קליל כזה...

conatus

New member
קליל כזה...

בעצם שאלת השאלות מבחינתנו מתחלקת היא לשתיים : 1. למה אנו נמצאים פה ? 2. מדוע התהוותה בנו התודעה ? אפשר גם לשאול שאלה שלישית שהיא נגזרת מהשתיים : 3. מדוע אנו מודעים להימצאותנו ?

שמירה

New member
שאלה יפה קונאטוס

פעם ראשונה שאתה שואל שאלות לעניין! כל השאלות הללו לפי דעתי נותנות אינפורמציה ראשונית לגבי עובדת היותנו כאן רק מתוך כך שהן מסוגלות להישאל. 1. למה אנו נמצאים פה? מכאן נגזר שיש סיבה להיותנו כאן. 2. מדוע התהוותה בנו תודעה? מכאן אנו למדים שיש מטרה לתודעה שלנו ולכן אנו מחוייבים למצוא את המטרה הזו בכל מחיר. השאלה השלישית דומה לשניה.

conatus

New member
לכל דבר סיבה...

משפטך הראשון הוא משפט סתום בעיניי : " כל השאלות הללו...נותנות אינפורמציה ראשונית לגבי עובדת היותנו כאן רק מתוך כך שהן מסוגלות להישאל" אני טוען שהסיבה ששאלה יכולה להישאל יכולה להיות בלתי תלוייה בעובדת הימצאותנו כאן... כשאת טוענת שיש סיבה להימצאותנו כאן מבלי יכולת להצביע על אותה סיבה הרי שדברייך נשארים בגדר הנחה בלבד ( התבססות על טענה לוגית פשוטה של שרשרת סיבה ותוצאה ) ובעצם לא חידשת דבר למאגר המידע האנושי הידוע עד כה... על פי מחשבותייך - אנו למדים שיש מטרה לתודעה שלנו מהסיבה שהיא התהוותה... גם כאן אני מוסיף שדברייך נשארים בגדר הנחה בלבד... את מוסיפה ואומרת שאנו מחוייבים למצוא מטרה זו בכל מחיר ואני לא יודע על סמך מה את אומרת דברים אלה... האם יש בהם אמירה מובלעת שלמעשה זוהי תכלית האדם - מחוייבותו למציאת המטרה שלשמה התפתחה תודעתו ??? אם אני מסכם את דברייך הרי שבסך הכל הצבעת על קשרים סיבתיים ובתמצות קל ביותר אמרת שישנן סיבות להימצאותנו כאן ולהתהוות התודעה...

שמירה

New member
יפה קונאטוס ../images/Emo45.gif

אבל לצערי הרב כנראה יש לך באמת קושי להבין דבר מתוך דבר. הנח לי להסביר את עצמי (אגב, אתה אנגלי אולי??): לפי קאנט, כל מושג שיש לאדם שאינו ערבוב של מושגים קיימים, מצביע על קיומו של המושג כעובדה קיימת. דוגמא: המילה נצח מצביעה לפי קאנט על העובדה שנצח קיים, כלומר שיש כזה דבר שנקרא נצח. לעומת זאת מושג כמו פרה ירוקה עם גלגלים וכנפיים לא מצביעה על עובדת קיומה מאחר שלקחתי כמה מושגים שמוכרים לי מהמציאות היומיומית (כלומר, אני יודעת שיש פרה ואני יודעת מה זה צבע ירוק ומה זה גלגלים ומה הם כנפיים ופשוט חיברתי ביניהם). כך שאם אתה מעלה שאלות שנוגעות למודעות עצמית, לכך שיש מטרה לקיומנו וכו', עצם השאלה מצביעה על כך שקיים כזה דבר. עכשיו, מאחר ששאלות מסוג זה עולות (ולא רק אצלך כמובן), הרי שניכר שדבר זה מטריד אותנו וחשוב לנו. עצם העובדה שזה חשוב לנו מחייב אותנו (לפי דעתי) למצוא את סיבת קיומנו. מי שמתעלם מזה, מתעלם מעצמו ומקיומו. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי.

conatus

New member
היה היה...

