאת להראות את הצד השני של המטבע, כי אנשים כבר התרגלו לחשוב שה90 בקליניקה הוא אוטומטי. אני חושב שזה תלוי גם בקליניקה ובמוסד הלימודים, עם כל הכבוד להיעדרו של הנרמול וכו'.
בכלל... אני בעמדה שלא לפתח ציפיות רבות מדי במסגרות של פרויקטים כאלו (סמינריון/קורס מצומצם וכו').
לעומת זאת היה לי קורס 2 ש"ס שהוא מעין פרויקט כזה, שבו הרוב המכריע מעל 90 ואין מתחת ל86.

Infinity222

New member
ברור

אני לא מצפה ממישהו ש"זרק" כל השנה בקליניקה לקבל סביב ה-90 אבל, סתם נניח,התכוונתי למישהו שמשקיע באופן סביר, אז ציון של 90 אכן מתבקש
&nbsp

Myrath1

New member
אז אצלנו

היה צורך בהרבה יותר מהשקעה סבירה לדעתי. עם זאת, שוב, יש קליניקות שהיה בהם הרבה יותר שכונה ושמעתי על מקומות שבהם כמעט לא היה מתחת ל90 (כמו בקורס שציינתי שהייתי בו, אבל רק בקליניקה של 6 ש"ס). מה שאני אומר זה שמה שאתה מתאר הוא אפשרי וקורה, אך עדיף לא לצפות כי הרבה פעמים זה לא ככה.
אישית בקליניקה שלי היו לא מעט 90 בכלל, אבל היה קשה להשיג ציונים כאלו.
אם מה שאתה שואל זה על קליניקה בהשוואה לקורס רגיל - אז קליניקה עדיפה בהרבה והציונים הרבה הרבה יותר מובטחים.

Infinity222

New member
דווקא בקורס רגיל

דווקא בקורס, לדעתי האישית, יחסית יותר קל להוציא ציון גבוה כי אתה יודע פחות או יותר מה המרצה מחפש, לכן יותר קל להתכונן עליו. מנגד, כפי שתיארת, בקליניקות העבודה שונה לגמרי ואין לך באמת יכולת לדעת מה טיב העשייה שלך עד שבסוף נותנים לך ציון

Myrath1

New member
לא מדויק

המקרה שלנו הוא יחסית קיצוני (מנחה עוף מוזר) והיו פעמים לא מעטות שזלזלתי בקליניקה.
בקורסים רגילים יש נרמול. בנוסף, קשה לדעת מה מרצה מחפש. יש צ'קליסט, בסדר, אבל זה לא כל כך עוזר.
בסופו של דבר תשקיע, תהיה בעניינים, תשתתף, תעשה את מה שצריך וה90 הוא כמעט מתבקש.
וקח בחשבון שיש קליניקות לא מעטות שבהם הכל תמיד שכונה וכולם 90 ללא קשר להשקעה.

למעלה