קליית חצילים

קליית חצילים ../images/Emo101.gif

שלום לכולם
אני יודע שהנושא שאני מעלה הוא שנוי במחלוקת לפחות כמו תכנית ההתנתקות
... אני רוצה להתנסות בפעם הראשונה בקליית חצילים (אין לי כלים יעודיים), ואשמח לשמוע מנסיונכם מהי הדרך הבטוחה: על הגז/בתנור? אם יש טיפים - אשמח גם כן.
ארנון

אני קולה חציל שלם בתנור

מרפדת תבנית של תנור בנייר כסף שמה את החציל, מנקבת אותו במזלג ומכניסה לגריל. הופכת מידי פעם.

3שרהלה

New member
שתי הבהרות

כתה זמן זה לוקח בערך עד שהחציל מוכן ?(ברור שזה משתנה מתנור לתנור) איך יודעים שהוא מוכן?

שאלה לגבי החציל בגריל

האם החציל מלכלך? יש לי גריל במיקרו ורציתי לדעת האם הוא מעיף חתיכות בזמן שהוא מתרכך??????

קליית חציל

יש אפשרות אחרת נוחה יותר וטעם טוב יותר לעטוף את החציל בנייר כסף שני סיבובים ולשים אותו על הגז ולהפוך מדי פעם - מסביב יוצא נפלא בהצלחה ליליאן

שרון123

New member
מצחיק שדווקא אני עונה

כי בגיל 33 העזתי לאכול חציל בפעם הראשונה(זה היה לפני חודש בערך), ובשבת האחרונה גם ניסיתי בפעם הראשונה להכין בעצמי. יצא מדהים מדהים מדהים, אפילו אוהבי חציל ותיקים התעלפו מהתוצאה. המתכון מהספר של חיים כהן, שנימצא בבית, אז אני אכתוב מהזיכרון ואם תירצה אקליד את המתכון המלא בהמשך. קניתי 5 חצילים. בחרתי אותם כמה שיותר קטנים ומוצקים. הנחתי אותם על נייר אפיה בתבנית הגדולה של התנור, וקליתי כ 45 דקות. לא חוררתי אותם! לאחר הקליה פתחתי כל חציל לאורך, שמתי כף טחינה, ושתי כפות נענע קצוצה דק(+ מלח ים). בזמן קליית החצילים, טיגנתי במחבת פילה ברבוניות טבול בקמח, והנחתי בכל חציל שני דגים. כאמור הייתה התלהבות טוטאלית. מקור המתכון - חיים כהן.

קליית חצילים

הכי פשוט ונקי - בתנור, יתרון נוסף מאפשר קליית חצילים אחדים בו זמנית. על רשת מתחת לגריל. לשטוף לנגב לחורר מעט במזלג למניעת פיצוץ (אגב אתמול ליאון אלקלעי אצל אודטה עשה חריץ במקום לחורר מה שלא הסביר איך הוא מונע זליגת נוזלים כשהו הופך את החציל...). מומלץ להניח תבנית עטופה נייר אלומיניום מתחת לרשת או לכסות את הרשת בנייר אלומיניום (אני מגביהה שוליים תוך קיפול אחת לכמה דקות הופכים את החציל כדי שייקלה היטב מכל הצדדים. כשהחציל מצטמק והקיפה מתפצפצת - מוכן. אפשרות נוספת על הגז על משטח מתכת או מחבת ישנה. אפשרות שלישית והכי טעימה - על הגריל. הטכניקה בכלמקרה זהה, לנגב היטב לחורר ולהפוך כך שכל הצדדים יקבלו את החום באופן אחיד. מה לעשות עם זה זה כבר סיפור מגוון... הכי טעים להניח חציל קלוי וקלוף שלם על יוגורט מתובל בשמן זית, נענע, מלח ופלפל. וכמובן לסלט חצילים, קיש, מילוי לקלצונה ועוד כיד הדמיון.

קישלורן

New member
בתנור זה לוקח הרבה זמן

10 דקות על הגז (אני מניחה רשת צלייה). לא מלכלך כמו שחושבים. אולי מפני שהרשת לא מחוררת את החציל כמו שהברזלים של הגז עושים

מ צ ד ה

New member
טיפ לגבי קלייה על הגז: אמא שלי

הזמינה אצל רתך מעיין פלטות כאלה שיכולות להכיל חציל-שתיים (תלוי בגודל) ואותן היא מניחה על הגז וכך נחסך הלכלוך והנזילות על הגז וכו'...

clcl

New member
../images/Emo101.gif חציל מבושל . . . איך?

אכלתי בבית בו התארחתי חציל מבושל - אבל לא מעוך - טעמו היה נפלא - נתחים עבים ללא הקליפה - . . . נאמר לי שהוא בושל במים . . . לא הצלחתי לשחזר בצורה מוצלחת . . . האם יש מי שיודע / מכיר?