שמירה, חשבת אולי שלא מדובר בקושי שלי להבין, אלא דווקא בקושי שלך להסביר ולהיות צלולה ובהירה - נקודה למחשבה... לפ אסף ( על משקל לפי קאנט ) רק העצמים גורמים לנו שנמשיגם ועל כן אין בנמצא עצם מוחשי המתקרא נצח והמסקנה מבחינתי היא ברורה ופשוטה ביותר - נצח הוא מושג מופשט שקיומו הוא בראשנו ( ישות שבתבונה ) בלבד. אני מחזק את הטיעון שלי על ידי שני דברים : הראשון : לא ניתן להוכיח נצח מפאת אפסות האדם מול הנצח ( במידה וקיים כמובן ) ואיך אני יכול לטעון לקיום של משהו שאיני יכול לתפוס ובוודאי לא להוכיחו... השני : קאנט ז"ל כבר לא בין החיים ממש כפי שאנחנו לא נהיה בין החיים בעתיד...קאנט טען שהנצח קיים אבל הוא לא איתנו כאן היום...מה הנקודה ? הנקודה מאוד פשוטה : קאנט מת ועימו אמירותיו...נכון אנו זוכרים אותם כי הוא העלה אותם על הדף...אנו זוכרים את דבריו כמילים וכמושגים...ואני טוען שזה רק מה שהם...בדיוק כמו המושג נצח... אשמח לשמוע את תגובתך... וברצוני לסיים בנימה אישית - לאחרונה אני רואה שיפור ביכולת שלך להתכתב ולהחליף דעות ולהתנתק רגשית...אולי השפעתי עלייך...מי יודע...

שמירה

New member
בטח שאתה משפיע עלי

רוב שפע ואהבה! תודה! אגב, לפני שאגיב, גם שפינוזה מת. אז זה גם אומר שכל דעותיו ורשמיו מתו עימו, נכון??? או אולי אתה המחליף שלו??? כך או כך, זה לא משנה לי אם קאנט אמר את מה שאמר או קוקוריקו התרנגול. עצם הרעיון נראה לי וזה משהו אמיתי לפי דעתי שבחרתי להעלות בדיון. ולגבי תשובתך: נצח הוא מושג שקיים בנו וחובת ההוכחה שזה מושג שאינו מעיד על קיומו - חלה דווקא עליך!! תוכיח לי אתה שנצח לא קיים!! למה? פשוט מאוד: אם אתה טוען שמשהו לא קיים, זה אומר שבדקת שזה לא קיים, כלומר הסתובבת בכל העולם, בכל הזמנים (גם עתיד וגם עבר), בכל היקום ואתה יכול להגיד בוודאות שאין כזה דבר. עכשיו, מאחר שאין אדם בעולם שיכול להיות בכל מקום ובכל הזמנים בעת ובעונה אחת, אנחנו עדיין בספק אם המושג או העצם הספציפי שאת קיומו או חוסר קיומו אנו רוצים להוכיח, קיים או לא קיים. כך שהמושג נצח, כל עוד לא הוכחת שאינו קיים, עדיין קיים הספק שהוא כן קיים. לוגיקה פשוטה. אשמח לתגובתך.

