קליל כזה...

conatus

New member
ועדת הבריאה וקרואיה...

לא התכוונתי לתקוף אלא לסתור את דבריך כפי שאני עושה תמיד... אם דבריי הובנו לא כהלכה או פגעו בך אני שולח את התנצלותי הכנה... אין לי בעיה עם שאלותיך, אך השקפת עולמך נובעת מהן... לא אמרת דבר על יהודי אבל התכוונת... המושג "ועדת הבריאה" הוא מושג מקורי שלי המתכוון לומר דבר פשוט ביותר - חבר'ה אתם לא יודעים יותר ממה שהטבע רצה שתדעו אז הסירו את קליפת היידעונים והפעילו את תבונתכם כי רק היא תוליך אתכם לעבר האור האמיתי... כשאתה טוען שאני חבר בועדה זו מבלי להבין למה אני מתכוון כשאני אומר מושג זה אתה טועה בהכרח... * שאלות ולא שאילות... * ראשי תיבות של דרך אגב זה ד"א... * מאחל ולא מאכל... ברמה הפילוסופית אהבה זו שמחה בצירוף אובייקט חיצוני... מה הוא בעינייך כבוד אנושי... אני בהחלט רוצה לנהל דיונים אבל לא בעינייני מדע בידיוני ( זה בפורום אחר )...

ASSP

New member
conatus

דבר ראשון אני לא בדיוק הבנתי איך אתה יכול תמיד לסתור את הדעות של בן אדם אחר. ז"א אם אני אגיד לבן אתה תגיד שחור ולהפך...? אני לא חושב שמיניתי אותך לדובר שלי.ואם כל הכבוד טיפה קשה לעשות ניתוח של הכוונות מ2 שאילות והודעה של כמה מילים. לדוגמא כאשר התחלתי את ההודעה שלי במילים בתור יהודי התכוונתי אך ורק לכך שזה מאוד אופייני דווקה ליהודים לענות בשאילה על השאילה. לאיזה מסקנות אתה הגעת? כל אחד מאיתנו יודע את מה שהוא יודע. וזכותו של כל אחד לקבל מהידיעות של האחר את מה שהוא מוכן לקבל ולא לקבל את השער. תודה על תיקון שגיאות כתיב. אהבה בעיני זה יכולת לרצות בטוב של האחרים באותה מידה שהם עצמם רוצים בזה. כבוד אנושי זו יכולת לכבד אנשים ללא שום קשר לדעות ,לאום והשער. בהצלחה
ASSP

שוב אני חוזרת לא חיבים לענות לכל הו

הודעה. אם אנו בוחרים לענות זה כנראה עבר את מבחן רגשותנו לכאן או לכאן. כמובן אסור לשכוח שלכל אחד מאיתנו יש עולם פרושים משלו והרי כולנו התחנכנו על ערכים מסוימים וצורת חיים ששונה אחת מהשניה. אתה צודק באימרתך שיש לכבד כל אדם באשר הוא אדם. אני מבינה את רצונך באהבת הזולת בזה שאתה רוצה את תובת הזולת וגם אני כזו. רק אל תשכח שראשית עליך לאהוב את עצמך מה שאומר שאסור לך להיפגע או להתרגז מדעותיו של הזולת. השאר בתפיסת עולמך כי היא הכי טובה לך. כבוד אנושי לדעתי הוא ראשית לדעת לכבד את עצמנו, ואז לא יקשה עלינו לכבד את הזולת. אם אתה מרגיש כבוד עצמי אז שום דבר של אף אחד שאמר או יאמר לא יפגע בך. אנחנו מראות משקפות אחד של השני.

conatus

New member
על כל השאר...

