קליטה באוטו

Shaycus

New member
קליטה באוטו

אני מקווה שזאת הכתובת הנכונה.. משום מה בזמן האחרון הקליטה של התדר של גלגלצ במרכז (91.8 או 107 ואפילו 93.9 למרות שזה מיועד יותר לאיזור ירושלים) ממש על הפנים, רציתי לדעת אם זה רק אצלי או שיש מצב שיש להם בעיות בשידור? זה נורא מבאס כי אין תחנה טובה ברדיו כמו גלגלצ וזה ממש מעצבן לשמוע שירים עם רחשים כל הזמן עד שאני מעדיף לסגור את הרדיו.. תודה מראש

limors2

Well-known member
אצלי בעבודה ה93.9 עושה בעיות, אבל בכל פעם

שהחורף מתקרב זה ככה. זה ממש מעצבן, אבל אני סובלת בשקט
אם זה קורה לך רק באוטו, אולי זו בעיה של הרדיו באוטו? או שזה קורה גם במקומות אחרים?

Shaycus

New member
זה רק באוטו

אבל לא הגיוני שיש בעיה ברדיו כי זה רק בתחנה של גלגלצ, בתחנות אחרות זה עבד יופי ולמען האמת עד לפני חודשיים-שלושה לא הייתה את הבעיה הזאת ולא החלפתי אותו/רדיודיסק

הי שי

למיטב ידיעתי, מיקום המשדר של 91.8 הוא באבו גוש כך שכמה שזה נשמע לא הגיוני, הקליטה במרכז (גם מנסיון האמת) לא משהו. הייתי ממליץ לך אפילו באיזור המרכז לנסות להתחבר ל-107 שמיקומו בשכונת רמת אלמוגי בחיפה-מקום גבוה יחסית והקליטה של המשדר הזה היא ממש למרחקים. כמה למרחקים שאלת? בוא נגיד ככה שבבסיס ששירתתי בו (בין בית שמש לקריית מלאכי) קלטתי טוב את 107. לסיכום החפירה: הקליטה של גלגל"צ בתל-אביב והמרכז עדיפה לרוב, לדעתי, באמצעות 107.

Shaycus

New member
תודה על התגובה, כנס

אני מנסה גם להאזין ל107 והרחשים נשארים זהים לא ידעתי שאין מרכז קליטה בת"א ולמען האמת זה מפתיע אותי שהמרכז הכי קרוב נמצא באבו גוש (שזה בערך 55 ק"מ מהמרכז) אבל טוב לדעת.. תודה בכל אופן על העזרה

...

זה באמת קטע דפוק לגמרי..שתדר שאמור להיות של ת"א והמרכז, ממוקם לא רחוק מירושלים... שמחתי לעזור

me123

New member
רמת אלמוגי?!?!../images/Emo2.gif

זה דקה מהבית שלי!
אני רץ לראות את המשדר!

האמת היא שיש לזה צד חיובי אבל גם צד מאוד שליל

נוכח הקרינה האדירה שהמשדר שם פולט לתושבי השכונה...

olli3

New member
מנהל
בעיקר עקב הפרעות בשינויי מזג האוויר

בימים האחרונים תחנות קפריסאיות (בעיניי רוב אלו שמשדרות באנגלית מעולות) משבשות את השידורים בישראל. זה קורה כמה וכמה פעמים במהלך תנודות יחסית קיצוניות במזג האוויר. המצב הזה נוצר בעיקר עקב קירבה ללחות גבוהה (ים), אך יכולה להתפשט רחוק יחסית משם (אני בבאר שבע וגם אצלי זה קורה). הבעיה מתחילה כאשר המשדר נמצא באיזור מרוחק ובאיזור שאתה נמצא בו יש מיסוך (כל מה שמפריע לקליטה כמו רבי קומות וכו'). אני מקבל בעיקר השתלטות של תחנות מצריות, גם בTV, וזה מעולה מבחינתי.. יש סרטים וסדרות אמריקאיות ויש כתוביות בערבית.. כמו אצלנו עם כתוביות בעברית.. קיצ מאד כיף להתפנן על סרט מ2007 ככה סתם בערב ובלי פרסומות ובלי כבלים וכו'. אלא חיני חינם מהאנטנה. בעבר המשדר של 91.8 מוקם בבני ברק יחד עם 104 של גל"צ (של איזור גוש דן) עוצמתו הייתה 4KW (הספק הדומה לרדיו תל אביב או ללא הפסקה - הכוונה היכן ניתן לקלוט את התחנה כמו תל אביב או ללא הפסקה למשל). באיזהשהו יום פרצה שריפה במקום ושידורי גל"צ וגלגל"צ הופסקו, ניתן היה לקלוט את גל"צ במרכז וגוש דן כמובן ע"י שימוש בתדר 96.6 (משדר באבו גוש) וכך גם היו הפרעות פה ושם. המשדר של גלגל"צ הועבר לאבו גוש ובכך בעצם גלגל"צ עברה מלכסות רק את גוש דן והסביבה הקרובה (נגיד באשדוד הקליטה כבר הייתה גרועה וכך גם בקצת צפונית מהרצליה) ו104 הועתק למיקום חדש בגוש דן. לגלגל"צ לא הוקצה תדר נוסף ועל כן הוחלט להשאירו באבו גוש על מנת לספק נתוני קליטה גדולים יותר לאיזורים שבהן לא תתאפשר קליטה בכלל (רחש לבן - שלג מוחלט בלי העניין של ההפרעות אפילו) במקומות כמו אשדוד ואף דרומית, תדר 99.8 נקלט מאיזור בית קמה דרומה באיכות תקינה, באשדוד הוא לא נקלט בכלל. סביר להניח שבימים הקורבים הבעיה תסתדר מעצמה. כבר לא יהיהו קפריסאיות שיפריעו והקליטה תחזור להיות סבירה בגוש דן (היא אף פעם לא מיטבית). *לגבי מוסיקה, כל אחד וטעמו האישי אבל ככה זה כשיש בארץ תחנת מוסיקה אחת שמכתיבה את המוסיקה לכל העם. פשוט לא פתוחים למשהו אחר שבאירופה ובעולם מנוגן נון סטופ ברדיו. וכן תתפלא לשמוע גם בירדן, לבנון ומצרים, קפריסים ועוד משינות באיזור. מוסיקה אירופאית עכשווית. גם אני סגדתי לגל"צ בעברי, היום אני רואה בה כתחנת מיינסטרים שקט בלבד. היא איננה תחנת להיטים, איננה תחנה של מוסיקה קצבית ואין בה מקום לשום דבר שרועש בשעות הפלייליסט. בשעות הערב למשל אני יכול עוד איכשהו להתענג עליה. עשה חיפוש בסקאלה שלך, תמיד תוכל למצוא משהו אחר, שונה ומגוון... משהו שאולי יתן לך קצת יותר הנאה לפי טעמך האישי. בארץ העניין הזה מוגבל... אבל פה ושם יש פנינה...

למעלה