conatus

New member
שמירה היקרה

היי לך ואין צורך להודות...אנחנו כאן אחד למען השנייה... בדיוק כפי שטענתי שקאנט המנוח על גאוניותו הצטרף לעולם שכולו טוב...אני מצרף אליו את שפינוזה על תורתו...הרי כשטענתי שמושגיו של קאנט נעלמו איתו התכוונתי לומר שהרי אנו מסכימים על כך שלכל דבר סיבה ותוצאה וכן הלאה...השכל של קאנט הוא הסיבה למושגיו...בדיוק כמו שפינוזה...ד"א נהיר וברור לי שתורתו של שפינוזה היא מטאפיסית ואני מביא דוגמאות ממנה רק כנגד אותם שמעלים כאן תורות מזנים שונים ומשונים שלא ניתן להוכיחן ובנקל לסתור אותן...בשאר הזמן אני נסמך על תבונתי... אני גם ער לכך שאת המושג נצח לא ניתן להוכיח הרי אנו בני האדם במידה והנצח קיים מהווים כל אחד בפני עצמו רק שנייה מתוכו והכיצד שנייה תוכיח אינסוף שניות כדברייך..."הסתובבת...בכל הזמנים"...הרי אותה טענה שטענת כלפיי תקפה בדיוק לגבייך הרי גם את לא תטיילי בכל הזמנים על מנת להוכיח קיומו של נצח... האם נצח הוא התהוות אינסופית בעינייך...?...בטרם היה האדם האם היה נצח...?...ולאחר העלמות האדם מעל פני האדמה האם יהיה נצח...?...הרי לא יהיה מי שיגדירו... מהמעט שאני יודע על תורת היחסות מכנה אינשטיין את הזמן המימד הרביעי מימד שנתון להשפעות המרחב והרי נצח נתפס בעינינו כזמן רציף...אם הזמן הזה עלול להעלם/להשתנות בעקבות שינויים במרחב הרי שלא ניתן לדבר על נצח...כמו כן על פי אותה תורה יש סיכוי שהיקום בנקודה מסויימת קורס תחתיו ומתכווץ במקום להתפשט גם אפשרות זו יכולה לבטל קיומו של נצח... גם העובדה שיקום זה משתנה ואנחנו יודעים זאת בוודאות יכולה לבטל קיום של נצח... נצח הוא מושג מהמושגים המופשטים שלא ניתן להוכיחו...ואת צודקת גם לא ניתן לסותרו...כמו אלוהים...אני טוען שנצח הוא מושג יחסי...נצח קיים ביחס לאדם... תודה לך על הדיון המהנה...אני מתחיל לחבב אותך...

אנו נמצאים כאן כי....../images/Emo24.gif

לנשמה שבחרה לרדת לתוך גוף פיסי יש תיקון אחד מיני רבים. ברגע שהיא תסים את תיקוניה היא תוכל לעלות מדרגה ולהתקרב אל האחד. התודעה התהוותה בנו על מנת שנפעיל את מוחנו ולא נקבל הכל כמובן מאיליו כלחם ביזיון. אנו מודעים להמצאותינו כי עלינו לעשות עבודה שאותה בחרנו לעשות. מי אנחנו? מה תיקוננו? התשובה רמוזה בפרשת השבוע בה נולדת. איך יודעים מה הפרשה? מוסרים לי את תאריך הלידה המלא העברי והלועזי ואם יודעים את יום הלידה מימי השבוע גם כן טוב. מה מקבלים ממני? את שם הפרשה ומס' מילים על התיקון? מה עושים? מתחילים לחקור את הפסוקים, את האותיות, את הצרופים, את הרזים. מי המורה? הנשמה שלך בלבד... היא זו שתכוון אותך לפרושי הפסוקים ואז תתחבר להכוונה שלך אזהרה: אין לגשת לנושא זה אם יש בידך ספקות כי אז תקבל רק תעתועים. בהצלחה

conatus

New member
נשמה זה בא מלנשום - נשימה...

מיכל ישנם מספר דברים בדברייך שלא הבנתי : מה זה נשמה ? אני מניח שמדובר במושג מופשט שאין לו כל מקבילה מציאותית בעולם החומרי מפני שלא ניתן להוכיח נשמה... הכיצד למושג מופשט יכולה להיות אפשרות בחירה "בחרה לרדת לגוף פיסי"... מה הוא תיקון ? מה כל הטבע העולם והיקום הוא תיקון ??? מי הוא האחד ? הכוונה לאלוהים ? אני מבין שיש לך תשובה לשאלה מדוע התהוותה בנו התודעה..."על מנת שנפעיל את מוחנו ולא נקבל הכל כמובן מאליו"...אני מבין שבעלי החיים, הצמחים, הדומם וכל שאר היקום הוא רק תפאורה...ד"א התודעה אינה מורכבת רק מ"מוח"... "עלינו לעשות עבודה שאותה בחרנו לעשות" - את מכירה מישהו שבחר להיוולד ? אני לא... בסוף הדברים אני מתרשם שאת אישה דתיה, מאמינה באלוהים...ובעצם זה כבר אומר הכל...