לא בכלל לא אין הכוונה לשחור וללבן...גם דוגמתך איננה טובה כי שחור ולבן הם דבר והיפוכו... הכוונה בסתירה זה שאם אני יכול לסתור את דבריך ולהעמיד מולם טענה חזקה יותר בעלת הוכחה ממשית יותר הרי שדבריך מאבדים מתקפותם בעיניי... אני יודע שלא מינית אותי לדוברך...לא הייתה בכוונתי לההפך לדוברך... לפי דבריך נהגתי בפזיזות והסקתי מסקנות נמהרות מדי וכל זאת משבבי מידע...טוב אז אני רק בן אדם ויכול לטעות...הרי אנחנו פה בפורום מודעות פנימית...מנסים ללמוד על עצמנו ועל הזולת...אין לי כל בעיה להודות בטעויותיי וגם להתנצל...הרי התנצלתי בפניך בהודעה הקודמת... כשאני רואה את המילה יהודי אני מפרש את דבריו של האומר כאילו התכוון לאדם על...ואז עולות בעיניי כותרות העיתונים...שוכני בתי הסוהר...חוויות והתנסויות מהחיים...הרוע היומיומי שאני פוגש...ואין אני רואה ביהודי שום דבר שונה - הוא לא רע יותר הוא לא טוב יותר הוא כמו כולם נקודה... כשאתה אומר שאהבה בעינייך זו יכולת לרצות בטוב של האחרים אתה מתכוון לזה שאתה רוצה שלאחרים יהיה טוב או שאתה רוצה בטוב שהם יכולים להעניק... הגדרתי לכבוד אנושי היא אחרת משלך...כבוד אנושי בעיניי זו התנהגות כלפי עצמנו שלא מביישת את עצמנו בעיניי עצמנו...לגבי אחרים יש לי הגדרה אחרת.. *שאר ולא שער...

קונטוס שאלת שאלות יפות ומעוררות

חשיבה! השאלות שהצגת ידידי מאוד קשות לדעתי, אענה ברשותכם. אנו נמצאים כאן ממספר סיבות, הסיבה הראשונית-להמשכיות החים כלומר להביא ילדים לעולם, לתקן, לשפר, לאהוב, להתחבר לרוח ואור, לקבל מודעות עצמית גבוה, ועוד, והסיבה הכי חשובה לעצם קיומנו כאן היא: שעל כל אחד מאיתנו להמציא - ת ה י ל ה - שתועיל לאנושות!! אני מתכוונת לשאלה השלישית שציינת "מדוע אנו מודעים להימצאנו?" לממש את הסיבות הנ"ל ובלי תהילה זה לא מושלם. דרך אגב אני לא דתיה, זאת תפיסת עולמי. באהבה ואור

conatus

New member
שואת הילדים...

לדעתי המשכיות החיים היא לא הסיבה לקיומם... מאחר ובמשך ההיסטוריה נכחדו תרבויות שלמות וזנים שלמים של בעלי חיים מה שסותר בבירור את דברייך... לתקן ? לשפר ? לאהוב ? להתחבר ? לקבל מודעות ? להמציא תהילה ? מה הספיקו לתקן אותם מיליוני ילדים שנרצחו בשואת יהודי אירופה ??? מה הם הספיקו לשפר ??? כמה אהבה הספיקו לתת/לקבל ??? כמה הספיקו להתחבר לעצמם/לסביבתם/לעולמם ??? כמה מודעות הספיקה להתהוות בהם ??? כמה תהילה המציאו לעצמם ולעולם ??? הדוגמאות שאני יכול להביא על מנת לסתור את דברייך הן רבות... מה שמבטל את תוקפם בעיניי...

אושרת3

New member
שמירה ומיכלוש אני איתכן !!!!!!

ולקונטס אני לא מבינה בכלל מדוע אתה מתענין בכל הנושאים האלו אם אתה מנסה כל הזמן לקטול את האחרים ולא לנסות להבין דברים. זו לא בקורת ולא שפיטה אלה מתוך חמלה. שבת שלום לכולםםםםםםםם

conatus

New member
אני עם תבונתי...

את לא מבינה המון דברים בדיוק כמוני ובדיוק כל שוכני העולם הזה וזה טבעי ביותר מכיוון שהבנתנו מוגבלת... נושאי התעניינותי הם נושאי התעניינותי... לסתור זה לא לקטול...לסתור זה להוכיח שאותה טענה שנטענה על ידי מישהו כלשהו אין לה כל סימוכין,אינה נשענת על היגיון כלשהו,אינה ברת הוכחה ועל כן מאבדת מאמינותה ומתקפותה...אם את מכנה זאת לקטול שיהיה...אולי זה באמת לקטול את מה שהאחר מאמין בו ואולי זה כדי לעורר את האחר לחשוב מחדש על ההנחות שעל פיהן הוא חי עד כה...אולי עולם שלם יתגלה לפניו... כשאת אומרת לנסות להבין את מתכוונת ללקבל דברים...אני הצהרתי כבר ואני מצהיר שנית : מה שלא יעבור את מבחן תבונתי לא יתקבל על ידי...מה גם שאני לא מבחין בכך שהאחרים נלחמים על עמדותיהם... חמלה...מה הקשר...

