קליית חצילים

pirge

New member
קליית חציל שלם או פרוס. אז שלם אני

מניחה על מחבת שמיועדת רק לחציל המכובד. דוקרת אותו במזלג כמה דקירות שלא יתפוצץ ומכסה חלקית במכסה. על הגז מכל צד כ-10 דקות. קלוי לגמרי. פרוסות אני משמנת משני הצדדים ע"י הברשה ומניחה בתבנית אפיה בחום בינוני. צריך להפוך את החציל אחרי כ-20 דקות לצד השני.

oisdvib

New member
גם אני כמו pirge . יש לי מחבת

שיצא משימוש חביתות וטיגונים ומיועד רק לקליית פלפלים וחצילים. דוקרת את החציל, את הפלפל לא. יוצא טעים משהו. עם טעם כמו ישירות על האש.

effyba

New member
אני עוטפת את החציל בנייר כסף עיטוף

כפול, ואז מניחה על הגז. אם הנייר מסוג טוב ועבה, אין צ'אנס שזה יזל. הטעם יוצא נפלא!

וואו../images/Emo70.gif כמה רעיונות ועצות../images/Emo70.gif../images/Emo39.gif

אני מוקסם מן ההתייחסות הרבה לנושא, אבל לא מופתע, כיוון שידוע הוא שגישות רבות שולטות בו. במקרה, בשבוע שעבר, בטור האוכל החדש (והלא מוצלח, לטעמי) של מוסף "הארץ", פרסם אייל שני את הגיגיו לגבי דקירת החצילים לפני/בעת קלייתם. לפי דבריו, זהו פחות או יותר פשע כנגד האנושות (הכוונה לאנושות-החצילים, כמובן...
). ברגע שאנסה - מבטיח לעדכן, אבל יכול להיות שהעניין יידחה מעט. המון
על ההתייחסות ועל העצות, ארנון

gorly00

New member
במיקרוגל עטוף בשקית ניילון,

בערך 7 עד 10 דקות יוצא מצויין.

gorly00

New member
מתכון לסלט חצילים טעים

להוסיף לחצילים האפויים והקצוצים , הרבה כוסברה קצוצה, לימון, שמן אפשרי זית,מעט פלפלים קלויים( במיקרו באותה צורה) וחתוכים לחתיכות, שום,מעט כמון, מלח ופלפל.

עם כל הכבוד לאיל שני.. ויש כבוד

מי שחוותה תוצאות של חציל שהתפוצץ בתנור... ולא רוצה אפילו לחשוב על שטח הפיזור, שלא לדבר על סכנת כווייה של כזה שמתפוצץ על הגז... אני אמשיך לדקור את החצילים...

silvey

New member
../images/Emo3.gif גם אני...אני תוקעת את ה"קלשון"

בבסיס החציל אחרי שאי עוטפת אותו , אחר כך מוציאה ומשם יוצאים כל אדי הצליה...

למעלה