שמירה

New member
תיזהר, מיכל מתרגזת כשחושבים שהיא

דתיה... כמו שניסיתי להבהיר לך בתשובה שלי אליך, אם יש מושג ששמו נשמה, כנראה שיש נשמה. ובאשר לשאר, אניח למיכל לענות לך. באהבה

ASSP

New member
למה להתעצבן../images/Emo8.gif

אני בטוח שלמיכל יש מספיק תבונה לא להתעצבן בגלל השטויות כאלה. לפי התשובה שלה היא לומדת קבלה. אין זו תשובה מהתשובות הנהוגות בבני-ברק.

נכון מאד- יחד עם זאת זו בעיה שלי|חי

אני חוזרת ואומרת אני לא דתיה, לא במושג שמקובל היום. אינני שומרת הלכות ומצוות. אני כמו כל החברה היהודיים באשר הם. לא מוכנה להכנע לחוקים שכנראה המציאו אותם אי אלו שניסו ליצור מצב שליטה בעם.אני מכבדת כל אדם באשר הוא אדם ללא הבדל דת גזע ומין. אני מאמינה בעשרת הדברות. אני בחורה מאמינה באהבה ובבורא עולם. יום טוב לכולם.

נשמה - נשימה אותו דבר...../images/Emo22.gif

היי!!! האם ראית פעם גוויה רגע לאחר שיצאה ממנה רוח החיים? האם הרמת את היד של המת דקה לפני שנפח נשמתו ודקה אחרי שנפח נשמתו? אני עשיתי את זה... אם עשית את זה לא היתה עולה במחשבתך השאלה הראשונה מה זו נשמה? אם לא עשית את זה תצטרך לקבל את תשובתי כאקסיומה ועובדה. יש הבדל מאד רציני בין אדם חי למת... הראשון מסוגל לבצע את פעולת הנשימה, שמעבירה לחלקי הגוף את החמצן שמאפשר חיות על פני כדור הארץ -ארץ. לגבי אדם מת אין לו את פעולת הנשימה ולכן כל תא ותא בגופו חדל מלקבל חמצחן ומת. כן יש קשר הדוק בין המילה נשמה לנשימה. מכוון שאת פעולת הנשימה אפשר למדוד כמו שאתה אוהב ולהוכיח אמפירית אז ברור לי שאתה מאמין שקימת פעולה כזו. את פעולת הנשמה אני לא יכולה להוכיח לך אמפירית כי אי אפשר לראות אותה בעיניים האשליתיות שלנו. העין הרוחנית שלנו שנמצאת בין שתי הגבות במרכז המצח היא עינה של הנשמה. הנשמה ממוקמת בקודקודו של מרכז היסוד בשפיץ מעל היהלום שבכתר בדיוק מתחת למפתח הלב. הנשמה נמצאת גם בצינור שמחבר בין הלב הגשמי הלב השמאלי ללב הימני הלב הרוחני. את הצינור אי אפשר לראות בעיניים החיצוניות שלנו וגם לא בעזרת מיקרוסקופ. את הצינור ניתן לראות רק בעזרת העיניים הפנימיות בלבד. בכלים המוגבלים שלנו כבני אדם משמע חמשת חושנו אינם יכולים לראות את הנשמה ולכן אני לא יכולה להוכיח לך שום דבר ואתה לא תקלוט אם תתעקש להשתמש בכלים המוגבלים שלנו בלבד, לכן בנקודה זו כנראה הדיון בעניני נשמה יגמר, אלא אם תהיה פתוח להבין שבידנו היהודים ישנם האמצעים לראות להרגיש לחוש לטעום לשמוע ולהריח גם עם חושים אחרים בדיוק רב כמו שכלב מריח ושומע או דולפין שרואה ושומע וכו'... אם החלטת