סליחה, אני ניבחנת על ידך?

סך הכל מנהלים כאן דיון תרבותי, הבעתי את דעתי זכותך לא לקבלה, אני מכבדת כל דעה גם אם היא מנוגדת לשלי, כך עושה אדם שמכבד עצמו. מין הראוי שתשיב על השאלות ששאלת, יתכן שהן יהיו מנוגדות לדעתי אך עדיין אכבד, ואף אחד כאן לא עובר בחינות, קטונתי מלבחון אנשים! אני ניצמדת לדעותי אף על פי שהן לא להשקפותיך. ולדבריך שאין הגיון בדברי- ללא כל התהילות של הממציאים למינהן, לא הייתה התפתחות בכל תחומי החיים.

אושרת אני לא מאמינה גם את הצלחת

להתרגז? הליצן הצוחק והמשעשע הפך לכועס? בחייך תפקידך להצחיק שכחת? ועוד מעט חג פורים אז קדימה לאימונים הקשים. אני יודעת שלא כל ליצן הוא איש שמח ומצחיק בתוכו...

אף אחד לא עושה לך מבחנים חלומיתתת

פשוט עם קנטוס מחליט להכניס לפורום דינמיקה שלילית לא מוכרחים לשתף איתו פעולה. זכות הבחירה בידך היא עם לקרוא את הכתוב. אם בכלל להכנס לשדה האנרגטי אותו הוא משדר, ואם בכלל להתרגז ואז לענות כתוצאה מעירוב הרגשות ואז יתכן שעברת גם את שלב הכעס וחבל. תתעלי מעל הענין. בחרי שלא להגיב, וככה הדיון ירגע. חבל להעכיר את האוירה.

conatus

New member
על הודעות והקשרים...

את לא נבחנת על ידי...מה גרם לך לומר זאת...את אולי נבחנת על ידי עצמך ואולי התוצאות לא מוצאות חן בעינייך, אך אל תשליכי זאת עליי... על איזו שאלות את רוצה שאשיב אלו בהודעה הראשונה הפותחת שרשור זה או אלו ששאלתי בתגובה לתגובתך...רק תכווני אותי ואענה לך... כן את צודקת לא הייתה התפתחות בכל תחומי החיים אך החיים עצמם היו ועכשיו אם תציצי להודעה הפותחת תגלי שמה שכתבת אינו משיב על השאלה מדוע אנו פה...

תשובתך מניפולטיבית

לקחת מקרה של שואה הילדים ולעשות מזה מניפולציה כדי לסתור את דברי? כל דעותי ויחד עם זה, בעלי התהילות תרמו לאנושות ועל זה אין עוררין, אתה לא יכול לבטל את תוקפם משום שהן עובדות קיימות. "נאה דורש נאה מקיים" מכיר את המושג? אם כך בוא תציג לנו את תבונתך לדבריך ותענה על השאלות שהצגת.

בחייך חלומיתתת עזבי את העניין|חיבוק

ותרי, הרפי, הכנסי לשלוות נפש, לא צריך כל הזמן להוכיח עליונות. אמר אז אמר ביג דיל... תנסי לוותר על נסיונות שליטה ותראי איזה חלל נפלא מתגלה לך, איזו שלווה איזה כיף. אדם שמצוי במלחמה פנימית עצמית לא צריך להשפיע עליך אלא אם את מזהה את אותה מלחמה פנימית בתוכך ומוכרחה את לנצח. הנה ארה"ב לא רוצה לסגת כרגע מאיום המלחמה למה? משחקי אגו. כרגע אין כמעט סיבה לפתוח במלחמה. בפועל בוש סידר את צבאו ובגלל אגו נפוח כמו שארה"ב יודעת להיות לא נוח לו לבצע נסיגה. הוא חושב שיעריכו אותו פחות לדעתי, ומוכן לפתוח מלחמת עולם רק בגלל אגו מנופח. אם היה מבין ששום דבר לא יקרה אם יסוג הדברים היו נראים אחרת. חוץ מזה אז מה אם נקבע תאריך למלחמה??? בכל אופן במדינה שלנו אפשר להשאר רגועים, הרי ברור לכולם שהענין מגוחך וכל מלחמה שתפתח תסתיים תוך 72 שעות. אפשר להרגע מלחמה לא תפרוץ לפני יוני...ולא באיזורנו!!! מי אמר לי את זה? האינטואיציה שלי.