קליית חצילים על הגז או המנגל

ניסיתי את כל השיטות. הגעתי למסקנה שעל הגז או המנגל הכי טעים! יש לי מחבת שהידית שלה נשברה. עליה אני קולה את החצילים. הטעם של האש נותן לחציל את הארומה האמיתית. אם אתם ממנגלים, זוהי הזדמנות לקלות חצילים. לפחות כך אני מכינה.

al55

New member
clcl מתכון: זעלוקה-סלט חצילים פיקנ

אני משערת שזה מה שאת מחפשת, בבקשה. זעלוקה- סלט חצילים פיקנטי- מהמטבח המרוקאי סלט חצילים שהוא אחד מסלטי הדגל במטבח המרוקאי. ודך הכנתו בדרך שאדגים בהמשך, משמרת את טעמו ומרקמו של החציל. אמא שלי הכינה מבושל במים, אך כל השאר בדיוק אותו הדבר. ואני אמצתי את שיטת האידוי הסינית. והתוצאה ,שמירת טעמים,ועם ממש מעודן,ולא קווצי' ומלא נוזלים. סלט שקשה לעמוד בפניו, ובדרך כלל נגמר מהר מאד ,( עוד לפני שאמא הספיקה להגיש מנה ראשונה בארוחת יום ששי בערב.) כי נגבנו אותו בלחם הטרי שלה , שנאפה בכל יום ששי "בפרנה" , והיום בסיר גריל.... ואנחנו נגבנו אותו עם לחם טרי מסוג אחר, ועל יד קוסקוס זה נפלא. מצרכים: 3 חצילים בינוניים קלים וטריים. שיני שום פלפל ירוק טרי חריף- לטבעות פלפל אדום יבש חריף-לטבעות לתיבול- 50 מ"ל שמן זית 50 מ"ל חומץ רגיל 2 כפיות מלח- או לפי הטעם 2 כפיות סוכר 3 כפיות כמון טחון- (קולים גרגרים על מחבת –ללא שמן- וטוחנים טרי.) 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה איכותית. "סחקא "מרוקאית לפי הטעם לחריפות. שני שיני שום כתושות. הכנת החצילים: לשטוף ולנגב. לחרוץ חריצים בחצילים ולהחדיר פנימה שיני שום במפוזר (מה שנקרא ,פה ושם..) ועיגולי פלפל וצ'ילי . להניח את החצילים בסיר אידוי. או בסיר של קוסוקס.- בסיר קוסקוס – להניח כמה עלי חסה מתחת לחצילים. ולהשאיר רווח לאדים. להרתיח מים , ולאדות את החצילים , עד שיתרככו. מקרים. וקוצצים בעזרת גרזן עץ. או קוצצים בקופיץ. לא טוחנים חלילה.... בניתיים מכינים רוטב- תיבול מחממים שמן , קלות, בסיר עם תחתית כבדה. מוסיפים תיבול ,פרט לחומץ. מטגנים , רק עד שיש ניחוח עז של התיבול באפכם.. ואז מורידים מהאש. מוסיפים חצילים. מערבים בעדינות. ומחזירים לאש נמוכה ,תוך כדי ערבוב. לקשירת טעמים. מוסיפים חומץ. עוד דקה אן שתיים על האש עם החומץ. ומורידים מהאש. מתקנים טעמים כשקר. אוכלים בטמפרטורת החדר. או קר מהמקרר. הצעות הגשה: עם פתה חמה על טוסט – או ברוסקטה /קרוסטיני מרוקאי מה שתרצו... על יד קוסוקוס . עם דג אפוי/צלוי. עוף קר פרוסות בשר קרות. וסתם עם הרבה לחם ...הכי טעים עם לחם. או עם קוסקוס . קוסקוס צריך להיות פושר ,וסלט קר... בתאבון ותודה לאמא שלי .... שמעולם לא התעצלה .... ובשלה מכל הלב. מקור:WAN

clcl

New member
תודה al55 אך במתכון אליו התכוונתי

החצילים לא היו קצוצים/מעוכים . . . אלא בחתיכות. שוב תודה.

limim

New member
אלונה, עושה רושם../images/Emo59.gifאבל שאלה:

בתור פולניה-חובבת-פיקנטי רציתי לדעת מה זה "סחקא" והאם אפשר להשתמש באלטרנטיבה כגון פפריקה חריפה? וגם: לא כתבת אבל הנחתי שצריך לקלף את החצילים קודם לאידוי. אני צודקת?

odeia

New member
אני עושה את זה ככה, אבל אח"כ מועכת.

פרוסות חצילים לא דקות, קלופות. סיר, רצוי טפלון, טיפה מים וטיפה שמן. הופכים מידי פעם. מכובה במכסה. אם נגמרים המים לפני הזמן, להוסיף עוד טיפה. אני מועכת אח"כ ומוסיפה שמן זית, מלח, שום ולימון.

למעלה