לשנות נקודת מבט ולהפסיק להתעקש על התאוריה שלך שהטבע שולט בכל אז נוכל להתקדם. ולפתח דברי: נשמה מהווה 99% מן האדם. הגוף החומרי שלו אתה נותן את הכי הרבה משמעות מהווה רק 1% חומר מכלל המהות ששמו אדם. לצערנו מה שבא במגע אדם לאדם הוא אותו 1% של חומר- המעטפת שעוטפת את הנשמה. ל1% חומר הזה אני קוראת בשפתי אגו חיצוני. החומר הזה הוא רק עטיפה, הוא חרטה... הוא זה שיוצר את כל הבלאגנים. אנחנו הם אלא שמסתירים את הנשמה ולא נותנים לה ביטוי למה? כי אנחנו מפחדים. ממה? מלהיפגע??? ממה? מהחברה, מהתגובות של האנשים, מההתיחסות שלהם אלינו. אז מה עשינו? יצרנו שכבות שכבות שכבות של מסכות וקליפות על מנת להגן על הנשמה ואז ראה זה פלא אנחנו כבר לא אנחנו... אז מי אנחנו? אגו נפוח. אז איפה הנשמה? מוסתרת... ואחר כך עוד אנו זועקים ושואלים מה זו נשמה? היא בכלל לא קימת. הכל הבל הבלים וים של שטויות. מה אתה רואה? רק את הטבע רק את המעטפת. אתה מפחד לראות את האמת, את הפנים את החלק העיקרי ומחפש לך כל הזמן הצדקות לתאוריה שלך. הנשמה שלך והנשמה שלי והנשמה של כל אחד ואחד מאיתנו היא ניצוץ של בורא עולם. פעם היינו כולנו אחד. קרה מה שקרה וחל פיצוץ והאחד או היצירה הראשונית התפרקה לאלפי ומליארדי ניצוצות שמהם מורכבות הנשמות שלנו ניצוצות של בורא עולם. הניצוצות התחלקו לעוד ועוד ניצוצות למה? כי המטרה של כל הניצוצות להתחבר חזרה לאחד. הבעיה שכל ניצוץ בא לעשות תיקון ולצערי במקום לתקן הוא יוצר עוד תיקונים רבים וככה הוא מתגלגל ומתחלק לעוד 1800 ניצוצות. למה זה קורה? כי אנחנו נמצאים במציאות ללא מודעות וממשיכים להתעקש כמוך שהטבע שולט בנו ולא אנחנו בו. בגדול מה הוא תיקון? כל ניצוץ יודע שהוא בא לחיים המציאותיים מבחירה אישית. לכל ניצוץ יש תיקון אישי תיקון עצמי ותיקון קבוצתי. התיקון הראשון מתבצע מגיל 0-3 והוא תיקון עבור... הורינו אחינו משפחתנו המצומצמת. מגיל 3-12 בנות יתבצע התיקון האישי. מגיל 3-13 בנים יתבצע התיקון האישי. מגיל 12, 13 מתחיל התיקון הקבוצתי בו מגלה הניצוץ הנשמה האדם את יעודו ושואף למצוא את הקבוצה בעלת התפקיד הדומה על מנת להשלים את התיקון ולעלות ביחד כקבוצה שלב אחד מעלה במדרגה בדרך ההתחברות לקבוצות אחרות במטרה להרכיב את הפזל בהתחברות אל האחד. כמובן כל מה שנאמר למעלה הוא בתנאי שהאדם זיהה את תיקוניו למען, התיקון האישי והשלים אותם. יש אנשים שעוברים מחזור חיים שלם ולא מתקנים ואז הם חוזרים בגלגול נשמה שוב ושוב ושוב. יש לנו 10 צאנסים להתגלגל על מנת לעשות תיקון. לא ביצענו אנו ניכנס לתקופת המתנה עד שנקבל שוב את הזכות לרדת