conatus

New member
הנבואה...

מיכל מה גורם לך לחשוב שמדובר בניסיון להפגין עליונות או לשלוט... מה גורם לך לחשוב שאני נמצא במלחמה פנימית עם עצמי...עד כמה שידוע לי לא הוכרזה מלחמה ביני לבין עצמי...האם הצגת דעות זו מלחמה פנימית...מוזר... באשר לדברייך על מנהיג העולם...אני רואה את הדברים מעט אחרת...האינטרס של האמריקנים בעיראק הוא הנפט...לעיראק עתודות הנפט השניות או השלישיות בגודלן בעולם ולשם לוטשים האמריקנים את עינייהן...ארה"ב מספקת לעצמה כשני שלישים של תצרוכת הנפט העצמית שלה ותלוייה במקורות חיצוניים על מנת להשלים את השליש החסר...החלפת השלטון בעיראק והקמת שלטון ידידותי יבטיחו את המשך הספקת הנפט ובמחיר נוח לאמריקנים כי הרי האופוזיציה של סאדם תכיר תודה בדרך כלשהי לאמריקנים על העלאתם לשלטון והכרת התודה תהיה במתן גישה למקורות הנפט...

מיכל וקונטוס יקרים ,

סליחה שכותבת לכם יחדיו באותה הודעה, מכבדת כל אחד מכם באופן אישי! מיכל יקירה, אני רגועה, אין לי עניין בשליטה, נהפוך הוא יש כאן הדדיות וכבוד לבני אנוש, אגו? לא יקירה, לא כולם חייבים להסכים איתי או להפך, איש איש ועולמו וטוב שכך הדבר, זה עושה את שהותינו כאן למעניינת יותר. מאחר וכאן זה פורום, סביר להניח שיתכנו בעיות הבנה ותקשורת, אין כאן אינטונציה, והדברים שנאמרים הם לא חד משמעיים לעיתים, או לא ברורים די הצורך. אין לי מלחמה פנימית כלל, וחושבת שקונטוס שאל אותי בטון מאוד עדין, כשחיוך על פניו
. קונטוס יקר! קונטוס תגובתך לוא היו נאמרות בסגנון אדיב יותר, זה היה נשמע אחרת, אין לי עניין לפגוע חלילה, ואם נפגעת קבל התנצלותי. אני מבקשת ממך וברשותך שתענה על השאלות הראשונות ששאלת אותנו בתחילת השרשור. אשמח ללמוד ממך ולהעשיר רוחי. באהבה ואור

conatus

New member
היסטוריה ומניפולציה...

הנושא טעון מדי עבורך...להזכיר את העבר או אירועים מתוכו זו מניפולציה...זה לא...מניפולציה זה לומר שמי שמזכיר את ההיסטוריה עושה מניפולציה...וזה רק לטשטש את העובדה שנותרת חסרת מילים ורעיונות...ולכן את משליכה...אין ויכוח על כך שבעלי התהילות/הממציאים תרמו לעולם...אבל יש ויכוח על זה שזו הסיבה שעבורה אנו נמצאים פה ועל כך נסוב הדיון רק מה לך נוח להסיט ולהאשים במניפולציות...אז מי פה המניפולטיבית... אני לא מכיר את המושג... את רוצה שאענה על השאלות שהצגתי,בבקשה...

conatus

New member
חלומיתתת אני משיב...

תשובתי לשאלה הראשונה : אינני יודע למה אנו נמצאים פה... אינני יודע מדוע התהוותה בנו התודעה... אינני יודע מדוע אנו מודעים להימצאותנו... את מכירה מישהו שיודע ???

למעלה