בסדרת גילגולים נוספת. אתה יכול לומר שלא בחרת להגיע לכאן. שקר... נשמתך בחרה להגיע לכאן. זה שאתה מתכחש לתיקון שלך זו בעיה שלך ואתה יוצר לעצמך שוב סוג של תיקון נוסף. אתה בחרת להגיע למשפחה שלך, אתה בחרת את ההורים שלך בדיוק כמו שהם בחרו אותך. אתה יודע בדיוק מה עליך לעשות ואתה מתכחש לעניין. אני מכירה הרבה מאד אנשים שנמצאים במודעות ויודעים שהם בחרו להוולד... אני יודעת בדיוק מה אני עושה כאן וזו מבחירה. לי באופן אישי היה גם מאד קשה לקבל את העובדה שנשמתי בחרה להגיע לחיים הללו מכוון שעברתי מספיק דברים בילדותי שעשו לי את החיים קשים כולל אמא קשה וביקורתית ואבא שלא ידע את תפקידו בבית. ההזדמנות האדירה שזכיתי לה היא האופציה להתאמן על תפקיד המגשרת, בין ההורים שלי תפקיד המקשרת. היו תקופות שמחיתי על העניין: מה אני צריכה להיות הפה שלה? או הפה שלו? למה אני מרגישה את עצמי ככדור ביליארד שנזרק מקיר לקיר. היום אני יודעת שהתקופה ההיא היתה תקופת התרגול שלי. היום אני יודעת בודאות שאחד מהתפקידים שלי בתוך התיקון שלי הוא להיות מגשרת בין אדם לרעהו, למה אני? כי לי יש הרבה מאד נסיון מודע בעניין. ולעניין התיקון אני שוב חוזרת ואומרת, התיקון שלך רמוז בפרשת השבוע בה נולדת... האחד בשבילי הוא החלק הכי קרוב לאלוהים. אנחנו בתור נשמות רוצים להתחבר לחלק אחד. גם כל הקבוצות שנוצרו רוצות להתחבר לחלק אחד. האחד זו אנרגיה טהורה זכה צחה. אנרגיה של אהבה. אנרגיה של שלום. אנרגיה של שלווה. אנרגיה של רפואה לנצח. אור גדול שאי אפשר לתאר אותו במילים גשמיות. אי אפשר לראות אותו בעיניים אשליתיות. אי אפשר לחוש אותו בחושינו הרגילים. אני לא אמרתי שבעלי החיים הצמחים והאבנים הם תפאורה. גם להם יש נפש גם להם יש אנרגיות ונהפוכו בעזרת האנרגיה שלהם אנו יכולים לשמר את גופנו הפיסי והרוחני. הם כלי העזר שלנו לחיים יותר טובים רגועים ושלווים. כנראה שאתה לא קולט אותי מספיק טוב. אני לא דתיה בכלל, לא על פי אמות המידה שאתה מכיר. לא ממלאת מצוות, לא שומרת הלכות, לא מקימת חוקים שהומצאו ע"י אנשים שהחליטו שהם מנהיגי דור כזה או אחר. החוקים הללו לא עובדים עלי במקרה זה. אני אישה מאמינה ומקבלת את עשרת הדיברות בלבד. הדבר היחיד שמוביל אותי במעשי הוא:"ואהבת לרעך כמוך"... ראשית תלמד לאהוב את עצמך את מי שאתה גם את החולשות שלך גם את המגרעות שלך וכשתדע לאהוב את עצמך ככה תוכל לאהוב את הזולת. אני מאמינה באהבה ומכאן שאני מאמינה באחד ומכאן שאני מאמינה באלוהים שלו יש אין סוף שמות. מקווה שהורדתי לך מס' תובנות שימלאו את התודעה והתבונה שבך. יום טוב לך

conatus

New member
מיכל היקרה...

מיכל,עם כל הכבוד, העובדה שציינת אינה מעידה על קיום נשמה ואינה מוכיחה אותה... אינני מקבל את דברייך לא כאקסיומה ולא כעובדה - איני מקבל מה שאינו עובר את מבחן תבונתי...האקסיומה היחידה בחיי היא שדבר שאינו עובר את מבחן התבונה שלי אין לו תוקף ומשמעות בעיניי... "יש הבדל מאוד רציני בין אדם חי לאדם מת" לדעתי את מגזימה. ישנם המון גלים בים אבל אין הבדל רציני בין הגלים מפני שהגלים הם תמיד הים... כמי שיודע משהו בלשון עברית הרי ברור שהמילים נשמה ונשימה הם מאותו שורש נ.ש.מ...מה שמעיד על כך שבהתפתחות האנושות בכלל והשפה בפרט מצאו וראו שמי שנושם הוא בעל נשמה,כלומר,חי מה שאינו מעיד על קיום נשמה אלא על קיום פעולת נשימה...במילה נשמה משתמשים בכתובים גם כדי לתאר מקום שומם וחרב בדיוק כמו גוויית המת...אבל אין זה מעיד על קיום נשמה... אין זה מעיד על קיום ישות רוחנית שנפרדת מהגוף בעת המוות... "עיניים אשלתיות" אני מניח שכבת אדם גם עינייך הן כאלה... בקשר לכל דברייך שלא ניתן להוכיחם אני בוחר לא לקבלם כעובדה מהסיבה שציינתי קודם... אינני רואה ביהודי "חיה אחרת"... אני לא נותן משקל לגוף החומרי לפי הערכים שאותם ציינת...ואם הייתי מתבקש לעשות זאת הייתי אומר ( ברוח שפינוזה ) שהגוף הוא 100 והנפש היא 100 רק שמדובר בשתי צורות התגלות של אותו הדבר בדיוק... איך אני יכול לפחד לראות משהו שלא עובר את ביקורת תבונתי...הרי זה כמו שתגידי לי שכרגע ישנה חללית מלאה בחייזרים העושה את דרכה מהחלל החיצון לעבר כדור הארץ בדרכה להשמיד אותי...אני קרוב לוודאי אחייך ואמשיך לשתות את הקפה שלי...עבורי מדובר במדע בידיוני... את טוענת שאני מחפש הצדקות לתיאוריה שלי...ובכן אני טוען שמה שקיים זה הטבע...ולאן שלא תביטי הוא נמצא שם...זו ההצדקה ואין אחרת זולתה... "ניצוץ של בורא עולם" "פעם היינו כולנו אחד"...ובכן מאז ומעולם היינו אחד ומאז ולעולם נהיה אותו אחד...אנחנו הפרטה של אותו אחד המפריט את עצמו כראות עיניו...וכל הקיים ביקום זה רק האחד... "קרה מה שקרה"...( אני מחייך לעצמי )...תבונתי אומרת לי שלא היית שם...גם לא אף אחד על מנת לספר לך זאת...נשאר רק הדימיון... האמנם היה פיצוץ ??? לדעתי הכל קיים שם מעולם ולעולם...המוח האנושי בשל מוגבלותו זקוק להתחלה וזהו הפיצוץ שעליו את מדברת... כדי לומר שהיצירה הראשונית התפרקה עלייך לדעת מה הייתה היצירה הראשונית...האומנם את יודעת ?... מה היא "מציאות ללא מודעות"...? משפט סתום... על כל היתר אני בוחר שלא להגיב...עבורי זה מדע בידיוני רק שבילדותי קראתי מדע בידיוני משובח מזה.. מאחל לך מיכל שיום יבוא ותשתחררי מכל האמונות האלו...ומי יודע אולי זה יהיה היום השמח ביותר בחייך... מאחל לך אושר עד סוף ימייך...

לא מנסה להוכיח לך שום דבר../images/Emo9.gif

הדיון מבחינתי בא אל סופו. אין לי שפה משותפת איתך. אין לי כלים לדבר איתך. אני מרגישה שאני נמצאת על פסגת הר אחד. אתה מבחינתי נמצא על פיסגת הר אחר. תהום מפרידה ביננו וכנראה תשאר לנצח. הייה שלום אחי

על מבחן התבונה שלך

האם העברת במבחן התבונה שלך את דקארט,אפלטון,לייבניץ,שופנהאור,ועוד רבים וטובים,שמראים באמצעים "תבוניים" כיצד ייתכן קיום הנשמה?

מיכל יקירה! שאלות ברשותך

מאוד מעניין אותי להבין את עניין התיקון באופן יותר מעמיק ממה שאני חושבת. לדבריך בגמר התיקון נוכל לעלות מדרגה ולהתקרב אל האחד, ומתעוררת אצלי השאלה אם אנו חלק מהאחד, שאני מבינה שהתכוונת לאלוהים, מה חלקו של האחד בתיקון? ואם התחברנו אליו במאת האחוזים מתוך תיקון מלא, מדוע אנו חוזרים בתיקון חדש? ובכדי לחדד את כוונת שאלתי אביא דוגמה לדו שיח שהיה לי. פלוני- "חלומית כאשר את אוכלת עליך לברך תחילה! כדי להודות לאלוהים על כל השפע שברא שתורם לקיומך." אני -"אם אני חלק מהאלוהים הרי בהודיה יש הודיה גם לעצמי, עלי להודות לעצמי?" :) באהבה ואור

ASSP

New member
שאילות חשובות מאוד

אך בתור יהודי במקום לענות אשאל אותך שאילה מה אתה מוכן לעשות בשביל לקבל תשובות על השאילות האלה? והאם אתה באמת מצפה שמשהו יתן לך את התשובות בפורום? לילה טוב ASSP

conatus

New member
יהודי אחר...

"בתור יהודי" הפתיחה הנ"ל של דבריך כבר אומרת המון... בתמצות קל אתה מפריד את ה"יהודי" משאר העולם... כן זה נכון אנחנו אכן שונים משאר העולם בדיוק באותה המידה שהסינים שונים משאר העולם ובדיוק באותה המידה שההודים שונים משאר העולם וכן הלאה... המשותף לכולם הוא שכולם חיים תחת אותם חוקי פיסיקליים...היהודי הסיני וההודי...כוח הכבידה פועל עליהם במידה שווה... השאלה שלך "מה אתה מוכן לעשות בשביל לקבל תשובות על השאלות האלה" שמה אותך במקום של מי שיודע את התשובות...אני מבין שיש בני אדם בעולם הזה שהם מעל חוקי הפיסיקה ומעל חוקי הטבע ואתה ביניהם כנראה שגם אתה היית בוועדת הבריאה...אני פוגש כ"כ הרבה אנשים בפורום הזה שהיו בוועדה שזה מתחיל לשעשע אותי... אז הפורום הזה הוא מקום לא רציני בעינייך - למה כי לא משלמים פה ? ואם כך הוא הדבר מדוע אתה כותב פה... הרשה לי לסיים ברצף חביב וקליל של שלוש אותיות זהות : חחח

ASSP

New member
חבר

למה ישר מתקפה? עשיתי לך משהו רע? לא אהבת את השאילות שלי? אמרתי שיהודי זה משהו יותר נעלה מלא יהודי? למה החלטת שאני מועדת הבריה? ד"ה יש בזה משהו. גם אתה חבר בועדה זו. ולכן אני מאכל לך כל טוב ויכולת לברוא הרבה אהבה ,כבוד אנושי אושר ושער... אני מבין שאתה לא כל כך בקטע של לנהל איתי דיונים (לפחות לא עכשיו) לכן אין כל טעם להמשך דיון עיניני. ASSP

למעלה